12 juni! Vilken dag!

Igår var vi igång hela dagen. Det har nästan aldrig varit så skönt att komma hem och sätta sig i soffan som det var igår. Vi kom hem strax efter elva på kvällen och då hade vi knappt suttit still något alls, bara promenerat och stått. Dasgen började med att jag åkte iväg själv och tittade på OS-parken, fågelboet och vattenkubben bla. Det blev en hel del gåene där. Vid lunchtid möttes vi upp i lägenheten där vi åt en snabblunch och sedan begav oss iväg med tunnelbana och buss till förbjudna staden. Det var rätt häftigt att se, det är ju så otroligt stort och har en sån otrolig historia bakom sig.

Efter promenerande där försökte vi ta oss till en annan stadsdel för att gå på ett aerobicspass. Det tog sin tid med bussar och tunnelbanor och när vi väl kom fram så var vi trötta, hungriga och less. Det satt fint med en middag innan vi tränade oss ännu mer svettiga. Som avslut på dagen tog vi oss direkt efter träningen till nattmarknaden. Rätt häftig marknad där det serverade alla möjliga delikatesser så som spindlar, skorpioner m.m. Jag var ju tvungen att testa på något så det fick bli stekt orm. Faktiskt inte så dåligt. Kanske för att han hade kryddat med chili så det smakade mest utav det.

Helgen var rätt lugn och skön, långt ifrån lika jobbiga och intensiva dagar som igår. Vi besökte på lördagen "798 art district", ett lite modernare område med olika konstutställningar och butiker i ett gammalt industriområde. I söndags blev det en väldigt chilldag med lite parkhäng i solen och sedan ett aerobicspass innan vi avslutade med en kväll med serier. Höjdpunkten i helgen var teppanyaki på lördagkväll. Det är en sorts japansk matlagning där kocken tillagar det som du beställt på en platta framför dej. Det var "all you can eat and drink" i två timmar så vi åt tills vi knappt kunde gå. Men det var underbart gott verkligen!

Förbjudna staden

Himmelska fridens torg

Testade på att äta stekt orm!

 

Idag åker jag och Emilia till Xian med tåg för att se på terracottaarmen. Spännande spännande! Dock inte lika kul med 12timmars tågresa. Men det blir en upplevelse det också med att åka kinesiskt tåg. På fredag morgon är vi tillbaka här i Peking


 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0