30 april!

Igår var det jobb från 8-17 och sen 17.30-22. Tung dag. Och idag var det upp igen kvart över sex.





Jobb på travet igår. Och kvällen gick så himla seeeegt!




Imorn blir det att vara ledig. Och ikväll hoppas jag på en riktigt bra kväll! Om bara solen kunde lysa och det kunde bli lite varmt....!






29 april!

Det är så roligt att stiga upp, göra sig iordning och gå till jobbet för att vara där sju. Och när man väl kommer dit så börjar man inte förrän åtta....




Ida


28 april!

Jag och anna möttes hos fanny vid halv elva imorse för att ha en pysseldag med liza och fanny. Men lizas och fannys inventering tog lite längre än planerat, så vi hann gå en sväng på stan, sitta på dagoberts, äta mjukglass, gå på coop och köpa mat, laga mat och städa hos fanny. Men vi hade kul i alla fall! Och maten blev väldigt god! Grilladkyckling i creme fraiche med färsk pasta. Jag har öven passat på att betala gotlandsresan. Lite mindre än en månad tills jag åker. Något att se fram emot!




Valborg förra året





Ida


27 april! Anna i boden!

Jag sitter och smsar med anna på måndagsmorgonen när hon skriver helt plötsligt att hon ska berätta en sak som jag måste lova att inte säga. Men hon vill inte ta det över sms utan undrar om vi inte kan träffas om en halvtimme på stan i boden! Gissa om jag blev chockad! Helt plötsligt så är hon hemma i boden är lurar alla! :) Det gjorde min dag igår! Så underbart att ha dej hemma! Så det blev fika på så stan och sen träffade vi fanny också.

Nu idag har förresten bokat min resa till gotland i slutet av maj, så snart ses vi igen! Så kul det ska bli! Lite ljusare ser det ut nu i alla fall.

25 april! söndagkväll..

Nästan en vecka sen jag skrev sist. Jag har inte orkat skriva, det skulle bara ha blivit en massa negativa saker, vilket det i och för sig blir nu okså.
Det har varit en skitvecka. Varför kan det aldrig bli bra?
Solen skiner och vädret är toppen, allt hade kunnat vara perfekt. Jag trodde dessutom att jag skulle få komma bort över helgen och göra något riktigt kul och få tänka på annat. Få åka till göteborg på den där utbildarutbildningen på fredag morgon. Men nähä, då skulle det också bli förstört för att just mina plan blev inställda pga askmolnet. Jag hade verkligen sett fram emot det...

Istället blev det att avslutning med innebandylaget på golfgarden i luleå. Nachotallrik till middag och sen mångkamp. Vårat lag kom sist fast vi fuskade mest. Det var väl kul, men det är svårt att ha kul när man har annat att tänka på och man inte är glad innerst inne.

Igår, lördag, så sprang jag porsörundan i Luleå. Milen. Det gick rätt hyffsat. Jag hade inga krav på mig för att jag är inte tränad för det. På kvällen drog jag till mormor och morfar i skellefteå. Jag ringde en halvtimme innan bussen gick och frågade ifall det gick bra att jag kom. Jag behövde komma bort... Men vad hjälpte det egentligen? Jag hade det skönt, fick träffa mormor och morfar som det var längesen sist men ingenting har ju förändrats...

Varför kan du inte bry dej? Varför vill du inte göra det bra?


Ida


19 april! måndag igen...

Igår hyrde vi film, Fame. Men jag somnade inte ens efter halva filmen... Jag har börjat att inte orka se färdigt en hel film.

Idag i alla fall så är jag ledig, eller jag skulle vart det. Dom ringde på förmiddagen så jag fick jobb på kvällen. Men det blev ändå som en ledig dag när jag inte börjar förrän fyra. Jag har dessutom hunnit göra massa saker! Jag steg upp halv nio och efter det har jag hunnit gå på en långpromenad i solen, sola, lämna tillbaka filmen, hämta min tågbiljett på tågstationen, gått på banken och fixat min dosa, äntligen tagit kort till körkortet, handlat mat och äntligen vart på kommunen och skrivit på anställningsavtal.
Ganska duktigt av mej tycker jag!

Nu ska jag bara käka upp min gröt och fara och springa innan det blir jobb!




17 april! en kanondag!

Jag vann guidendagen i Boden guiden. Jag fick veta det nu i början av veckan och jag blev helt chockad, jag brukar aldrig vinna! Men gud vad kul, jag som så mycket velat åka slalom och nu skulle jag få det!

Så imorse, klockan nio, befann sig jag och Tim på nordpoolens parkering för att åka taxi till Klinten. Där fick vi utrustning och allt och åkte skidor hela dagen. Vi fick öven dagens lunch och sedan afterski med varsin drink och egen trubadur. ;p
Sedan bar det av till relaxen på nordpoolen där det blev bubbel, aufguss bastu lite mera dricka och massa mys! Sist blev det sen middag på nordpoolen, valfri rätt! Inte så tokigt va! Vädret var även grymt bra på förmiddagen, soligt och fint!

15 april! då var det gjort...!

I natt blev det ungefär 5 timmars sömn, väldigt kul med 9 timmars arbete efter det. Jag kände mig som en levande död, typ.

Nu efter att ha ätit en god tacospaj så har jag suttit ner med mamma och kollat på utbildningar och skickat iväg en ansökan. Puh, vad jobbigt! Jag vill verkligen inte behöva välja.
Det blev arkitekt på de fyra första platserna på olika ställen. Det kändes skönt att kunna stoppa dit dom bara överst, även fast jag inte vet om jag vill bli det. Men jag vet att jag aldrig kommer in på det. Så det var sen det svåra började. Vad jag skulle ta som 5e val. Den utbildning som jag alltså kommer att komma in på... Helt plötsligt vill jag läsa så mycket, idrott och hälsa, kost, landskapsarkitekt, media och design... Varför ska det vara så svårt? Nu är det gjort som sagt.
Och imorgon är jag ledig plus hela helgen. Känns skönt.

12 april!

12 april idag vilket betyder TRE dagar kvar till sista anmälningsdagen till högskolan. Panik!! Så nu sitter jag här och panik kollar utbildningar på studera.nu. Det känns verkligen jobbigt att behöva välja. Jag som bara har problem att välja vad jag ska göra på dagen, vad jag ska äta, vad jag ska köpa för godis osv... Jag klarar inte av sånna här val!!!

Gud vad skönt det kommer vara efter torsdagen. Då är det gjort och går inte att ändra. Då är det bara att vänta och se och ta det som de kommer då.

Nu blir det att träna lite!

Ida


11 april!

Jag är sämst på att komma på rubriker! Därför dom alltid får heta dagens datum bara...


Idag har det vart jobb till klockan tre och efter det ?? Jag har inte gjort någonting! Gått omkring i huset, satt mej vid datorn för att kolla facebook endast för att se att ingenting händer hur många gångerjag än uppdaterat sida, funderat på vad man kan hitta på... I alla fall så lyckades jag ta mej ut på en springtur. Årets första springtur runt träsket är avklarad!
Och vad händer då resten av kvällen? Ingenting, fortsätter att gå runt i huset, gå in i mitt rum för att se om det finns nått där att göra och sitta vid datorn ett x antal gånger för att kolla facebook och aftonbladet och se att det ändå inte händer nått nytt... Hoppas ni har något bättre för er!



Ida


10 april! en skitdag

Jag har tillbringat min lördag med att sitta inne i en sal och skriva prov från halv nio till fyra. Och det gick inte alls bra... Varför gjorde jag det ens? Jag var inte redo eller nått och särskilt inte den här dagen. Det kunde inte vart en mer opassande dag.

Nu ska jag snart äta, första grillade köttet iår. Sen ska jag ut och springa i solen och glömma allt, tänka på annat. Men vad ska jag tänka på? Allt som var planerat och tänkt är ju bara förstört och högskoleprovet förstörde ju mina chanser att komma in på det jag vill... Usch för livet just nu.



Ida


8 april!

Det blir bara värre och värre.
Jag kan inte gråta mer för jag har gråtit i flera timmar redan. Allt känns bara usch. Jag vet inte vad jag ska göra. Nu vill jag verligen verkligen bara iväg härifrån. Någonstans långt borta och göra något annat ett tag och tänka på annat.
Jag ska i alla fall på utbildning i slutet av april i Göteborg. Någonting att se fram emot. Bara att få komma bort en helg i alla fall.



Ida


7 april! vinter

 








7 april!

Livet är svårt ibland, väldigt svårt.

5 april!

Igår var vädret bara så underbart! Över tio plus i solen typ och inga moln på himlen! Fast samtidigt som jag vill att det ska bli vår, bara vägar och värme så vill jag fortfarande att snön ska vara kvar. Jag vill ju åka mera skidor ju... Jag har inte hunnit åka nå slalom iår! Nu måste jag ju skynda mej innan allt smält bort. Nyss var det ju trettio minus och snöstorm, det har faktiskt gått fort ändå.

Nu sitter jag bara och väntar på att Tim ska komma hem från jobbet. Det här är tredje jobbet som vi jobbar på samma ställe, lite kul faktiskt. :) Vad ska jag göra hela resten av veckan? Inge mera jobb än så länge och Tim och de flesta andra jobbar känns det som och Evelina far till Kina...
Jag sitter och kolla på flyg till Stockholm och Gotland, jag planerar en resa till Anna i maj. Då har jag i alla fall någonting att se framemot. Jag som aldrig har varit på Gotland.



Ida


3 april! Påskafton!

Min och Tims påskmiddag bestod av mat från Rönnbäcks, väldigt opåskigt! Jag protesterade hårt, men tillslut gav jag mej (jag skyller på Tim att våran påskmiddag blev som den blev :b). Jag åt i alla fall en souvaskebab så det var lite bättre än en hamburgare som Tim åt.

Idag var det jobb igen, åtta timmars jobb idag och tio timmars jobb imorgon båda storhelg (plus både fredag och måndag också!) innebär mycket pengar härligt! Jag var förresten in och kollade på skatteverket på min deklaration. Jag var så orolig över att jag skulle behöva betala men istället får jag tillbaka pengar! Yippie! :)

Nu sitter jag i alla fall här efter våran rönnnbäcks middag och käkar ur mitt stora fina påskägg jag fick av min älskling Tim!




Förra året under påsk. Lite varmare, lite skönare.


Ida


2 april! långfredag

Det känns konstigt att bara vara hemma på påsken. Det var väldigt längesen jag var det. Förra året var jag och mamma i egypten och annars brukar vi alltid åka bort med husvagnen och åka skidor och vara ute hela påsken. Mamma, pappa och lina har åkt till Pajala och Tim åkte imorse till gunnarsbyn. Så det är bara jag hemma. Jag fick i alla fall ett påskägg innan dom for, så det är ägget och jag denna långfredag!

Jag har faktiskt varit ute och sprungit. Men usch vad hemskt det var, bara massa slask överallt! Det gick knappt att springa. Den här mellantiden hatar jag, när snön är för blöt och det bara är massa slask ute.

Jaja, dags att hoppa in i duschen och äta lite innan det är dags att fara till jobbet.


Glad påsk!


Ida


1 april!

Idag är det 1 april och vädret är grått, trist, underkylt regn och man vill inte alls gå ut. Varför kan inte solen skina och vädret vara toppen när jag är ledig?

Jag vill lura någon för att det är första april, men jag kommer inte på nått bra att lura om.

Jag vet inte vad jag vill göra av sommaren, hösten, nästa år, mitt liv....

Jag vet inte vad jag ska ägna min enda lediga dag denna vecka åt.

Jag vill bara vara glad och utan bekymmer.

RSS 2.0