1 januari! 2011

Det har hänt mycket under 2011, både en hel del dåliga och minde bra saker men framförallt har det hänt saker som förändrat mitt liv och varit väldigt bra.
2011 har varit ett pluggår. I våras läste jag upp lite ämnen på teknisk bastermin på Luleås universitet samtidigt som jag jobbade lite. Sommaren bestod av massor av jobb innan jag packade mina väskor och satte mig på tåget till Göteborg för att börja ett nytt kapitel i mitt liv. Numera så är jag Chalmerist på V-sektionen. Det är ett av de bästa val jag gjort att flytta till Göteborg.

Bilder från 2011:


Jag var på Ungdområdet i friidrott i början av året.





Bulgarien i början av sommaren.


Kvällsdopp på Alder.








Många fina stunde under sommaren med vänner


Släktträff med släkten Alainentalo i Pajala




Nollning på Chalmers






29 december! min nya kärlek!

Jag orkade inte vänta på att telia skulle skicka hem först avtal som jag skulle skriva under och sedan mobilen, så när Cornelia skrev att hon köpt en iphone igår så blev jag för sugen och gick in på telia butiken i Skellefteå och köpte min iphone 4. Nu är jag så nöjd över den och kan knappt släppa den! Jag har dock en hel del att lära mig än, framförallt sms. Nu går det sjukt sakta att smsa och jag måste stå stilla om jag ska göra det. Men jag vänjer mej väl! Så om det är någon som inte lessnat på wordfeud än så finns jag gärna här och spelar!

Nu har vi precis kommit hem från Skellefteå och mormor och morfar efter trevliga dagar där. Så roligt att träffa dem, det var ju ett tag sen sist. Sen har jag hunnit vara på stan och fyndat lite annat på rean än min nya telefon också. Bland annat ett par skidglasögon till alperna. Jag har aldrig åkt med sånna förut men det känns som att det kan vara bra att ha dära. Nu är det förresten inte länge kvar tills vi far, en vecka typ. Det kommer bli grymt och jag är taggad!






26 december! snart iphone-ägare



Nu är jag snart också en iphone-ägare som så många andra. Jag lyckades bestämma mig tillslut för en iphone 4 efter flera rekommendationer och beställde hem en från telias hemsida. En sen julklapp till mig själv. Nu vill jag bara ha den så fort som möjligt!

Julen har varit bra och mysig, som en jul ska vara. För ovanlighetens skull så var vi ensamma iår, bara familjen. Men det gick faktiskt bra ändå. Idag har vi istället haft besök från Luleå och ätit trerätters-middag, haft en liten julklappsutdelning och spelat spel. Väldigt trevligt att träffa och umgås med släkt och familj. Igår träffade jag även en del gamla kompisar i och med hemvändarfest på farmen. Nu känns det ju lite mer rätt med att gå ut på juldagen på farmen när jag är hemvändare på riktigt för att träffa gamla klasskompisar och vänner. Kul var det, men gud vad man har blivit bortskämd med studentpriser på allt.

Nu blir det en lugn kväll och laddar för en 7-17 arbetsdag imorgon i hemtjänsten. Skönt att växla ledighet med jobb och tjäna lite pengar.





24 december! JULAFTON!

 

GOD JUL!

Ha nu en riktigt bra dag/kväll med familj och vänner, god mat och massa mys! Det ska i alla fall jag ha.

Kramar


 


23 december! dan före dopparedan

 

 

Såhär ser det ut här uppe i norr, en vit jul som vanligt. Dock mycket mindre snö än vad det brukar vara.







Mamma hade gjort så juligt och fint på mitt rum. Så roligt att komma hem till sitt gamla rum.

Jag har haft en riktigt mys dag idag med en förmiddag i soffan med julkalandern och en bok och en eftermiddag med årets första skidtur, bastu och en sväng på stan med amma.
Igår såg jag ikapp alla avsnitt i julkalendern med Anna. Den är riktigt spännande och jag fick påminna mej själv flera gånger att det är ett barnprogram. Sen har jag börjat läsa Camilla Läckbergs senaste bok, Änglamakerskan. Jag älskar hennes böcker och den verkar vara lika bra denna som hennes övriga. Det var längesen jag läste någon annan bok än Calculus. Det är så typiskt jul eller sommar att ta sig tid att läsa en vanlig bok.






22 december!

Jag har fått jobba två förmiddagar irad nu i hemtjänsten, riktigt bra med alla pengar jag kan få. Dessutom är det bara roligt att jobba och träffa både de som jobbar och de gamla. Men trots att jag inte tillbringat en enda heldag hemma så är jag redan rastlös. Jag är verkligen inte bra på att inte göra någonting. Trots att jag behöver vila upp mig så vill jag ändå att det ska hända något hela tiden. Igår tog jag i alla fall tag i och ansökte om bostadsbidrag. Det är inte så lätt som det låter, utan det tar tid. Men det kommer det vara värt om jag nu får bidrag.



21 december! Vad vore julen utan julgodis!

 

 

 

Knäck, rischoklad och plupp rischoklad!

 

 


 


20 december! Det börjar bli jul på Drejarvägen.11

 

 


Nu börjar det bli jul hemma hos oss, julgranen som pappa hämtat från egna marker uppp i Pajala är klädd, riktigt fin blev den. Julmusiken står på och vi sitter och dricker glögg i soffan hela familjen. Så skönt att vara hemma i gamla huset i Södra Svartbyn igen och umgås med familjen. Så skönt att få middagen serverad och bara kunna lägga tvätten i tvättkorgen och inte tänka på att boka tvättider.
Idag har jag träffat Maja och besökt Luleå för att köpa julklappar. Dock blev det endast en julklapp köpt och fler till mig själv. Det var ju så längesen jag shoppade så shoppingsuget är stort. Det är dessvärre inte så bra för min plånbok. Jag har bestämt mej för att köpa ny mobil (äntligen!) på lovet och jag har nyss betalat skidresan.






20 december! sömnbehov

Igår, måndag, sov jag tio timmar under natten. Efter en lunch på stan med moster och kusin (åt en supergod pasta) så gick jag hem och somnade på soffan en halvtimme. Sedan sov jag hela flygresan hem samma kväll. Snacka om att jag är i stort behov av sömn och att vila upp mej. Jullovet kom i rättan tid.




19 december! påväg mot norr


Nu är jag påväg norrut och hem till Boden första gången sen i augusti. Jag har mellanlandat i Uppsala för att träffa släkten där eftesom vi inte firar jul tillsammans iår. Resan hit var dock inte helt felfri. Jag vaknade igår och får panik när jag tittar på klockan. Klockan var halv tio, mitt tåg gick halv nio. Det fanns inget annat att göra än att ta sig till centralen och köpa första bästa nya biljett. Surt såklart, men det hade kunnat vara värre. Jag hade kunnat haft ett flyg som gick i samband med tåget eller varit i en mindre stad där tågen inte går så ofta. Det jag lärt mig är att man ska inte åka tåg halv nio på morgonen efter en eftertenta-fest och om man gör det så ska man inte gå och lägga sig och man kommer två timmar innan man ska stiga upp igen. För jag skyller nämligen på det att jag missade mitt tåg. Aja, sånt händer! Kvällen var i alla fall väldigt bra dagen innan.

Finns det något mer underbart än att vakna pigg efter tiotimmars sömn och det snöar ute? Nu ska jag ta på mej lite kläder och ta en promenad ute innan jag ska träffa de andra för en lunch på stan. Klockan nio ikväll lyfter planet mot Luleå. Terminen/hösten på Chalmers har varit helt fantastisk och jag har upplevt och varit med om så sjukt mycket saker och träffat så mycket underbara personer. Jag kommer sakna er alla men vi ses om en månad igen!



17 december!



V6-12, tyvär har dock Figge och Victoria hunnit åka när vi tog kort. Dagen/kvällen/natten blev i alla fall väldigt bra och alla var nöjda. Det känns riktigt bra nu efteråt och jag vet att det här kommer bli jätte bra. Vi kommer göra det här året grymt. Nu är det eftertenta-fest ikväll och sen ses vi inte förrän om en månad. Jag kommer sakna allt och alla här i Göteborg men gud vad skönt att komma hem till Boden.





16 december!

 

Såhär kan det se ut hemma hos mej när jag har tvättat, men oftast är det ännu mer kläder överallt. Speciellt när jag har tvättat lakan så hänger det blöta saker över alla stolar också. Man hinner aldrig torka tvätten torr under tvättiden. Det är skönt att ha fått tvättat innan jag åker hem till Boden och att allt är rent när jag kommer tillbaka hit också.

Vi fick förresten en 4a i BISen, det var väl ungefär vad vi hade förväntat oss. Två 4or sammanlagt under denna termin känns bra.

 


 


15 december! Liseberg och julmys

 

 

 

Det blev en jättemysig eftermiddag på Liseberg med Sofie, Alex, Erik och Madsen. Så himla fint med alla ljusen, julstånden och pyntet. Kanderade mandlar och isshow bidrog även det till julkänsla. Det enda som saknades var snön! Kvällen fortsatte sedan hos Kiruna Elin med ett härligt gäng med glögg, pepparkakor och annat gott. Dagen har varit så perfekt och skön! Längesen man bara kunde vara och njuta utan att behöva tänka på massa saker man måste göra.

Imorgon väntar respons och betygsnack på vår BIS rapport sedan drar vi till Varberg på teambuilding med V6, kommer bli händelserik dag/kväll/natt tror jag.

 


 

 


15 december! Jullov!!

Idag var första gången på väldigt länge jag kunde sova ut och vakna när jag ville utan att känna att jag måste stiga upp för att plugga. Det är grymt välbehövligt just nu efter en händelserik period med aspning, V6, tentaplugg. Tentan igår kändes inte omöjlig i alla fall, så ifall jag hade haft lite mer tid på mej att plugga så hade jag klarat den. Det känns såklart surt att få en omtenta på den, men det är inte hela världen och jag kommer ha flera chanser att göra om den på.
Vi firade att tentan var över och att det var jullov med lunch på max och senare pub/fest i Verum. Dock så kände jag mej alldels för trött för det, så jag laddar för eftertenta fest på lördag istället innan jag beger mej norrut. Idag ska jag försöka träna, städa och förhoppningsvis blir det julmys med liseberg och glögg ikväll.

Om ni fortfarande inte har börjat se julkalendern än så gör det. Den är riktigt bra iår!




13 december!



Jag fick se det här klippet idag (ja, man måste ta lite pauser i tentaplugget också), och gud vad roligt! Katten skäller och börjar mjaua när den inser att den är iakttagen!

13 december! lucia!

Dagen började med först lite Luciafirande från Göteborg på svtplay sedan åt jag och Hanna lussebulle och drack kaffe i kårhuset innan vi satte igång med dagens plugg. Sammanlagt har jag ätit tre stora lussebullar idag, men är det lucia så är det! Himla mysig dag bortsett från matteplugget och regnvädret. Nu har jag gett upp plugget och hoppas på turen och en bra tenta. Imorgon 12.30 är tentan bortgjord och jag har jullov i en månad!




11 december! One week left

Två dagar kvar till tentan och det känns långt ifrån bra, trots 12 timmars plugg idag. Till skillnad fårn förra mattekursen så kommer den här tentan se helt annorlunda ut och man måste kunna hela kursen i princip, det kommer inga typ-uppgifter. Det blir stenhårt plugg både måndag och tisdag och sen är det bara att hoppas på de bästa på onsdag och ha tur.
På fredag drar vi på teambuilding med V6, på lördag är de eftertenta-fest och på söndag tar jag tåget till Uppsala. Dagarna går fort nu, lite för fort - som vanligt. Jag har inte hunnit köpa, eller ens tänka, på en enda julklapp än. Men det löser sig, bara den här tentan blir gjord!



10 december!

 

Den här bilden är bara så rolig! Det ser helt sjukt ut! Jag och Henrik, kortaste och längsta personerna i V6-12.

Nu ska jag sova snart och ladda för en lång dag med tentaplugg på skolan imorgon. Jag ska göra ett försök till att bemästra Envariabeln.

 


10 december! Fixare i V6-12

Nu har  jag tagit över fixare i V6 och vi har blivit V6-12 efter överlämningen igår. Ett år med massa roliga saker, grymma sittningar att arrangera, sexmästerikalas, Valla, CM osv. Det kommer nog bli riktigt bra bara vi kommer igång. 












Lite bilder på min fina overall som jag lagt ner över 60 timmar på att göra.
Efter första kvällen jag använder den på rikigt och den har redan massa fläckar och färgen på mina bokstäver har börjat lossna. Därför tänkte jag att jag måste ta lite kort på den innan den blivit ännu mer skitig. Jag som ville ha den ljusblå, ren och fin i all evighet men det är bara att glömma nu. Vårt tema är "Spices up your life" och vi har kryddor och hett som tema på våra poster-smeknamn och på våra snobben. Jag måste påpeka att det INTE är ett kycklinglår som jag har som drinkpinne (alla har en egen drinkpinne som ska passa till sin egna post) i V6 loggan. Det är en biceps. Eftersom biceps är hett och fixare behöver vara starka :b.



8 december! För ett år sen..

För ett år sedan, 8 december 2010, befann jag mej i Rio, Brasilien, liggandes på Copacabana i solen och åt acai. Då längtade man hem efter att ha varit borta i tre månader. Nu skulle jag göra mycket för att befinna mej där istället för att här där det stormar och är snö blandat regn ute och måste sitta och plugga obegriplig matte inför tentan.
Men så kan jag inte heller riktigt säga för imorgon väntar en grymt kul dag (i alla fall kvällen) med V6 överlämningen där vi ska ordna julbord. Just nu känns det bara väldigt tungt och jag mår illa för att jag har slarvat med maten hela dagen (endast ätit fil och mackor till frukost och äckligt godis och en halvmatlåda vid nio tiden på kvällen). Så ett hett tips är att inte slarva och glömma att äta!





Vilka underbara minnen som kommer när man tittar igenom alla bilderna. Det var en grym, oförglömlig resa som känns så otroligt långt borta nu när jag sitter här. Då hade jag ingen tanke på att jag skulle sitta i en egen lägenhet i Göteborg ett år senare och ha panik över mattetentor och ägna tid åt föreningsliv. Livet kan ändras snabbt.






8 december! Lussekatter!

 

Igår när jag kom hem från innebandyn tog jag tag mej tid och bakade lussekatter. Det är ingenting man gör på en timme eller två. Särskilt inte när man kokar pasta, lagar mat, kokar gröt, duschar och diskar samtidigt. Jag var inte klar förrän halv tolv typ. Dom blev i alla fall riktigt goda (trots att jag inte hade något ägg) men konsekvensen av baket blev ett brännblåsa på tummen. Tydligen var inte mina grytlappar från IKEA tillräckligt bra. Frysen är i alla fall fylld med lussekatter nu, det känns behövligt inför tentaplugget.

 



8 december! Val Thorens

Nu är skidresa till Val Thorens, Frankrike bokad och betald! I slutet på jullovet, 6-15 januari, åker jag med ca 200 andra personer från Chalmers med buss iväg. Det kommer bli grymt roligt tror jag! Första gången jag åker till något stor ställe och åker skidor.




7 december! Bara mattetenta kvar nu



Då var BIS-slutredovisningen gjord och overallerna klara och godkända igår på granskningen. Äntligen lite mindre att tänka på och göra. Bara matte tentan kvar om en vecka. Jag som inte ens har börjat tentaplugga än... Dags att sätta igång imorgon. Det känns bara så otroligt tungt när jag ligger efter sen flera veckor tillbaka.
Jag önskar bara det var över så man kan slappna av, göra saker man annars inte har tid med och hinna ha lite julmys.

Otroligt skön känsla när vi fick ta på oss våra overaller igår efter all tid som vi har lagt ner på dom! Sjukt stor var den på mej, jag måste kavla upp den nästan upp till grenen.



3 december! en lördag på chalmers med V6



Klockan är 03.00 på natten och jag ställer mig och börjar koka pasta till morgondagens lunchlåda. Jag har precis kommit hem från en lång dag med overallstillverkning igen, 16 timmar denna lördag. Det är sjukt hur mycket tid vi lägger ner på dessa overaller! Jag kommer vara så stolt över den sen och jag längtar tills vi får dom godkända och vi får ta på oss dom nästa fredag och bli V6-are på riktigt. Dom kommer bli så snygga, våra overaller! Imorgon blir det en ny lång dag. Nu början man i alla fall äntligen se ett slut på det. Tur att vi har musik, våra fina pateter, godis och roliga stunder som lättar upp det hela.




1 december!

Det är december och det är gröna gräsmattor, 10 plusgrader och jag går i höstjackan fortfarande ute. Det värsta är att det är likadant hemma i Boden nu. Helt sjukt. Jag försöker höja julstämningen lite genom att se första avsnittet på julkalendern och öppna första luckan i min chokladkalander, som jag fick igår på phaddertackkalaset av våra phaddrar. Det gick ju förresten väldigt bra och blev en väldigt bra kväll, det kändes som att alla var nöjda också. Även luciatåget på lunchen gick även det bra, sången var inte alltför illa faktiskt! Så dagen blev grymt bra, men jag var helt slut efter allt.





RSS 2.0