- 31 match! uttrarnas första maatch i turneringen!!!!!

Tisdagar är bra dagar. Idag blev det ännu mera friluftsliv. Pimpling på bodträsket blev det idag. Nog kan kan man göra mycket roligare saker på idrotten än att pimpla, men det var helt okej ändå. Tur att solen lyste i alla fall!
Det blev ingen fisk för mej - inte så oväntat. Men Anna fick sig en riktigt stor fisk ! Nästan läskigt stor. Det blev en del små fiskar också i klassen.


Efter ett tag ute i friska luften for jag och anna till mig och fixade lite NK arbete och laddade inför den viktiga matchen med apelsin, varm choklad och tosca kakor, suverän uppladdning! Men den hjälpte inte så mycket... Det blev en förlust, tyvär... 5-1 till elarna. Dom vann nog ganska rättvist, måste jag erkänna, men resultatet är lite missvisande... Jag försökte med att vi skulle köra sten, sax, påse om resultatet, men det gick dom inte med på.. ;b
Ingen domare hade vi heller, emelie fick ta hand om visselpipan och blåste när det var lite väl olagligt. Men det var ändå inte så himla fult spel, de hade kunnat vara mycket mycket värre! Ingen skadade ju sig som tur var. 
Jobbigt att spela i lilla motionshallen dessutom..
Vi kämpade på riktigt bra i alla fall! Imorgon tar vi och slår teknikarna istället! Skoj var det att spela och många fler matcher kommer det att bli!



Ida

- 30 mars! de blev friluftsdag !

Imorse hade jag ingen feber, vilket betydde friluftsdag och kåbdalis för mej, yes! Så det var bara att packa med sig matsäck och klä på sig för en hel dag ute. Härligt!

Det var bara jobbigt med en sån lång bussresa innan vi äntligen var framme... Det blev att åka med elida, jossan och mickan hela dagen. Så skoj det var att åka, riktigt härligt! Det var första gången för i år och mest troligt enda gången också. Vädret var helt okej, solen tittade fram dära ett tag också.
Men arg blev jag lärarna i slutet som aldrig kunde ge oss tillåtelse att åka hem tidigare, trots att vi hade fyllt en buss! Så vi kom oss inte hem nå tidigare... Nu är jag helt slut nästan och ska ta en powernap efter maten, helt frisk är jag nog inte..

Nu gäller det bara att ladda inför den otroligt viktiga matchen imorrn!!



 










Ida

- 28 mars! högskoleprov..

Trots att jag hade feber imorse så klev jag upp, åt frukost, tog en alvedon och for iväg för att skriva högskoleprovet. Jag känder mig helt slut och borta nästan och min näsa rann hela tiden... Så de var rätt jobbigt att sitta där från halv nio till halv fem och koncentrera sig på olika prov. Jag har ingen aning hur det gick, och jag vet inte om jag vill veta heller... Det kan ju i alla fall bara gå bättre! Skönt att ha gjort det.
Nu ska jag sova och vila! Så skönt! Jag har längtat hela dagen efter sängen.


Ida

- 27 mars! usch, så kasst!!

Igår kväll kände jag mig typ nästan helt frisk och vad händer när jag vaknar imorse, jo jag har jättehög feber och känner mig helt dålig.. Blev att sjukanmäla sig och bara ligga och vila hela förmiddagen istället. Mamma kom hem vid ett och så for vi till vårdcentralen för att kolla så att det inte var halsfluss. Det var jättejobbigt att bara ens behöva klä på sig och gå upp ur sängen, jag kände mig verkligen helt slut. Sen när jag satt och väntade efter att ha tagit proverna så börjar jag helt plötsligt må illa, kallsvettas och blir helt yr. Det var jätteläskigt och jag var tvungen att lägga mig ner.. Det kändes som att jag aldrig mått så dåligt. Tillslut efter ett tag blev det bättre när jag fått lägga mej i ett specialrum typ. Jag har inte halsfluss i alla fall, kanske tur det. Men jag hade nästan hoppats på det så att jag hade vetat var det var och så går det ju över rätt snabbt när man väl fått medicin.
Just nu ser det mörkt ut att skriva högskoleprovet imorn.. attans! Jag som betalat 350 kr för det också.. :/ Och på måndag är det kåbdalis, jag som så jättegärna vill åka dit! Jag måste bara vara frisk då! Och så innebandymatchen på tisdag kan jag ju inte heller missa.. ah vad jobbigt att vara sjuk nu!



Hittade en gammal bild på mej och syrran..


Ida

- 26 mars! heees

Igår kväll tänkte jag att jag skulle vakna frisk och kry som en nötkärna. Men nix. Jag vaknade istället och var hes som jag vet inte vad, som en skata kanske, tror aldrig jag varit så hes i alla fall. Men förutom det så var jag rätt frisk ändå, inget feber eller så. Så det blev skola ändå idag. Jobbigt bara att inte ha kunnat prata som vanligt... Nu vill jag bara bli frisk på riktigt, så jag får träna osv!!!!
 


Ida

- 24 mars! usch..

Imorse började jag känna lite konstig i halsen...och sen på idrotten, när vi spelade fotboll, så brände de i halsen. Usch, inte bra, jag vill inte bli sjuk ju! Jag får inte bli sjuk! Jag ska proppa i mig massa medicin och c-vitaminer och allt möjligt och hoppas på att jag är frisk och pigg som en nötkärna imorn! Om jag inte var på väg att bli sjuk skulle jag vara hur glad som helst ju!
Nu blir det att käka en apelsin och lägga sig och vila.



Ida

- 23 mars! äntligen!

Idag så blev jag först gad av det fina vädret som vanligt, men sen blev jag ännu gladare när jag såg att spelschemat till innebandycupen kommit upp, äntligen! Jag som i nästan slutat tro att det nånsin skulle bli en cup. Men nu är det i alla fall på gång på riktig och nästa vecka spelar vi våran första match! Nu gäller det att tagga för den, för vi ska ju vinna, eller hur? ;p Det kommer bli skoj det här! Men det känns nästan som om matcherna kommer bli riktigt farliga... Och särskilt med tanke på att vi ska spela i Hildurs motionshall.

Den här veckan händer det inte så mycket, högskole provet på lördag i alla fall.. Borde kanske träna lite mer till det.. Nästa vecka blir det massa plugg och annat, känns som en väldigt jobbig vecka! Ändå längtar jag för att vi har match!



Ida

- 22 mars!

Strålande fint väder idag igen!! Egentligen borde jag göra lite plugg, men det kan man ju inte när det är så här fint väder.. ifall man inte sätter sig ute på altanen i solen. Jag vaknade tidigt idag, vid halv nio, och tänkte först somna om. Men när det var så fint väder så steg jag upp direkt, åt frukost och sen iväg och åkte skidor. Underbart!
Resten av dagen får jag se vad det blir, kanske skrillor, kanske kolla match, kanske träning, kanske plugg, kanske sola på altanen... Hade varit underbart och toppen att åka slalom och sitta och fika backen, men det skulle man ha planerat innan. Snart är det ju friluftsdag i alla fall och då blir det ju Kåbdalis. Nu ska jag inte sitta här nå mer, nu blir det ut i solen!!





Ida

- 21 mars! tävlingsdags

Jag har hunnit vara i arcus, luleå, och tävlat idag. Första friidrottstävlingen och loppet på jättelänge känns det som. Det kändes väldigt ovant. Men det var faktiskt rätt kul för en gångs skull, och det gick bra också. Jag persade med 45 sek, och det är ju verkligen inte dåligt! Så jag var nöjd, och de är ju huvudsaken. Fast det hade varit roligare att springa ifall jag hade haft nån i min ålder och klass att springa mot... Nu var det mest bara en massa män som sprang och det är ju en liten skillnad..


Nu har jag nyss kommit hem från luleå och pappas dotter som vi hälsat på. Vi käkade blåbärspaj, såg på robinson och så spelade jag spel (memory m.m) med min fyraåriga systersbarn. Han ägde mig totalt i memory. Jag förstår varför jag hatade det där spelet när jag var liten...


Ida

- 21 mars! solig lördag

Vädret är bara så toppen! Att vakna upp och se en blå himmel och solen som strålar är bland de bästa som finns! Våren är verkligen härlig! Men jag ogillar alla fula, svarta snöhögar som kommer fram nu vid den här tiden..




Igår, fredag, så hade vi härligt nog ingen historia, så skoldan slutade vid halv två. Det enda jag gjorde den skoldan vara sitta vid de bärbara datorerna och skriva på nåra av våra många arbeten.. Efter skolan for vi till luleå, wallos, agnes och jag. Men när jag skulle betala en bikni som jag hittat så upptäcket jag att jag inte hade några pengar på kontot! Lite surt att ha åkt till luleå, och dessutom hittat saker man vill ha, och inte ha några pengar... Aja, jag sparade pengar i alla fall får jag tänka.


Ida

- 18 mars! PANIK!!!

Jag räknade igår att det är ungefär bara 8 riktiga skolveckor kvar! Tre veckor kvar till påsklovet (och usch så mycket som ska hinnas göras bara tills dess!) och sedan efter påsk är det bara 5 veckor kvar med riktigt skola! Sista veckorna är det ju bara massa skoj!
Jag kan nästan inte fatta det och jag får typ panik när jag tänker på det! Allt som ska hinnas med att göra på dessa veckor alltså, allt med student, bal, plugg och allt annat som man vill hinna! Jag vill ju hinna njuta av tiden, våren osv. Våren går alldeles för fort nu....
Och sen borde man ju veta vad man ska göra sen också, vilket jag inte har en aning om! Sen borde jag ju försöka hitta jobb till sommaren i alla fall, för travet räcker ju inte så långt...
Nä, usch jag vill inte tänka på allt! Jag tar det som de kommer... fast, ibland kanske inte det är så bra...



Ida

- 17 mars! fiinal!! och vattenfys!

Måste börja med att säga att Per vann!!! Det är alltså mästarnas mästare vi pratar om. Han var i final med Malin Moström. Men det var rätt väntat att han skulle vinna tycker jag, ändå nästan från början. Jag hade bara velat att ara skulle ha varit i final också. Synd att programmet är slut nu bara.. Det var verkligen bra! Vad ska jag nu se på mina lediga tisdagskvällar? 
 


Tisdagen idag har varit en väldigt bra tisdag, som de flesta andra tisdagar i och för sig! Den började med en lång promenad i det superfina och varma vårvädret (hoppas bara inte all snö smälter bort nu!! gillar inte alls slask som kommer!). Sedan var det idrott, vattenfys stod på schemat den här gången. Jag visste att det skulle vara jobbigt, men inte så här jobbigt!! Jag trodde nästan aldrig jag skulle orka, bara efter uppvärmningen var jag helt slut och hade mjölksyra i benen och armarna. Men jag gillar saker som är jobbiga, så det var kul! Efter det kändes det riktigt skönt med en stund i bubbelpoolen och en stripstallrik som vi delade på.

Sedan for jag fanny och anna hem till mej och bakade falsk tosca kaka, som enligt fanny var världens godaste kaka. Och jag måste hålla med om att den blev riktigt god! Receptet finns hära

Sen har jag hunnit vara en stund med en annan viss person och såklart sett på mästarnas mästare!






Visst ser den god ut? :)



Ida

- 16 mars! inte så stressad, för en gångs skull!

Idag hade jag muntliga nationella talet i svenska B i temat "engagemang och påverkan". Som tur var så var klassen delad i tre delar, så jag behövde bara redovisa för sex stycken. Så det var väldigt skönt, och ännu skönare att alla var från min svenska C grupp. Men idag kändes det, för ovanlighetens skull, att det inte hade gjort nånting ifall det hade varit tio pers till i klassrummet och lyssnat. Det gick verkligen bra, kändes det som. Jag kände mig lugn och stressade inte igeom talet som jag annars har väldigt lätt för att göra och brukar göra. Eller jag tror i alla fall inte att jag gjorde det. Alla som redovisade idag var verkligen duktiga, det var så kul att lyssna på alla!

Nu är det bortgjort, skönt! En sak mindre att behöva tänka på! Den här veckan är det inte så mycket plugg annars, inget alls tror jag faktiskt. Men jag ska nog passa på att försöka göra bort lite andra arbeten.
Förresten så är det första gången iår jag sprang på bara trottoarer. Så härligt att få känna asfalten under fötterna! Visserligen var det bara på vissa ställen och överallt annars var det slaskigt och blött, men men....



Ida

- 15 mars! match dax igen!

Samlingen var redan vid tio idag och matchen redan tolv. Men det är i och för sig skönt att spela tidigt så att man kan göra vad man vill sen resten av dagen. Matchen var i luleå mot stil, studenternas idrottsklubb. Hallen var trång och liten, inte alls mycket ytor. Men vi spelade bra och det blev vinst med 6-1 och jag gjorde första målet för i år. Så tråkigt bara att Jeanette fick en klubba i ögonbrynet och fick ett jack. Det bara forsade blod från början, stackare...
Nu är de bara en enda match kvar för den här säsongen, en enda match kvar i 3an dessutom. 

Efter matchen for jag och mamma en snabbsväng på stan och fikade och kollade lite. Jag hittade ett par skor till studenten, en sak mindre att behöva tänka på! Men jag kommer vricka fötterna hundra gånger om säger jag bara! hahah!!


Nu är det sängen som gäller och önska mig lycka till på mitt muntliga nationella tal imorrn! Godnatt!

Ida 

- 14 mars! halva mars... vår påväg!

Nu börjar vägarna och trottoarerna att tina fram, de är plusgrader ute och det enda som saknas är solen!! Jag kan inte förstå att halva mars redan har gått, det är en hel månad sen det var alla hjärtans dag och det kändes ju som om det var alldeles nyss ju...

Igår på skolan hade vi som vanligt ett långt hål och även denna gång så ägnade vi oss åt att köra land & stad. Denna gång var inte agnes med så jag vann! Ett poäng över jonatan! och jag fuskar verkligen inte, som alla andra säger! I alla fall så är det ett väldigt bra sätt att fördriva tid på. Det blev många roliga svar också! :)


Nu kom jag nyss hem från Liza i unbyn och sedan från stan. Jag har vart lite chauffis ikväll och snart ska jag gå och sova så jag är pigg till matchen imorrn, samling tio imorn!
Förresten, jag såg inte melodifestivalen men såg på aftonbladet att Malena, den där opera sångerskan, vann. Väldigt otippat! Men allt annat än Caroline af Ugglas var bra!



Ida

- 11 mars!

Det är redan onsdag idag, halva skolveckan har redan gått. Bara 4 veckor kvar till påsklovet nu!! Dom här veckorna tills påsklovet kommer nästan vara de jobbigaste i hela trean känns det som... I veckan hade jag stor filosofiredovisning och inlämning av uppsats och matteprov imorrn (så idag blir det stora matte plugget), eng muntlig bokredovisning och inlämning av pm till svenska nationella muntliga tal... Eng boken har jag inte börjat läsa :S Jag ska i alla fall försöka läsa några sidor på svenska från den...

Fastän jag har så mycket att göra så är jag ändå så glad! Igår var det en riktigt bra dag! Jag gillar tisdagar, att bara ha idrott som enda lektion är toppen (igår var det volleyboll)! Sen hann jag med skidåkning på eftermiddagen och på kvällen blev det pagla! Så härligt!




Härlig bild, tycker jag!





Ida

- 8 mars! sista lovdagen, match, PLUGG!!!

Sista dan på lovet så tog jag en sista lång sovmorgon vilket kunde behövas efter gårdagens (kvällens?) utflykter med fanny och agnes och för att orka spela match. Kvart över elva igårkväll så kom vi i alla fall på att vi skulle dra till pagla för att åka lite madrass, och sagt och gjort så hämtade vi madrass hos mej och drog sedan iväg bort till mörka pagla. Pulkbacken funkade inte nå vidare, den styrde oss bara ut i djupsnön vilket inte var någon höjdare när jag bara hade ankelsockar och fick in ett kilo snö mellan byxorna och sockorna då. Slalombacken, som vi prövade efter mina rekomendationer, var mycket bättre!

I alla fall så hade vi match idag mot TAIF. Och vi vann med 8-1!!! Vilket betyder att vi som sämst behöver kvala upp till div 2. Om vi vinner serien så går vi direkt upp! Så skojigt och bra! Matchen var lite jobbig för dom var inte så bra, TAIF, så det blev inge vidare tempo i matchen. Men det är alltid skoj att spela match, och ännu roligare att vinna! Efter matchen så bjöds vi på massa av gott fika, godis och choklad!





Kvällen har nu tillbringats med att försöka bli vän med kära gamla Karl Popper och försöka förstå alla hans ideer och tankar om livet! Finns det något värre ämne än filosofi? Skulle nog inte tro det...


Ida

- 7 mars! EM-GULD!!!!

Åh vad härligt för Wissman! Så roligt verkligen! Hans första stora mästerskaps guld! Jag är så glad för hans skull, han är verkligen värd det! Kul att det går bra för nån svensk i friidrott nu i alla fall, det kan behövas.






Lina är för övrigt borta i helgen också. Denna gång i Göteborg på JSM. Så ännu en helg med bara mamma hemma. Väldigt skönt faktiskt! Och imorrn är det match! Det ska bli riktigt kul!



Ida

- 6 mars! en dag i gemträsk!

Igår när jag vaknade for jag nästan direkt till gemträsk till agnes. Jag har aldrig vart där förut, så jag fick försöka mej på att hitta dit. Det var inte så värst svårt, eller att hitta hennes hus var lite klurigt... Jag fick vända några gånger... När jag väl kommit fram så klädde vi på oss ordentligt och skulle åka maddrass i en backe. Men backen var inte så värst bra - vi kom två meter sen fastnade vi i snön. Så istället packade vi en matsäck med juice, hamburgare, bullar osv och tog skotern och for iväg till en koja i skogen. Det tog ett bra tag innan vi fick upp en eld och de tog ännu längre tid innan vi kunde grilla (steka) våra hamburgare, vi blev lite otåliga så dom första blev typ svarta för att vi grillade dom mitt i elden. Men goda vart dom ändå!
När vi kom tillbaka till agnes så blev det nyponsoppa med glass och yatzy. Det måste verkligen vara flera år sen jag åt det sist och jag kommer inte ihåg att det var så gott som det var! Det blev iaf en riktigt bra dag borta i gemträsk med agnes!

   
Hamburgegrillning som slutade med stekning!



 




Vi lyckades få en eld tillslut! Notera bullen som jag försökte tina också! ;b



När jag kom hem var det bara att fara nästan direkt till travet för en jobbkväll. Kvällen gick faktiskt rätt snabbt igår också, skönt det. Nu är det förövrigt fredag och bara tre dagar kvar på lovet!! Usch så snabbt det gått....



- 4 mars! halva lovet har gått...

Jäkla vad snabbt lovet har gått! Men är jag förvånad? Nej, så är det ju alltid med lov.. Men halva är ju iaf kvar, några härliga dagar! Och hittils har det varit ett väldigt bra lov! Det enda är att jag får lite panik över allt skolgrejs och plugg som jag borde göra... Jag får väl sitta på söndagskvällen och fixa allt...Är det lov så vill man ju ha lov!!


Idag har det verkligen blivit en sportlovsdag, vid tio for jag in till stan och spelade badminton med emelie, sedan for vi därifrån till arcus med fanny. Så då blev det träning där medan dom sprang coopers. Nu väntar jag bara på middagen och sen blir det innebandyträning! Skojig dag i alla fall! Synd bara att jag varit inne nästan hela dagen när det varit rätt fint väder.. Men imorgon hoppas jag det blir minst lika fint väder när jag ska till agnes i gemträsk!!


  Ida

- 3 mars!

Imorse for jag till emelie och där vi (jag, anna och emelie) jobbade på vårat nk-arbete om överträning. Det är faktiskt riktigt intressant så det här kommer nog bli riktigt bra! Skönt att få det bortgjort för vi kommer ha så mycket dom veckorna. Lite fick vi alla fall gjort på dom timmarna vi var där!

På eftermiddagen for jag ut en sväng i skidspåret, bäst att passa på när vädret iaf är halvbra. Det gick riktigt dålig, men skönt att komma ut.
Snart ska jag duscha och iväg!



Hon kan vara riktigt söt våran vovve ju!



Ida

- 2 mars! första sportlovsdagen med kasst väder!

När jag vaknade imorse och kollade ut genom fönstret så var det typ snöstorm nästan ute! Värsta snöovädret iaf! Vi som skulle åka skridskor i Luleå idag, men icke sa nicke så blev det inget av det! Istället har jag nästan inte gjort nånting idag. Jag har varit seg hela dagen. Konstigt eftersom jag i natt sovit över nio timmar, ordentligt alltså för en gångs skull. Jag har i alla fall varit och tränat innebandy ikväll och så hade jag tänkt göra bort lite plugg, men det blev inte så mkt gjort. Jag har typ mer plugg på loven, än vad jag har på vanliga skolveckor...






Kolla den rosa delfinen alltså! Vad söt! Det är den enda i hela världen tror man.
Kolla in här på aftonbladet.


Ida

- 1 mars! Medaljer i SM!

Glömde ju säga att Lina, syrran, har ju varit och tävlat på stora SM i Bollnäs i helgen och det har gått jättebra! Hon kom 3a på 3000m igår och idag kom hon 2a på 1500m! Och då tävlade hon alltså mot dom bästa kvinnorna i sverige.




- 1 mars! :)

Hoppas alla hade skoj på farmen igår! Jag hade då en väldigt bra kväll igår iaf! Det blev lite av varje; muffinsbak, såg lite melodifestivalen för första gången i år (och jag fattar ingenting av det nya systemet.. helt dumt!!), kortspel, film osv! Vi hann mycket, men ändå ingenting kändes det som! Tiden gick så sjukt snabbt! Helt plötsligt var den bara jättemkt!
Så nu är jag inte så jättepigg för jag var tvungen att stiga upp nio och fara och träna några ungar. Men det är ju lov så det finns ju tid att vila upp sig och sova! då. Direkt efter det for jag och mamma till luleå/storheden och köpte en ny dvd!  Och ett kamerafodral och en bok på rean till mej.



så sjukt gott med apelsiner!! Och så bra med båtar så man slipper skala!


Nu ska jag lägga mig och vila och kanske träna ifall jag orkar senare! :)


Ida

RSS 2.0