- 31 augusti! sista dagen.

.. för denna vecka och månad! När augusti är slut, ja då är det verkligen höst! Men jag är inte så negativ mot hösten som jag kanske låter. Jag är lite höstmänniska faktiskt! Det är faktiskt mysigt att få klä på sig lite med halsdukar, gosiga tröjor och vantar eller sitta inne och mysa med tända ljus och nån film eller gå en promenad i skogen bland alla underbara höstfärger! Det är kanske är för att jag är född på hösten som jag också gillar den. En del blir ju värsta deppiga när hösten och vinter och mörkret kommer och allt pluggande drar igång.. Men men, bara att se de positiva i det och njuta av den istället! haha. Men ni måste faktiskt hålla med om att hösten inte bara är så tokig egentligen? :)

Dom tristaste månaderna på året måste nog helt klart vara november (för att det är verkligen en trist månad, de är lite snö, kallt, rått och bara allmänt en tråkmånad) och januari (typ årets kallaste månad..brr...så man kan inte riktigt åka skidor eller så, den fina vintern har inte kommit ännu då..). Sen är dom flesta månaderna faktiskt rätt så bra, alla har nånting som är bra iaf när man tänker efter!  

 





Förresten, det står om syrran i aftonbladet. Eller ja, artikeln handlar inte om henne, men hon nämns! Och det tycker jag är coolt i aftonbladet och allt! :)


Ida

- 31 augusti! Höstsol!

Faktiskt till min stora förvåning så sken solen imorse när jag vaknade, men dessvärre var det lika kallt för det...

Nu har jag nyss kommit hem från en sväng till storheden och kallax och hämtat hem syrran. Åh vad hon verkar ha haft det helt fantastiskt roligt! Så spännande och allt att få vara på nått sånt dära.. Hon hade med sig typ trettio förpackningar med nå kakor som dom hade fått iaf, haha :)

Nu är det snart dags för dagens träning! Det känns mycket mer motiverande idag när solen åtminstonde lyser.


Ida

- 30 augusti! Jag säger bara det... HOLM!!

Alltså, kolla spänsten! Det är inte klokt egentligen! Men då är det ju Stefan Holm också. :)



 


Nu sitter jag här och äter en supergod fruktsallad med annans och glass! :)



Ida

- 30 augusti! Seger i Helsinki!

Syrran slog finnarna och gav Sverige högsta poäng borta i Helsingfors i ungdomsfinnkampen! Grattis! :) Det ser bra ut för Sverige just nu, både för ungdomarna och seniorerna.

Själv kommer jag nyss hem från en löprunda i elljusspåret. Det gick sådär, kände av nånting i vaden så det kändes inte så värst bra... Skönt att ha tränat som alla fall!
Kom hem och fick nybakade bullar med mjölk. Kan det bli bättre? haha :)


- Det är nått speciellt med nybakade bullar!



Ida

- 30 augusti! Lördag

På sommarlovet känns ju inte helgerna så speciella, det är ju nästan helg hela tiden typ... Iaf så är helgerna tillbaka på "riktigt" nu och man längtar alltid till dom. :) Jag har nyss bädat nytt i sängen. Jag älskar verkligen det, det är så otroligt skönt, haha!
Imorse småregnade det och igårkväll/natt var det svinkallt, bara 5-6 grader typ.. Brr... Det blev iaf filmkväll hos Elida igår. :)


Vad ska man göra nu då? Hm.. Syrran springer iaf om en timme, men jag tror inte att det visas på tv...


- Syrran, förra året.



Ha en bra helg iaf! :)


Ida

- 29 augusti! första skolveckan i sista året..

Nu är första veckan i skolan förbi. Det har inte hänt så mkt och lektionerna har inte riktigt dragit igång ännu. Men det är jobbigt ändå.. Och jag bara klagar haha :) Det var iaf himla skönt med en sovmorgon idag! Oturligt nog kommer jag bara ha det varannan fredag, och varannan fredag kommer jag få ett typ två timmar långt hål ;S


Nyss såg jag syrran på tv. Hon satt där på läktaren i landslagskläderna där borta i Helsingfors. Imorrn springer hon. Så då är det bara att hejja på henne. :)



Ida

- 28 augusti! Och det blev...

... en prommis med hunden och en stunds vila i soffan framför tv:n. :) Jag har varit sjukt trött nu både igår och idag när jag kommit hem från skolan. Och då har ju dagarna inte precis varit varken jobbiga eller långa... Men skolan tar på, jag antar att jag inte kommit in i det här vardagliga livet ännu. Jag ska verkligen försöka att komma tidigt i säng ikväll, fastän jag har sovmorgon till halv elva.



Så här ser alltså mitt & SPS06:s schema ut för detta år. Det syns kanske inte så tydligt... men aja. :) Det syns iaf att vi går till tjugo i fyra på en fredag (!). Men jaja, det får väl gå an... Får väl alltid göra läxor och sånt på hålen jag har också. Hålen syns inte nu för jag har inte strykit över dom...


   
- Lite höstaktiga bilder från prommisen... :)


Körlektionen gick bra den med, fast jag har lite för bråttom när jag kör, haha :)  Nu ska jag väl förebereda mig för träningen om en stund.

Ida

- 28 augusti! Vad ska man göra nu då...

Jag slutade kvart i tio idag, bara historia C hade vi. Så då bar det iväg hem på cykeln och nu sitter jag här ett tag senare och vet inte vad jag ska göra resten av denna torsdags dag.

Jag borde göra lunch till mig om ett tag, men vad ska jag äta? Blir väl mest troligt gröt eller fil och någonting till. Gott , enkelt och nått annat orkar jag/kommer jag inte på att göra. :)
Körlektion har jag iaf inbokad halv fyra, så dit in måste jag ta mig.



Ida

- 27 augusti! Så svårt de kan vara....

Träning kan vara så jobbigt ibland, inte fysiskt menar det (för det är det ju som alltid) men så jobbigt psykiskt och mentalt... Hur ska man veta liksom vad som är bäst för en? Vad som ger mest? Träning är en gåta... Man önskar det fanns svar om vad som är rätt och fel, men det finns inget facit... Det borde finnas en bok där det står "så här ska du träna för att bli bäst... " så här ska du träna för att uppnå det..". Haha, men då skulle ju inte idrott vara idrott... Det är väl det som är grejen med idrott. Att hitta nya vägar, nya sätt, komma fram till egna saker och se vad som funkar för en själv eftersom alla är olika. Men ibland är det verkligen tungt och det känns som att inget funkar.. Och särskilt att tiden inte räcker till. Tiden är nästan det största problemet. Om man hade hur mycket tid som helst så skulle det inte finnas nå större problem...
Man vill så mycket, men det går inte alltid. För en del går allt så himla lätt, medans andra verkligen får kämpa för att se resultat. Varför ska idrott vara så komplicerat?


Just nu har jag ingen aning om hur jag ska göra i vinter med innebandyn... Så svåra val. Vet inte ens hur jag känner för det. Jag har inte längtat till det som jag har gjort andra sommrar, det är ingenting som riktigt drar mej ditåt nu. Det där suget finns inte riktigt dära.. Snart måste jag ju verkligen börja träna ifall jag ska spela. Seriepremiären är nära, mindre än en månad.


Träningen idag gick väl sisådär, jag är fortfarande inte helt hundra efter den där svängen med vattkopporna... Synd det , för jag har verkligen lust att börja hårdköra nu på hösten. Ladda inför nästa säsong.
Tråkigt nu att man måste börja klä på sig när man springer. Hösten är VERKLIGEN på ingång nu..Även om jag länge velat hoppas på att sommaren ska bestå. I alla fall fick jag ha både korta och långa tights på mig när jag sprang plus löparjacka. Det är inte lika trevligt att springa när mörkret börjar falla, himlen är grå och allt bara känns så dystert runt en. Mycket trevligare en vårdag så solen skiner och snön smälter!
Aja, bara att acceptera verkligheten och naturens gång med dess årstider!  Nu ska jag iaf så och sussa efter en skön bastu och kvällsfika! Tidig morgon imorrn...



Ida

- 27 augusti! Idag...

..så har dagen bestått av redovisningar om Prag-resan för alla samhälls ettor, tvåor och treor. Och det gick faktiskt riktigt bra, när vi väl fick allting att starta.... Sedan var det bara en enda lektion efter lunch, geografi B. Jisses, vi har redan blivit informerade om en rapport vi ska börja med nästa vecka. Eftersom det bara är en 50-poängare så lär väl halva betyget gå på den där uppsatsen... Stackars Will i min klass (utbytesstudenten), hann förstår ju verkligen ingen svenska. Det måste ju vara jobbigt för lärarna att veta vad dom ska göra också. Men han kan väl ändå inte behöva skriva en rapport på svenska, eller? Fast det är ju samma med emilia.. eller inte riktigt... för hon har ju läst franska... Undra hur lång tid de tar innan man liksom lär sig språket sådär iaf och förstår? Haha, nu babblar jag på om mina tankar! :)
Det känns iaf som om jag springer till syon hela tiden och mitt schema blir inte mindre, jag får bara mer håltimmar upptäcker jag... Så då är det egentligen väl lika bra att läsa nått annat på dom? Usch vad jobbigt med alla kurser och scheman och allt... ;S
Imorgon har jag iaf kommit fram till att jag slutar halv tolv typ, härligt värre!

Nu värker mitt huvud så jag kanske ska ta en liten vila innan maten och träningen... Det är påfrestande att vara i skolan, mer än jag kommer ihåg att det var...




 

- Prag med klassen, Maj 2008.



Ida

- 26 augusti! Blueberry

Jag for en sväng till blåbärsskogen med pappa innan middagen och plockade en halv hink med blåbär. Vill man ha blåbär i yoghurten så är det bara att plocka tyvärr. Och för att fylla alla mina frukosttallrikar (och ibland kvällstallrikar) med blåbär under heela vintern så krävs det många liter blåbär! :)

   -
- Tagna med mobilen i skogen....


Och till middag blev det som sagt palt! Ibland finns det verkligen inge godare!



Visst, det ser kanske inte så gott ut, det liknar ju mest den degklump. Herregud vad utlänningar måste tycka att vi är konstiga som käkar sånt dära... Vi som tycker att äta grodor är äckligt! haha :) Emilia, du måste bara bjuda fransmännen på det!!

Nu blir det att hjälpa syrran att baka scones!


Ida

- 26 augusti! Andra dagen...

Trots att vi började först 10 idag så var jag tvungen att åka till Madde och fixa redovisningen om Prag redan klockan åtta. Ingen sovmorgon här inte! Efter det var det volleyboll i nån timma på Kvarnis och sen blev det lunch på skolan. Fiskpudding & Raggmunkar, alla tycker det är så äckligt men det är faktiskt gott, så det så! Så konstigt att inte se några 89:or på skolan.... Bara en massa vilsna 92:or överallt... :)

Nyss har jag stått i köket och skalat en hel hink med potatis, vilken tid det tog! Men belöningen att få palt till middag gör det värt det! Annars så har jag träningsvärk i ryggen, benen och vaderna från styrketräningen igår... Det var längesen jag hade träningsvärk, riktigt längesen så det känns skönt faktiskt! Eller ja, kanske inte jätteskönt precis men men....


Ida

- 25 augusti! Skolstart

Då har en ny termin startat, min näst sista, iaf på denna skola och för ett tag framåt. Det är lite blandade känslor för det. Men men, vi gjorde inte så mkt idag, fick scheman och allt sånt där. Det känns som att det blir ett bra år i år, roliga ämnen och så. Schemat vet jag ännu inte om det är så bra, ifall jag har alla lektioner som det står på det så går jag till fem fyra dagar i veckan och till halv fyra på fredagar.. och de låter ju inte så väldans skoj! För mig har det blivit en massa krockar i schemat så jag måste välja bort några ämnen, det är inte heller så kul...
Dessutom har vi fått tre nya i klassen, varav en är en utbytesstudent från USA, lite kul faktiskt.
Redan på onsdag kommer vi börja med vanliga lektioner på eftermiddagen, på förmiddagen ska vi ha redovisning om Prag resan inför alla samhälls klasser...

Nu blir det att gå en sväng med hunden och sen kolla i teoriböckerna som jag fick idag av Anna. :)


Ida

- 24 augusti! Dubbla slut!

Då var OS slut för denna gång, lite sorgligt faktiskt. För det är ju inte som vilken tävling som helst. Det är ju hela fyra år tills nästa OS, OS 2012 London. Inte lika exotiskt som Peking precis. Dom fyra åren kommer iaf gå snabbt, och tänk då är jag nästan 22 år, lite skrämmande faktiskt... Men nyss var det ju faktiskt OS i Athen, ingen glömmer väl den där dagen när både Holm och Olsson tog guld, båda inom någon timme!
Iår har det inte riktigt varit nått sånt ögonblick för Sverige, inte inom friidrotten iaf. Ingen presterade riktigt på sin egen nivå. Men sånt händer ibland. Dom försökte och det är det viktigaste.
Sverige var sämst av det nordiska länderna, och det är lite tragiskt... Fast man ska väl egentligen inte jämföra... Sverige hade kunnat vara bättre och hade många medaljchanser - ibland går det bara inte vägen. Idrotten överraskar alltid!
Vi fick trots allt några oväntade medaljer och sånt är alltid kul! Synd att det som hände Ara, men han fick rätt tills slut - och det är jag glad för!
Och det fanns många härliga ögonblick i Peking, även om det kanske inte var för Sverigs del alltid. Men Bolt och Phelps, vad ska man säga om dom? Så otroligt!

 
 


OS är något alldeles särskilt, någonting att längta till! Man ska vara stolt över att få representera Sverige i de olympiska spelen, det är en ära! Vi får hoppas att det går bättre i London!


Och som sagt så är detta sista sommarlovsdagen, sista sommarlovsdagen för alltid! Det är också sorligt..


Ida

- 23 augusti! träning

Det blev träning idag medoch det var lika tungt, känns verkligen som att jag inte har någon ork och är en helt nybörjare. Usch, det känns jobbigt. :/ Det kommer väl ta flera dagar innan jag känner mig pigg igen.
Får se ifall det blir träning imorgon, kanske bara kör styrka? Behövs det med fastän det är jäkligt tråkigt...

Nu blir det att sätta sig och se på någon bra film! :)

Ha de så bra!


Ida

- 23 augusti! Solsken!

Det ser ut att bli en riktigt fin dag idag! Härligt härligt! Ska gå ut en stund och sätta mig i solen på altanen och torka ut kopporna.
På eftermiddagen blir det nog stan och lite träning, annars inte så mkt planer för dagen. Fortsätta på stickningen kanske? Jag känner mig som värsta gamlingen som sitter och stickar, helt friviligt, men det är kul när man kommit igång med det och sen när man ser resultatet.


- Selets bruk.


Nu har Evelina åkt. Snart sitter hon väl där på planet och ser land efter land åka förbi nedan för henne. Ett helt år (nästan) i mittens rike, Kina. Och imorgon åker Emilia, fast till Frankrike. Helt otroligt egentligen att dom är på väg nu! Kommer sakna dom. Hoppas dom får det så bra där nere!


Ida

- 22 augusti! Jönssonligan

Har bara tagit de helt lugnt ikväll och sett på Jönssonligan som gick på tv. Det var en ny en som jag aldrig sett, så det var ju kul... Men Sickan var inte med! Han gör ju hela Jönssonligan! Men jag vet inte hur många gånger jag skrattande ändå. Vanheden och Harry är inte dåliga dom heller! :)



Imorgon åker Evelina... :S  Och bara 2 dar kvar tills skolan börjar....


Ida

- 22 augusti! hey hey frisk som en nötkärna!

I alla fall nästan.. Lite koppor kvar och så, men inge halsont eller annat. :) Prövade att småspringa idag, det gick jäkligt tungt måste jag säga. Inga krafter i kroppen och blev slut för minsta lilla backe typ, men det var inte så oväntat. Så skönt att få träna i alla fall och få komma igång! Man blir så himla rastlös av att bara gå hemma hela dagarna lång...

Annars har jag prövat sticka lite idag.. Jag har fått dra upp några gånger, men nu är jag nog igång! :) Och så har jag ju sett på Jörgen i kvarten. Nu väntar semifinal, hej vad härligt! Kanske Sverige har en guldchans? Iaf kanske medaljchans!
Nej jag är iaf glad nu! Och jag vore ännu gladare ifall det inte hade varit sista fredagen på sommarlovet. Tänkte stiga upp tidigt idag för att vänja mig liksom, det blev åtta. Om två dar ska jag stiga upp en och en halv timme tidigare, ojoj det blir tungt... Vädret är iaf fint idag, haha! :)

- Äpplen från trädgården.. ;p


Ida

- 21 augusti! Fika & hejdå...

Evelina kom helt plötsligt förbi där på kvällen, vilken överraskning! Det är ju bara 2dar (!) tills hon åker så hon ville säga hejdå och så. Egentligen skulle vi ju haft nån sista middag, men det blev inte av. Tur att det hann bli Storforsen iaf. Kan inte fatta att tiden gått så snabbt, nyss var det ju flera månader tills hon skulle åka och nu är det knappt två dar, om några timmar är det en dag, det är sjukt! Helt plötsligt kommer hon bara att vara borta från Boden... Lite tomt... Det kändes inte som ett hejdå-vi-ses-inte-på-ett-år... Kanske för att jag typ inte riktigt fattar att hon åker...

Lisa och Agnes kom också förbi en sväng och då var det bara att plocka fram bullarna och saften. Så lite fika blev det. :)
 
Nu ska jag sätta mig och fortsätta och kolla på vänner och försöka börja att sticka! För nu har jag ju både garn och beskrivning... Frågan är bara hur bra dom där stickunskaperna från nian fortfarande är... Men ingen kan säga att jag inte förtjänar mitt betyg i slöjd inte, jag som stickar och syr kuddar på fritiden, Birgitta hade varit stolt, eller hur Emilia? Hahaha ;)


Ida

- 21 augusti! OS- brons & final!

Sverige har visst fått ett till OS brons (jag räknar Aras fortfarande lite halvt) nu. Tydligen så har två seglarkillar fått stå på pallen den här gången! Har ingen aningen om vilka det är, men som sagt kul med alla medaljer iaf! Och synd att det inte blev silver, eller guld - de hade visst varit väldigt nära...

                                                                - En bild på bronsmedaljörena, Lööf & Ekström.


Nu är det inte länge kvar tills vi får se Wissman i finalen! Det ska bli spännande. :)  Jag hoppas så på en medalj åt honom, tänk vad kul! Sverige har inte tagit medalj på en sprintsträcka på ett stort mästerskap på hur länge som helst.  Nu hejjar vi på honom!


På förmiddagen så städade jag och syrran hela huset, dammsög och så. Så nu känner jag mig duktg, haha! :)

Ida

- 20 augusti! Friends!!

Finns det nån bättre tv-serie än vänner? Den hör iaf till dom bästa! Bella var så snäll och kom över med filmerna igår. Så nu har jag suttit och sett några avsnitt, perfekt när man är sjuk! Bättre att ha dvd-boxar, då slipper man följa serien och det gör inget ifall man missar nån. :) Är inte så bra på att följa serier, sånt hinns inte med när det är skola, träningar... Varför går det inga serier på sommaren för?




Ida


- 20 augusti! Usain Bolt!!!



Världsrekord- igen! Och då är det inget simning vi pratar om där man slår världsrekord flera gånger per år... Utan friidrott och 200m! Det omöjliga rekordet av Michael Johnsson, tio år tillbaka, är slaget med två hundradelar, 19,30 Usain Bolt, Jamaica!  Killen som tidigare tog guldet och slog rekordet på 100m. Ingen har ens varit i närheten av rekordet tidigare. Nu kan man verkligen kalla honom för sprinterkungen!






Ida



- 20 augusti! Taekwondo!



Jag såg nyss taekwondo på tv från OS. Jag tror nog att det är första gången jag ser Taekwondo. Lite kul var det att se på det då. Det var iaf en semifinal mellan en Thailändska och en tjej (som dessutom var 90:a) från Venezuela. Jag tyckte iaf att mesta delen av matchen stod de bara och hoppade på tårna och försökte finta med armarna, bara ett fåtal gånger försökte nån av dem att göra ett "anfall" mot den andra. Är det så i taekwondo eller var det bara en väldigt tråkig defensiv match?
Matchen slutade 1-1 (reultatet tyder ju på tråkiga poängplock). När det inte heller blev nå poäng på "sista poängen vinner", så fick domarna avgöra. Då vann thailändskan... Det ska väl inte vara en bedömningssport? Varför inte fotrsätta köra 2minuters ronder tills det är avgjort, på riktigt. 
Det känns iaf som en relativt lätt sport att lära sig. Kanske nått att börja i? Haha, neej. Då finns det nog skojigare. :)


Förresten, kom på en sak. Det är 20/8 idag, alltså betyder det att mer än halva augusti har gått (!). Nyss var det ju faktiskt första augusti. Det betyder även attd et har varit, i princip, dåligt väder i 20dar nu! Med det kan man alltså säga att sommaren verkligen är slut nu! 


Ida  

- 19 augusti! Duschelidusch!

Så underbart skönt med en dusch! Inget kliande alls! Ljuvligt måste jag säga. Det enda som var lite jobbigt var att det kändes som om prickarna/kopporna skulle gå sönder när jag torkade mig, särskilt dom i hårbottnen...
Nu tänkte jag iaf krypa till sängs... och jag hoppas för guds skull att jag kan få en blund denna natt. Annars vet jag vet vad jag gör... Hoppas ner i badkaret och sover där, haha. ;P

Jag är verkligen så less på detta nu! Och ändå har jag bara varit sjuk och legat hemma i två ynka dagar... Jag vill ut och göra saker, jag vill åka till luleå, träna, särskilt träna, och träffa Evelina innan hon åker... För idag har jag ändå känt mig rätt pigg, bort sett från det där jäkla kliandet så har jag varit typ frisk.
Haha, det ända jag skriver om är dom där vattkopporna nu. Men men, lider man av det så gör man. En sak är säker, jag ska då medvetet smitta mina barn så dom får vattkoppor när dom är små och slipper genomlida detta som tonåringar... Låter kanske lite grymt, men vissa småbarn känner ju inte ens knappt av det...

Som sagt, Godnatt! Och önska mig en god natt, haha! :)


Ida

- 19 augusti! Bättre än väntat!

Blev rätt så förvånad när syrran kom hem från Luleå med en ny mobil till mig istället för min gamla (som varit på lagning). Tydligen så hade den inte gått att laga och jag är bara glad för det! :) Jag fick en Sony Ericsson K660i, den ska vara i ungefär samma klass som min gamla.




Stackars Holm, rev ut sig på 2.36... Han slutade fyra i höjdhoppet. Han som var det största guldhoppet. Men värst av allt var ju att han hade sagt att det här skulle bli hans sista tävling och ville däför avsluta med OS-guld. Och så blev det inte så... Det är ju VM trots allt nästa år, kanske det får bli hans sista tävling istället. Det är ju så surt att sluta sin karriär på en fjärdeplats.... Så besviken han måste vara...






Ida



 


-19 augusti! Sömnlös natt

I natt blev det högst 2h sömn för mig, men ändå är jag rätt så pigg nu. Jag låg ju trots allt ner och vilade resten av tiden. Men det var verkligen en skitjobbig natt, det bara kliade, kliade och kliade. Jag höll på att bli tokig. Kan ingen söva ner mig tills den här sjukdomen är borta!?! Jag hoppas jag kan få lite mer sömn nästa natt iaf... Dessutom har de "ploppat" upp mer prickar på kroppen och i ansiktet, det ser ut som att jag är drabbad av värsta finnepidmenin eller nått. :P Det låter kanske lite roligt, men det är det verkligen inte....

Funderar på vad jag ska göra resten av dan. Jag vill sticka en mössa, men jag har varken mönster eller garn... Så det funkar ju inge vidare då... hm..


Ida

- 18 augusti! Nästan så man längtar....

Tråkigaste dagen på sommarlovet absolut! Det enda jag gjort är att gått mellan datorn och tv:n, typ... Men vad ska man göra? Nån som har nått bra tips? Försökte städa lite i mitt rum, men det fanns inget att städa...
 
Det bara kliar och kliar så jag knappt kan sitta still, det är ju nästan så man längtar till skolan... Jag antar att det kommer vara såhär några dagar till. Jag hoppas verkligen dom här kopporna (eller ja, nu är dom ju bara prickar än så länge) hinner försvinna tills på måndag.


Som sagt så blev det ju OS tittande idag. Tänk om Musse bara kunde spurta? Jag satt nästan och hoppades på första OS-guldet till Sverige där ett tag. Riktigt synd...




Ida


 


- 18 augusti! Jäkla prickar!

När jag skulle borsta tänderna imorse, vad upptäcker jag då? Jo, små röda prickar på hela överkroppen (!)... Det är därför det kliat i hårbottnen, det är därför jag varit så trött och hängig de senaste dagarna och haft feber... Åh, jag som verkligen trodde att jag klarat mig... Sista veckan av sommarlovet och allt.. :/ Kommer bara få ligga hemma i sängen nu och inte göra nånting i en hel vecka, om inte mer... Kopporna kommer väl knappast ha försvunnit tills på måndag heller. Nej, usch!
Varför hade jag inte vattkoppor när jag var liten som alla andra barn?

Nu ska jag lägga mig och deppa i soffan framför OS.... Tur iaf att det finns OS att kolla på.

;(


Ida

- 17 augusti! Fjällen bilder!

Tänkte visa lite bilder ifrån fjällen och storforsen!  


- Så vacker utsikt från ena toppen!


- Vila på en sten..



- En trött hund i sovsäck...



- En fin liten källa, damm eller vad man ska säga... 




  
 - Storforsen i torsdags, ojoj vad kul!  (bilder från
Evelina)


Mer bilder kommer kanske nån annan gång, nu är jag så trött så jag ska sova! Krypa ner i min egen sköna säng! Godnatt! :)

Ida

- 17 augusti! OS



Herreud vilken kille han är, Michael Phelps ! Åtta OS-guld i ett och samma OS, mer än vad nån annan har tagit nånsin. Dessutom sju världsrekord. Och han är bara 23 år. I förra OS, i Aten, tog han 6 guld som 19åring, är inte det också riktigt bra?
Jag såg en intervju med han och han verkar så ödmjuk och rolig dessutom. Den killen verkar helt klart värd alltihopa! Hoppas han kommer tillbaka till nästa OS och slår nya rekord, kanske, som en kommentator i tv sa, i dom sträckor han inte tar tagit guld i nu. För det vore riktigt coolt!



Tråkigt att Ara förlorade bromset... Han borde verkligen ha fått behålla den... Aja, på tisdag hoppar iaf Holm finalen! Det får man inte missa!


Och så trippelt Jamaica på pallen på 100m kvinnor! Jamaica, en liten ö med drygt 2miljoner invånare, kan ha så många, duktiga idrottare, det är också ganska otroligt! Kul i alla fall att dom slog USA! :)

Lite mycket OS hära blev det, haha, men men det är ju bara OS vart fjärde år! Synd att ajg missade en hel del när jag var borta... Måste ju bara nämna Sanna är tillbaka, så kul! Och så Bolts världsrekord på 100m, men jag kan inte undgå att fudnera på ifall han är dopad eller inte...


Ida

- 17 augusti! Äntligen hemma!

Så skönt att komma hem! Har ju som sagt varit borta i fjällen sen torsdags. Typ första gången jag är där... Eller jag var ju där när jag var mindre men det kommer jag ju inte ihåg. I alla fall så har vi levt vildmarksliv nu och sovit i tält och allt. Allt gick riktigt bra och vädret var bra! Det blåste två av dagarna så det höll borta myggen, tack och lov!

Så skönt att få krypa ner i sin egen, mjuka säng och ta en dusch! Man känner ju sig sådär lagom fräsch haha! :)




Jag hann ju till Storforsen en sväng på torsdagen också med Anna, Emilia, Carro och Evelina. En riktigt härlig tur! Vi fikade och stekte hamburgare på klipporna, fotade, hoppade/traskade runt och så tog vi ett bad bara sådär spontant, haha! Fast det tog låång tid innan jag hade bestämt mig för att bada... Och det var verkligen iiiskallt i vattnet, som värsta kallkällan, brrr! Det blir en tur dit nästa sommar också, fast då en fin, solig och varm dag!


Ida

- 14 augusti! Storforsen!

Nu bär det snart av till storforsen, ska bara packa väskan först och bege mej in mot stan där jag blir upphämtad. :) Storforsen alltså nästan hela dan med Anna, Emilia, Evelina & Carro! Ska blir riktigt trevigt och skojigt! Kommer knappt ihåg hur det var där, var så längesen jag var där.


Direkt efter (nästan) så bär det av till fjällen med family! Ojoj, måste nog skynda mig att packa klart... Det känns som om väskan kommer bli riktigt tungt med alla saker man måste ha med sig. Det blir iaf en ny upplevelse för mig och nästan en utmaning, haha. :)



- Bild från förra sommaren, lite cool tycker jag...



Neej, borde kanske sätta igång med allt som ska göras så jag hinner!  :)


Ida

- 13 augusti! Sängen väntar..

Kanske dags att börja krypa i säng... Jag vet att det är rätt tidigt, men jag är jättetrött just nu och sängen känns riktigt lockande. Jag kan ju alltid läsa nån bok eller så... :)

Ska bara ta en till macka först. Choklade jag gjorde blev riktigt god! Lätt var det och gick snabbt! Blandade bara 2tsk kakao och 2tsk socker i en mugg och hällde i hälften mjölk och hälften varmt vatten, sen värmde jag den lite extra i mikron.



Dagen idag har varit helt bra, förutom vädret på min löprunda. Men annars har jag varit med Bella och Lina en sväng och sett på en film med dem. :)

Godnatt allesammans!

- 13 augusti! Regnet de bara öser ner...

Nu sitter jag här helt genomblöt från topp till tå, eller jag var det, nu har jag tagit av mig alla blöta läder och sitter i en torr och skön t-shirt. Det blev att springa i regnet iklädd underställ och regnkläder. Inte alls särskilt kul, men det funkade. Fast jag fick kanske inte ut lika mycket av träningen som jag skulle ha fått. Egentligen skulle det ju ha varit banträning idag... Men men, planerna ändrades efter vädret... Regnet ville ju aldrig ge upp så då var det bara att ge sig iväg!




Jag funderar på ifall jag ska köra lite styrketräning eller hopprep innan jag tar en varm dusch och sedan kanske en varm kopp med choklad. Det vore inte så tokigt faktiskt! Välbehövligt efter ett sådant här pass...


Ida

- 13 augusti! 2:a OS-medaljen!

Ännu en medalj till Sverige, även denna gång i cykling. Ojoj, vad Sverige är duktiga i cykling!  Nu var det Gustav Larsson som tog silver. Vad roligt!

Och Lassi Karonen är i final i rodden!


Nu ska jag packa inför fjällresan, för nu är det nästan helt klart bestämt att det blir fjällen till helgen. Vi åker imorgon kväll i så fall! :) Har aldrig förut vandrat i fjällen så jag vet egentligen inte vad jag ska vänta mig....


Ida

- 13 augusti! godmorning!

Nu är frukosten (flingor & mjök, två mackor med skinkost) i magen och jag är nästan redo för en ny dag, ska bara borsta tänderna. Dock ser inte vädret lika bra ut, hoppas bara inte det blir regn när jag ska träna.



Annars så värker mittt långfinger (visst heter det så, det fingret som är i mitten?) nästan hela tiden och det gör riktigt ont ifall jag trycker på det... Jag var så klantig igår när jag skulle skära korven i bitar till maten och råkade slinta och så vips hade jag ett ganska så djupt jack i fingret. Oturligt nog hade ju pappa vässat knivarna nyss också! Det kändes knappt när jag skärde mig, men de ville aldrig sluta blöda... Får ta de lite lugnare nästa gång nånting ska hackas haha :)



Nu väntar en prommis med min kära lilla vovve, hoppas bara hon vill gå och inte protesterar! :)


- Förra sommaren.


Ida

- 12 augusti! hm...

Var en sväng på innebandyträningen ikväll. Det gick väl sådär... Jag önskar att allting var som det var för några år, då var allt inom innebandyn kul. Det var liksom en helt annan sak då, i alla fall för mig... Nu vet jag inte vad jag tycker. Får se hur det blir till hösten. Visst är det kul ibland och en helt annan sak att träffa alla och slippa träna själv hela tiden. För det kan faktiskt vara jobbigt i längden och alltid behöva hitta motivationen själv...  


- tagen med mobilen...








 

Allt känns bara så fel och jobbigt ibland.
Vill så mycket, men ändå inte...
Vill ha förändringar, men vill att de ska vara som de alltid varit..
Vill vara stor, men ändå liten...
Jobbigt att livet ska gå så fort & vara så kort...
Men jag antar, alla har vissa stunder som känns helt negativa...


Ida

- 12 augusti! Tråk, tråk, tråk...

Idag känns det som en riktigt tråk dag... Ingenting som händer bara en dag då man går och väntar och väntar på ingenting, typ. Vad kan man egentligen hitta på sånna här dagar?

Jag följde med och cyklade på syrrans löprunda och så gick jag en morgonpromenad imorse, ska kanske gå och lägga mig ute i hamocken och läsa en stund?



Simmarna i OS i Peking slår ju rekord efter rekord! Hur är detta möjligt egentligen? Tycker det är ganska så konstigt att man kan slå världsrekord flera gånger om i en sport hela tiden, medans det tar flera flera år att slå rekod i andra sporter.. Men det är vä mycket tack vare de nya dräkterna och så..


Ida

- 11 augusti! Träningstävling m.m..

Dagen idag har bestått av en andra körlektion, denna gång fokuserades det på backning, vilket tillslut gick rätt så hyfsat! Nästa gång blir det parkering, det går framåt.


- Underbar sommarbild, jag & Evelina! Från Evelina.


Nyss kom jag hem från en träningstävling i Sävast spåret, 6.1km i regn. Vann ett presentkort på Team Sportia på en utlottning! Gick plus på att åka dit. :) Nu är det dags för en varm, skön bastu.


Ida

- 11 augusti! Sommaren är kort...

Dagarna verkligen bara rusar iväg, om två veckor sitter man där i skolbänken igen. Tänk att elva veckor kan gå så snabbt! Snart är det väl sommarlov igen, som tur är! Bara typ 41 veckor dit, eller nått sånt. Trist nog är detta mitt sista riktiga sommarlov, sen kan de ju inte kallas sommarlov längre... Man får ta vara på dessa sista dagar av lovet nu. Att sommarlovet är slut innebär ju också att Evelina åker. Ojoj, nu är det inte länge kvar för henne... Så konstigt det kommer kännas att inte ha henne där i skåpet och inte se henne på rasterna eller nå...

Hösten är på ingång. Det känns särskilt på kvällarna när det snabbt blir mörkt nu för tiden och det blir riktigt kallt på natten, snart är det väl frost också, haha. Men hösten är härlig! Så mysig på nått vis, är det nån som håller med? :)

Nu ska jag strax gå och övningsköra om en stund. :)


Ida

- 10 augusti! Stora, äckliga, goda kräftor!

Till middag käkade vi kräftor med paj och sallad. Typ första gången jag äter kräftor sådär med skal och allt, och gott var det! Men dom var äckliga med sina stora klor och allt Riktigt jobbigt att skala dom där djuren (eller vad man nu gör..) för att sen bara få ut en pytteliten bit, onödigt mycket arbete för så lite. Trodde aldrig jag skulle bli mätt, men det blev jag!

        



Okej, kanske är lite sen med det, men Sverige har tagit en första OS-medalj! Så roligt! Emma Johansson tog silver i cykling! Har faktiskt aldrig hört talas om henne innan. Kul att en helt obekant (iaf för mig) som inte alls var tippad (vad jag vet..) fick ta en medalj och slå igenom sådär! Många gratulationer till henne!



Ida

- 10 augusti! Stugliv & Nolia!

Det var riktigt trevligt där i stugan vid älven med Evelina och henns familj. Vi åt tacos, gick promenader, paddlade kanot, spelade kort (jag vann! haha), bastade och badade i älven (och ja, jag badade faktiskt efter mycket tvekande!). Det blev mycket fotande också! Det var så fint där vid älven när kvällssolen lyste.



                    



Roligast var det nästan när Evelinas lillasysters kompis kom och hälsade på. Båda två var så charmiga där dom satt i soffan och kollade på något barnprogram så jag att och smålog åt dom.
Plötsligt säger kompisen: Varför sitter den där tjejen (jag alltså) och gör så här (han gör en konstig grimas som ska likna mitt leende haha). Det lät bara så kul så både jag och Evelina började skratta och då kollade han ännu konstigare på mig!


Imorse skulle jag ha tagit bussen in till stan efter nio för att jag och mamma skulle på nolia på förmiddagen. Men så hade vi visst råkat läsa lite fel på tidtabellerna, det fick visst ingen buss då! men det löste sig bra ändå! :)
Så vi kom hem från Nolia för ett pra timmar sen, sov i bilen hela vägen hem. Jobbigt att gå där bland allt folk... Det var sämre än förra gången, fanns inte lika mycket iår tyckte jag.. Vi kollade iaf på alla underbart fina husvagnar/husbilar och drömde om att vi hade en sån istället för vår skrutiga. Och så kollade vi på BWO också!


Ida

- 9 augusti! Stugan !

Nu är det alltså bestämt, ska iväg till Evelinas stuga om ett tag och stannar där tills imorgon på morgonen. Sen blir det Nolia på söndagen med mamma, toppen bra! Vi kanske till och med kan bada där i stugan... Fast det är ju en älv så det lär ju vara riktigt kallt, får se om jag törs!

Nu väntar packningen, måste skynda mig innan dom kommer!


Ida

- 9 augusti! Morgonträning!

Nu är träningen genomförd! Ett rätt så hårt pass på bana och herregud vad de blåste där! Inte kul när man kör intervaller... På ena långsidan en gång blåste det så mycket att hela min fart bromsades upp typ, inte kul inte kul... Aja, skönt att ha gjort det nu iaf!
Så nu blir det att ta det lugnt resten av dagen, eller ja, de blir väl aldrig riktigt lugnt för mig, haha. Får se ifall jag följer med till Evelinas stuga.

Idag lyser för övrigt solen och det är varm, 25 grader i solen! Var bara tvungen att skriva detta!



- Costa Brava, Spanien 2008


Syrran är som sagt på USM nu och igår kom hon 3:a i höjden och vann 1500m! Bra gjort efter att ha haft vattkoppor (och dom är fortfarande kvar.. ). Usch, jag skulle aldrig ha velat flyga och allt med massor av sånna där prickar på mig!


Ida

- 8 augusti! gomorron, gomiddag, gokväll!

Det blev tacos till middag, eller ja kanske inte tacos utan rättare sagt pitabröd med någon kycklingröra, gott iaf! Det blir nog en lugn, mysig fredagskväll hemma ikväll. Jönssonligan går ju på tv ikväll förresten! Den måste man ju nästan se. Längesen jag såg jönssonligan nu, hoppas det är någon man inte sett!

Några sommarbilder!

           

 
                                                                                
Ha en trevlig kväll i alla fall!


Ida

- 8 augusti! OS invigningen!

Jag hoppas ni ser på invigningen nu! Så häftigt och mäktigt säger jag bara. Tänk om man fick vara där liksom...






Det slutade regna också! Sicken tur, då hann jag gå en sväng med Rosita. :) Det kanske blir en fin, solig kväll ikväll! man kan ju alltid hoppas! Men shit vad jag pratar mycket väder, haha.


Ida

- 8 augusti! Stockholmarnas dag!

Idag får man inte missa OS invigningen (kl.13.50 på ettan!). Idag är även sista dagen arbetsdagen för många och idag är det även 080808 - Stockhlmarnas dag! Kul att vara i Stockholm nu. Min syrra och pappa är ju det, kom jag på. Dom åkte igår kväll. Fast dom har väl knappast tid med nått annat än att sitta/springa på en friidrottsbana. USM i Friidrott pågår just nu också! Mycket som händer runt omkring.
En dag som denna passar ju många på att gifta sig, så var det ju förra året också när det var 070707... Ganska häftigt att födas en sån dag också!

Just nu ser jag några regndroppar falla utanför fönstret, jisses jag vill inte ha regn! Nå väl, rutinen att gå en morgonpromenad med hunden blev förstörd nu. Får väl ta det senare då.


- Regnet det bara öser ner... (Spanien 08)

Ännu en trist dag jag inte vet vad jag ska hitta på...



Ida

- 7 augusti! film & kvällsfika!

Det började regna hära så jag stannade inne ikväll. Det blev bak istället. Först hade jag tänkt blåbärsmuffins, men det blev något matbröd istället.

             
- Här ska det bakas! haha         - Från deg....


- Till färdiga, nygräddade bröd!!


Bella kom även över en stund och vi såg på film, Cry Baby, hette den. Och jag måste bara säga att det var den mest konstiga film jag sett, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den, haha. Så ful vissa stunder, men lite smårolig! Så om ni vill se en lite annorlunda film så kan ni se den. Jag tyckte iaf att den var lite speciell!

Efter filmen var vi ju tvugna att smaka på mitt nybakade bröd, och det smakade riktigt gott (inte för att skryta men.. haha), som nybakat alltid gör! Det blev iaf ostmackor med te och blåbärskaka. Mumsigt kvällsfika!


- Kvällsfika....


- .. med min kära vän!

Nu är det dags att kila i säng, en ny dag väntar imorgon! Redan fredag, helt otroligt, dagarna bara rinner iväg ju, inte bra inte bra!

Godnatt!


Ida

- 7 augusti! Gomorron!

Gomorron!

Solen lyser även denna morgon, men jag antar att snart kommer de förbaskade molnen att glida in... Nu är frukosten istoppad och jag funderar på vad som ska hända sen. Kanske går jag en prommis med Rosita, vilket hon kan behöva, men sen då?

Vad ska man hitta på resten av dagen (förutom dagens träning då)?





Ida

- 6 augusti! Gbg i juni!

Några bilder från Göteborgsresan tidigare i sommar. Åh vad jag längtar tillbaka!





- Underbara Ullevi!


- Inne i stan!


- En kväll!



- En pippifågel i slottskogen!


Ida

- 6 augusti! Träning...

Idag blev det bana igen. För en gångs skull så var vi där på kvällen. Men det var ändå inte så hemskt mycket folk där. Träningen gick sådär, hade svårt att hålla tiderna... Skönt att ha tränat i alla fall :)

Det känns verkligen att hösten är på väg, inte längre några varma, sommarvindar som blåder i nacken när man springer. Sommarlovet börjar lida mot sitt slut, dagarna bara rinner iväg utan att man gör nånting..
Så sorgligt. Allt roligt har ett slut! Tyvär.. Men tanken på att detta kanske är mitt riktiga sommarlov känns hemskt! Sen blir det väl jobb jobb heeela somrarna framöver. Det kan i alla fall inte kallas sommarlov när man inte går i skolan längre...


- Två sommarbilder tagna av mig kan jag bjuda på!



Aja, nu blir det bastu! Det verkar som att jag klarat mig från att få vattkoppor, hur nu det kan ha gått till! Jag är en friskis helt enkelt! haha.



Ida


- 6 auguasti! Första lektionen!

Jag kom nyss hem från att ha varit och haft min första körlektion. Usch vad nervöst det var! Men det gick helt okej, kanske lite sämre än vad de brukar gå för att jag var så nervös... Nu är körkortet verkligen på G när jag har tagit min första lektion! På måndag blir nästa.
Nu sitter jag och väntar på att mitt ägg ska koka klart. Der blir fil, mackor och ägg till lunch. :) Gott och enkelt!


Förresten kolla här http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3040934.ab, blåbär och mörkchoklad är bra, riktigt bra för hälsan! Nånting nytt att äta på lördagskvällarna kanske?

OS börjar idag också! Eller ja, en liten tjuvstart är det. Invigningen är ju inte förräns på fredag tror jag. Friidrotten blir ju självklart det som jag kommer kolla mest på, gymnastik och volleyboll är också kul. Det mesta är ganska kul att kolla på, roligast är det ju om det är en svensk med! Det konstiga tycker jag är att fotbollen (herr) inte alls är stor i OS, jag menar ett EM är ju större. Och så borde det ju inte vara...







Ida

- 5 augusti! Kudden klar!

Nu är min kudde (kuddfodralet) klar! Rätt så bra blev den ändå, fast det tog lite mer tid än vad jag trott... Kanske ska jag sy en till, fast då med typ andra färger och typ nått annat mönster... Ett lapptäcke skulle vara kul, men ojoj så lång tid det tar.. Det skulle jag nog inte ha orken att slutföra. :P




- Med en kudde i!

Jag har gjort en blåbärs smoothie också. Jag gjorde min egen lilla blandning med banan, blåbär, vaniljyoghurt, mjölk, florsocker & isbitar, riktigt smarrigt!


                                                                                                                                                                                                                    Ida

- 5 augusti! Dagens träning!

Idag var det distanslöpning och styrka som jag gjorde nu på eftermiddagen. Styrketräning är så otroligt tråkigt! Hellre springer jag i flera timmar! haha. Inte många som håller med där tror jag. Men som sagt det behövs det med. Framför allt bålträning kör jag nu under sommaren. Det skulle vara roligt att ha nya övningar att köra, det blir så lätt att man bara kör samma hela tiden....

När jag sprang idag såg jag 3 döda djur efter vägkanten, en mus och två fåglar. Usch ja.


Förresten ringde jag till bilskolan idag, och gissa vad? Jag ska ta min första lektion imorgon! Usch hjälp! Är jag verkligen redo för det? Jag som velat börja så länge nu, men när det verkligen blir av så blir jag så tveksam.. Jag kan gott köra med pappa ett par veckor till. Fast som sagt, det är nog dags att börja. Men jag kommer vara skitnervös imorn! :S Jag kommer säkert göra en massa fel... Hm... 


                                     
- Träning Costa Brava, 2008. 



Ida

- 5 augusti! Frukost!

För ett tag sedan åt jag en underbart god frukost! Det finns knappt något härligare än att sitta ute på altanen när solen värmer och äta en god frukost och bläddra i tidningen. Och faktiskt så lyser solen än så länge idag. Frukosten bestod av vaniljyoughurt med blåbär, jordubbar & flingor (All brain, tror jag dom heter). Så somrigt med bär i yoghurten! Och så en macka till det också.

I tidningen stod det inte så mycket intressant, bara lite om bärsäsongen. Och eftersom jag plockat lite blåbär var ju det intressant. Det stod att blåbärerna kostade 15kr kilot. Jag som inte ens plockade ett kilo på över en timme, dålig timlön måste jag säga. Tur att jag inte ska sälja dom! Då skulle jag ju inte få några goda frukostar! :)


Ida

- 4 augusti! Övningskörning & film!

Evelina kunde inte ta sig in till stan så då fick jag helt enkelt hitta på nå annat.. Och då blev det en sväng med bilen. Jag och pappa for och övningskörde och tränade på att stanna/starta i backe och på att backa. Nu är det verkligen dags för mig att börja på bilskolan, tror jag. Jag ska nog ringa om det imorrn. Veckorna bara rinner förbi och helt plötsligt har jag fyllt 18. Så det är nog dags.
 
Efter den turen satte jag på "Dirty Dancing" (haha, en klassiker som jag sett iaf, Evelina ;p) och åh vad jag älskar den filmen! Samtidigt som jag såg sydde jag på en lappkudde. Alltså som ett lapptäcke, fast en kudde. Ibland får jag lite ideer och nu fick jag in ide om att jag ville sy nått. Imorgon blir det att sy klart den. Kanske nästa projekt blir att sy ett helt lapptäcke dårå? haha.

Neej, ska nog gå och sova om en stund ifall jag ska köra mitt träningspass på morgonen imorrn...


Ida

- 4 augusti! Igårkväll...

Igår såg jag, Lina och Bella en film (som jag inte kommer ihåg vad den hette...) men den hade iaf varit tusen gånger bättre ifall det hade varit en annan skådespelare än Jessica Simpson, det kände bara så fel med henne i filmen. Aja, skitsamma.

Nu har jag iaf rensat mina blåbär, som tog en jäkla lång tid - nästan en timme. Inte nog med att man plockat bärna i flera timmar i skogen, sen så ska man rensa dom också! Syrran håller i alla fall på att baka en blåbärspaj nu. Jag hoppas den blir god. Jag får väl baka nått annat istället någon annan dag...

Ikväll blir det mest troligt nånting med Evelina & Emilia. Det är ännu inte riktigt bestämt... men men....



- En rätt så nyklippt Rosita!


Ida

- 4 augusti! Träning!

Det blev havregrynsgröt till lunch efter att ha kört ett träningspass på förmiddagen, löpning till Björknäsvallen och sedan korta intervaller med kort vila därborta. Jobbigt, men skönt när det var klart! Så härligt att träna där på banan när man är helt ensam där.
Nu ska jag köra lite bålstyrka innan jag hoppar in i duschen.


Vädret för veckan ser inte så bra ut... Tempen vill inte bli över 20 grader om man ska tro smhi. Kan vi inte få några fler varma dagar dom här sista veckorna på lovet?
Idag när jag skulle springa så frös jag om händerna och överkroppen halva biten, det var så att man ville ha jacka på sig... Och det är ju sjukt, för det är ju bara början av augusti.. Men det var som att direkt när det blev augusti så försvann sommaren..

http://www.smhi.se/cmp/jsp/polopoly.jsp?d=5236&l=sv


Ida

- 3 augusti! Blåbärsplockande!

Idag på jag vart i skogen bara här ovanför och plockat blåbär för att baka nått imorrn. Blåbär är bland de godaste bären och är gott till så mkt, typ bara i filet eller mjölken, blåbärspaj, blåbärskaka och sylt! Jag får se vad det blir jag bakar.



- Blåbärshinken!



- Skogen.


Jag fick panik imorse när jag upptäckte att mobilen var borta. Den var borta även igårkväll men då tänkte jag att den bara låg i väskan eller nått sånt, för där hade jag inte kollat så noga. Men imorse letade jag överallt efter den och hittade den inte! Det värsta var att det inte ens är min mobil, utan mammas som jag lånat eftersom min är på lagning igen (!). Men som tur var så ringde Anna för ett tag sen och sa att hon hittat den. Så det blir kanske en sväng för att hämta den ikväll. Vet inte om det blir nån träning, jag får se... Egentligen vill jag träna men, det stod vila på träningsprogrammet...



Ida

- 3 augusti! nattbloggande!

Kom hem från luleå och luleåkalaset för ett tag sen, fick skjuts av anna. Så snällt, då slapp jag betala för att trängas i en fullproppad buss typ. Men det var väl trevligt där borta, svinmycket folk iaf! Så vi såg på Winnerbäck och gick runt där och träffade massa folk. Kallt var det, så jag är glad att jag tog jeans trots allt.

Konstigt nog är jag inte ett dugg trött, hm... Kanske ska jag lägga mig och läsa en stund så jag blir trött? Hoppas det blir bra väder imorrn iaf!

Godnatt! ♥



Ida

- 2 augusti! Tävling & lk!

Jag kom nyss hem från Björknäsvallen, tävling heela dagen lång! UDM faktiskt. Synd bara att det var så himla lite tävlande, jag var ensam i min klass i alla grenar och det är ju trist... Dessutom blev jag ju inte DM mästare heller för man måste ju slå nån.. Så ingen DM-medalj blev det inte, kanske lika bra det. Dom ligger ändå bara och skräpar nånstans! Istället fick jag t-shirtar och vattenflaska i en skopåse, det är ju bra grejer det iaf.
Jag sprang 1500m, 800m och kastade spjut. Ingenting gick riktigt bra, eller som jag hade förväntat mig. Men det är svårt att gra bra resultat själv - iaf för mig.
800meters loppet sprang jag en timme efter 1500m, så det kändes i benen. Jag är nöjd att jag sprang det trots allt! Jag vet inte om det är kvar så mycket tävlingar nu, kansk en i Skellefteå och nån i september men annars är det slut med bantävlingar nu för denna säsong. Det känns lite tråkigt, faktiskt, första gången jag tycker det. Kanske för att vi inte har tävlat så mycket denna sommar?? Men det kommer som sagt en vintersäsong också. Och så finns det ju några terräng/landsvägs lopp också på hösten och det är ju kul!

Neej, nu borde jag gå och ta mig en dusch och sen göra mig klar för ikväll! Jobbigt att det ska vara så kallt nu... Dagen idag blev bättre än vad det såg ut imorse, solen tittade fram tillslut! Kanske är inte sommaren slut än, även om höstvindarna och de kyliga kvällarna börjar dra in! Jag säger bara en sak iaf, tur att vi bor här uppe i norr så att vi iaf har ljust på kvällarna fortfarande ganska länge. I Uppsala blev det ju mörkt efter tio, det kändes ju som rena rama hösten där då! haha. Men så är det ju utomlands också, och då är det ju bara mysigt! Hösten är ju mysig..
Som sagt, nog med skriverier och funderingar, duschen väntar!!



- Jag som kastar spjut, Bjästa 2007.



Ida

- 1 augusti!

Lina har fått vattkoppor! Eller mest troligt är de det iaf, för hon har fått en massa blåsor eller prickar på kroppen och i ansiktet... Mest troligt kommer hon att missa SM nu... Det värsta är även att vattkoppor är oerhört smittsamt, vilket betyder att jag också kommer att få det. Åh, jag vill verkligen inte bli sjuk nu! Inte sista veckorna på sommaren. Varför i guds skull hade vi det inte när vi var små?!? : /

Det andra dåliga med den här dagen är att min mobil har blivit likadan som innan jag lämnade in den på reparation... Jag som trodde allt var bra med den nu, men icke.. : / Usch vilken dag!




Det ser ut att bli en riktigt fin kväll iaf... Imorgon blir det full fart heela dagen! Först tävling här hemma och sen luleåkalaset på kvällen. Hoppas det blir en lyckad dag! Sen får vi se vad som händer på söndag. Nu ser iaf ut som att värmen har svikit oss.. Kanske var de dom sista sommardagarna vi hade i veckan, ma kan ju alltid hoppas på att det inte var så... 

Ha en trevlig fredagskväll nu!!



- Havet utanför Göteborg! Så härligt!


Ida

RSS 2.0