29 februari!

Just nu känner jag mej bara allmänt bekymrad, nedstämd och less. Jag orkar inte plugga och vill bara ut och resa. Långt bort till värme och sol för att uppleva nya saker och se nya platser.
Allt känns bara tungt just nu och jag oroar mej för skolan, tentan, sommaren, våren, framtiden, träning....

Jag sticker ut på en promenad i mörkret. Frisk luft är kanske liten hjälp på vägen. I alla fall efter att ha suttit i skolan i över tolv timmar med först miljöarbete och sen CM-möte. Mitt huvud bara snurrar och är helt slut.

Sydamerika 2010.

Önskar att jag var lika brun och smal som då. Just nu trivs jag inte i min kropp.





28 februari! kvällsmys

Man kan ju nästan börja tro att detta har blivit en matblogg efter alla bilder på mat jag lagt in senaste veckan. Ikväll blev jag hemskt sugen på scones efter att vi ätit så himla goda scones hos Amanda i söndags. Så jag tog paus i matteplugget och satte igång att baka. Hanna kom sedan över på lite kvällsmys med fika och prat. Det var längesen så det var riktigt trevligt!

 

 

Jag var som sagt duktig och tvättade imorse, skönt att ha det gjort nu innan tentan. Dagens händelse är att jag råkade låsa in mina nycklar i tvättstugan. Jag hade precis stängt tvättstuge dörren bakom mej när jag kommer på att jag inte har nycklarna på mig! Som tur är ligger Chalmers studentbostäders kontor i huset bredvid så jag kilade dit och förklarade situationen så de kunde låsa upp åt mej. Men tänk om det hade hänt en helgdag eller en kväll... För det är ju faktiskt väldigt lätt hänt att råka låsa in dom och då är man illa ute!

 



27 februari!

Jag klarade miljötentan trots att jag knappt pluggade något. Dock funderar jag på att göra om  tentan för att kunna få ett bättre betyg. Tyvär så ligger den dagen innan envariabel-omtentan så det blir nog i alla fall inte denna gång. Nu gäller det att fokusera på linjär algebra tentan om en och en halvvecka. Jag börjar få lite pluggångest och panik nu. Ena stunden känner jag mig lugn och andra stunden är jag jättestressad över tentan och det känns som att jag inte kan något...

Imorgon är jag ledig så då blir det att tvätta på morgonen och sedan matteplugg. Lite träning hoppas jag också kunna hinna med. Det borde jag hinna med. Ikväll var jag så sjukt omotiverad att träna. Det är så konstigt att det kan skifta så mycket från dag till dag. Igår ville jag inget annat än att träna och jag var ute och sprang i 45min. Det är längsta (i tid) jag sprungit på flera månader så jag var stolt. Det berodde nog mycket på vädret också. Strålande sol, flera plusgrader, bara gator - riktigt vårväder med andra ord!


Ingen dubbelhaka denna gång, framsteg! Jag och Vicky förra tisdagen på semel-lunchen i Verum.
(fote.se)



25 februari! brunch

 

Pannkakor till brunch idag efter en lång och skön sovmorgon. Det är första gången jag gör pannkakor själv och dom blir riktigt lyckade och fina! Jag gjorde dom lite nyttigare och åt dom tillsammans med jordgubbar och keso.

 



23 februari! åh nej-känsla

Idag har jag varit grymt duktig, imorse var jag ute och sprang i ungefär en halvtimme och nu har jag precis varit på ett järngympapass. Än en gång har jag konstaterat att min koordination ligger på noll. Jag hänger knappt med på hur enkla steg som helst och när armrörelser läggs till så är jag helt lost. Jag förstår inte hur jag klarade av friidrottsövningarna som var riktigt koordinationskrävande en del. Det var roligt i alla fall och väldigt skönt nu efteråt. Snart ska jag ta en skön kvällsdusch och varva ner med några mattetal. Till skillnad från efter min springtur så hoppas jag att mitt vatten är tillbaka. För när jag ska skynda mej att duscha för att hinna till skolan 20 min senare imorse så finns det inget vatten. De har stängt av mitt vatten (jag hade fått en lapp om det men jag hade helt glömt det). Då är det tur att man har fina grannar i samma hus som kan låna ut sin dusch. Tack Hanna!

Redan fredag igen imorgon och nu taggar jag för en sittning hos M (maskinteknik). Det var längesen vi var med på en sittning utan att jobba eller engagera oss i den så det ska bli riktigt kul!




22 februari! Dagens middag



Jag har varit sugen på lasagne länge nu så idag när jag äntligen hade en lugn och ledig kväll så bestämde jag mig för att laga det. Jag har inte lagat det sedan hemkunskapen i nian då vi hade det som betygsuppgift och jag och min matlagningskompis brände vår lasagne. Nu däremot lyckades jag med lasagnen, men mammas lasagne är fortfarande svårslagen. Jag måste dock börja lära mig hacka lök, man känner lökbitarna tydlig i såsen....





20 februari! Måndagslyx!

Jag och Vicky skulle laga middag och ha mattepluggkväll idag var det bestämt. Istället så möttes vi upp på stan, gick och kikade lite och sen hamnade vi på Pizza Hut. Det blev trerättersmiddag bestående av vitlöksbröd, en underbart egen-ihoplockade sallad, pan pizza och mjukglass denna måndagkväll istället. Supergod mat och en massa snack och det var garanterat bättre än plugg.


Förresten, vad är det med mej och dubbelhakor nu för tiden? På båda dessa kort har jag dubbelhaka! Shit alltså. Detta är i alla fall från serveringen under vår Sista minuten-gasque.



Mera bilder från vår gasque på fote.se



19 februari! söndag när den är som bäst



Lugn skön söndag som började med en lång sovmorgon utan att vakna det minsta sliten eller spår av bakis. Underbart. Träning, både krafttag (bodypump) och löpning, handling på Ica maxi, god middag, lite plugg och film har sedan gjort min dag. Jag gjorde en faktiskt super god pasta pesto med spenat, broccoli och jordnötter till middag och till efterätt päronhalvor med mintchoklad i ugnen. Igår blev det flygande jakob till middag. Ibland kan det, tro det eller ej, vara riktigt kul att laga mat. Nästa vecka har jag planer på att laga lasagne, det var sjukt längesen jag åt det och det är ju så himla gott. Dock har jag aldrig lagat det själv.
Nu ska jag försöka komma mej i säng så jag orkar upp imorgon. Vi börjar inte förrän tio men jag tänkte upp och gå en promenad alternativt plugga matte imorgon på morgonen. Förresten så har jag äntligen lyckats uppdatera min iphone och synkat alla kontakter med facebook.

Imorgon är det förövrigt läsvecka 6 vilket betyder att det är två veckor kvar till tentaperiod och tills mamma kommer.
 

Jag har glömt att nämna att jag har åkt limousine första gången i mitt liv. I valla tog vi taxi till finsittningen och då blev det limo! Det kändes rätt stiligt att anlända på det viset. Det syns dock inte så bra på bilden.


 


18 februari! alltså

Jag funderar på om jag börjar få tidig alzheimers. Idag efter att jag varit och städat snusket med Henrik så gick jag förbi Willys på vägen hem. Jag tänkte laga pannkakor och tänkte därför köpa hallon m.m att ha till. Men när jag står i kassan och ska betala har jag fel kort med mej. Pinsamt, då jag får gå och lägga tillbaka allt som jag har plockat på mej. Jag går hem igen, sätter mej vid datorn en halvtimme innan jag bestämmer mej för att ta en ny runda till Willys. När jag står i samma kassa med samma varor för andra gången idag så upptäcker jag att jag även denna gång har fel kort. Seriöst, hur kan det ens hända? Så typiskt dumt. Jag måste även tillägga att jag svärde åt vädret hela vägen till skolan dessutom för att det regnar och är blött och slaskigt överallt samtidigt som man håller på att slå ihjäl sig för att det är så halt. Jag måste köpa stövlar.

Eftersom jag inte kunde göra några pannkakor så fick det bli varma mackor och fil istället. Det är ju nästan lika gott, eller vad säger ni? I alla fall, som att det inte skulle räcka med "otur" idag så gick även mitt mackjärn sönder när jag skulle stänga igen det. Typiskt dålid dag....



16 februari! vissa stunder vill man bara lägga sig ner och dö för en stund





Kul kväll igår, inte lika kul att stiga upp klockan nio för obligatorisk dator övning. Efter det skippade jag matteföreläsningen (helt seriöst så ger föreläsningarna ingenting utan våran föreläsare gör bara så att man blir förvirrad...) för att gå hem och sova lite. Men istället för powernap så tvättade jag, bäddade rent i sängen, diskade och städade. Jag känner mig riktigt duktig och känslan när det är gjort är underbar.

Som student tar man alla tillfällen som finns att få gratis mat. Idag var det CCC (cortege kommiten) som bjöd på mat i a-fiket på skolan. Inge vidare mat, men det var gratis och jag slapp laga mat! Den här veckan har jag inte lagat mat en enda gång. Grymt skönt, men matlådorna till lunch i frysen börjar dessvärre ta slut. Så imorgon ska jag försöka ta och laga flygande jakob hade jag tänkt.

På tal om rubriken så måste jag förklara dagens jobbiga händelse. Jag ska precis låsa upp dörren, efter att ha gått hem i slask och halka från skolan med blöta skor, men hittar ingen nyckel. Jag letar överallt i mina fickor och i min väska men hittar den ingenstans. Den måste ligga i snusket (vår föreningslokal) tänker jag. Oturligt nog så har alla V6are gått hem och snusket är låst så jag tar en omväg förbi Cornelia för att låna hennes nyckel. Men när jag står utanför hennes dörr ringer hon och säger att hon inte är hemma men kan möta mej utanför snusket. Såklart så ligger mina nycklar där inne på en stol och väntar på mej! Typiskt jobbigt. Jag fick ju i alla fall motion av att gå fram och tillbaka....







14 februari! kramar till alla

Alla hjärtans dag idag. Det har varit en mysig och perfekt alla hjärtans dag utan att ha någon speciell att fira med. Jag har fikat med några fina ifrån phaddergruppen, tränat med Agnes och haft en mysig tacos- och filmkväll. Dock somnade jag under den andra filmen (vad är det med mej och somna under filmer?). Men en riktigt dag bra med andra ord. Jag har dessutom bokat resa hem till Boden, 1-6 april. Så snart är jag hemma och får träffa alla fina där uppe i norr.



Idag har det snöat här i Göteborg. Dock blir det inte så här fint då, utan bara blivit en massa slask överallt.

Massa kramar till alla och hoppas ni haft en fin dag!



13 februari!

Löptur i snöyra med Lars. Konditionen är verkligen i botten. Det är verkligen illa hur dåligt tränad jag är. Men det ska jag verkligen försöka ändra på. Just nu känns Göteborgsvarvet sjukt långt borta och jag vet ärligt talat inte hur jag ska klara av det. Det är tre månader kvar ganska precis, det är inte alltför länge. Och med tanke på hur löpturen kändes idag så känns det alldeles för nära. S
Denna vecka är det inte lika fullt upp som förra veckan så lite träning ska jag hinna med i veckan. På onsdag är det V6 omsits och på fredag kepsning med Isex och beachgasque, annars är veckan rätt tom, förutom plugg som ska in lite här och var.



12 februari! söndagkväll

Det känns i mina armar efter ett pass på gymmet tillsammans med en av mina pateter. Riktigt skön känsla! Kul att slippa träna själv dessutom. Förutom ett bra träningspass så har jag hunnit plugga en del matte, jag har gjort nästan en hel veckas planering bara idag. Jag känner mig rätt duktig. Dock ligger jag fortfarande över en vecka efter...
Jag har varit en sväng på stan och köpt skor också. Alla mina skor har gått sönder typ. Skit skor som inte håller. Dom här var dyra så jag hoppas dom håller! Jag köpte även vanish. Klantig som jag är så spillde jag hallon på min nya vita skjorta i fredags. Men dom fläckarna försvann direkt då jag la den i blöt med lite vanish.



12 februari! gasque premiären

Igår när jag skrev var jag rätt negativ. Jag hade faktiskt sjukt kul igår framförallt. Både sittningen och eftersläppet var hur kul som helst och timmarna bara rann iväg. Även fast två personer, vår ordförande och matansvarige, var sjuka så fixade vi det trots en del kaos och stress. Bland annat så så kommer vi på vid lunchtid när vi sitter och förebereder efterrätterna att vi inte sett till några toast eller något av de andra till förrätten. Så då var det bara att snabbt fara och handla de som dom glömt att handla i torsdags. Sedan en haltimme innan sittningen ska börja upptäcker vi att vi inte har någon laktos eller vegetarisk förrätt (!). Panik. Men det löste sig det också.
Under kvällen sen gick vi runt i garderoben, släppet, baren och på plock. Det var då man insåg varför man valt att gå med i V6. Även fast det finns tråkiga saker som städningen efteråt så väger ändå de bra sakerna upp det. Nästa gång kommer vi garanterat inte att städa till klockan nio på morgonen heller.
Det var många som kom fram och sa att de var nöjda och att kvällen varit riktigt bra. De berömde oss även för att vi jobbat så bra. Det värmer och gör att man blir riktigt glad. Det är lycka att känna att man lyckats med ett arrangemang.




11 februari! känner mig som en apatisk människa



Jag vaknade nyss och får redan på att klockan är halv sju, på kvällen. Shit. Jag har sovit sedan halv ett efter att ha dygnat och arbetat i över 24 timmar. Vi hade ju vår första gasque igår, Sista minuten gasque, och det tog nästan sex timmar att städa efter den och efter det var det avsyning av gasquen i över två timmar. 
När jag äntligen fick gå hem vid tolv efter att nästan ha somnat sittandes ett antal gånger så mådde jag illa och hade ont i hela kroppen. Fy tusan för att städa gasque säger jag! Just nu vill jag aldrig göra om det.
Jag kan berätta mer senare för nu ska jag iväg till Lars och äta thaimat och bara slappa.






8 februari! Mina fötter!!

Äntligen hemma med värkande fötter och ett trött huvud. Att vara lounge-värd är inte så lätt som det låter. Inget chillande med fika i fåtöljer. Istället har jag fått springa och stressa fram och tillbaka, hämta kaffe, hämta fika, stå i garderob och bära tunga backar. Men det har varit lärorikt. Dock så var jag så sjukt less sista timmarna när mässan var slut och vi skulle städa och plocka undan allt. Som belöning har jag fått ta med med hem bananer och yoggi bla som blev över. Och så fick vi ju gå på CHARM banketten igår och det var värt mycket! Den var en väldigt fin midddag och sittning med Christer Fuglesang som gäst. Maten var underbart god och dom jag satt bredvid var väldigt trevliga. Kvällen avslutades på gasquen där Isex hade sin första sittning och gasque. På fredag är det vår tur som sagt!



Från cffc.se



6 februari! sånt som inte får hända..



I helgen, lördagskväll, så brann det kraftigt i ett studentehem inte så långt bort från där jag bor. Den var väldigt svårsläckt och spred sig ganska rejält. En omkom och sextio personer är utan hem och bostad. Många som jag känner bor där eller däromkring och är drabbade av det som hänt. Det är sjukt hur allt kan ändras så fort och man helt plötsligt är utan hem. Jag skänker alla mina tankar till de drabbade och jag tror ingen kan förstå hur det är om man inte själv gått igenom det.



Från gp.se


6 februari! Jisses vilken vecka

Miljötentan idag gick ändå rätt bra med tanke hur mycket (lite) jag har pluggat och jag kommer nog klara den. Men hur som helst så vill jag göra om den för att den var inte svår och det känns som att jag har chans och kunna få ett bra betyg i den här kursen. Igår när jag skulle plugga så kunde jag verkligen inte koncentrera mig, ingenting av det jag läste gick in. Aja, det är skönt att det finns omtentor och jag ångrar inte helgen!
Efter tentan var det jobb inför CHARM hela eftermiddagen tills jag for iväg på att jobba som pedagog/"lärare" i två timmar, tillbaka till skolan för lite till CHARM jobb, hem för en timmes träning och nu sitter jag här. Vilken dag! Det roliga är att resten av den här veckan består av sånna här dagar. Jag ska snart hoppa i säng för att orka stiga upp imorgon, redan klockan sju ska jag började jobba på CHARM imorgon. På kvällen är det bankett med självaste Christian Fuglesang, det ni!




5 januari! Valla

Det är en sliten tjej som sitter framför datorn och funderar på om hon ska orka ta tag i miljötentaplugget. Tenta imorgon och jag har inte pluggat någonting sedan i tisdags. Onödigt att släpa böckerna till Linköping. Det har i alla fall varit en grym och intensiv helg. Den började i torsdags förmiddag med bussresan som bara den var en upplevelse. Jag hade bokat bussen och stod som ansvarig, vilket inte var så kul under den resan. Det var en otrolig skön känsla när vi äntligen var framme, mer behöver jag inte säga.
Vi bodde allihopa i V6 hos två tjejer som pluggade på Y i Linköping, elva pers i en trea. Det var trångt men mysigt! Det finns sjukt mycket att säga om helgen så jag sammanfattar den lite kort istället. Vi kom till semifinal i själva tävlingen med vår snygga saucer och höll på att frysa ihjäl på kuppen. Vi varit på två riktiga fulsittningar (borde inte ens få kallas för sittningar) och en finsittningen. Finsittningen var igårkväll och den var riktigt trevlig och roligt att få klä på upp sig och ha någonting annat än overallen. Vi såg sedan Melody Club på eftersläppet senare under kvällen. Mellan allt detta har det mycket annat, det finns många roliga minnen.




Finns otroligt mycekt bilder från helgen, men dom flesta ska nog inte läggas upp här eller någonannanstans i allmänheten.




1 februari! Linköping nästa!

Shit, redan februari alltså! Januari bara rann iväg och februari gissar jag kommer göra desamma. Särskilt resten av denna vecka då vi åker till Linköping imorgon med V6 och ska vara med i Valla Saucer Rennen 2012. Det kommer bli en grym helg känner jag på mig, pulkatävling, sittningar, temafest och Melody Club kan väl inte annat än att bli bra? Tungt bara att ha miljötenta på måndag... Men det ska nog gå bra. Det känns lite mera som min grej med miljöanalyser än matte. Jag får hoppas på det i alla fall.
Nu packar jag för fullt i panik, jag hade inte ens börjat fundera på vad jag skulle ha med mej. Det är dock inte så mycket som ska med, skönt nog. Men jag är trött efter att ha varit i skolan sen klockan nio och sedan gasque utbildning till halv tio... Det positiva med dagen är att vi fått våra V6 tröjor idag!!


Våran Saucer! Vi kapade kanoten som vi fick på sexmästerikalaset, vi fick lite användning av den ändå.

Vi hörs efter helgen!


 


RSS 2.0