31 maj!

Anna visade mej förresten en väldigt bra cover på lady gagas låt paparazzi. Jag gillar ju lady gaga väldigt mycket men han var riktigt bra!


 


Ida


31 maj! Gotland

I helgen har jag som sagt vart på gotland hos anna. Jag besökte den fina ön som jag länge velat besöka. Och det är alltid lika härligt att träffa anna. Snart är hon här för sommaren!

I alla fall så hann vi ganska så mycket under dessa dagar.

- Jag blev runt visad i staden av anna som en turist.
- Jag fick se Visbys shoppingutbud.
- Vi bilade runt norra Gotland med anna som chauför och jag som kartläsare (enligt anna borde nog inte jag bli orienterare.. ;b ).
- Jag fick se gotlands största rauk och den blå lagunen bla.
- Vi hade lite cykelturer.
- Vi var ut i Visby en lördagkväll.
- Vi såg lite film, en riktigt riktigt kass blar!
- Vi såg fotbollsmatch.
- Vi hade lite fotorunder.
- m.m

















Jag älskar Gotland! Så fint och mysigt överallt! Jag förstår att anna trivs där. Jag skulle inte säga nej till en fin liten mysig sommarstuga med strandtomt och äppelträd och andra fina växter på gården!


Ida


31 maj!

Nu är jag hemma efetr en väldigt bra helg nere hos anna på Gotland. Jag skriver mer om det sen och lägger in lite bilder. Nu ska jag ut på en träningsrunda i kvällssolen, så fin träningskväll.


Måste bara säga att lite hemskt att sverige inte tog sig till finalen i eurosvision, vi har väl alltid vavrit i final? Men men, så går det när svenska folket ska rösta! Men det börjar ju verkligen gå utför med det dära, vinnarlåten var ju inte alls nå bra... Var bara tvungen att höra på den i efterhand på youtube för jag satt verkligen inte och såg programmet.

Men men nu ska jag iväg!


Ida


28 maj! Gotland

Efter en lång resa så är jag på Gotland nu. 15 timmar tåg, 1 timme buss och 3 timmar färja. Men resan gick bra, tråkigt bara att resa helt själv.

Igår när jag kom gick vi en sväng från hamnen  till annas lägenhet och jag fick se lite av stan. Allt är verkligen så fint och mysigt här. Alla trädgårdar är så gröna, blommiga och fina. Mycket finare än hemma.
Sedan blev det middag (lite vardagslyx med fläskfile!) och film. Vi hyrde 2012, ingen av oss hade sett den. Den var väldigt lång, 2½ timme, men jag somnade faktiskt inte under den! Den var lite svår att förstå tyckte jag och så lite för overklig... Men annars var den ganska bra, lite för sorglig bara.


Nu har jag varit ute med löparskora och sett lite mera av visby medan anna har skola. Så nu blir det duschen och sen cykla ner till san och möta henne för lunch!



Ida


25 maj! packar

Det blev inte orientering, det blev innebandy på arenan med intervaller, spel osv. Så nu är jag slut i benen. Efter duschen tar jag mej nu en kopp te och packar lite. Jag lyckade även få in lite film och serier på min ipod! Härligt! Nu klarar jag nog tågresan med min ipod som sällskap. Det blev tyvär inga nya låtar, så jobbigt ju att ladda ner låtar och man har ju inga på datorn nuförtiden. Kan dom inte göra nått så man bara kan lägga in sin spotify lista på ipoden, det vore ju perfekt!





Imorn ska mamma med Rosita till sjukhuset. Hon har inte varit riktigt som vanligt senaste tiden. Hoppas det inte är nått farlig och nått som går över. Min lilla Rosita!



Ida





25 maj!

Både idag och igår har det varit jobb, skönt att få jobba lite. Ikväll blir det nog orientering igen. Denna gång i skogen (!). Känner på mig att dom kommer få springa och leta mej efter att jag virrat bort mej.

Nu ska jag förska ladda in lite film och ny musik i min ipod för den långa tågresan som väntar imorgon. För imorgon åker jag, halv sex går tåget till stockholm och på torsdag någon gång är jag framme på Gotland! Det ska bli en så bra helg!


Och nu är det faktiskt inte så länge till emelie kommer! 19 dagar om jag har räknat rätt! Lite positivare nu.


Ida


22 maj! luleå stadsmara

Idag sprang jag för första gången i mitt liv ett halvmara, 21 km. Jag tycker det är riktigt bra gjort och imponerad av mig själv att jag orkade betydligt bättre än vad jag hade trott. Tiden blev också riktigt över förväntan. Nästa gång blir det maraton! Haha, nä det får dröja några år!






Nu är jag helt slut i alla fall. Ska vila lite nu och sen kanske drar jag in till stan till Linnea. Det känns väl bättre det än att bara sitta hemma och fundera.... Men det går inte en minut utan att jag tänker. Det är så tungt, jäkligt tungt.



Ida


21 maj tomt...

Det blev jobb idag, blev väckt kvart över sju men det gjorde mej ingenting trots att jag bara sovit sex timmar. Jobbet gick bra och timmarna bara rullade iväg.


Det är fredag, eller det var fredag. Vet inte vad jag ska skriva, det är tomt men samtidigt så mycket känslor. Så jobbigt. Jag vill bara somna och vakna upp när allt är glömt. Vakna upp och allt är perfekt. Det kommer aldrig bli så.

Jag ska försöka ladda till luleå stadsmara imorgon i alla fall. Sov gott.




Ida


20 maj!

Idag har jag för första gången fixat en kedja som hoppat ur. Jag cyklade till travet och helt plötsligt pang bara så hoppade den! Men jag lyckades, som sagt.

Travet idag rullade på rätt fint, det var bra med kunder så. Betydligt mycket roligare när det är mycket folk och mycket att göra.


Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng! Härligt! Men allt hade kunnat vara tusen gånger bättre... Om en vecka är jag i alla fall på Gotland hos Anna. Hoppas bara vädret blir bra. Det ska i alla fall bli jätteroligt!




Ida


20 maj! ännu en varm dag!

Jag tog lite längre sovmorgon till kvart i tio idag. Jag tycker egentligen att det är synd att sova så länge när det är så fint väder, men det behövdes och jag hade kunnat sova mycket längre.

Nu har jag tagit en liten paus från värmen och solen. Jag ligger ute i solstolen på gräset och steker och läser första boken i twilight. Sen ska jag försöka ladda för träning i denna värme innan jag drar till travet för jobb. Skönt att få jobba lite. Pengarna behövs verkligen nu!



Ida



19 maj!

Jag ogillar att behöva anpassa mej och vänja mej vid något nytt. Jag är sämst på det. Jag vill inte göra det. Men det är det livet går ut på hela tiden typ... Att lära sig göra det.





Idag blev det en till dag med stekhet värme. Nästan för varmt, eller det var för varmt vissa stunder. Vi satt ute hos fanny och stekte och försökte bli lite bruna. Jag hoppas det lyckades, men det känns inte så för mej. Det känns som att jag inte kan bli brun av sverige solen. Nåja, jag är i alla fall inte vitast i boden. Vi hann med en mjukglass på stan också. En efterlängtad glass kan jag lova! Men varför ska man alltid bli less på glassen efter att man ätit halva?








18 maj!

Jag trodde allt skulle bli bra, jag trodde verkligen det. Du gav mej förhoppningar om det. Men inget håller.
Vad ska jag göra, jag orkar inter mer av det här. Allt som var tänkt och planerat, är som bortblåst.
Jag vill spola bort allt, spola tillbaka tiden.




Ida


18 maj! första doppet

Tro det eller ej, men jag har badat, eller i alla fall doppat sig, redan 18 maj! En underbart varm dag idag som innebar lite solning på alder med linnea och elsa och första doppet. Men vattnet var inte så varmt... Om ida kan bada i maj då kan vem som helst bada typ!





Bild bevis till och med!


Jag har idag (eller ikväll!) varit på orienteringsträning, provat på. Jag har alltid tyckt att oreintering verkat kul. Då gör man ju något mer än bara springer.  


16 maj!

Jag har missat talang nu under våren så jag passade på att kolla lite klipp nu istället.






Och så söt!!




16 maj!

Skön dag idag. Långpromenad, glass, klippning, stan, lite shopping och lite sitta i solen. Snart ska jag iväg och försöka träna lite, kolla ifall min vad håller.


Från western farm














16 maj!

Det är ju inte alls lika fint väder som igår... Nu blir jag besviken.

Jag ska ändå ut på en morgonpromenad (eller snarare förmiddagspromenad) snart och sen tänkte jag kolla efter ett par skor.



Ida


15 maj! lördag idag

Medan alla andra låg och solade i typ bikinii +30 typ i solen så jobbade jag från 12-21 idag... Roligt sätt att spendera en superfin lördag på. Men det behövdes nu när jag inte jobbat så mycket och inte kommer göra det heller. Jag hann med en prommis i solen imorse. Och det är nästan så jag måste säga att det är för varmt ute. Det har ju gått så himla fort! Nyss var det rätt så stora snöhögar överallt och nu är nästan gräsmattorna gröna och knopparna nästan slagit ut. Jag hinner i alla fall njuta av vädret imorgon, lär ju bli ännu bättre då har dom sagt.


Igår så följde jag med Tim på Western Farm på den där musikalshowen extravaganza. Wikstens fastigheter fyller 60 år så dom bjöd alla hyresgäster på det. Underbart med gratis alltså! Vi fick mat och allt och showen var riktigt bra.

Nä, nu väntar sängen!



Ida


12 maj! äntligen lyckades det!

Jag försökte mej på att baka kladdkakemuffins ännu en gång, och nu lyckades jag faktiskt. Dom blev inte brända. Men dom blev inte jättekladdiga heller. Lite godfika har jag nu i alla fall!










Ida


11 maj!

Jag avslutade denna dag, efter jobb och en innebandyträning bestånde av intervaller, med ett skön varm dusch, hårinpackning, ansiktsmask och fotbad. Låter det inte väldigt härligt? Plus några riktigt goda smörgåsar och ett stort glas mjölk! Perfekt avslutning! Nu ska jag bara krypa ner i min sköna säng.



Jag saknar dej...



Ida


10 maj! Varför kan inte livet vara som en film, där allt (oftast)har ett lyckligt slut?

 Jag vill ha jobb nu. Jag är less på att gå hemma och inte göra något vettigt.

Idag drog jag in till stan till fanny på cykeln. Vi fikade bullar och kakor och spelade playstation. Något skatespel som jag totalt sög i, Fanny ägde mej totalt. Men hon har i och för sig tjuvtränat mot sina brorsor så! Sen gick vi en vända på stan lite runt omkring och kikade lite i Bodens utbud av affärer. Vi kom fram till att allt hade varit så mycket roligare om vi haft en miljon i handen... Inte så konstigt kanske.


Nu blir det sängen och lite How I met your mother. Kom med förslag vad jag kan göra imorgon och mina andra lediga dagar!

Godnatt!



9 maj! träning, trav och söndag

Jag köpte den nya maraboun i fredags. Den med polka. Och den var faktiskt riktigt god! Det kanske till och med är en ny favorit. Köp den och smaka i alla fall! Om man gillar typ marianne godisar så gillar man nog den här också.


Dagen har bestått av träning och trav och nu?

Jag satt och läste inlägg från förra året vid den här tidpunkten. Då var allt toppen, vi hade en vecka kvar i skolan, det hände roliga saker hela tiden och livet lekte.



Ida


8 maj!

Det är bara en jäkla massa tankar som snurrar i huvudet hela tiden. Jag vet ingenting just nu. Jag går bara runt och känner mig rastlös och har ont i magen eller mår konstigt. Det är vår och sol och allt ska ju bara vara bra nu!
Jag vill bara kunna vara glad.



Ida


8 maj!

Igår när jag skjutsade mamma till flyget så svängde vi in och köpte systemkameran som jag kollat på. En nikon D3000. Jag har ju alltid så svårt att bestämma mig, och särskilt om sånna här stora saker. Men jag har ju länge velat ha en systemkamera så jag hoppas det blir bra nu. Jag har ju trots allt 30 dagars öppet köp, tacka för det! Det blev mycket dyrare än vad jag trott med försäkring, väska, minneskort osv... Men jag har ju ett tag på mig och fundera och tänka efter.
Nu ska jag bara försöka lära mej kameran och fota också!


Det är förresten underbart väder idag! Jag gick en promenad runt halva fagernäs/erikslund på lunchen på jobbet, så lite har jag fått njuta av det.




Ida


7 maj! åh....

Att en sån fin dag bara kunde förstöras så... :/ Allt känns mörkt fast det är så ljust...

Varför är det så svårt att veta vad man vill?
Jag vet knappt något just nu.
Jag vill bli liten igen.

Skönt med jobb imorgon i alla fall. Dagen är planerad, jag slipper tänka.



Ida


6 maj! åhh jag är ingen bagare!

Jag börjar bli less på att vara ledig nu! Ge mej jobb!


Idag har dagen gått jättefort, men jag har hunnit göra en del också. Jag har städat, eller mest rensat på mitt rum bland lådor, papper, kläder osv. Det kändes som att det behövdes. Jag vet knappt vad jag har för kläder och jag hittade ett linne med prislappen kvar till och med!

Nu ikväll tänkte jag baka någonting gott så bestämde mig för kladdkakemuffins. Dom blir ju alltid goda! Men tydlige så blev inte mina det. Jag råkade glömma mina muffins i ugnen så dom var inne i 40min istället för 15min... Dom var inte så kladdiga då. Jag lyckas aldrig med något när jag bakar. Åh jag som var så sugen på något gott! Typiskt mej.



Ida


5 maj!

Nu är jag faktiskt blond igen. Det gick ändå ganska så lätt.


Jag var ju ändå ganska så mörkhårig.




Jul & nyår






På valborg var jag så här ljus igen, plus att jag nu gjort blonda slingor.

Jag trivs ändå nog bäst som blond, men kul att vara mörk också.

Idag har jag solat och försökt bli lite brunare, känns inte som att det händer så mycket med det. Men men, skönt var det i alla fall!
Jag har fått resultatet på högskoleprovet också idag, 1.3 fick jag. Mycket bättre än vad jag hade trott och en ökning med 0.5 var det. fast det lär ju ändå inte hjälpa mej att komma in där jag vill.




Varför är det så svårt? Hur ska vi ha det egentligen? Vad vill du? Vad vill jag?


Ida


5 maj! ännu en ledig dag

Andra lediga dagen och två återstår. Jag sitter och funderar vad jag kan hitta på idag. Solen skiner så ut måste jag i alla fall!

Igår var jag hos fanny halva dagen. Vi gick på dollar store, åt en macka från dagoberts i solen och slingade mitt hår. Vi hade svårt för att bestämma oss igår. Vi var inne på coop för att handla någonting att äta till lunch, men vi kom inte på något bra så då blev det dagoberts istället. Sen tänkte vi baka något, men vi kunde inte bestämma oss för vad vi skulle baka heller, så det blev inget bak. Det slutade med att vi kom ut från coop med bara ett hårspray och en hårfärg när vi skulle ha handlat så mycket mer.

Jag börjar dagen med en promenad med hunden i alla fall tror jag!


Ida


4 maj! solen skiner!!

Solen skiner, jag har fått sovmorgon och jag ska till Fanny sen. Det ser bra ut det här.



Ida


3 maj!

Jag är alldeles för negativ i min blogg. Men det är svårt att vara positiv när det är negativt. I alla fall så tänkte jag därför lägga upp ett bra klipp!





Stereo love - Edward Maya & Vika Jigulina

Jag älskar den här låten! Den är så somrig och härlig! Den gör mig i alla fall lite gladare. Jag gillar dragspelet i låten. Jag trodde inte alls att det var dragspel, trodde dragspel lät mycket mer annorlunda, typ "gubbaktigt" och mer dansbandaktigt liksom.
Den här vill jag ha som ringsignal i alla fall!





3 maj!

Bemanningen ringde och väckte mig halv sju imorse efter endast sex timmars sömn. Men såklart tackar jag inte nej till jobb! Särskilt inte den här veckan när det är ont om det och jag ändå inte har något vettigt för mej. Hellre jobbar jag än bara går här hemma och inte gör någonting, funderar bara.



Ena stunden känns allt bättre, men andra stunden gör det bara ont och känns förfärligt...





Haha, jag i klinten på Bodenguiden dagen, första åket för säsongen!




Nu blir det duschen, mat och sen? Jag sitter väl här och inte göra någonting innan jag går och lägger mig. Jag har börjat vänja mej vid att sova själv nu. Ingen som tar plats i sängen och som man måste slåss om täcket eller kuddarna med...



2 maj!

Nu var det några dagar sedan jag skrev här sist. Under den tiden har det hunnit vara valborg och helg. En seg helg. Valborg var bra, väldigt kul hos Madde. Hon hade gjrot det så fint och bakat tårta och gjort massa småsaker att äta. Kvällen slutade sen på lotus och frasses. Allt var bra tills jag jag kom hem.

Jag kom nyss hem från Unbyn. Jag och Fanny tog en en tripp för en sista kväll med anna innan hon far tillbaka till ön. Vi spelade lite gamla tv-spel som vi inte riktigt förstod oss på så vi bytte till bingo istället. Bingo är ju riktigt skoj och jag får lust att spela bingolotto. Det var en herrans massa år sedan jag spelade det sist. Sen fick vi otroligt goda räk och ägg mackor och te av annas mamma! Underbart gott!
Vi ses ganska snart igen i alla fall anna, det är tur det!


Nu ska jag lägga mig ner i min egna mjuka säng och se lite how I met your mother. Inge jobb än så länge förrän på söndag nästa vecka så jag funderar på vad jag ska hitta på.


Ida


RSS 2.0