31 januari!

Idag vaknade jag 15min efter att bussen till Luleå hade gått, så det blev att plugga hemma istället. Dagen har gått riktigt fort, timmarna bara flyger iväg när man är hemma.


Imorgon är det ny månad, februari, då ska jag försöka bli bättre på att fota och lägga in bilder hära. I slutet av månaden ska jag dessutom på en nybörjar fotokurs hos Nikon i Luleå, det ska bli svinkul att få lära mig lite så jag kan använda min systemkamera bättre. 
Annars kommer månaden gå åt till plugg och träning vad jag vet. Februari känns som en trist månad, men jag får hoppas och försöka göra den bra i alla fall. 







 
Testade våran nya skrivare och scannade in några gamla bilder!



30 januari! då var det slut på helgen

Gud vad helgen har gått fort! Den började på fredagkvällen med att jag, Liza, Sofia, Marie och Emilia gjorde egen sushi hemma hos Liza. Den blev supergod! Men väntan på att maten skulle bli klar var alldeles för lång när man var så hungriga som vi var.
Sen har det blivit lite jobb, lite utbildning med travet, middag på bränna med travet, fest och utgång på lotus (första gången sen jag kom hem som jag var där), besök på storheden och tittat på hundar i luleå, kört ett bodypump pass och varit sista timmarna av denna söndag med Tim. Jag har haft rätt så fullt upp i helgen alltså. Till veckan blir det en ny skolvecka och massor av träning förhoppningsvis. Nu när jag börjat skolan igen har söndagarna fått samma mening igen som för två år sedan. Och det är inte en ändring i positiv riktning... 




Gud vad jag började längta efter en hund igen idag när vi tittade på hundar. Och jag började sakna Rosita så mycket när vi pratade om henne... Min lilla vovve...


 

26 januari! andra dagen

Idag var jag med på första fysiklektionen och jag förstod inte ens hälften av vad läraren pratade om...Dessutom har jag inlämningsuppgifter att göra till imorgon på det kapitlet som dom redan gått igenom innan jag började. Jag förstår inte vad jag ska göra. Jag hoppas det löser sig i alla fall... Förresten så har jag bara en enda lektion imorgon, det känns så onödigt att åka till luleå fram och tillbaka bara för det men men, just fysik lektion jag verkligen behöver också.

Jag testade på Bodyattack idag innan våran innebandyträning. Det var inte alls som jag hade tänkt och det var väldigt jobbigt. Men nu vet jag vad det är i alla fall! Alltid kul att testa något nytt. Jag får se ifall jag orkar med ett morgonpass innan jag börjar skolan.

Sovgott!



25 januari! åka buss

Jo imorse när jag tog bussen vid sju så hade jag innan tänkt "jag kan ju i alla fall sova på bussen, vad skönt!" (jag brukar vara bra på att somna på bussar). Men så när jag kliver på bussen så är den typ full och jag får sätta mej bredvid någon kille. Det betyder att jag inte kan sova. För jag kan inte luta mej mot fönstret och jag vill inte ens försöka somna för tänk om jag somnar och så råkar jag typ falla med huvudet mot han... Nej, det var en jobbig bussresa sådär på morgonen när jag helst av allt bara velat luta mej tillbaka och blunda lite.

Sen på hemvägen så får jag en sittplats själv och tänker "yes, nu kan jag få sova lite". Men då kommer en kille som jag halv känner och sätter sig bredvid mej och börjar prata. Så då fick jag vara social istället. Jag har inget emot att sitta bredvid någon som vill prata lite, men just idag var jag väldigt trött och ville bara lyssna på musik och blunda. Dessutom så upptäckte jag när bussen inte svängde uppför viadukten i södra svartbyn att jag klivit på 30an och inte 28an. Båda bussarna gick nämlingen samtidigt. En kilometer extra promenad typ.

Nu har jag precis kommit hem från Sofia där vi sett sverige förlora i handbollen mot danmark. Så nu ska jag hoppa i sängs och hoppas dagen på ltu blir bättre än dagens och att jag kan åka därifrån med ett leende. Och så ser jag fram emot en dag med träning nu när jag varit utan idag.




Bild från matchen i helgen mot Taif!




25 januari! teknisk bastermin..

Tidigt imorse tog jag bussen till LTU för att registrera mig, igår fick jag mitt betyg i fysik a så nu kunde jag göra det. Jag hann sedan vara med på en första föreläsning i kemi där det mesta kändes som repetition från kemin på högstadiet och jag höll på att somna ett antal gånger. Under hela dagen kände jag mig som en vilsen höna som inte visste något eller hittade något... Jag kände mej väldigt dum helt enkelt. Sen när jag öppnar fysik B boken känner jag mig bara ännu dummare... Jag hoppas det kommer kännas bättre, men det är inte lätt att bara hoppa in när de redan börjat.

Imorgon blir det en ny dag. Jag hoppas den känns bättre. Jag ska försöka ge det en chans. Annars får jag inse att detta inte är något för mig, för egentligen så gillar jag inte alls fysik eller kemi och jag tycker bara att det är jäkligt tungt att läsa. Och man ska väl inte plugga flera år i skolan och tycka att varje dag är trist och jobbig? Om jag bara hade den perfekta utbildningen att söka till så skulle jag inte behöva gå omkring och oroa mej, bekymra mej och ha ont i magen för alla val och framtid...


Idag vilar jag från träning, jag har tränat varje dag (ibland dubbla pass) i över en veckas tid så nu är det dags för lite vila. Det passar bra efter helgens båda matcher och gårdagens löpning ute plus bodypumpen, dessutom så har jag lite att fixa inför plugget. Men imorgon ska träningen återupptas!



Ida

23 januari!

Tack fanny och dea för att ni fått mej upptäcka band of brothers! ;p

Igårkväll somnade jag vid tio efter ett avsnitt av Band of brothers och vaknade fyra timmar senare. När jag sedan gjort mej iordning för att sova på riktigt så hade jag svårt för att somna.
Nu är lite efter elva och jag ska börja göra mej iordning för att även idag åka och spela match, nu i Luleå. Igår gick det skit för mej, så jag hoppas det går betydligt bättre idag. Vi vann i alla fall med 10-1 igår, härlig vinst!






22 januari!

Jag försov mig imorse, vaknade tio minuter innan jag började jobba. Men det gick bra i alla fall!

Nu har jag kastat i mej en tallrik med spagetti och köttfärssås och ska strax hoppa in i bilen för avfärd för bortamatch i älvsbyn. Vädret är strålande ute, pefekt temperatur och strålande sol! Grymt vinterväder. Sån här dag hade man velat vara ute istället för inne i en sporthall. Men det ska bli skoj med match!

Ciao!




21 januari! JAA!

Jag fick VG i fysiken! Helt otroligt och helt bra! Helt plösligt vände allt och blev så mycket bättre!
Nu har jag nyss fått i mej varmkorv till lunch och fil och flingor och snart blir det iväg för lite träning på stepin. Ikväll blir det att träffa emelie och fanny, det var ett tag sen nu så det ska bli kul. Bra fredan idag alltså!








20 januari!

Usch, vilken skitdag. Satt med fysikprov i fem timmar som gick skit och sedan innebandyträning som var den sämsta jag gjort under denna säsong.


Och när jag börjar fundera, är det verkligen någon ide att jag läser teknisk bastermin? Vill jag verkligen bli något som kräver det? Är verkligen civilingenjör det jag vill? För någon dag sedan var jag stensäker igen på att jag ville det och det kändes rätt. Men nu börjar jag fundera igen. Jag gillar ju verkligen inte fysik och kemi osv. Att läsa fysik a har varit alldeles tillräckligt känns det som.
Varför ska det vara så jäkla svårt?




19 januari! jag och fysiken är inte vänner!!

Igår kändes allting så bra med fysiken, idag är det absolut tvärtom. Alla tal och uppgifter jag gör blir bara fel och jag förstör inte vad jag gör för fel! Så jäkla jobbigt för det spelar ju ingen roll hur mycket jag än läser i boken då om jag ändå tror att jag gör på rätt sätt fast det blir fel. Nu går jag och lägger mig arg som ett bi. Imorgon blir det att göra prov ifall jag inte får jobb. Så håll tummarna för mej att jag fattar och gör RÄTT alla talen på provet imorgon så jag får den här fysiken bort gjort någon gång! Gud vad skönt det ska bli att slippa fysiken.

Jag som var på så bra humör och så kom den där fysiken och drog ner det i botten!



18 januari!

Det var ett himla mass prat (i alla fall på facebook...) om någon forskare som kommit fram till en förändring som gör att vi fått nya stjärntecken.
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5912226
Jag har aldrig brytt mej särskilt mycket om stjärntecken, men nog känns det konstigt ändå att helt plötsligt vara något annat.


Nåja, jag har haft ännu en väldigt effektiv dag! Men jag börjar bli less på att vara ledig, nog för att det är väldigt skönt men... Jag har i alla fall hunnit med två träningspass idag, ett löppass och ett core-pass på step in. Jag känner mig duktig! Äntligen börjar min förkylning ge sig och det känns så skönt att kunna träna på.
Jag har hunnit med att baka både bullar och kladdkakemuffins, och båda baken blev lyckade!!! Inte illa för att vara mej alltså!
Sen har jag hunnit en sväng på stan med Linnea, kikade in Åhlens där det var 50% på allt i hela affären. Synd bara att det var så mycket utplockat.


Lycka när man förstår det man läser och klarar en uppgift!



17 januari! idrottsgalan

Jag hoppas ni sitter och kolla på idrottsgalan just nu, det gör i alla fall jag! En av mina favoriter i tv. Jag brukar verkligen inte se mycket på tv, men nur har det helt plötsligt blivit mycket tv senaste dagarna.

Idag har jag varit ledig och hunnit rätt mycket i alla fall. En hel del fysik har jag pluggat, det börjar gå lite lättare nu. Sen har jag småstädat i mitt rum. Det kan jag göra hur mycket som helst. Jag gillar och gå runt och småplocka och städa i rummet. Idag har jag städat i mina lådor och på min byrå bland alla smycken osv. Jag har även hunnit ut och få en promenad samt kört ett pass body pump och innebandyträning efter det. Plus att jag lagade middagen idag. Ett stort plus på det för det brukar jag inte göra. (nog för att det bara var uppstekt palt men i alla fall!).




16 januari! Godnatt!

Efter att ha sett Rush hour 3 så jag nu hoppa i sängs. Jag ska försöka komma upp rätt så tidigt och plugga fysik. Massor av fysikplugg ska jag försöka tvinga mej till. Nästa vecka har jag inte så mycket inplanerat, inge jobb än så länge bara slutprov i fysik... Och en massa träningar! Så jag ska ladda för en ny vecka





Förresten så ser vädret ut att bli riktigt bra! Inte så kallt, kring 10 grader, 15 som mest. Om nu yr.no håller vad dom lovar! Det hoppas jag då.

Godnatt på er!



16 januari! solsidan premiär!

Match idag mot tväråselet på arenan. Riktigt kul att äntligen få spela match igen! Vi vann tillslut med 4-2, skön seger som faktiskt kunde ha varit lite större. Men huvudsaker är att det blev vinst. Jag längtar redan till nästa helg som är fylld av matcher, tre matcher på två dagar.


En gammal innebandy bild.


Missa inte solsidan ikväll, klockan åtta på fyran! Efter det time out, perfekt kväll alltså!



15 januari!

30 minus grader idag när jag vaknade kvart över sex och skulle iväg till jobbet. Brr... Täckbyxorna åkte på! Nu vill jag verkligen utomlands och komma tillbaka när det blir sån där underbar vinter. Idag är det förresten prick en månad sedan jag kom hem. Otroligt att jag varit hemma så länge samtidigt som Sydamerika känns sååå långt bort!

Efter en god lördagsmiddag (fondue) så blir det nu en mysig lördagkväll!




14 januari! helg

Det blev inge titta på hund igår, vi kunde tyvärr inte komma dit. Men det blev en sväng till Lule i alla fall efter jag slutat jobba klockan tolv. Lite shopping och fika med mamma. Jag fyndade ett par gråa jeans, ett blommig linne och ett puder. Det blev inte så långt besök i Luleå för vi var tvungna hem och göra middag innan min träning halv sex.
Idag har jag varit riktigt duktig och städat hela och plockat ner granen (med hjälp av pappa också). Sen har jag även tagit mej ut på första löppasset denna vinter i Sverige. Jobbigt och kallt, kan jag sammanfatta det. Nu ska jag försöka få lite mera fysik gjort. Nästa vecka är sista veckan med fysik! Så skönt att slippa det. Men det blir en tuff vecka nästa vecka med slutprov på hela boken, typ 12 kapitel. Så jag ska försöka verkligen att plugga en hel del i helgen också. I helgen har vi två matcher förresten. Jag ska spela på söndag mot tväråselet. Det var ett tag sen jag spelade match (förra våren?) så det ska bli så kul och nervöst.


11 janauri! trötthet...

Jag har precis sovit på soffan i typ 40min, sen tvingade jag mej själv upp för inte sova bort hela eftermiddagen. Nu sitter jag istället med en kopp kaffe i ett försök att vakna till liv och bli pigg. Det konstiga är att jag hade sovmorgon imorse och har sovit minst nio timmar. Vad är det för fel på mej? Varför är jag så himla trött hela tiden? Kanske förkylningen som fortfarande gör sitt i det hela...

Nää vad säger ni? Lite mera fysikplugg kanske efter denna mugg med kaffe? Jag längtar till innebandyträningen ikväll så jag får sticka från huset och boken!¨




Denna låt gör mej piggare i alla fall!



10 januari! Ny vecka

Jag är glad för att jag nyss skrivit klart en av veckans två laborationsrapporter och det bara är måndag! Känns som en bra start på denna plugg-vecka. Dessutom har jag hunnit få mycket gjort idag.

Jag har hunnit jobba förmiddag. Jag har hunnit fixa skorna jag köpte (köpte ett par stövlar i onsdags och upptäckte att det stoppat ner en 36:a och en 35:a i kartongen..). Jag har hunnit byta en julklapp på kappahl. Jag har hunnit göra ett besök hos tandläkaren där jag blev 300kr fattigare... Jag har hunnit träna ordentligt (bodypump och core, nu ska här kommas i form!). Jag har hunnit göra fysik (en fysik laboration klar, yes!).

Så det här ser ut som en bra start på veckan! Annat som sker i veckan är mera träningar (både innebandy, step in och skidor hoppas jag också få in), möte med travet, jobb onsdag och lördag än så länge, matcher i helgen (förhoppningssvis får jag spela), fara till luleå och titta på hund (hoppas hoppas!), och så lite mera fysik såklart.



9 januari!

Varför släpper aldrig den här förkylningen från mej? Jag är så täppt i näsan och snorig hela tiden och det värsta är att jag är så trött. På väg hem från Bosön, jag har ju varit i Stockholm lördag till söndag, så sov jag hela bussresan till Arlanda och sedan somnade jag även innan planer hade lyft och sov tills vi landade. Och nu ska jag gå och lägga mej och sova för natten fastän klockan bara är tio och jag inte ska jobba imorgon.

Det var alltså ungdomstinget som jag var på på Bosön. En kul helg med massa nya friidrottsmänniskor, friidrottsdiskussioner, skojiga aktiviteter och massa inspiration. Jag var ju där förra året också och det var nästan bättre då, för då hade man inga förväntingar och allting var nytt. Men en bra helg var det iår också!










Lånade lite bilder därifrån!



Ny vecka imorgon som börjar med ett besök hos tandläkaren... Hm, vi får se hur det går, det var ett bra tag sen jag var där!



6 januari! jobbig dag

Först tio timmars arbetsdag med huvudvärk och trötthet, sedan över tre timmars fysik pluggande bestående av laboration och laborationsrapport skrivande. Inte kul. Nu har jag bestämt mej för att avsluta för dagen, så jag sitter och äter en sen middag och hade sen tänkt gå ut en sväng. Lite frisk luft skulle sitta fint. Imorgon blir det en hel dag nästan av fysikplugg. Jag hade sååå mycket hellre kunnat jobba. Pengar i alla fall.
Bläää... Less nu!


Ida


5 januari!

Skönt att få sova ut. Skönt att få ha en lugn morgon. Skönt att sitta och mysa i en gosig fleecetröja. Mindre skönt att behöva göra fysik. Snart ska jag åka och hämta ut min labblåda och börja med laborationerna. Två labbrapporter ska skickas in till helgen.


Jag har hittat något jag verkligen vill ha nu. En jordglob! Jag har alltid älskat kartor. När jag var liten satt jag med kartboken och kollade in alla länder och jag nötte till och med in alla Afrikas länder uppifrån och ned.
I Brasilien såg jag en stor världskarta i läder i gammeldagsstil som var underbart fint och som jag så gäran ville ha. Men nu har jag sett en svart-vit jordglob i modern stil som skulle passa så bra i min framtida lägenhet och
hus.







Från http://jordglob.se/. Massor av snygga jordglobar!



4 januari!

Idag är en dag som jag känner mej allmänt less och trött bara. Jag vill bara att denna dag ska gå så onsdag kommer. Ledig dag, sovmorgon, underbart. Det känns som att jag längtat till onsdag och denna sovmorgon länge nu. Typiskt nog så lär det bli svinkallt imorgon, redan nu är det typ 30minus grader. Så inge skidåkning eller andra uteaktiviteter. I och för sig kanske det är bra, med tanke på min förkylning som aldrig ger sig. Jag har inte ont i halsen på dagen, men så fort jag börjar anstränga mej så börjar det bränna i halsen. Åh, vill ju träna för fullt ju!!!
En varm dusch och en kopp te nu i alla fall. Kanske jag öppnar fysikboken om jag orkar...










3 januari!

Nu känns det som att allt är som vanligt igen. Det känns inte som att vi ens varit och rest i tre månader lång långt borta och upplevt så mycket. Resan känns så långt borta nu. Jag kollar på bilder och kan knappt fatta att jag varit dära. Otroligt att vi faktiskt befann oss i Brasilien för ca tre veckor sedan.
Nu rullar jobb, träning och vardag på som vanligt. Och jag ångrar allt jag sa om att jag längtade efter kyla. På onsdag har dom lovat 29 grader och jag hoppas innerligt att dom har väldigt mycket fel. För på min lediga dag hade jag tänkt åka skidor som det var ett bra tag sen jag gjorde.
Jag sitter och kollar på flygbiljetter och drömmer mej bort efter nya resor. London från Luleå för 657kr typ. Eller  New York. Eller bara till fjällen och åka skidor... Nej, snart tycker jag det är dags för någon ny resa, även om den blir betydligt mindre. I helgen gör jag faktiskt en liten resa till Stockholm. Jag ska på ungdomstinget i friidrott på Bosön. Det ska bli riktigt skoj.


2 januari! Bra start på nya året!









Från årets (eller ja, förra årets blir det ju nu) tolvslag. Med underbara Anna och Emelie.
Nyårsafton var riktigt bra borta i Unbyn med först godmiddag med tjejerna hos Liza och sedan vidare till gymnastikeni byn där kvällen fortsatte med massa folk. Hoppas ni också hade en bra kväll!
Väldigt lugn och seg dag igår. Sov till efter ett och sedan spenderades resten av dagen med film, gomiddag och spel. Älskar sånna dagar ibland. Även fast jag ofta gillar att ha massor att göra också.

Nu ska jag hoppa in duschen efter att ha varit på arenan och spelat match mot ledarna och sedan dra iväg på jobb. Full fart hela dagen lång...




RSS 2.0