31 augusti!

Jag steg upp kvart över sju idag fastän jag inte började jobba förrän halv tolv på travet. Men jag blev väckt och var pigg så. Istället hann jag göra lite nytta innan jobbet.
Efter jobbet har jag hunnit träffa evelina som åker imorgon (!). Jag kan inte fatta det, att det var sista gången jag såg henne idag på typ ett halvår. Jag kan inte fatta att jag ska åka dessutom. Det är sjukt nära nu. Jag har fixat lite mera nu till resan, vart på apoteket, fixat ett till bankkort, handlat lite småsaker och börjat lägga fram lite mera saker. Det mesta känns nog ganska klart inför resan tror jag.

Nu väntar jag bara på time out! Och ni som missar det, tv4 play säger jag bara!
Ha de så bra nu evelina och emilia i kina!



Ida


30 augusti!

Det har börjat värka i armarna efter alla (fyra) sprutor jag tog. Det har blivit ondare och ondare så jag hoppas det inte är värre imorgon. 
Jag for till stan i luleå också men hittade inget mer än ett linne på rea. Det kändes som om allt jag ville ha var slut i min strl eller i rätt färg. Men kanske positivt för att jag sparade lite då. 

Kanske dags att hoppa i duschen snart? Jag måste vara världens segaste på att hoppa i duschen efter jag har tränat. Jag kan sitta vid datorn flera timmar nästan innan jag tar mej till duschen. Nånting jag måste bli bättre på.


Saker jag måste göra inför resan som jag kommer på nu:
- Besöka banken
- Besöka apoteket
- Betala reseförsäkringen
- Växla pengar
- Ladda in nya låtar på ipoden
- Ladda kamerabatteri

Och framförallt packa allt!



Gotland i maj



30 augusti!

Nu har jag inte skrivit på några dagar. Men helgen har varit riktgt bra, en myshelg. Fredagen var det kulturnatta på stan i Boden så vi gick en stund på stan och sedan film och godismys resten av kvällen. Lördagen bestod av skördemarknaden, bad på badhuset, pizzamiddag och lite mera myskväll. Söndagen däremot var det jobb hela dagen, mindre roligt men det gick bra.

Om nån timme ska jag iväg till Sunderbyn för vaccination. Tre sprutor skulle jag ta. Jag är typ inte rädd för sprutor, men jag blir ändå det när jag väl sitter där och dom ska sticka in den. 
Jag funderar att åka en sväng till stan i luleå också, lite trist bara att åka själv. 

12 dagar kvar, det närmar sig med stormsteg!!!







 


26 augusti!

Jag sitter här själv och ser på time out och skrattar för mig själv. Ledig dag idag, skönt att få sova ut och vila och pyssla på med lite av varje. Fast jag blir typ stressad när jag är ledig, att jag måste passa på att göra så mycket då. Jag är dålig på att ta saker bara som de kommer.

Jag har fortsatt att kolla på lite utbildningar idag. Jag hitta den hära, civilingenjör samhällsbyggnad. Den verkar riktigt bra, fast jag vill ju egentligen inte plugga i sthlm.. Och så var det ju det dära med att läsa upp så många kurser...

http://www.kth.se/utbildning/program/civilingenjor/samhallsbyggnad 





25 augusti!

Idag hade jag resurstid i en ny hemtjänstgrupp, och det är lika jobbigt och icke roligt att komma till en ny grupp. Man vet ingenting och hittar ingenstans. Tur att det bara var en förmiddag och jag hade någonting bra att se framemot, fika med tjejerna för att säga hejdå till agnes och träffa jossan som är hemma på besök.

Nu ska jag ut på ett träningspass i KYLAN (brr vad jag frusit hela dagen!!!) och sen blir det paltmiddag. Underbart gott! Och ikväll blir det film och fika hos Liza. Skojigt skojigt!


Ida


24 augusti!

Just ja! Time-Out och fångarna på fortet har ju börjat igen! Otroligt bra! Synd bara att det är på veckodagarna varje dag så man missar så mycket. Tur att tv4 play finns. Måste hinna se lite fångarna på fortet avsnitt innan jag åker. Nostalgi om det säger jag bara. Gud vad liten jag var sist det gick.
Nä, nu ska jag fortsätta se time-out!



24 augusti! sommar 2010

Jag måste ju sammanfatta min sommar 2010 innan jag hunnit glömma den typ, haha. Nä, men denna sommar har bara nästan bestått av jobb, jobb och jobb känns det som. Och den har bara runnit iväg som bara den faktiskt. När jag fick mina 8 veckors rad att gå på kändes det som en evighet, men dom veckorna bara for iväg. Skönt att ha fått lite pengar på kontot. Från början var jag ju tveksam på om jag skulle jobba allt, jag funderarde ju på att säga bort hälften.  

I början av sommare/våren, hade jag min enda riktiga semester efter att ha jobbat hela vintern, våren och så nu sommaren. Då tog jag nästan en vecka ledigt och for ner till Anna på Gotland. Några härligt roliga dagar blev det dära.




Annars har min sommar varit i Boden med midsommarfirande, fester, härliga sommarkvällar, festivaler, utflykter, lite sol & bad osv.





Och så nu i slutet, en av sommarens höjdare, fjällresan. Det var en skönt, välbehövlig och härlig tripp som måste göras om.



 

 

Nog har den här sommaren varit bra allt, även fast det varit en del jobbiga och tråkigt saker också. Men sommaren 2009 slår den inte, vissa stunder i sommar har jag önskat att allt var som då.
Förresten tycker jag att vädret inte alls varit så bra i sommar som så många säger.



 

Ida


24 augusti!

Onsdag: Jobb till 12, fika på stan med malin, jossan & agnes, träning och sedan filmkväll hos Liza.
Torsdag: Träning, filmkväll med evelina & Bella.
Fredag: besök hos en studievägledare
Lördag: Sälja våfflor på skördemarknaden. Hinna träffa Tim.
Söndag: Jobb hela dagen!
Måndag: Vaccination i sunderbyn.
Tisdag: Jobb på travet.

Så ser det ut en vecka framåt för mig vad jag vet än så länge. Blir säkert ändringar. Nu är det snart dags att börja göra sig iordning för träning och dra iväg till arenan. Jag har blivit snuvig så jag hoppas att jag inte åker på någon förkylning nu.





Jag saknar sommaren. Känns som höst nu, kylig och kallt, ingen värme i luften. Det är så man måste ha vantar och halsduk när man cyklar till jobbet på morgonen. Brr. Men jag ska inte klaga, snart drar jag till varmare platser. Dessutom finns det mycket bra med hösten. Jag älskar faktiskt den friska luften och att gå i skogen med alla vackra färger på träden. Och det är faktiskt mysigt att få klä på sig ibland


 

 

 



23 augusti!

Idag började alla skolan igen. Slut på sommaren. Slut på sommarlovet. Det känns som att det var väldigt längesen man räknade ner de sista dagarna på sommarlovet. Vad skönt det hade varit att börjat gymnasiet igen. Jag längtar faktiskt efter att börja plugga igen. Och gymnasiet hade varit så skönt för då slipper man bestämma bland alla tusentals utbildningar vad man ska plugga. Det är för svårt. Jag vill så mycket och det finns så mycket som verkar kul. Varför kan ingen bara säga till mig att det hära ska du plugga, det blir jättebra och passar dej jättefint!
Jag har suttit hela förmiddagen och ringt till ltu för att få lite hjälp med ifall jag ska läsa tekniskt basår när jag kommer hem på vårterminen. Men jag har inte blivit nå klokare. Det känns som att jag måste börja planera min vår innan jag åker. Ha lite planer i alla fall. Jag blir helt snurrig av att tänka på allt, allt som ska fixas och planerar, vad jag vill osv.




22 augusti!

20 dagar kvar nu. Det närmar sig med stormsteg.

Helgen har jag tillbringat i skellefte hos mormor och morfar, jag och mamma for ner på fredagkväll efter jobbet och vi kom hem idag vid ett-tiden. Sista gången jag träffade dem innan jag far. Nästa gång blir först till jul. Det känns väääldigt väldigt länge till jul, men tiden går fort. Hösten går alltid fort. Och nu är jag ju inte ens hemma.
En mysig och skön helg var det i alla fall. Shoppade lite på rean gjorde jag och jag blev så sugen på att shoppa en massa nya höstkläder. Men det har jag bestämt mej för att jag inte får göra, dom pengarna ska sparas och sen är det ju ingen ide heller.


Men åh vad det känns som höst nu. Vart tog sommaren vägen? Jag hann ju knappt med så var den borta. Varför ska just dom här tre sommarmånaderna gå i racer tempo? Fast det gör ju i och för sig hela året. Det här året, mitt icke skol år, har gått så sjukt snabbt! Förra hösten kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde, jobbade, fyllde 19, flyttade in i lägenhet med tim. På våren drog jag till Spanien i en månad och jobbade och levde och sen var det innebandy och jobb.


Nä, nu blir det sängen. Det får bli mera skrivandes imorgon. Godnatt alla människor!


19 augusti!

Shit vad dagarna går snabbt! Idag har jag jobbat till fem, en lång dag, men ändå har dagen gått riktigt snabbt. En månad kvar till valet och typ tre veckor kvar tills jag sätter mej på planet till Brasilien. Herregud! Och apropå valet så måste jag börja sätta mig in i det så jag har lite koll i alla fall. Jag måste ju rösta i förväg.

Imorgon är det jobb till fem igen och sen drar jag till skellefteå, till mormor och morfar, och hälsar på dom innan jag åker.




18 augusti!

Just nu hade mer än alla annat velat ha min Rosita hära, gå en promenad med henne i kvällssolen och hålla om henne och känna på hennes mjuka päls. Ibland känns det väldigt tomt efter henne. Ibland väntar jag mej henne kommandes när man kommer hem.




Kvällen är ledig ikväll. Efter jobbet var jag ute på en löprunda och sen har jag ätit tacos, otroligt gott! Så nu funderar jag på duschen och sen??


Ida


17 augusti! fjällen

Det var en toppen helg i fjällen med ett underbart gäng. Det hade inte kunnat bli mycket bättre, förutom vädret. Vi hade lite otur med regn på lördagen när vi gick från nikkaloukta till kebne och riktig ordentlig blåst på söndagen då vi skulle ha gått upp på toppen. Men det var en härlig helg med tre intensiva dagar. Fått uppleva underbar natur, lärt mej spela fyrmans-whist (?), vandrat i regn och storm, njutit osv. Finns mycket att berätta, men istället får bilderna tala. :) Hoppas på en repris nästa år eller om några år. Massor av tack till anna, som gjorde att vi kunde komma oss iväg.



















13 augusti!

Igår la jag fram i princip allt jag skulle ha med mej till fjällen. Nu har jag packat ner allt i väskan. Det tog över en timme!! Jag hatar att packa! Jag är helt slut nu. Och jag har nästan redan fått ont i axlar och nacke bara av att pröva väskan lite. Hur ska detta gå?

Snart blir det sängen. Ska ju upp innan fyra. Hela dagen har jag dessutom varit trött och slut i kropp och huvud. Imorgon blir det äventyr! Hoppas vi slipper regnet bara.





13 augusti!

Fredagen den 13e idag.

Jahapp, idag har jag jobbat min sista dag på sommarschemat. Men jag har redan två dagar inbokade nästa vecka. Det blev ändrade planer om fjällen, vi far först imorgon tidigt tidigt på morgonen, redan klockan fyra. Så nu ska jag istället träna och äta kräftor.



12 augusti!

Om en månad befinner jag mig i Brasilien. Igår pratade vi med några som varit i sydamerika i fem månader och rest runt. Vi fick en massa tips och nu känns det som att planeringarna börjar komma igång. Jag har dessutom bokat tid för vaccination och bokat resan till stockholm och hem från stockholm. Nu är det på G.

Nu känns det bara lite stressigt inför fjällen. Vi åker imorgon efter att jag slutat jobba så jag måste fixa allt idag innan jobbet. Men jag är så glad för att det händer så mycket kul nu! Men sjukt stressad, nu ska jag iväg till stan för att fixa lite.




När jag var i fjällen sommaren 2008.

Ida


9 augusti!

Jag har fått ont i ryggen. Inte vanligt ryggont som man kan ha lite då och då, utan det värker och gör riktigt ont särskilt när jag sitter och ligger. Jag hoppas det går över snabbt.


På fredag bär det av till fjällen! Härligt! Det kommer bli en bra helg med underbara personer. På fredag är även min sista dag på schemat, sen blir det att springvicka det jag hinner innan jag far iväg. Det känns som om det är så mycket jag måste hinna nu det här veckorna innan vi far. Men jag ska försöka börja ta tag i saker och planera nu.

Nu blir det sängen sen jobb, träning. Full fart hela veckan! Men det är bra det. Helgerna är ibland sämre, för då hinner jag tänka för mycket och reflektera över saker.



Ida


8 augusti!

Vilken dag det var igår! Först jobb 7-17, tungt pass efter lite sömn. På jobbet, klantig som jag är, så råkade jag sticka mig på en insulin nål och fick fara direkt till jouren på vårdcentralen för att lämna blodprover när jag hade slutat. Faktiskt så var det mest otur att jag stack mej och mest troligt så kommer det inte vara något speciellt med det. Det värsta var bara att jag redan innan hade bråttom hem för att hinna fixa mej och äta innan jag skulle dra till luleå. Så på typ femtio minuter hann jag duscha, fixa mej, byta om och äta middag. Ganska bra jobbat tycker jag.

Kvällen började sen hos linnea. Väldigt bra start! Resten av kvällen blev också riktigt bra. Hann se både takida litegrann och twisted sisters. Den avslutades sedan med en souvas, perfekt!





Några fina tjejer jag var med under kvällen!



6 augusti!

Min lediga fredag har tillbringats i haparanda. Jag och mamma for dit imorse. Mamma skulle ha lite småsaker från ikea och jag tycker alltid bara att det är kul att gå runt och titta dära. Jag blir så himla sugen på egen lägenhet när jag ser allt. Jag bli sugen på att köpa egna tallrikar, glas, gardiner, soffbord, allt typ. Men nu är det ju än så länge ingen ide att skaffa någon lägenhet i alla fall. Jag får se vad som händer efter jul, tills dess har jag ju allt planerat!

Vi var över till finland också till det nya köpcentrumet som jag aldrig varit på. Jag fyndade bikini för 2 euro på hm och ett par shorts. Bra grejer till sydamerika.

Nu ska jag bara byta om och sen dra iväg på grillkväll på travet! Jag skiter i lulekalaset ikväll. Imorgon är det jobb 7-17.



4 augusti!

Jag kom precis hem från att ha sprungit terrängtävling i sävast i regnet. Blött och jobbigt var det. Men jag vann ett pesentkort på 250kr på team sportia, så det var värt det.

Nu ska jag basta och sen dricka en kopp varm choklad tror jag. Det låter väl rätt bra va?



Ida


3 augusti! Rio de Janeiro 11 september, check!



Nu är det bokat och klart, den 11 september flyger jag och cissi till Rio de Janeiro! Det kommer bli grymt! Sydamerika med tre underbara tjejer. Det oroar mig bara lite att jag och cissi ska tillbringa två dagar själva i Rio, undra hur det ska gå, haha.
Vad glad jag blev nu i alla fall! Nånting att verkligen se fram emot!

Snart hörrni befinner jag mej hära!








Ida



2 augusti!

Fyra timmars sömn inatt resulterar i en inte så roligt dag. Det känns som jag inte har kraft i kroppen alls eller motivation till något. Trots det ska jag försöka ge mej iväg på innebandyträning. Jag är ändå glad att jag jobbar så pass mycket i veckan, det får mej att tänka på annat ett tag i alla fall. Fokusera på annat.

Jag läste förresten i dagens tidning att sju timmar är det optimala antalet timmar att sova. Varken mer eller mindre är bra. Men inte räcker sju för mej. Jag behöver mycket sömn. Det känner jag verkligen sånna här dagar.

Just nu är målet fjällen den 13-16 augusti med några underbara tjejer. Någonting som får mej att se framåt.


Ida


1 augusti!

Ny månad. Allt kan bara bli bättre den här månaden. Jag hoppas på det.

Jag drog till pdol med anna, fanny, sofia och linnea på fredagen. Vi började kvällen med att resa tältet typ 200m bakom polisstationen. Sen satt vi utanför tältet vid campingbordet och hade de trevligt innan vi for till området och för att se winnerbäck osv. Han var väl bra, men lite väl lång spelning tyckte jag. Det var en riktigt bra kväll i alla fall och jag somnade och sov hela vägen hem på bussen. Det blev inge sova i tält för mej.













Jag vill bara lägga mej ner under täcker och inte vakna upp på flera dagar. Det hade varit det bästa. Slippa allt nu i några dagar. Jag borde tänka nytt och tänka framåt istället. Men jag kan inte. Jag orkar inte bo kvar här heller, bara tjorv nu. Jag vill ha nått eget där jag kan vara ifred. 

Jag ska försöka sova nu. Jag börjar jobba halv åtta och sen har jag en mördar vecka framför mej. Så det skulle behövas lite sömn, men det kan bli svårt...





RSS 2.0