31 mars!

Två veckors påsklov är inte dåligt, Chalmers är rätt bra. Dock kommer det ju bli en hel del pluggande. Men lite annat ska jag hinna med också. Påsklovet firades in med CM-möte igårkväll. Inte världens roligaste på en fredagkväll, men det var nödvändigt. CM och cortegen närmar sig med stormsteg! Kvällen avslutades sedan desto bättre!

Imorgon sätter jag mej ju på tåget till Boden och det ska bli riktigt skönt. Först då kommer jag kunna koppla av helt. Den här veckan har mitt huvud snurrat större delen av tiden. Det har varit så sjukt mycket att tänka på och fixa. Nu är det i alla fall bara halvtidssittningen för Bygg 2orna och V3orna kvar ikväll. Eftersom vi har bokat en lokal och de fixar mat och nästan allt där så är det inte så mycket för oss att göra mer än att fixa lite innan och gyckla under sittningen. Vi ska istället gå ut och äta på någon restaurang under tiden. Innan dess ska jag både hinna tvätta, springa och börja packa lite smått.




30 mars! Nästan rutinerade nu

Vi hade vår andra gasque igår, Youtube-gasque med sittning. Det vra synd att det var en torsdag, vi ville egentligen ha idag (fredag) men de ville fem andra föreningra också och då blev det lottning. Det kom ändå en del ändå både på sittningen och på eftersläppet och det blev en lyckad kväll! Temat var riktigt bra, enkelt på sitt sätt där gyckelna blev fokus. Riktigt skönt att vi stängde ett istället för tre, dom två timmarna gör stor skillnad. Städningen dessutom gick hur fort som helst nu också. Om det hade tagit lika länge som sist så vet jag inte vad jag hade gjort.

Nu har jag precis vaknat för andra gången idag. Jag var hemma strax innan fem imorse och och steg upp åtta för att vara på avsyning av gasquen halv nio (vi var näst intill felfria på städningen! Great!). Sen har det blivit några timmar till sömn och nu ska jag pallra mej till skolan igen tror jag.






27 mars! värme!

Det är kring 14 grader ute och strålande sol, man kan inte annat än att vara glad då! Det blev en löptur i nästan en timme. Men det var tunga minuter trots solen.


Bilder från lådbilsracet i lördags från I-bild.

 



26 mars!

Nu är räkningarna betalade för denna månad och cortegeavgiften. Det var inte många dagar som man fick känna sig rik. Nåväl, det är väl så det är att vara student.


Vi tog förresten lite bilder med fote i lördags. Dom blev riktigt bra och här nedan ser ni några av dom.

 






25 mars! Riktig vår

Den stora skillnaden mellan Göteborg och norrbotten är våren. Nu är det riktig vår här, alla går i vårskor, vår/sommarjackor och det har börjat sticka upp blommor här och var i rabatten. Hemma i norr åker folk fortfarande skidor. Det kommer kännas jättekonstigt att ta på sig vinterjackan igen och se snö nu när jag kommer hem till Boden om en vecka. Men samtidigt väldigt skönt. Jag älskar ju den här årstiden hemma i Boden med vårvinter. Dock så klagar jag ju verkligen inte när man kan sitta ute i solen i bara linne i mars

Tagna vid fyra-fem tiden i fredags.

Årets första glass efter lunchen på skolan i fredags.





25 mars! Bondhelg

Det har varit en händelserik helg med Bondhelg. Bondhelg - en helg med fest, finsittning och lådbilsrace mellan olika föreningar på Chalmers som en förening på I (industriell ekomoni) anordnat. Det började i fredags med liveband och pub och det blev inte en överdrivet sen kväll. Igår var själva lådbilstävlingen och ingen av oss i V6 hade varit särskilt pepp på att bygga en lådbil så på lördagförmiddag hade vi fortfarande ingen lådbil. En timme innan start fick vi tag på vår lådbil som vi gick och tog hem en andraplats med i tävlingen! Grymt jobbat! Kvällen blev däremot inte riktigt som vi tänkt oss, men slutade bra tillslut i alla fall!

Inatt sov jag fem timmar och sen har jag varit i fullgång med promenad i solsken, mekanikplugg och våffelmys så nu ska det bli underbart skönt att få krypa ner i sängen. Nästa vecka är det full fart som vanligt med både gasque och halvtidssittning som vi arrangerar! Det kommer bli mycket att göra men väldigt kul!


Jag & Henrik på finsittningen i lördags, tagen av I-bild.







22 mars!

 

 

Dagens middag: kassler med ädelostsås, broccoli och spenat, och ris och tom en sallad (nu blir mamma glad!). Riktigt bra måltid! Som sagt, jag kan laga mat om jag vill! Det händer dock alldeles för sällan att jag lagar något ordentligt.

Idag hade vi kemi labb i geologin hela förmiddagen. Rätt kul att labba, mindre kul att skriva labbrapport. Förut gillade jag kemi betydligt mycket mer än fysik (labbarna var en anledning), men nu är jag tveksam till det. Det är dessutom en rätt stor del kemi i geologin (vilket de flesta i klassen inte alls är nöjda med då många valt just väg och vatten för att slippa kemin).

Vår andra kurs, mekaniken, känns rätt okej än så länge och jag hänger med i det vi gör vilket känns väldigt bra. Men det ska tydligen vara en svår kurs så vi får väl se hur länge de tar innan jag börjar ogilla kursen....

 



21 mars! onsdag

Jag kom att tänka på att jag åker ju hem om en och en halv vecka! Vars försvann tiden? Nyss var det ju nästan flera månader dit...

I vilket fall så har jag upptäckt att jag valde rätt när jag inte valde en skådespelarkarriär (nog för att jag aldrig tänkte på det heller). Vi har filmat lite klipp till vårt gyckel på gasquen ikväll och jag vet inte hur många gånger vi fick film om dom scener jag var med i. Så byggbranchen passar nog mej en aning bättre. Men kul hade vi i alla fall!
Jag har även hunnit med en kort löprunda. Idag var det inte lika lätt att ta sig ut och springa, men när man väl är ute så är det himla skönt! Första femton minuterna gick riktigt lätt! (kan ju ha berott på att det var nedförsbacke hela vägen då...)



20 mars! skatteåterbäring!

Åh idag har man ju fått veta om man fått tillbaka någonting på skattn och eftersom jag inte väntat mej något speciellt så blev det en positiv överraskning! Dessutom har jag även fått besked (äntligen!) om att jag får bostadsbidrag. Riktigt bra tisdag alltså! Pengar kan man aldrig få för mycket av!




20 mars! Sakta men säkert

Tro det eller ej men jag slutade skolan innan klockan tolv idag! Det är inte många gånger det har hänt under min tid på Chalmers. I alla fall så passade jag på att dra ut på en löprunda när det var ljust och solen tittade fram litegrann. Jättehärligt! Mitt mål är att springa minst tre gånger i veckan fram till Göteborgsvarvet. Vissa veckor kommer det blir mer än så och vissa veckor kanske jag bara hinner springa en gång. Men motivationen börjar sakta komma tillbaka nu och det är det allra bästa!



19 mars! Gasque!

Det börjar närma sig våran andra gasque, Youtube-gasque!

 

 




18 mars! myshelg

Det har varit en väldigt lugn och mysig helg. Igår kväll gjorde jag, Hanna och Vicky egen pizza och såg film och hade de väldigt trevligt! Det är alldeles för få sånna myskvällar! Idag har jag varit i andra delar av stan och haft det väldigt bra. Jag har promenerat runt i hamnen, lagat pannkakor och sett på Up (en riktigt bra tecknad film!). Förutom fina kvällar har jag hunnit göra lite nytta iform av att städa, tvätta och lite geosläsning. Plus att jag har sprungit både idag och igår. Jag har haft en grymt duktig vecka, hela fem löppass! Jag är riktigt imponerad av mig själv. Kanske är jag på väg att sakta komma i form? Förhoppningsvis i alla fall! Nu ska jag gå och lägga mej med ett leende på läpparna tagga för en ny vecka! Varje vecka finns det något nytt roligt som händer att se framemot. Denna vecka ska jag förhoppningsvis äntligen spela innebandy och till helgen väntar Bond-helgen (lite likt Valla, men som en förening på Industriell ekonomi anordnar och med en lådbilstävling istället för saucer-tävling).




17 mars!


Jag började min lördagsmorgon med en lång sovmorgon, ett långt telefonsamtal med Victoria och sedan städning av lägenheten. Det har inte blivit riktigt städat sen långt innan tentaveckan så nu skurade jag av golvet. Nu skulle det bara behövas tvättas lite men tvättstugan var bokad idag.
Helgen är rätt lugn annars, inget inbokat faktiskt. Det blev inget sexmästerikalas på söndag. Det känns lite konstigt att inte ha något planerat, jag är van att alltid ha något inplanerat att göra.






14 mars!

Vi köpte en mango i helgen som nu började bli gammal så jag åt upp den som kvällsfika. Det påminde mej om Sydamerika. Det var där jag började äta mango och vi satt och åt färska mangos på kvällarna i värmen. Härliga tider! Jag får ett himla sug efter att resa igen och jag börjar redan fundera på sabbatsår. Fem år är väldigt länge ju och hur ska jag ens ha råd att resa när jag pluggat i flera år... Jag har i alla fall en Kina resa att se fram emot om inte allt för länge!



14 mars! JAAA!

Mitt under geoteknik föreläsningen idag så fick jag ett mail, veckans och kanske till och med månadens bästa mail. Det stod att resultaten från mattetentan i linjär algebra hade rapporterats in och jag hade fått en 3a! Så underbart skönt! Det gjorde verkligen min dag. Resten av föreläsningen kunde jag inte fortsätta koncentrera mej. Det där gjorde verkligen så mycket för mej. Jag vet inte om jag orkat fortsätta ifall jag hade haft tre kuggade kurser efter mej. Men nu känns det så mycket lättare och jag laddar för omtenta om en månad i envariabeln. Jag ska fixa den med!



12 mars! då var de igång igen

Ny läsperiod alltså med geoteknik och mekanik som kurser. Geotekniken verkar rolig, speciellt med tanke på att vi ska åka på en studieresa i mitten av maj.

Nu börjar min lägenhet se riktigt hemtrevlig ut! Jag fick bland annat denna vajer med magnet typ där jag kan hänga upp foton. Annars är mina väggar så vita och trista och det är svårt att fästa på betongväggar. Så detta blev en lite rolig grej. Sen köpte jag en vårig och fin ljuslykta på Indiska och nu mera döljs hålet i överkastet på sängen av röda kuddar och filt.

En väldigt bra sak med att ha mamma på besök är att kylskåpet blir fyllt. Efter en tentaperiod så finns det inte mycket mat i kylskåpet! Sen har jag varit en sväng till Ica maxi med Hanna också idag så nu ska jag klara mej ett tag framöver.

 



11 mars! mys helg med mamma

Helgen har varit riktigt lugn, skön och mysig. Mamma kom med tåget vid tolvtiden i fredags och for i eftermiddags. Vi har hunnit umgås, prata, vara på ikea, gå på stan och promenera i slottskogen bland annat. Samtidigt som vi haft de trevligt så har jag även hunnit få lite saker fixade i lägenheten, nu har jag även äntligen en mikrovågsugn! Nu är det bara tvn som saknas.

Rätt skönt med en lugn och nykter helg också. Jag laddar för nästa vecka då vi har två sexmästerikalas och pubrunda. Sista läsperioden börjar imorgon och den kommer bli händelerik och grym! Påsklov, omtenta, gasque, CM, cortege, georesa, göteborgsvarvet m.m.

Jag fick en tulpaner av mamma så nu ser det riktigt vårigt och fint ut i min lägenhet!

 



8 mars!

Jag säger inte mer än att kolla på hela filmen. Det finns inga ord för det, man blir berörd.

 

 


 


7 mars! Ledig

Nu är tentan gjord och jag har en fyra dagars ledighet framför mej! Underbart! Något som är minst lika bra är att mattetentan kändes rätt bra och jag hoppas och tror att jag kan ha klarat den. Min första klarade mattetenta på Chalmers i så fall och det skulle kännas så skönt. Jag vill inte hoppas eller tro för mycket i alla fall.

Imorgon åker jag, Marie, Henrik och Vicky till freeport, en stor outlet i kungsbacka och på fredag kommer mamma. Bra helg!



6 mars! dan innan tentan

Jag har just kommit från ett innebandypass på fysiken. Det var första gången jag körde innebandy där och första gången överhuvudtaget som jag spelade innebandy på typ tre månader. Det var riktigt kul, dock saknar jag att spela med v:arna på onsdagar. Men jag har varit så sjukt upptagen varje onsdag hela läsperioden. Jag hoppas att det blir ändring på det nu.

Imorgon är det tentadags. Det ska bli så skönt när den är gjord och få ledigt i några dagar. Det känns ändå bättre inför denna tenta än vad det gjort inför de tidigare mattetentorna så jag håller verkligen tummarna att det går bra imorgon, att tentan är relativt enkel och att jag inte gör några dumma slarvfel. För det är i så fall slarvfel jag kommer att kugga på och det är sjukt trist. Nä, nu ska jag äta en apelsin och tänka positiva tankar inför morgondagen!





4 mars! mitt i tentaplugg

Två pluggdagar kvar tills tentan nu. Helgen har tillbringats på skolan, jag har varit där sen nio på morgonen både idag och igår och pluggat i över sex timmar varje dag. Skönt att vi bara har en tenta denna tentaperiod. Jag har faktiskt hunnit med lite annat än plugg också. I fredags tillbringade jag kvällen med V6 hos Henrik med god trerättersmiddag och singstar. Väldigt mysig kväll! Igår blev jag bortbjuden på middag på Hisingen med lite melodifestival och film. Och idag åt vi brunch på J.A Pripps (restaurangen på skolan).






1 mars! Nya skor

 

Mina nya skor som köpte för över två veckor sedan och som jag nu har bestämt mej för att behålla uppenbarligen då jag jag använde dom för första gången idag. Dom kändes riktigt bra så det blir nog ett par bra vår/höst skor.

Nu ska jag sätta mej med och plugga på gamla tentor etfer att ha kört ett järngympa pass. Gympa låter inte så tungt, men detta pass är sjukt tungt. Kondition blandat med styrka i 90 min resulterar i att man blir helt slut (i alla fall jag). Än så länge är jag låångt ifrån vältränad.

Jo just det, jag ska baka kladdkaka också till imorgn. Det är min tur att ha fredagsfikat. Imorogn väntar öven en myskväll med V6 hos Henrrik som lovat god mat och singstar. Det kan inte annat än bli bra.

 


 


RSS 2.0