31 mars!

Torsdag idag och fredag och helg imorgon igen. Jag sitter halvt död i soffan efter en långlöprunda och sedan paltmiddag på det och försöker komma på vad jag nu ska ägna kvällen åt. Det är ju kanske sista matchen i semi-finalen för Luleå hockey ikväll. Jag är ju inte så intresserad i hockey, men jag tycker det är rätt kul att det gått så bra för luleå iår. Man måste ju faktiskt hejja på grannstaden. Annars kanske jag borde ägna mej åt lite plugg. Det finns alltid något att plugga.

Min helg ser rätt så trist ut: högskoleprov hela lördagen och jobb 13-21 på söndag. Kanske utgång och fest på lördagkväll? Det skulle i alla fall göra helgen lite bättre. Imorgon är jag ledig, inge skola och inge jobb, så skönt. Jag ska äntligen få träffa Emelie som kommit hem från Brasilien igen! Har saknat henne.


 

29 mars! bakdag!

Igår bakade jag grahamsbullar, riktigt goda blev dom men det tog en väldig tid. Idag har jag bakat kladdkakemuffins som gick betydligt fortare! Än vet jag inte hur dom blev, ska smaka när dom svalnat lite, men kladdkakemuffins brukar alltid vara väldigt goda så. Förutom när jag tar salt istället för socker, men det blev det inte denna gång!

Idag fick jag hem hdmi kabeln som jag beställde i lördags så nu kan jag se mina Oth-avsnitt på tvn istället! Riktigt bra! Lite fysikplugg, lite träning, lite kemiföreläsning och lite fika med tjejerna på stan har jag också hunnit med idag.








 


28 mars! Lycka

Lycka är när man hittar presentkort som är 3 år gamla men fortfarande funkar! Det gjorde jag i fredags. 500 kr på Gina Tricot är väldigt bra! Så när jag åkte till Luleå i fredags med Maja så slösade jag egentligen inga pengar!





28 mars!

Så har jag varit i skolan igen, en lektion fysik. Kul att vi ha eximination nästa tisdag redan på första kapitlet. Till skillnad från del 1 så kommer vi nu ha deltentor hela tiden istället för en tenta i slutet av kursen. Jag vet inte om det är bättre eller sämre. Det blir plugg hela tiden med inte lika mycket varje gång. Ja vi får väl se...

Nu ska jag fara på bodypumpen i alla fall!



27 mars! Farmen och tentaresultat!

Ja, det blev alltså farmen igårkväll, jag bestämde mej i sista stunden typ och köpte biljett vid grinden.
Förfest hos Lisa bland annat. En bra kväll, men jag såg inte mycket av hoffmaestro och kontokortet försvann. Kort sammanfattning där.

Jag har funderat på vad man nu ska se/göra på söndagkvällar nu när solsidan slutat (jag hoppas på en 3e säsong!) och nyss fick jag svaret. Jag såg att mästarnas mästare börjar ikväll kl 20. Great!

Förresten så har mina tentaresultat kommit, bra och mindre bra. Jag klarade ej fysikprovet men i matten fick jag högsta betyg! Mitt första underkända prov fick jag alltså. Det svider och det känns oerhört jobbigt att börja plugga om till omtenta i fysik... Usch.
Annars så är jag på väldigt bra humör just nu!




25 mars! friday

Lön och csn på kontot, skön morgonlöprunda med Maja, besök i Luleå city, film och godis. Min fredag.
För övrigt har jag fått hem kataloger från Linköping och Uppsalauniversitet nu. Gud vad svårt detta är! Tre veckor kvar, omg. 
Godnatt!


24 mars! gladare

Jag kom nyss hem från ett spinningpass och lite styrketräning i gymmet och sitter nyduschad med rostad macka och mjölk. Så skönt! Imorgon väntar en morgon löptur med Maja och sedan drar vi till Luleå, perfekt nu när lönen kommit in på kontot, haha! Hoppas bara att jag kan springa. Jag har nämligen fått blåsor under mina fötter (särskilt under högerfoten) av sulorna som jag stoppade i skorna i förrgår för att jag trodde att jag hade fått problem med benhinnorna igen. Och igårkväll var så så dum att jag spräckte blåsorna med en trubbig, smutsig sax så nu gör det ont bara jag går typ... Jaja, nu har jag rengjort med sprit och plåstrat om så jag hoppas dom är läkta till imorgon!

Jag har inte bestämt om det blir farmen på lördag eller ej. Det hade vart skoj, men ja jag vet inte... Jag bestämmer mej alltid för saker i sista stunden!
Colca Canyon - Peru
Jag satt och kollade igenom alla sydamerika bilder, gud vilka minnen! Jag blir så glad när jag ser alla! Jag ska försöka välja ut bilder som jag ska framkalla, inte det lättaste kan jag säga.


24 mars!

Usch vilket väder det är ute, ena stunden är det soligt och fint och andra stunden är det mulet och snöstorm. Det blåser som tusan ute, kalla vindar. Inte alls roligt att vara ute. Jag hoppas helgen blev bättre!

Igår var jag hos Linnea och vi körde på lite vardagsmys med flm och smoothie. Filmen hette "Just wright" och var väl sådär. Smoothien var desto godare! Vi gjorde den på annanas, frusen mango, banan, kokos, havremjölk, keso och honung. Den måste jag göra om!

Nu blir det middag snart och sen iväg på ett spinningpass!



21 mars! Tillbaka i friidrottshallen

Jag blev peppad på att anmäla mej till något stortlopp iår, kanske lidingöloppet. Så därför har jag blivit sugen på att träna löpning riktigt nu. Nu när det blir vår och innebandyn har slutat. Men på ett sätt vill jag inte, för förut tappade jag all motivation och lust till löpning för att det blev ett "måste" med alla träningspass och jag vill träna och springa för att det är kul, inte ha nått måste att göra ett visst antal pass i veckan eller springa på vissa tider.

Nu ikväll hoppade jag in och hjälpte till som tränare på friidrottsträningen och det var väldigt kul att vara tillbaka och träffa alla. Man blir så glad för alla andra är så glada på träningarna. Idag så ville dom knappt sluta hoppa höjd och det blir man också så glad av, att dom har kul och intresse för det. Det dåliga var bara att jag var med och körde löpskolning och då började jag känna i nedre benhinnan = riktigt illa! Jag har inte haft känningar i den på flera år. Så nu ska jag smörja in den och hoppas på att det bara var något tillfälligt.




21 mars! fysiktenta, check!

Japp, då var den också gjort. Och jag kan bara säga att känslan efter denna var långt ifrån så bra som efter matten. Nu är den i alla fall gjord och jag kan bara hoppas på att mina poäng räcker.

Ikväll ska jag göra comeback som friidrottstränare, jag ska åka och hjälpa till på träningen. Gud vad det var längesen jag var på en friidrottsträning. Jag kommer ju knappt ihåg alla löpskoleövningar osv och att visa dom kommer ju inte gå, haha. Men det ska bli roligt iaf!
Annars så suger vädret just nu, det REGNAR ute! Helt sjukt vad jag blir arg. Grått och regn är det sista jag vill ha. Jag vill ha kvar den fina vårvintern vi haft nu i helgen. Så istället för en löptur ute som jag hade tänkt så sticker jag nu till step in istället!



20 mars! åh nej..

Fysiktenta imorgon och jag har inte pluggat så mycket som jag borde. Men det är verkligen svårt att plugga till fysik, för det kan alltid komma frågor som man ändå inte förstår hur man ska lösa osv. Det är inte som att lära sig andra världskrigets historia precis. Det är en helt annan sak.

Önska mej lycka till imorgon, för det kan jag verkligen behöva!
Solsidan har jag inte hunnit se ikväll, det blir att se någon dag till veckan istället. Dagen har gått åt till jobb. Nio timmar en söndag är bra med pengar.
Nu ska jag duscha och sen se ett avsnitt oth. Det jag inte kan det kan jag inte och kommer inte lära mej på 12 timmar.


19 mars!

Jag började dagen med en lång löprunda, sedan lunch och iväg för att se mitt lag vinna seriefinalen i div 3 mot TAIF. Bra jobbat tjejer! Jag blev bara så sugen på att själv spela. Vem vet när jag kommer spela match nästa gång, om det blir någon nästa gång... Jo men det ska det bli!
Nu har jag kommit hem från en underbar skidtur på ängarna. Jag satte mej i en grop efter vägen och njöt av solen och fika. Hur undebart är inte detta väder? Om det ska fortsätta så här så vill jag inte ha vår/sommar på länge! Detta är en anledning till varför man bor i norrbotten!















Nu måste jag ta tag i lite fysikplugg, tyvär... Slut på det roliga!



18 mars!

Det är inte lätt när det är svårt och man inte vad vad man vill. Just nu vore allt bara toppen ifall jag slapp tänka på allt och bara kunde leva. Det är svårt att släppa taget och börja om, tänka om.
Just nu går tiden för fort. Det är alldeles för kort tid till sommaren. Jag ville ha en sista, bra vår i Boden. Göra allt det jag ville göra, men saker blir sällan som man har tänkt sig, tyvär.

Någon gång måste det ju vända, det gör det alltid, eller hur? Efter regn kommer solsken, right? Man kan inte alltid ha det bra, som alfons pappa typ sa.

Imorgon är det lördag och jag har ingen aning om vad jag ska göra av dagen. Jag borde plugga, men dagen har många timmar. Just nu känner jag mej bara nere och önskade att när jag vaknar imorgon så ser allt annorlunda ut. Önska kan man ju alltid men det är sällan önskningar slår in...



18 mars!

Maja visade mej det här klippet, det finns så otroligt många bra från parlamentet och detta är ett av dem tycker jag!


18 mars! mattetenta, check!

Då var mattetentan bortgjord. Otroligt skönt! Och därmed är denna kurs slut (dvs om jag klarade tentan...). Men det kändes rätt bra, jag kanske till och med kan sikta på de högre betygen. Nu vill jag bara ha resultatet på den! Jag vill alltid ha tillbaka provet nästan direkt efter att jag har gjort det så jag hoppas på att han är snabb på att rätta.

Men inget lugn för att den tentan är över, nu är det stenhårt (hm..?) plugg till fysiken på måndag. Den är den tentan som verkligen skrämmer mej.

Det som är bra med tentor är att man är ledig sen resten av veckan, så nästa vecka är jag ledig ifrån skolan. Det är ju inte ofta jag är ledig i flera dagar så därför hade jag velat göra något, resa eller så. Men det lär väl inte bli något, de flesta andra jobbar ju eller har annat. Jag ska fundera litegrann i alla fall.



17 mars! åh nej...

Gissa vad som hände idag? Jag körde fast. På samma ställe som jag gjort en gång tidigare förra vintern. Ja, vad ska jag säga? Jag är inte världens bästa bilförare. Bilen kommer nog bli min död en vacker dag. Jag och bilar går inte riktigt ihop alltid.

Nu ska jag fortsätta med polära tal, komplexa tal, intergraler, differentialekvationer på olika sätt m.m. Tenta imorgon, min första tenta. Jag känner ingen oro eller stress faktiskt så det känns skönt. Däremot har jag oro och stress för det mesta annat.


 


16 mars!





Innebandyträningen ikväll gick så långt ifrån bra man kan komma, det kändes som att de flesta inte hade så mycket motivation. Det är sista veckan nu egentligen, sista matchen, div 3 match, är på söndag. Seriefinal mot TAIF.

Jag sitter och käkar blodapelsin och kikar på ipod shuffles på tradera. Min försvann i helgen, den måste nästan ha ramlat ur fickan. Tur att dom inte är så dyra nu i alla fall. Även fast jag har en ipod nano så känns det behövligt med en shuffle som jag kan ha när jag tränar, det funkar mycket bättre med en sådan då.

Dusch, One tree hill, sova, jobb 8-13, träna, plugga, sova. Typ. Godnatt.


16 mars! älskar vädret!

Igår var jag med pappa på en skidtur ut på ängarna här i södra/norra svartbyn. Så underbart i detta väder. Och vädret var lika fint idag. Men idag stängde jag in mej i gymmet på förmiddagen och körde ett bra löppass på löpbandet och sedan bodypump i en timma med Anna, Sofia, Lisa och Linnea. Gissa om jag var slut efteråt! Men det var en väldigt bra start på dagen. Jag och anna lunchade därefter på dagoberts och gick en runda i stan. Varje gång man är i stan ser man något nytt som hänt. Nu hade en ny väskaffär öppnat och sist jag var i stan så hade Bokia stängt.

Jag har hunnit göra en övningstenta idag med och jag känner mig faktiskt inte ett dugg stressad eller orolig inför tentorna (även fast jag fortfarande tittar på lösningarna på nästan alla uppgifter....).



15 mars! Pluggvecka!

Inga lektioner i veckan, bara en massa plugg hemma! Mattetenta på fredag och fysik tenta nästa måndag. Usch så jobbigt! Det är så svårt att plugga till sånna där prov också. Jag gör gamla testtentor, det är det enda som känns givande, men jag vet inte. Jag hoppas på det bästa och siktar på ett godkänd. Än har jag aldrig fått ett icke godkänt i alla fall.

På tal om plugg så är det prick en månad kvar till anmälan till högskola... Ännu mera usch! Det kommer bli som förra året då jag satt sista dagen i panik och visste inte vad jag skulle söka eller i vilken ordning. Jag har skjutit upp det där och inte velat tänka på det. Kanske dags att börja fundera lite djupare igen... Sen är det ju dessutom högskoleprovet om två helger typ, 2 april, som jag egentligen också borde behöva plugga till litegrann åtminstonde. Men det lär ju knappast bli av. Det är alldeles för mycket i huvudet nu.

Så kan dom se ut, fysikuppgifterna!



13 mars!

Vi vann med 8-4 mot K4, riktigt bra jobbat! Trots vinst och toppen väder har det ändå inte känns bra idag. Just nu är ingenting glatt.





13 mars! Match

Jag sitter och äter fil och väntar på att åka till matchsamlingen. Match mot K4 med div 2 hemma, sista matchen för säsongen i div 2. Tänk ifall det här är den sista matchen jag spelar? Alltså överhuvudtaget. För nästa höst är jag ju mest troligt inte kvar i Boden och då kanske det inte blir någon innebandy, man vet inte. Men vad hemskt att tänka att detta kanske är sista matchen. Jag måste spela mera någon gång i mitt liv, om det så är korpinnebandy eller vad det är. I alla fall så vill jag avsluta med en vinst nu!





10 mars!

Allting är bra när jag lever just nu och inte tänker framåt eller bakåt. Det är det som får mej att tänka på hur stunder var eller hur stunder kunde ha blivit. Jag har alltid haft svårt för att leva i nuet, haft svårt för att inte planera och haft svårt för förändringar. Jag ska försöka bli bättre på det. Livet kommer att förändras hela tiden hur mycket jag än inte vill det. Idag är en dag, imorgon en annan. Jag ska försöka tänka så, men det är svårt. Jag ska försöka ändras, bli bättre. Det tar tid, för det är svårt.


Godnatt. 




11 mars! då var det fredag igen

Kemideltantan var bortgjord, skönt.

Nu ska jag laga mej lite middag (koka pasta och värma tonfisksåsen som pappa redan lagat). Mamma och pappa är i Liviöjärvi hela helgen. Mamma tror inte riktigt på mina matlagningskunskaper, hon hade nämligen köpt hem nuggets och färdiggjorde potatisklyftor som jag kunde äta och idag hade hon bett pappa göra en tonfisksås. Jag kan faktiskt laga mat om jag vill.
Jag ska i alla fall fara iväg mot Unbyn till Anna och ha en trevlig fredagkväll dära!

Jo förresten, jag prövade på bodycombat igår. Det var ja, väldigt annorlunda. Typ en massa slag och hopp, väldigt boxningslikt men utan boxningssäck eller pboxningspartner. Det var i alla fall rätt så kul och jobbigt. Jag hade väldigt svårt med kordinationen vissa stunder och att få ihop allt...


trevlig helg på er! jag ska försöka ta till vara på helgen och göra nått bra av den.









Jag & anna hos anna på Gotland! Ett par underbara dagar.





10 mars! ingen ork

Jag har kemideltenta imorgon. Men jag har ingen ork att plugga, ingen motivation, ingen koncentration. Jag försöker men det går inte. Det är så mycket annat i huvudet. Jag får helt enkelt bara hoppas att jag förstår och kan det så pass att jag klarar det i alla fall.

Imorgon är det fredag och helg. Det låter dumt, men jag längtar inte ens till helgen. Vad är det för fel på mej? Det enda som känns kul är matchen på fredag.



9 mars!

Innebandyträningen kändes lågnt ifrån bra idag, ingen motivation och inget gick som det skulle. Jag kände mej allmänt dålig och seg. Skönt att jag fick lite bodypump innan i alla fall så det blev något som kändes bra. Jag vill ha ett mål med min träning, men jag vet bara inte vad.

Nu känns allt bara suck, typ.



8 mars!

Jag blir tokig på den här jäkla fysiken!!! Jag har suttit i typ två timmar med inlämningsuppgifterna på växelström och har typ lyckats lösa EN uppgift. Det går skit. Jag skulle verkligen behöva en privatlärare typ. Det känns i alla fall inte bra det här med tanke på att vi har tenta om mindre än två veckor. Jag har försökt att inte känna mej stressad, men nu börjar jag bli det. För jag har svårt att plugga. Jag har aldrig riktigt behövt plugga på det här sättet så.
Nä, nu börjar jag jobba om en halvtimme och jag har inte duschat än så nu blir det att stressa stressa stressa!




Det hade varit två år idag...


7 mars! intensiv dag

Idag har det hänt mycket, en intensiv dag för mej. Den började med jobb 7-11 sedan lunch och iväg till Pagla för lite friluftsliv med Liza, fanny och Sofia. Vi gjorde eld och grillade och myste på innan vi for iväg till Hanssons för lite fika, varmchoklad med grädde. Jag stack sedan iväg på klippning hos Emilia. Det var jäkligt skönt att bli av med allt slitet och få nytt fräscht hår. Jag funderar bara på att fixa lite slingor i det nu och kanse använda lite silverschampoo... Jag får se helt enkelt.
Efter det har det blivit plugg (ytterst lite...) och middag och träning på stepin. Puh, äntligen hemma! Nu kanske det blir att se se solsidan som jag missade igår då jag ägnade hela kvällen åt att sitta i en buss från Gällivare.
Vi var ju och spelade match där igår med div 2. Egentligen skulle matchen spelas halv tre men när jag vaknade vid åtta hade jag fått sms om att matchen var framflyttad till fem, suck tänkte jag. Det skulle innebära att vi skulle komma hem sent på söndagkväll, vilket vi också gjorde. Men vi vann med 8-0 i alla fall, och det gjorde resan så betydligt mycket lättare! Jag gjorde dessutom ett mål, första målet den här säsongen, så det kändes riktigt bra!

Elin skrev en väldigt bra dikt om våran match i Gällivare, ni kan läsa den hära.

Nä, nu längtar jag verkligen till solsidan och One tree hill! <3



4 mars! Bowling












Bowling ikväll med två fina tjejer! Det gick mindre bra för mej i spelet (som ni ser), men det var kul i alla fall. Men jag blir direkt sur när det går dåligt, dålig förloare. Särskilt i sånt hära som bara är på lek så är jag dålig förlorare. Men bowling måste göras om snart igen.

Jag avslutar fredagen med One tree hill och lösviktsgodis och hoppas mina lagkamrater får en trevlig resa till kiruna imorgon halv sex på morgonen.



4 mars! fredag idag

Fredag och helg nu. Vädret är toppen. Vårkänslor i luften. Långkalsongerna behövs ej mer. Allting borde känns jättebra, men det gör det inte.

Jobba lördagkväll, match i Gällivare på söndag. Plugg, träning, vad mer?

Ikväll bowling, det var att väldigt bra tag sen det hände sist. Få se ifall mina bowlingtalanger sitter i! Åh nej. Kom just på att bowling påminer om en sak...  Tungt. Bowling är ändå alltid kul, mer eller mindre.




3 mars! blåsigt värre

 












Jag och Linnea blåste inte bort i Klinten, men det var gode stormigt. Det var knappt så att jag kunde åka utan glasögon. Men kul var det! Toppenväder förutom blåsten. Men jag hade garanterat fulaste utrustningen i hela backen. Någongång ska jag köpa mej riktig slalomutrustning.

Kvällen har bestått av lite plugg. Det går sisådär. Nästa vecka ser ut att bli en tung vecka, inlämningar hit och ditt, labbar och labbrapporter... Plus kemi deltenta. Jaja, bortamatch i Gällivare på söndag ger tid för plugg i bussen.



3 mars! ledig dag i backen

Jag skrev ett långt inlägg men tydligen var det lite fel på blogg.se så det försvann... Jaja, jag skriver ett nytt denna dag. Jag är ledig och dagen ska spenderas i klinten med Linnea. Synd bara att det är typ storm ute. Jag vaknade av att det blåste så mycket. Men jag har verkligen längtat efter att åka slalom så vi far i alla fall. Det blir nog bra, hoppas jag.

Igår tog svenska skidtjejerna VM guld i sprintstafetten, men det har väl ingen missat hoppas jag?
Jag själv har blivit grymt sugen på vasaloppet och klassikern. Sån otrolig utmaning. Ett helt år att kämpa för alla loppen. Jag har ju sagt att jag ska göra klassikern innan jag är 25 år och jag vill nog göra tjejklassikern innan dess. Kanske borde satsa på den 2012 eller 2013 kanske? Någon som vill anta utmaningen med mej? :) Fast jag kanske inte kommer ha så mycket tid som krävs för att träna till det när jag börjar plugga... Jag får fundera...

Chokladen är kokad, mackorna är gjorde och extrakläder nerpackade! Nu bär det av snart! :)



1 mars!

Jag och bilar går inte riktigt ihop. Igår tog jag bilen till skolan eftersom jag skulle vara hela dagen och kvällen i Luleå. När jag slutat skolan och ska köra in till stan för att möta Linnea för träning på Helex så sitter jag fast. Jag hade visst kört fast litegrann när jag parkerade bilen nära snöhögen... Jag fick som tur hjälp att komma ut i alla fall!
Sedan kom problemet att hitta parkeringsplats. Gud vad jag hatar att parkera i Luleå. Jag körde runt mitt i stan och höll på att bli tokig och parkeringshus förstår jag mej inte riktigt på.
Inte nog med detta så när jag var på väg hem från fotokursen så upptäcker jag att det är lite lite bensin i tanken, så det var bara att tanka. Jamen, det är väl inget problem tänker ni. Men nu har jag knappt tankat själv en enda gång sen jag fick körkort och jag kan inte minnas sist jag tankade. Så jag lite problem med tankningen... Det där var min gårdag sett från bilkörandet.

Annars så var dagen riktigt bra. Träning på helex med Linnea som sagt, bara en lektion, middag på max och fotokurs.

Idag har jag skrivit matteprov (som gick riktigt bra!) och jag ska snart ut i finvädret och springa.







RSS 2.0