- 30 januari! trött och slut....

Imorse när jag vaknade så var jag ovanligt trött och allt jag ville då var att bara fortsätta sova vidare i några timmar (kanske inte så konstigt för att jag typ bara har sovit sex timmar i natt...). Inte bra inte, måste försöka sova mera i natt istället. Dessutom var den ovanligt jobbig dag i skolan för mig, började 8.20 och slutade kvart i tre (fick trots allt sluta nästan en timme tidgare). Matteprovet gick sådär, de var så konstiga frågor.... Redovisningen gick också sådär, jag redovisade för 3 pers plus läraren så det kändes lite onödigt...  Just nu känner jag mig ännu mer segare och tröttare än vad jag gjorde när jag kom hem från skolan, för jag somnade en halvtimme innan middagen. Nu blir det bara att skynda sig att byta om, fara och träna ungarna och sen till Anna och födelsedagsfika! Jag kommer nog vara piggare tills dess iaf! Så skönt med fredag och helg!! Och i helgen är det bara jag och mamma, Lina och pappa for idag till Sthlm för att tävla. Skönt det med, blir så mycket lugnare i huset.

Ha en bra fredagkväll!



Ida

- 29 januari! seeegt med jobb...

Hipp hipp hurra till anna som fyller 19 år! Det låter så gammal med 19, bara ett år till 20. Tur att det är ett tag kvar tills jag fyller, så jag slipper känna mig allt för gammal.

Idag var det bara en lektion som gällde, svenska C där vi fick se på Martin Luthers Kings tal. Så otroligt mäktigt säger jag bara! Hans röst är så mäktig och otrolig!

Jag kom hem för ett tag sen från jobbkväll på travet, altid lika kul att tjäna pengar! Men det var en riktigt seg dag idag, lite folk och lite att göra vilket gör att tiden går väääldigt sakta! Så skönt när man äntligen fick åka hem!
Imorgon går jag (för ovanlighetens skull!) hel lång dag! Jobbigt nog att mina värsta dagar ska vara fredagar... Dessutom har jag både matteprov (som jag egentligen skulle ha gjort idag, men som jag helt glömt bort..) och historia redovisning. Jag kanske borde kolla igenom matten lite innan jag går och lägger mig.



Det är så bra så man kan höra på det hur många ggr som helst!


Ida

- 28 januari! stressig dag!

Även fast jag var ledig idag så har det varit en stresig dag, full fart hela dagen. Fastän jag var ledig så ställde jag väckarklockan på halv åtta och for sedan iväg klockan åtta till acrus i luelå för att köra ett morgonpass där. Som vanligt så var det lugn och skönt där på morgonen, förutom att fotbollsgymnasiet där. Sen var det bara hem, äta risgrynsgröt och nästan direkt iväg till Fagernässkolan där jag hade idrottslektion (friidrott) med först fyrorna och sedan femmorna. Och usch vad dom var jobbiga! Eller nu ska jag inte ta i, men så mycket lättare det är att ha hand om en träningsgrupp med massa ungar än en skolklass i samma ålder. Nog för att våran klass var stökig under mellanstadiet, men inte så stökig kan jag minnas att den var... Men men, jag ska inte klaga! Det var rätt kul ändå! Men en annan sak jag blev helt förvånad över var hur jäkla liten idrottsalen var! Hur kan man ha idrott med en hel klass i en sån liten sal? Var våran idrottssal på torpis lika liten? Den var liten, men var den så liten?
När jag kom hem därifrån var det bara att skriva om lektionerna, äta lite och sen iväg på innebandyträning. Nu har jag äntligen ätit middag och ska snart hoppa in i bastun. Så skönt att koppla av en stund! Funderar på att åka och se lite innebandy sen... Hm, orkar jag de..


Ida

- 27 januari! mästarnas mästare

Nu har jag nyss sett mästarnas mästare på tv för första gången. Herregud vilket bra program! En tävling där ett antal stora idrottsstjärnor tävlar om att bli mästarnas mästare i en rad olika tävlingar och grenar. Kan det bli bättre? Detta ska jag fortsätta varje tisdag, gäller bara att komma ihåg det nu! Så kul att man får lära känna dem också! Ara Abrahamian är en favorit, så otroligt stark och vältränad, men han verkar också så himla trevlig och snäll, en en härlig person! Per Elofsson vann veckans tävling och han är också en stor favorit! Den som åkte hem idag blev Gärderud. Jag tycker det är riktigt bra av han att ha ställt upp, han är ju så mkt äldre än de andra och så mycket längre sen han var i toppform. Där har ju Ara en stor fördel ju som så sent som i somras tävlade i OS ju. Och jag är fortfarande arg på olympiska komittens beslut om hans protest.

Tänk iaf vad kul att få vara med i ett sånt här program! Lära känna andra idrottsstjärnor och få tävla i mängd roliga grenar! Synd att man inte är en mästare....


Deltagarna i mästarnas mästare!



Ida

- 27 januari! skrillor

Jag är verkligen alltid pigg just när jag ska sova. Igår när jag kom hem från skolan var jag jättetrött och låg och vilaade och tänkte att nu ska det bli en tidig kväll för en gångs skull. Men icke sa nicke, när jag väl skulle gå och lägga mig så blev jag pigg! Så jag somnade inte förrän vid ett igår igen. Som tur var så har jag ju ändå sovmorgon på tisdagar, men i alla fall, kanske bra att vänja sig att sova lite tidigare...

Idag på idrotten (min enda lektion!) så var det skrillor igen. Och en timme innan min lektion börjar och jag ska åka till skolan så börjar jag söka överallt efter skrillorna. Till slut frågar jag Lina, och dom är tydligen i skåpet i skolan som hon tappat bort nyckeln till! Åh vad jag blir less på henne! Så då fick jag panik, vart ska jag då få skridskor ifrån? Som tur var så hade Malin sina skrillor i skolan, så det löste sig! Tur det! Men oturligt nog så blev det inte hockey på idrotten, som alltid annars. Utan vi spelade först fotboll och sen lacross på skridskor. Det funkade och var rätt skoj, till slut. Men inte alls lika kul som hockey! Vi får ta nån hockey/bandy kväll nån dag!
Så vad ska man hitta på nu resten av dagen när man inte har något som man måste göra?



Jag i matchen i helgen mot Gällivare.


Div 1 & 3


Ida


 


- 25 januari! trollkarlarnas hemlighet

Nu har jag för första gången sett det, jag har missat alla andra gånger. Jag som alltid viljat veta hur dom gör, trollkarlarna. För allt är ju bara fusk egentligen, fast det är så bra! Jag älskar verkligen att se trolleri, men jag blir alltid så sur när jag inte vet hur dom gör. Och nu äntligen ett program där dom avslöjat trixen! Så perfekt! Ikväll såg jag alltså det för första gången. Herregud vilka smarta knep och hemligheter dom har. Det är ju nästan så att man blir arg för att man inte tänkt på det eller kommit på det.
Nästa söndag blir det en repris på det här, så bra!
Nu väntar sängen, en tidig morgon imorn med spanska prov som start på dagen. Sov gott!


Ida


- 25 januari! efter långt sökande..

..så hittade jag tillslut detta spel som jag saknat och kom på att jag ville spela en kväll i veckan. I ettan nötte vi det här spelet.



När man väl börjat spela kan man inte sluta, jag lovar! Så meningslöst och simpelt, men så kul! Testa det om ni inte gjort de!


Ida

- 25 januari! matchdags!

Igår (lördag) så var det dags för match igen, jag spelade min andra match för säsongen med div 3 tjejorna. Även den här gången var det hemmamatch på arenan, men nu mot Gällivare B. Nu var jag inte heller alls lika nervös som sist.
Matchen var klockan fem, väldigt sent alltså. Så hela dagen gick jag nästan bara och väntade på att matchen skulle börja. Innan oss hade 1an match så jag såg nästan hela deras match också innan det var dags för oss att spela.
Matchen ja, den gick bra för vi vann med 6-0. Gällivare var inte alls så bra och tempot var dåligt, vilket gjorde att vi också lätt spelade i deras tempo... Men men, vi vann och det är ju huvudsaken. Fastän jag tyckte inte alls att det gick bra för mig. Under matchen fick jag ont typ nästan i hälen under båda fötterna, och det blev bara värre och värre. Tillslut, tio minuter kvar av matchen så fick jag hoppa av. Då kunde jag knappt stå på foten för att det gjorde så ont.. Inte bra inte.. Jag vet inte vad det är egentligen, bara att det är blått och uppsvullet där och gör väldigt ont... Sulorna kanske inte passar i mina inneskor och gör så att det blir nå konstigt tryck..
Men det var så roligt att få spela match!




Idag blir det nog en väldigt lugn dag, får se ifall jag kan träna eller inte med den här foten (fötterna!)... Och som vanligt på söndagar så blir det nog lite plugg också, spanska prov imorrn (!).


Ida


 


- 23 januari! friday

Imorse tog jag nio bussen in till stan för att hinna fixa på banken men internetbanken osv, men vad upptäcker jag när jag kommer in till stan. Jo, att banken inte öppnar förrän klockan tio!! Så då var det bara att vänta... Allt jag skulle fixa och lite till blev fixat iaf, jag ska byta från mitt maestro kort till ett visa kort, och det känns ju bättre.
Sedan hade vi bara en lektion på typ fyrtio min (NK), denna vecka har jag haft 8 lektioner sammanlagt. Alltså inte ens två lektioner varje dag i genomsnitt! Herregud, det är ju så att jag börjar undra vad jag går för slapp linje! Skönt är det verkligen! Veckorna är underbart sköna med långa sovmorganar och korta dagar! Inte trodde jag 3an var så lätt ;p haha! Men men, snart kommer väl tiden då alla arbeten/uppsatser ska in, prov i massor plus all stress inför allt annat.. Man ska njuta det man kan än så länge!

Efter skolan och den goda lunchen (pannkakor!) så for jag och anna till Lule. Vi hade äntligen bestämt oss för att byta till Telia max 25. Jag hatar verkligen nya halebop (som haft sen i höstas) och jag är så glad att jag äntligen blev av med det! Hoppas bara att bytet funkar nu som det ska nu... Jag tror verkligen att det är bra det här och att jag tjänar på det!
Mitt i allt kom anna på att vi glömt att betala parkeringsavgiften, så då var det bara att rusa tillbaka till parkeringen och hoppas på att lapplisan inte varit där. Och tur hade vi! När vi skulle gå tillbaka så höll vi nöstan på att bli ner mejade av en galning som kom körandes i full fart förbi oss! Det var riktigt otäckt! Efter den händelsen köpte vi en milkshake. Jag har nog aldrig smakat en riktig milkshake förut och jag kan bara säga oj så gott det var! Ännu godare hade de varit ifall det varit en härlig, varm vårdag.
När jag kom hem så väntade ett lönebrev på mig! Sånt är ju alltid toppen att få! Så lite rikare är jag nu. Det gjorde min dag ännu bättre! Synd bara att jag missar skidturen till unbyn...
Ha en bra fredagkväll!




Ida

- 22 januari! jahapp, då var man hemma igen!

Dagarna går så himla snabbt! Helt plötsligt är det bara kväll och man har inte hunnit med nästan nått av det man tänkt att man skulle göra.
Igår kväll, vid tio, så fick Fanny för sig att vi skulle ut på promenad, jag som hade borstat tänderna och funderat på att gå och sova...  Men hon fick med mej till slut, så hon promenade från stan till mej (och det är ju ändå en rätt så bra bit..) och så mötte jag henne. Jag behövde det inte så så långt, som tur var. Vilken tokig ide, tänkte jag först när hon sa det! Men det var riktigt skönt ute, perfekt väder, så det var härligt med en kvällsprommis.  

Idag på historian skulle vi rangordna de tio viktigaste händelserna i svensk historia, samt motivera varför. Och det var inte alls det lättaste att komma på de tio viktigaste händelserna. Som att Sverige blev en stormakt, Gustav Vasas tid, Regeringsformen införs och Sverige förlorar Finland är ju några viktiga saker. Men sedan blev det lite svårt... Det var en bra och rolig uppgift, men vi borde ha fått mer tid att tänka över det än en lektion. Att gå igenom hela Sveriges historia tar ju tid.
På svencka C så kom det en kille från någon poetförening i Luleå och pratade om estradpoesi. Det var inte så lyckat.. För det första så kunde han knappt prata inför folk (jag förstår inte hur han gör när han tävlar i poesi...) och för det andra så var det riktigt tråkigt och ointressant. Tur att våran lärare sa att ifall vi inte var intresserade av det så skulle han inte komma nån fler gång.. Jag hade aldrig viljat skriva estradpoesi och sen läsa upp det, som det hade varit meningen...

Och så ett STORT grattis till Bella som fick körkort idag! Så kul! :) En helt underbar känsla verkligen!


Ida

- 21 januari! jobb istället för skola

Idag är jag ledig från skolan, inga lektioner idag. Fast i vanliga fall har jag ju ändå bara en.. 
Men istället så har jag varit och jobbat några timmar på lunchtravet. Perfekt att det är trav just när jag är ledig. Så bra att få tjäna lite pengar, det kan verkligen behövas just nu. Men idag gick det inte så bra, det var ju över en månad sist som jag jobbade, så det tog ett tag innan jag kom igång med alla knapparna osv och allt verkligen flöt på som det skulle. Verkligen tur att det bara var lunchtrav och lite folk.
På förmiddagen var jag dessutom duktig och skrev lite på rapporten/uppsatsen i eng C. Nu har jag iaf kommit igång, vilket känns väldigt skönt!  Nu funderar på ifall jag ska träna nu på eftermiddagen eller på kvällen...



Nu längtar jag tills det blir vårvinter, med lagomt kallt, solen som tittar fram och underbart väder för att åka skidor osv! Januari är sån tråkig månad.. Bara kallt, mörkt och trist.



Ida

- 20 januari! sovismorgon!

Igår efter löppasset så blev det innebandy ändå. Jag missade lagfotograferingen, men de hann iaf ta en enskild bild på mej. Förra årets foto så hade jag och syrran sprungit till träningen och var alltså helt röda, svettiga och inte alls nå fixade till fotografering som typ alla andra. Fast egentligen kanske man ska se lite så ut ifall det är ett idrottsfoto man ska ta.
Träningen gick annars inte alls bra igår kändes det som, ingenting som funkade... Kanske för att jag var trött. Tur att jag har sovmorgon idag och bara idrott. På idrotten blir det lekar dessutom, så kul!
Nu innan det blir att åka iväg så ska jag börja på en av alla hundra uppsaster och arbeten jag har att göra. Bra att börja i tid så jag inte behöver sitta i sista minuten (som alltid annars) då vi även kommer ha massa prov och grejs!




haha, hittade den här bilden.. Lite passande när Obama ska flytta in i Vita huset idag.



Ida

- 19 januari! måndag..igen!

Om jag inte har korta dagar med en eller två lektioner, så är dagarna väldigt meningslösa. Vad har vi egentligen gjort för vettigt idag? Först hade vi hål för att det inte var nån spanska (varför kan man inte bli meddelad om sånt så att man slipper åka till skolan i onödan...), sedan matte där jag egentligen inte behöver vara och ändå inte gjorde nånting, sedan filosofi som vi bara hade närvarokontroll på och sedan eget arbete. Sedan avslutades dagen med disskussioner i svenskan på texter som jag inte ens hade läst.... Alltså en väldigt meningslös dag!

Idag är det förresten idrottsgalan. Missa inte den! Men tyvär kanske jag missar den ifall jag åker på innebandyträningen... Kanske kommer det en repris? Ifall jag har tur hinner jag kanske se slutet.


Ida


 


- 17 januari! haparanda heela dagen!

Vi startade imorse vid tio och kom hem rätt så nyss, så har vi har varit borta i nästan tolv timmar. Det var friidrottstävling aspenhallen och haparandas tävlingar är alltid roliga. Jag gillar hallen. Tänk vad toppen ifall Boden skulle ha en sådan hall. Dessutom så praktiskt med en vanlig plan i mitten av banorna så att det inte bara behöver vara för friidrott. Men nu när Boden fått arenan så lär det ju inte komma en inomhusfriidrottshall hit.
 
Det var i alla fall faktiskt roligt att tävla. Det var riktigt längesen sist, nästan ett halvår. Jag har inte känt mig så tävlingssugen så det var kul att det var roligt. Mitt lopp var inte förrän efter fem, så det blev ikea för mig och mamma. Jag köpe nytt täckte, kudde och lite småsaker. Det är allt kul med ikea, bara gå runt där och kolla är kul.
Loppet (800m) gick faktiskt helt okej! Första tävlingarna såhär på vintern brukar ju inte gå så bra. Men det gjorde det faktiskt nu. Så jag var nöjd! Min syrra som hade tänkt göre en bra tid på 1500m hade däremot lite otur. Dom som skötte varvräknaren glömde att plinga i klockan sista varvet, så dom sprang ett varv för mycket. Så dom fick ingen tid alls, lite snopet... En av dem hade ju åkt från umeå bara för att göra en bra tid till SM.
Nu är jag iaf trött så det blir en lugn hemma mys kväll!



Ida

- 16 januari! fredagkväll!

Denna vecka har också gått fort, veckorna går fort när jag har så lite lektioner nu. Jag är ju knappt i skolan nu för tiden. Men denna dag var en jobbig dag. Fast det enda jag gjort idag, känns det som, är att plugga historia. Provet var lite konstigt, men det brukar ju Sören prov vara. Jag hoppas det gick bra iaf.
Jag var inte hemma förrän halv fem. Halv fem på en fredag känns jobbigt. Bara hem äta och sen nästan direkt iväg igen. Kom nyss hem från att ha varit och tränat friidrottsungarna. Idag fick jag nyckeln till redskapsskåpet så nu kunde jag äntligen göra något annat än att springa och hoppa höjd med dom. Lite skojigare med lite variation. Imorrn blir det Haparanda hela dagen, tävling dära. Jag är egentligen inte så värst sugen på att tävla, men men.. Det kanske blir IKEA också och det är ju alltid kul!
Nu blir det att åka iväg strax igen, ska till Fanny. Ha en trevlig kväll!




Konstigt vad många som har sagt till mej om denna artikel i dagens tidning... En utter är årets isfigur i stadsparken i Luleå.


Ida

- 15 januari! historia plugg!!

Jag fick tänka efter länge innan jag kom på vad det var för datum idag, och på tal om det så har faktiskt halva januari gått redan. Januari har som alltid varit riktigt kallt, nu är det 22 minus här uppe. Inte så trevligt... Mina öron höll på att frysa av på väg till bussen. 
Imorse när jag vaknade, så var jag ovanligt pigg. Torsdagarmorgonar brukar annars vara så man håller på att somna på historielektionera, men nu var jag faktiskt pigg. Jag steg upp direkt när väckrklockan ringde!


Imorgon är det historia prov!!!! Och usch, det kommer inte gå bra. För han kommer ta så mycket konstiga frågor som inte står i boken känner jag på mig.. Som tur är så har vi hål, så det hinns med lite plugg imorrn också. För just nu orkar jag bara inte koncentrera mig. Jag har försökt hela eftermiddagen men det har inte gått så vidare. Jag funderar därför på att åka och träna lite innebandy istället. Det kommer ändå inte bli så mycker mera plugg nu.
Imorgon är det även fredag och sedan helg! Fredagar har blivit mina värsta dagar i skolan, så ska det väl ändå inte vara.. Men vi går från 8.20 och slutar 15.40, längsta dagen alltså! Idag hade jag bara två lektioner. Och jag måste än en gång säga vilken tur vi har som har Ylva i svenska C. För vi slipper hålla en massa tal, skriva en massa argumentationer osv, som de andra måste göra. Idag behövde vi typ bara lyssna på musik och skriva ner vad vi tänkte på, och så såg vi en liten snutt på tv.
Ifall jag ska på innebandy är det kanske dags att börja byta om...



Ida

- 13 januari! en bra tisdag!

Tisdagar har nog blivit min nya favoritdag (om man bortser från fredag, lördag osv). Idag hade vi (jag) bara en lektion och det kommer jag ha några veckor fram över. Och den enda lektionen är idrott, alltså en väldigt rolig lektion dessutom. Idag på idrotten så var det cirkelträning. Det brukar inte alltid vara så kul, men vi fick göra banan/stationerna själva så då vart det rätt så kul. Nästa vecka blir det lekar på idrotten. Det ska bli jättekul! Så länge sen man bara lekte en massa lekar!


Före idrotten gjorde jag historia och nu sitter jag här med matten. Bara en massa plugg.. Jag fick det nya schemat i matten igår och upptäckte att jag låg typ 20 sidor efter, så det blir en massa räknande av matte den här veckan... men jag fick vg+ på provet jag gjorde innan jul och det är jag väldigt nöjd med! Så rätt så bra går det ändå, fastän jag läser matten på egen hand typ.




Ida

- 11 januari! första matchen på väldigt länge!

Idag var det hemmamatch mot Öjebyn och jag fick spela. Min första match sedan typ mars förra året. Jag var jättenervös både igårkväll och hela morgonen ända fram till matchen. Det sägs ju att det är bra att vara nervös... Efter första bytet gick det över. Det var verkligen skitroligt att få spela. Jag hade glömt hur roligt det är att spela match!
Jag spelade topp/spets, vilket jag aldrig brukar göra. Så ibland var jag verkligen helt borta, men det gick ändå helt okej. Tyvär förlorade vi matchen med 0-1. Alltid tråkigt med förlust. Och vi hade ju typ hur mycket chanser som helst, men bollen ville inte in! Tiden gick himla fort också! Den bara rann iväg och helt plötsligt var det bara slut. Jag är ju van vid effektiv tid som det var i 2an. Det var så kul att spela, och det hade varit så mkt roligare att vinna.


Igår blev det också idrott  nästan hela dan. Jag var och kollade på en friidrottstävling i Luleå. Syrran tävlade och några av mina friidrottsungar. Helgen har bara svischat förbi som vanligt och imorrn börjar en ny skolvecka... En riktigt skolvecka och inte bara två dar skola...Dessutom har vi prov i veckan, historia prov.


Ida

- 8 januari! nångång måste ju vara första gången...

Ikväll bar det av på innebandyträning, skojigt! Som vanligt så körde jag dit och allt gick bra tills att jag skulle parkera. Nu kanske nån tänker att jag råkade få parkeringsböter igen eller parkera in i nån bil osv. Men nej, det var fullt på den ena parkeringen så jag skulle bara göra en sväng runt en rondell liknande sak som inte alls är en rondell, utan bra en en fotbolls staty i mitten och snö i en cirkel runt om. Och när jag skulle runda den där runden så råkade jag gena lite in i snön... Plötsligt så satt jag fast (!)... Inte så roligt, för jag kom verkligen inte lös och fick nästan panik. Men som tur var så kom evelinas mamma och mormor förbi och hjälpte mig och försökte dra mej upp därifrån. Bilen var lite för svag så en gubbe fick komma och hjälpa mej också. Till slut kom jag iaf äntligen uppdärifrån! Sånt där händer faktiskt alla förr eller senare.. Nu har jag i alla fall varit med om att köra fast! Som sagt, nån gång måste ju vara den första..

Träningen gick annars inte alls så bra, skotten bara flög åt fel håll. Bättre gick det när vi spelade. Nu sitter jag och äter nybakat bröd som syrran gjort och chokladbollar. Perfekt fika när man kommer hem!


Ida

- 8 januari! EN TERMIN KVAR!!

Jag har sagt det och kommer säkert att säga det hundratals gånger till, BARA EN TERMIN KVAR NU! Och jag kan fortfarande in förstå det riktigt, jag får inte riktigt ihop det. Jag kommer nog inte fatta det förrän jag står där med studentmössan i handen (eller på huvudet kanske.. ;b ) eller i slutet av augusti när alla andra icke 90:sar (förutom evelina, emilia och några till) går till skolan som vanligt, medan jag inte har någon skola att gå till! En sån härlig tanke! Men ändå lite sorgsen. Tänk vissa kanske man aldrig kommer se igen, eller åtminstonde inte på jättelänge. Jag får nästan panik när folk börjar prata och fråga om vad man ska göra efter skolan. Jag vet inte, och jag kommer säkert inte heller veta det om sex månader.. Det skulle inte förvåna mej i alla fall... Samtidigt som jag vill flytta och göra nå annorlunda, så känns det samtidigt som om jag bara vill bo kvar jobba eller göra nå här, bara ta det som de kommer. Det är verkligen svårt!



Bara sista terminen att kämpa på och plugga på nu. Det borde ju funka! Och jag har verkligen fått ett härligt schema nu också. Tyvär så har jag nästan inga roliga lektioner denna termin, vara jobbiga och tråkiga kuser.. Idrotten är nästan det enda skojiga. Synd att geografin slutade, det var bland det roligaste faktiskt!


Terminen började i alla fall bra, lugnt och skönt. Två lektioner som vi knappt gjorde nått på, lyssnade på läraren. Sedan var det korv och mos till lunch som det verkligen alltid är före och efter ett lov. Och eftersom jag inte gillar pulvermos så blev det korv och mackor till lunch. Dom borde egentligen införa korvbröd till dom som inte äter mos, kom jag på nu faktiskt. Det blev iaf fika på hansson efteråt så jag är inte hungrig nu. Ikväll blir det kanske innebandyträning, får se hur det känns. Det är fortfarande svinkallt hära, imorse var det typ 23 minus här, usch! Jag har gått och frusit hela dagen på skolan idag.


Ida

- 7 januari! förmiddagsträning

Idag lyckades jag faktiskt med att stiga upp klockan nio! Så det kanske inte blir så problem med det imorgon. Vi for rätt så snabbt till arcus, luleå, efter frukosten och tränade. Så skönt att ha gjort det på förmiddagen ändå, även om man är lite seg i början. Idag hade jag/har dessutom en väldans träningsvärk i ryggen (det måste ju vara det iaf, men jag har aldrig haft sån här träningsvärk i ryggen så jag börjar undra ifall det verkligen är det. Dessutom gjorde jag inget konstig ryggträning eller så igår...). Nu vore det bara så skönt med massage. Vid sånna här tillfällen ska man ha en mamma eller så som är massör eller sjukgymnast.










Några fina vinter bilder härifrån! Så här vackert kan det vara här på vintern! Nog för att det
självklart är vacker de andra årstiderna också, men det är så fint med all frost, snö osv på vintern.
Så mysigt tillsammans med solnedgång, norrsken osv.




Ida

- 6 januari! härlig kväll!

Jag kom hem för en liten stund sen från emelie från en riktigt trevlig kväll! Vi begav oss ut och sprang i kylan. Men det kändes mkt varmare än vad det var. Termometern visade 17 minus. Men det var riktigt skönt att komma ut, så friskt! Och efter det väntade nybkat bröd och en varm bastu. Kan det blir bättre? Det var helt perfekt och mysigt! Så skönt att basta också. Men fanny kastade på lite väl mycket där ibland. I alla fall så var det en trevlig kväll som bode göras oftare!





Detta är förövrigt sista riktigt kvällen på lovet! Så man ska passa på att njuta. Jag ska strax lägga mig i sängen med engelska boken, vilket kommer leda till att jag somnar rätt så snabbt får jag hoppas. 


Ida  

                                                                                           


- 5 januari! helgen...

I helgen så hände det inte så mycket, vad jag kommer ihåg... Jag måste faktiskt tänka efter noga vad jag egentligen gjorde. I lördags så var det i alla fall middag hos anna med emelie och fanny. Det blev entrecote, potatis och sås och jättegod efterrätt som anna hade gjort med light glass till, haha. Jag och Fanny träffade nämligen vår idrottsläraren ica som frågade ifall vi inte skulle ta light glassen istället för den som vi höll i. Och då kunde vi ju inte annat än att byta, haha! Men jag märkte då ingen skillnad när jag åt i alla fall. Sedan blev det filmmys, alla var trötta så de var skönt. Filmen var bra också, brudens bästa man tror jag den hette.

Och igår, söndag, så var jag och tittade på innebandymatch, Björns mot skogså. Det är verkligen skillnad på dam och herr innebandy, det går så himla mkt snabbare. Annars så tränade jag lite också den dagen.

Idag så är det trettondagsafton. Men jag förstår egentligen inte meningen eller betydelsen av det. Det känns som en helt vanlig dag liksom. Men mamma tycket vi skulle äta finmiddag osv. 
Jag är ändå glad att den finns så att vi får vara lediga!

Bara två dagar kvar tills skolan börjar.. ;S  Usch vad lovet gått snabbt, som vanligt... Sedan är det bara 20 skolveckor kvar till studenten. Inte så länge.. Och dom kommer gå väldigt snabbt känner jag på mig!


Ida


 


- 3 januari! ännu mera kyla...

Ännu en kall dag idag. Och imorgon blir det inte bättre.. Kolla bara här.




Lite otydlig bild men man ser ungefär och den här sidan som det är ifrån är faktiskt förvånandsvärt bra. Det stämmer nästan alltid på pricken! Det är någon norsk vädersida. Verkligen perfekt när man ska kolla vädret!
Trots kylan så klädde jag på mig ordentligt och sprang ut på en löprunda i januarikylan! Kallt var det, särkskilt om hakan fast jag hade en scarf. Nu blir det en riktigt varm dusch och lunch, syrran hade bakat bröd så det blir perfekt!

By the way så är det lördag idag. Varenda dag nu har känns som fredag eller lördag tycker jag. Det blir så fel att ha julafton/nyårsafton mitt i veckan. Passar bättre på helgen, annars blir det helg hela tiden typ. Fast det är ju bra i och för sig. :)


Ida


- 2 januari! januarikyla..;S

Det brukar alltid vara kallt så här vid nyår, så även iår. Inte roligt alls.. Därför blev det iaf träning på arcus idag. Inte så dumt det egentligen. Jag gillar att vara där så, även om fotbollsspelarna dära kan vara lite irriterande ibland när det tar upp hela banorna när de värmer upp t.ex. Eller när de står och passar osv på banorna så att man måste vara rädd för att få en boll mitt framför sig när man springer...

Sedan när vi kom hem så blev det bastu och en sväng på stan med syrran. Jag har hunnit baka cupcakes också! Dom blev kanske inte lika snygga som i boken, men inte så tokiga iaf tycker jag!

  



Ida

- 1 januari! till middag blev de lax...

Lax är bland de godaste som finns, verkligen! Det är en av mina favoriträtter. Till middag blev det lax med västerbottensostsås och pressad potatis. Så gott! Sedan fruktsallad med annanas mest till efterrätt. Egentligen har jag ingenting att skriva för det har verkligen inte hänt någonting idag. Det har varit en riktigt slö dag. Det enda jag gjort är att hänga upp några tavlor på rummet (som pappa för övrigt gjorde, jag bestämde bara vart dom skulle hänga..) och gått på en prommis.





Ida

- 1 januari! nytt år, nya möjligheter!

Det känns inte som ett nytt år, det gör det aldrig. Så det kommer ta ett bra tag för mig innan jag vant mig vid att det är 2009 nu, och inte 2008 längre. Ett nytt år betyder nya möjligheter och nya upplevelser! Det här ska bli ett bra år, ett riktigt bra år! Jag kan bara inte fortfarande förstå att det bara är ett halvår, inte ens det, kvar av gymnasiet. Bara ett halvår kvar tills kommer något som jag inte vet typ...


Början på 2009 och slutet på 2008 var i alla fall jättebra. Nyårskvällen/aftonen blev bra! Den firades hos Wallos med några från klassen plus några till. Det blev go middag (fläskfile och hasselbackspotatis m. sås) med en jättegod efterätt (varma frukter med vitchoklad & glass), en massa spelande, singstar, tittande på fyrverkerier m.m. Jag och Linnea försökte ta kort på fyrverkerierna men det gick inte så lyckat... Den där fyrverkeri inställningen på kameran är ju sämst...
Och Elida, bara att erkänna, du hade fel i kortspelet! haha ;) Det var en bra kväll! Hoppas eran kväll blev lika bra! Och att ni får ett toppen år! 
Gott nytt år!






Jag åt frukost/lunch för en liten stund sen och nu ska jag bege mig ut på en liten promenad för att få frisk luft. Det känns som om det kommer bli en riktigt seg dag idag...



Ida

RSS 2.0