29 januari! åhnej...


Jag har lyckats bränna hål i mitt överkast... När jag lagade middag ställde jag en av kastrullerna på sängen och när jag sedan skulle ställa tillbaka den så sitter den fast och jag får slita lös den. Den har visst bränt fast i överkastet. Jag skyller på att jag har så litet kök med så små ytor.





29 januari!

Jag vaknade vid halv ett och låg kvar i sängen till ett då jag fick sms av Agnes att de var skridskor på Heden. Så jag pallrade mej upp, tog en snabbdusch och åt en macka och stack iväg. Jag hyrde skridskor där och det var riktigt kul att åka, fastän jag kände mej som Bambi på hal is. Vi körde lite smålagsbandy och följa John bla, jag gissar att det kommer att kännas i fötterna och benen imorgon.
Gud vad glad jag är att jag sällan blir så bakis! Kvällen igår var riktigt kul. Sittningen började nästan två timmar senare än bestämt (inte så oväntat) och var en aning dräggig. Denna gång fick jag chokladsås i håret och på tröjan istället för grädde. Konstigt att jag hamnar i alla "mat" krig... Det blev även kepsning som vanligt och vi hann med att besöka gasquen en sväng. 




Gruppbild på V6-12 från i fredags.



27 januari!

Om man somnar till Hangover 2 vid tiotiden på en fredagkväll så visar det på att man är rätt trött... Jag behöver sömn efter en vanlig vecka på Chalmers. Så efter en supertrevlig kväll (ja, det var väldigt trevligt trots att jag somnade) med tacos och film tillsammans med folk från phaddergruppen plus några till så ska jag krypa ner i sängen. Mmm skönt! Imorgon är det VVS-sittning (Virus, V6, snok, tre av källarföreningarna) och jag ska handla inför den tillsammans med Hanna och Hanna.
Ha en bra helg!




26 januari! Luncharr, kickoff, datorövning, träning...



Vilken dag! Ännu en dag full av aktiviteter och händelser! Jag hade sovmorgon till tio men var på skolan strax efter åtta för att ordna med en lunch som vi arrangerade för alla på V-sektionen. Så halva dagen har jag haft fullt upp med den. Sedan har vi haft obligatorisk datorövning i matten och haft ett kärt årterseende med matlab. Jag börjar uppskatta det programmet mer och mer och inser vilken nytta man kan ha med det. Jag har även hunnit med att fixa lite småsaker (som vara och kolla läget med våra tröjor som vi beställt till V6), ta CV-foto och foto för hemsidan till V6samt vara på en kickoff för alla värdar (jag ska vara loungevärd) på CHARM (Chalmers arbetsmarknadsdagar). Vi fick god mat och info om vad som händer och vad vi ska göra. Det ska bli riktigt spännande!

Tema och inbjudan till vår första gasque, den 10 feb har kommit upp nu! Sista minuten-gasque är temat. Affischen som syns nedan har Victoria gjort och den blev riktigt bra.



Nu är det duschen som gäller efter jag har varit och tränat en timme. Gud vad jag älskar att ha gymmet på andra sidan gatan och att de har öppet till 23.00. Godnatt på er!

 



25 januari! Mitt i veckan

Igår körde jag spinning 30min och cirkelträning 60min, det känns idag i kroppen kan jag säga! En efterlängtad känsla, riktigt skönt. Idag skippar jag träningen, istället var jag ute och gick en promenad innan frukost imorse. Bra jobbat av mej tycker jag.

Jag var en sväng på stan och köpte linne, strumpor, rengöringsmedel m.m efter att jag träffat min elev idag. Det var första gången jag var förbi stan här efter jullovet. Sen har jag även betalat räkningar, fyllt i min almanacka (som syns här nedan och snart ska jag sätta mej med matten en stund. Linjär algebra är kursen som gäller nu.




Fullt upp varje vecka! Långa dagar i skolan och sedan möten, arrangemang och annat på det.



24 januari!

Så här ser det ut i vårt (V6) föreningsrum nu. En stor aluminiumkanot som tar upp hela rummet. Vi fick den igår som present av IT-sektionens sexmästeri och nu har vi lite problem med vad vi ska göra av den...





23 januari! godnatt

Lyckad sittning, bra gyckel, härliga människor, goda pannkakor, grädde i håret, en kanot i present - en sammanfattning av kvällen i bastun! Riktigt trevligt och bra blev det! Nu ska jag dejta kudden och säger därmed godnatt. Imorgon är det tisdag och en heldag med miljö.



22 januari! 150 pannkakor

Underbart med snön! Den ligger fortfarande kvar men på vägarna och trottoarerna är det slaskigt och eländigt. Imorse var det massa barn utanför mitt fönster och åkte pulka nedför den lilla backen som är där. Jag blev så glad av att sitta och titta på dem!

Min söndag har bestått av sovmorgon (riktigt trevlig kväll igår med phaddergruppen förresten!), långpromenad runt hela Guldheden, plugg (prat) med Victoria och så pannkaksbak med V6. Omkring 150 pannkakor lagade vi! Nu laddar vi för morgondagen! Typiskt nog så har jag gått och dragit på mej en förkylning, jag som äntligen börjat träna lite smått och har så fullt upp nu. 


Några stora viktiga datum under närmaste tiden:

 2-5 feb åker vi till Linköping för att delta i Valla Saucer rennen (pulkatävling typ)
7-8 feb är det CHARM-dagarna på Chalmers och jag ska vara Charmvärd
10 feb arrangerar vi vår första Gasque
8 mars kommer mamma och hälsar på

Plus en massa andra saker emellan det! Men det ska bli kul och jag ser fram emot allt!


 

21 januari! Snö!!

 




Så här ser det ut i Göteborg utanför mitt fönster denna lördagmorgon, det ligger lite snö på backen och snöar. Så fint! Det är betydligt bättre än regnovädret som var i onsdags. Regn i januari - jag kommer aldrig att vänja mej vid det. Snön som kommer nu kommer väl dessvärre att smälta bort och bli slask direkt så den får man ändå inte glädajs åt allt för länge.
Denna morgon har jag invigt mitt mackjärn som jag fick i julklapp, det funkade perfekt och det kändes lite lyxigt med varma mackor på morgonen. Snart ska jag bege mej på ett spinningspass. Det var längesen jag var på spinning så det kommer bli sjukt tungt. Men det kommer kännas så bra efteråt och jag kommer vara nöjd att jag tränat idag.




 


20 januari! Så var det första helgen i Gbg



Skönt med fredag och helg. Fast egentligen är det inte så stor skillnad på vardag och helg här på Chalmers. Man pluggar lika mycket på helgen och det är vanligare att man festar på vardagar än på helgen. Igår var det första pubrundan för det här året och det var en riktigt lyckad kväll. Jag träffade lite folk från andra sexmästerier på skolan, kepsade, dansade och hade allmänt väldigt trevligt. Det blev en hel del roliga händelser och kommentarer under kvällen. Dock var det lite segt att kliva upp imorse, tur att vi i alla fall hade sovmorgon till tio. Dagen har bestått av miljö hela dagen. Men den kursen tycker jag är riktigt kul och intressant, betydligt bättre än matten!

Nu firar jag in min lugna fredagkväll med tacospaj och ska dra en sväng till gymmet för lite träning.



18 januari!

Jag hade mitt första möte med "min elev" idag. Det kändes jättebra så det här ska nog gå bra! Väldigt bra att få lite extra pengar samtidigt som jag får bra erfarenheter.

Idag har vi i V6 ordnat lunch för lärare bla. En kall buffe med pastasallad, potatissallad, rullar, bröd, småplock osv. Det blev lyckat och det kändes som att alla var nöjda. Känslan när man lyckas med ett arrangemang är så härlig! Nu blickar vi framåt mot nästa som är vårt sexmästerikalas på måndag i chalmersbastun.



17 januari! Lycka!

Lycka är när man hittar ett Vänner-avsnitt som man inte har sett!


Jag känner mig riktigt nöjd efter att ha varit ute på en sen springtur nu ikväll. Efter över två veckors vila från träning så kändes det mer än behövligt med ett löppass, även om det var kort och det inte gick fort. Bättre det att komma igång lugnt, vara ute och röra lite på sig än ingenting alls.



Så vackert!!! Jag ska tillbaka till alperna!



16 januari! första skoldagen

Första skoldagen börjar med en ny mattekurs och en eftermiddag/kväll med möte med V6. Samt med ett brandlarm som startar inne i våran föreningslokal när någon ska poppa popcorn... Bra start på den nya terminen! Det är i alla fall redan fullt upp. Imorgon efter skolan ska vi förbereda en lunch som vi ska arrangera på onsdag, på onsdag ska jag träffa min "elev" för första gången, på torsdag är det pubrunda på skolan och på lördag har vi tack-phadderkalas. Det är bara att vänja sig, såhär kommer veckorna se ut framöver. Jag inser direkt att mitt mål med att börja träna bra inte kommer att gå nå vidare. För att få lite bättre samvete tänkte jag ta en promenad nu i alla fall innan jag kryper till sängs.




15 januari! Ny termin

Imorgon drar vårterminen igång, min andra termin på Chalmers. Jag är laddad och tycker det ska bli kul att börja igen. Jullovet var skönt med nästan för långt. Det kommer bli en händelserik vår med massa saker som händer, allt från tentaplugg, sittningar, sexmästerikalas till mässor och småresor. Redan nu i veckan drar det igång och är full fart. Nu i vår ska jag försöka bli lite nyttigare och få lite bättre vanor så gott det går. Sen jag började på Chalmers i höstas har träning och sånt blivit lidande, men så har det varit för de flesta. Men nu ska jag försöka ändra lite på det, jag är ju trots allt anmäld till Göteborgsvarvet i maj.

Sen jag kom hem vid 2-tiden har jag hunnit packa upp, tagit en promenad till Ica Maxi och storhandlat, lagat korvstroganoff, laddat in bilder och tagit en kort promenad nu ikväll. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen sova i min egna säng istället för den hårda sängen i mögelrummet.




15 januari! Val Thorens!

Efter en grym vecka i alperna, Val Thorens i Frankrike, så är jag tillbaka i gråa Göteborg igen. Jag är kär säger jag bara, detta måste göras om. Så vackert så det går inte att beskriva och så otroligt härligt och roligt!
Trots det så är det faktiskt väldigt skönt att vara hemma igen, särskilt efter en 28 timmars bussresa. Resan både dit och hem gick väldigt bra ändå, jag kunde sova en hel del. 

Lite blandat från resan:
- Sex-dagars skidåkning i världens största sammanhängande skidsystem.
- Vi hade tur med vädret, strålande sol, blå himmel och vindstilla alla dagar. Bättre kunde vi inte haft det!
- Vi hade stjärlapps-race och snökrig första dagen.
- Vi hade en grym typisk Chalmers-sittning på ett ställe mitt i backen.
- Vi hade med oss baguetter som vi käkade varje dag i backen.  
- Vi hade otur med vårt rum och fick sämsta rummet med heltäckningsmatta överallt (även toaletten) och mögel...
- Jag tappade min nya iphone från liften... Men Lars och Viktor bla for och sökte den och hittade den oskadd (!).
- Vi varvade myskvällar med festkvällar.
- Vi var med på en anordnad barrunda en av kvällarna.
- Vi njöt sista dagen av en picnic-buffe i backen.
- Vi har rest i sammanlagt 56 timmar.


















5 januari! Tillbaka i Götet

Då var jag tillbaka i min lägenhet på Gibraltargatan i Göteborg, 23 timmar efter att jag lämnat huset i Boden. Det började redan med att tåget var en timmes försenat till Boden. Förutom föresningar och lite konstiga medpassagerare så gick resan annars bra. Dock ska jag överväga stort innan jag tar tåget nästa gång. Just nu ligger det kläder och saker överallt i min lägenhet, sådant som ska packas upp och sorteras bort och saker som ska packas ned inför Val Thorens resan. Klockan fem inatt går bussen från skolan och sedan väntar en 28 timmars lång bussresa. Men jag har blivit lovad maffia och hoppkort under resan så det gör den i alla fall lite bättre.



3 januari! Sista dagen i Boden

Det är sista natten hemma i Boden inatt och jag har hållit på att packa för fullt hela eftermiddagen. Jag hatar att packa och särskilt när man inser att det inte kommer att rymmas i resväskan. Jag hade långt ifrån full resväska med mej hem, men nu ska jag ha med mej skidkläder, julklappar och ett par stövlar också. Jag vet inte hur jag ska rymma allt... Tur att man inte kan få övervikt på tåg i alla fall. På tal om tåg så är jag lite orolig för resan hem. Efter alla förseningar och inställda tåg som var innan jul och nu när det varit/är snöobäder så känns det lite oroligt. Redan nu är tåget försenat över två timmar... Jäkla SJ, dom borde ju ändå vara förberedda på vinter och allt som det kräver.



1 januari! 2012

2012, ett nytt år med massor av nya spännande, roliga och underbara händelser. Det kommer bli ett grymt år, det kan jag nästan lova. Kan det börja bättre än med en skidresa till alperna med ett gäng härliga Chalmers människor? Sedan en fullspäckad vår, en resa till Peking, Kina för att träffa fina Emilia och Evelina, en förhoppningsvis härlig sommar och höst också. Jag är i alla fall grymt taggad för 2012!

Året sista dag spenderades med att först tjäna ihop lite pengar genom förmiddagsjobb och sedan äta trerättersmiddag med mamma och pappa. Resten av kvällen och tolvslaget tillbringades i en stuga i Klinten.



2 januari! Home!

Att känna igen sig överallt där man går. Att få köra bil igen. Att springa på sina gamla löprundor. Att känna igen de flesta människor. Att ha snö under jul och nyår. Att få bråka med familjen.

...då är man hemma. Hemma i Boden. Boden kommer alltid vara mitt hem, den lilla staden med det gula huset på Drejarvägen där jag bott hela mitt liv. Men även Göteborg är mitt hem nu. Min lilla lägenhet på Gibraltargatan med min nya säng.



RSS 2.0