29 november! Overallstillverkning



Igår satte vi igång med overallstillverkningen på riktigt. Vi tillbringade typ 3 timmar med att springa runt halva Göteborg för att hitta tyg, blixtlås, färg osv. Det var kaos och förvirrade V6-12:are kan jag lova! Tillslut hade vi allt vi behövde efter besök i tre olika syaffärer och flera färgaffärer (dock är det fortfarande tveksamt om färgen är rätt..). Vi började med att sy på märkena och tyget på overallerna, målet var att hinna klart med allt under måndagskvällen. Trots att vi satt från fyra till halv två på natten så har är inte ens hälften av tyget klart på overallerna. Allt tar så sjukt mycket längre tid än man (jag) tror. Jag som nästan hade trott att vi kunde vara klara på torsdag, men nu tvivlar jag ens på att vi kommer vara klara nästa vecka. Det var en hel del frustration, bittra miner och svordomar i klassrummet och jag var nog en av dom som hade minst tålamod. I matchen Ida vs. tyget/symaskinen så vann den högra sidan stort. Men det är inte lätt att ha en glad min när man kämpat med att sy på ett märke i flera timmar typ och upptäcker att märket är snett så att man måste sprätta upp allt... Snart är det dags för att bege sig till skolan igen för att kämpa med overallerna ytterliggare en kväll. Jag är redan less, sliten och trött efter endast EN kvälls arbete. Det är dessutom så himla mycket annat just nu att tänka på och göra. Imorgon ska vi vara luciatåg på lunchen, anordna tackphadderkalas på kvällen med djungeltema samt sedan vara med på sexmästerikalas efter det. Förutom det så är det mattetenta om två veckor och bis redovisning nästa vecka samt att overallerna ska vara klara nästa vecka... I förmiddags hade jag ont i magen när jag tänkte på allt som måste göras och som händer.




26 november!

Det har hänt lite sedan jag skrev sist i onsdags. I torsdags träffade vi Isex (industriell ekonomis sexmästeri) och myste och lekte lekar (= kepsa) och igår påbörjade vi overallfixningen med att färga våra overaller. Resultater ser ni nedan där dom hänger på tork i min dusch. Vi har en rolig vecka framför oss med att sy och måla på dom. Förresten så är dom rätt stora som det kanske syns, XL rättare sagt, benen går typ upp till mina bröst. Det ska bli kul att testa dom sen!

Min fot är mycket bättre nu men dagen när jag vaknade kunde jag knappt stödja på den. Jag har till och med varit en sväng på gymmet och promenerat på löpbandet och det kändes bra!
Nu ska jag försöka tagga för gasque ikväll efter min underbart goda köttfärssås- och spagettimiddag. Igår blev det blev en skön och mysig fredagkväll med tacos och filmmys.

 



23 november! scones!

Jag fick lust att baka så jag satte igång att baka scones. Egentligen hade jag velat baka kladdkakemuffins, men jag hade inga muffinsformar och gå ner till Willys är inte riktigt aktuellt nu med foten. Så de jag kunde baka med de ingredienserna jag hade hemma var scones. Jag hade dessvärre inge bakpulver så dom blev lite hårda, nästan hårdbröd ifall de varit lite tunnare... Men goda ändå!

Det är sjukt trångt i mitt lilla "kök", det är väldigt lite utrymme mellan diskhon och plattorna på spisen. Det gör att det flera gånger har råkat komma en plastpåse eller nått annat på de varma plattorna. Nu helt plötsligt började det lukta väldigt bränt och skumt. Då har min matlåda råkat hamna med kanten på plattan! Så det ligger typ 5cm lång sträng med smält plast på plattan... ! Jag hoppas det inte är alltför illa.

 

 

 


23 november! åh nej...

Veckan som börjat så bra med träning, löpband + lite styrke i gym i måndags, spinning + cirkelträning igår och så innebandyikväll. Men vad händer på innebandy efter halva tiden, jo jag trampat snett och stukar foten typ. Så surt. Nu sitter jag hemma med frusen köttfärs på foten. Jag som aldrig brukar vricka/stuka fötterna alltså... Tack min granne Hanna som hade en binda jag kunde låna och linda med också.




22 november! ryggsäck

Jag har glömt att säga att jag fick en haglöfs ryggsäck i födelsedagspresent av mamma och pappa! I våras sa jag att när jag börjar plugga så ska jag skaffa mej en just denna ryggsäck, haglöfs corker. Man behöver ha ryggsäck, särskilt om man ska släpa calculus (som bara den väger 3kg) fram och tillbaka till skolan. Nu behöver jag inte vara rädd att förstöra ryggen längre i alla fall! Den är väldigt bra att ha som skolväska för den är stabil och stadig och så stoppar man in böckerna från sidan i den.

 

 





21 november! dags att ta tag i träningen igen..??



Ikväll när jag var och tränade på fysiken passade jag på att väga mej. Mest på skoj bara för att liksom. Jag har aldrig hållt på att väga mej, men nu blev jag lite chockad när jag såg att jag gått upp typ 5kg sen jag i somras, sen jag började på chalmers. 5kg är ändå rätt mycket på bara några månader och jag har aldrig vägt så här mycket så därför känns det lite jobbigt. I somras var jag ju i toppform nästan, men sen gick allt nedåt när jag började på Chalmers. Men jag är inte så bitter över det egentligen, jag älskar ju Chalmerslivet också. Bara att börja få lite regelbunden träning igen och lite mindre fika i vardagen, så kanske jag kan komma ner i min "vanliga" vikt. Fast föreningsliv i ett år kommer nog göra det svårt i och för sig...

Förresten, idag lämnade vi in vår BIS-rapport. Det tog bara en och en halvtimme att skriva ut vår rapport i färg i tre kopior, sjukt seg skrivare! Men otroligt skönt att den är inlämnad nu i alla fall. En sak mindre att tänka på.

Just ja, jag har klippt mej idag också! Jag och Victoria gick på en frisörsalong där dom hade 2 för 1 så det blev ett bra pris också. Håret blir alltid så underbart mjukt och skönt när man klippt sig och dom klippt bort allt skadat.




20 november! ikea

Jag hade ställt väckarklockan på nio och skulle bara ligga kvar och vila lite, tänkte jag när väckarklockan ringde. Men jag råkar somna om och vaknar halv elva. Jag behöver tydligen ta igen lite sömn så det var väl bra att jag fick sova.

Det blev ikea idag på eftermiddagen med Hanna och Victoria. Lite allmän shopping av nödvändiga saker som jag behövde, galgar, underlägg, filt, ljus osv. Middag blev det också, spagetti och köttfärssås för mej (det sitter aldrig fel med spagetti och köttfärssås) och köttbullar för de andra två. Trevlig avslut på denna söndag och helg, imorgon väntar en ny händelserik vecka!




19 november! myskväll

Så himla skönt med två lugna, myskvällar i helgen. Igår glöggmys med ett härligt gäng från klassen och ikväll bakning hos Victoria.
Skönt att komma i säng någorlunda tidigt och inte sova bort halva morgondagen. Imorgon väntar bis-skrivning med gruppen, matteplugg och IKEA förhoppningsvis. Kanske även filmkväll? Och just ja, träning ska jag försöka hinna med också!

Godnatt!



18 november! V6-12

Igår var nog nästan en av det mest nervösa dagarna i mitt liv tror jag. Det var sektionsmöte och inval till sektionens föreningar kl.17 och framåt.

Jag hade blivit rekommenderad till Virus (sektionens rustmästeri), men sa nej till den platsen och bestämde att jag skulle ställa mej på den öppna platsen i V6 istället (V-sektionens sexmästeri som ordnar gasquer och sitttningar). Det var inte bara jag, utan flera andra som även ställde sig upp på den platsen och det visste jag att flera skulle göra innan. På sektionsmötet får alla som söker en plats ställa sig upp och presentera sig själv samt så får alla ställa frågor. Jag hade ont i magen typ hela eftermiddagen igår och kunde inte sitta still på matteföreläsningen som vi hade.
Sektionsmötet höll på i över 8 timmar, det var inte klart förrän efter klockan ett på natten och det blev sjukt segt mot slutet, eller ja, det var rätt segt under hela mötet. Alla satt och drack öl under tiden så det blev en hel del oseriösa frågor och spårningar, i och för sig rätt kul. Jag hade ingen aning vad jag ska skulle säga när jag stod där framme, men det gick helt okej. Förutom att jag stod och lekte med mitt lypsyl och tappade det två gånger (typiskt mej, jag vet). Jag blev i alla fall inröstad i V6-12 som fixare, mer än så behöver jag inte säga. Kvällen fortsatte med efterfest, lekar, tävlingar och mys med sittandes V6. Jag var inte hemma förrän efter sex på morgonen och fyra timmar senare idag träffade jag min BIS-grupp för rapportskrivning. Efter tre timmar sömn så är jag inte riktigt fit for fight och redo för att räkna matte idag. Jag är i alla fall så otroligt glad över att komma med i V6 och det kommer bli ett grymt år med ett underbart gäng!





16 november! Kina, Peking i juni!



Nu är det bokat och klart, om lite mer än ett halv år ses vi Evelina och Emilia! 3-17 juni har jag bokat flygresa till Peking. Det ska bli riktigt kul! Perfekt inledning på sommarlovet.




16 november!

Det känns lite bättre med invalet imorgon, det är fortfarande nervöst och kommer bli väldigt spännande men det känns inte lika jobbigt som det gjorde igår.

Nu har vi skickat in CAD-uppgiften. Otroligt skönt efter tjorvet som vi haft med den. Men när man ser ritningen färdig så känner man sig ganska så stolt. Visst ser den rätt bra ut? Bra jobbat Victoria! Nu ska jag bara käka upp gröten (dagens middag) och sen dra mig iväg till skolan igen för innebandy.







15 november!

Jag trodde detta skulle bli en lugn vecka med halvdagar i skolan och inge aspning. Men där tog jag fel! Med CAD-uppgiften som ska in imorgon, BIS-rapporten som ska in nästa måndag och inval på torsdag så är detta allt annat än en lugn vecka... Man har aldrig lugna veckor på chalmers. Men än en gång, jag gillar det!




12 november! solen skiner i Gbg


 

Så här fint lyser solen denna lördagmorgon i Göteborg idag utanför mitt fönster. Då kan man inte annat än att bli lite gladare i alla fall. Underbart med en morgonlöprunda i detta väder även fast konditionen är på en riktigt låg nivå. Jag höll ju på att komma i form där innan tentaveckan, men så sjönk den igen. Det är nog bara att inse att den inte kommer att vara i topp nu när jag pluggar på Chalmers och ska hinna med skola och plugg och förhoppningsvis föreningsliv också. Träna kommer jag ha tid med efter studenttiden också men studenttiden och studentlivet är bara en period i livet.

 




11 november! 11 11 11

Den här dagen har jag lite väntat på, så speciell dag. Helst hade jag ju velat förlova mej eller gifta mej på en dag som denna. Nu har ju bara en chans till, 12/12-12, och det lär ju inte precis hända. Men ni som har möjligheten borde ju ta och göra det ett sånt här datum. Idag på CAD-föreläsningen så uppmärksammar några stycken kl.11.11.11.

Annars är det fredag idag och jag tar en lugn kväll efter beachvolleybollspel. Det behövs efter den inte lika lugna, men riktigt roliga kvällen igår.
Det som inte gjorde kvällen fullt lika bra var tentaresultaten som kommit och som jag gjorde misstaget att kolla på. Första tentan är en kugg, inte ens nära att klara den. Så under en period igårkväll och inatt var jag riktigt deppig och funderade på att hoppa av till och med. Jag vet att det är många som inte klarar den och att det inte gör något att kugga en tenta, men det känns ändå så jäkla surt och jobbigt att behöva plugga om allting igen. Sen känns det som att jag kommer kugga alla andra mattekurser också bara därför. Man ska inte tänka så, men jag gör tyvär det. Dessutom har jag bokat skidresa i slutet av jullovet, under omtentaperioden, som jag inte riktigt vet nu hur jag ska göra med.

Jag har varit på intervju inför sökningen av förening(ar) idag också. Intervjuer är alltid sjukt jobbiga och jag gillar inte det. Jag blir alldeles för nervös och pratar bara strunt i princip känns det som. Min avslutande fråga var vilken färg jag skulle ha och vilket "tryck" jag skulle ha ifall jag var en Mylittleponny. Jag svarade metallic-silver med rosa hår och med hjärta (för det är sött), en blixt (för de är coolt) och en snöstjärna (för jag gillar snö). 




9 november! Servering på en finsittning



Gårdagens aspnings-aktivitet var att hjälpa till att fixa finmiddag/sittning som avslut på VARM-dagen (arbetsmarknadsdag på V sektionen). Dukning, servering, uppläggning av mat plus allt annat som måste fixas efter och före en sittning fick vi hjälpa till med. Under själva sittningen serverade jag, första gången jag serverar. Det var hur kul som helst och jag skulle kunna tänkte mej att servera fler gånger på typ bröllop och andra middagar. Förutom att jag råkade tappa en såsig kniv innanför min skjora när jag skulle duka av, råkade hälla upp desertvinet i vattenglaset för en tjej och spilla blåbärssås på mina jeans så gick det väldigt bra. Förvånandsvärt bra för att vara mej, jag var orolig för att jag skulle råka spilla vin på någon eller nått liknande.
Aspningen börjar annars närma sig sitt slut, poängjakt imorgon står på schemat. Det sägs att det är den bästa aspningsaktiviteten, så det återstår att se... Nu säger jag godnatt!







Mohombi - Maraca, vår gyckel dans under omsitsen vi arrangerade i förra fredagen.



7 november! att göra...

Jag skulle behöva...

...tvätta (först köpa tvättmedel)
...laga mat (matlådorna i kylen börjar ta slut...)
...köpa lite småsaker på stan till lägenheten
...åka till IKEA och köpa lite av varje som jag i efterhand kommit på att jag behöver
...klippa mej (sa att jag skulle göra det efter tentan men de har fortfarande inte blivit av)
...köpa ny mobil (som jag tänkt göra ända sen i somras men inte blivit av...)
...boka resa tillbaka till Göteborg efter jullovet

Plus då allt plugg, efter två veckor ligger jag redan efter i matten, Bra jobbat Ida! Plus allt med aspningen och sökandes till olika föreningar som stressar litegrann...



6 november! massor att göra

Jag fick lite panik när jag vaknade och såg att klockan var tolv. Jag var redan stressad igår över hur mycket jag hade att göra idag och nu fick jag alltså ännu mindre tid. Men jag behövde nog dom tio timmarna i sömn så det var väl bra att jag fick sova ut. Just nu stressar jag i mig lite gröt för att sedan gå till skolan och göra bis med gruppen. Jag har fått gjort lite (ytterst lite) matte så jag hoppas vi är effektiva med bisen så jag hinner med mera matte. Eller rättare sagt, jag måste hinna med mera matte.
Jag som inte var med på kepsning och fest efter amajsing race för att jag skulle vara pigg idag och hinna med allt. Men ändå skönt att det blev en lugn kväll igår. Amajsing race var väldigt skoj! Mitt lag kom 3a (enligt oss), men jobbigt! Om jag hade vetat bättre, hade jag ju tagit på mej träningskläder.
Det gick ut på att man fick en lapp med en ledtråd till första stället man skulle till, sedan var det en uppgift där som man skulle klara innan man fick nästa ledtråd till nästa ställe. Det gällde alltså att vara snabbast. Så det blev en hel spring mellan varje ställe. Jag har dessutom åkt brödback nedför trapporna till konstmuseet (det resulterade i ont i svanskotan och ryggen idag) och prövat åka segway (sjukt skoj, men sjukt svårt! Om någon tycker jag är dålig bilförare så är det ingenting jämfört med mej som segwayförare. Jag höll på att köra in i en väg och fick tillslut en egen bana att köra efter). Ja, som ni hör så det typisk Ida aktivitet med amajsing race. Jag har aldrig sett tv-programmet men jag hade nog bra gärna velat vara med i riktiga ändå.



4 november! tema pride

Jag vaknade imorse innan tio och kunde inte somna om, jättejobbigt eftersom jag bara sovit drygt fem timmar och tyckte att jag därför behövde få ordentligt med sömn. Jag låg kvar en stund och försökte somna om, men det gick inte. Istället har jag ägnat mej åt att städa, lyssna på lugna favoriter, läst matte anteckningar och storhandlat med Hanna på ica maxi. Det är perfekt när vi bor bredvid varandra och vi kan gå tillsammans och handla, betydligt mycket roligare än att handla själv. Nu väntar jag på att klockan ska bli tre så att jag ska vandra iväg till skolan för aspaktivitet med virus (förening på V).

Igår ordnade vi ju omsits för V6 och deras pateter. Vi fick en budget och fick sedan bestämma tema och fixa trerätters middag, dekorationer, gyckel, musik osv. Temat blev pride med paraplydrink, tapas med fikonsalsa till förrätt, korv med färgat potatismos till huvudrätt och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. Det blev väldigt bra hela sittningen, väldigt rolig, men den spårade en aning. Gycklena var himla bra också! Bra anordnat alla som var med!



2 november! kvällsgröt

Satan vad kul det är att spela innebandy! Två timmars innebandy i kårhuset med V idag igen. Bara smålagsspel, tre mot tre, riktigt jobbigt men riktigt roligt också. Två timmar känns inte alls länge, tiden bara rinner iväg och det är ju ett bra tecken på att man har roligt. Inga regler är de heller, förra onsdagen gick två klubbor sönder och det säger väl rätt mycket. Jag känner mig väldigt olagalig hälften av tiden, slag hit och dit och höga kubbor. Jag blir lite rädd om min egna klubba som jag fick hit nu i helgen. Det är nästan bara killar, tre tjejer var vi idag, så spelet går ju rätt fort. Men jag har fått höra av flera stycken att jag hänger med bra, att det syns att jag har spelat och att jag inte är rädd för att gå in i närkamper. Det är så kul att höra och man blir ännu mera peppad då!
Jag kom hem nyss, helt blöt av svett! Träningskläderna får hänga i duschen och torka över natten haha. Imorgon ska jag försöka tvätta, det vore verkligen på tiden! Havregrynsgröt med äppelmos har jag lagat mej också. Bra avslutning efter innebandypasset.




2 november! förklaring

Efter att ha fått kommentarer från Evelina om att hon inte förstår allt jag skriver så kommer här lite förklaringar till alla icke insatta i Chalmers osv vad det är jag skrivit om.
CAD är ett program för ritningar som används inom konstruktion och arkitektur och som vi läser en kurs i nu. Bis är även det en kurs (byggande i samhälle), en introuktionskurs till programmet där vi följer ett byggprojekt och skriver en rapport på.
Aspningen är det vi håller på med nu, den period då man testar på de olika föreningarna och sedan söker till dem.

På fredag ska jag hjälpa till att arrangera V6s (en av föreningarna) omsits och på lördag är det amejsing rejs. Båda är två aspningsaktiviteter. Sedan måste jag ta tag i matten igen, just nu ligger jag rätt mycket efter.



2 november! Gibraltargatan 84

 

Kanske inte det bästa bilderna, men man ser ungefär i alla fall hur det ser ut. En säng, ett bord med fyra stolar, en soffa och en hylla, det är möblerna jag har i min lägenhet. Litet och dåligt med bra förvaring, men jag trivs väldigt bra än så länge! Jag gillar färgerna, blandningen mellan svart och vitt. Enkelt och går att variera lätt. Jag saknar bara lite tavlor osv på väggarna, där är det lite tomt. Men det är så svårt att stoppa upp saker när det är betongväggar. Så, än har jag bara bott här i tre dagar så det kommer väl hända saker här.

 


 


RSS 2.0