- 27 juli! pite i helgen!

Helgen var riktigt bra. På fredag efter jobbet for jag till Pite där jag träffade Tim, Andre, Lina och Adam. Det blev PDOL hela helgen och det hände en massa saker. Vi såg Melody Club, Promoe och Timbuktu. Timbuktu och Promoe var inte lika bra, eller dom var väl bra, men jag kan ju typ bara 1-2 låtar med dom och sen hör man ju inte ens vad dom sjunger. Synd att jag missar Thomas Ledin nästa helg, hans låtar kan man ju. ;b
Vi bodde i ett hus i Sikfors i alla fall. Det var fint blev älven så vi badade i regnet på lördagen. Kallt, men uppiggande. Det var  väldigt rolig helg i alla fall.


Igårkväll var det myskväll med några tjejer från klassen. Härligt att få träffa alla igen. Sommaren har ju gått så jäkla snabbt, jag har ju knappt hinna träffa någon känns det som. Och snart far alla..
Ikväll blir det att träffa Evelina! Efter 11 månader!


Ida

- 23 juli! hrm....

Idag är det ingen bra dag... Jag är less och trött på allt! Usch...


Imorgon hoppas jag det blir en bättre dag!
Evelina kommer hem från Kina! Och samma som för 11 månader då hon åkte, då jag inte fattade att skulle åka förrän hon var borta, så kommer jag inte fatta att hon verkligen är hemma i sverige förrän jag ser henne. Sen är det ju PDOL också. Det kan väl inte bli annat än en bra dag då?


Ida


 


- 20 juli! alltså..

Shit vad veckorna går fort! Det känns som om sommaren snart är slut ju, det är ju redan slutet av juli... Och det känns som om jag jobbat i en evighet fastän jag bara jobbat hälften nu (tre veckor).

Ikväll bar av på ett träningspass med Malin. Så härlig och roligt att slippa springa själv och ha någon att springa med. Det blir en helt annan sak då. Skönt pass var det i alla fall och det kändes bra att springa. Att det var en toppenfin kväll sådär lagom sval med kvällssol gjorde det inte sämre heller!
Nu blir det snart dags att säga godnatt, upp tidigt imorgon!


Ida

- 19 juli! aaha!

I fredags var det jobb som vanligt, men jag hade kort dag! Så efter det bar det av till skellefteå med bussen med tim. Det var längesen jag träffade mormor och morfar faktiskt. På kvällen var det trästocksfestivaln dära, men inte så mycket att se. Mikael Wiehe var tydligen den stora artisten dära och jag har aldrig ens hört talas om honom.. Sen var det bara en massa konstiga band..
Igårkväll var det harry potter som gällde. Och ja, vad ska jag säga. Den var väl bra. Men inte riktigt speciellt tyckte jag nog, eller jag vet inte riktigt... Det känns iaf som ett måste att se den filmen.


Just nu är jag hemma på lunch. Jag började jobba 7 imorse och jobbar till nio ikväll, men jag har delade pass. Tungt är det i alla fall. Jag somnade på soffan på jobbet när jag hade ett kort hål imorse. Sen har jag förresten druckit min första kopp kaffe i mitt liv! Jag kanske kan vänja mej vid det ändå, med mycket mjölk och socker så!



Ida

- 15 juli! landskamp!

Glömde förresten att skriva att det var landskamp i måndagskväll på kvarnängen, sverige mot norge i först volleyboll och sen fotboll. Det var jämna matcher, faktiskt. Men de slutade med att vi vann! I både och! Dom var lite roliga norrmännen. Vi fattade ingenting vad dom sa, men dom fattade tydligen allt vi sa. Jag vet inte hur mycket jag skrattade under matchen, jag skrattad nog mer än jag tog i bolllen! Och jag frågade vad dom tyckte om Boden och såklart som alla norrmän gör så gillade dom boden, och nordpoolen var tydligen bäst enligt dom.

Och en killes ursäkt när han missade bollen i volleyboll som han borde ha tagit:
-  Den kom ju för fort!

Norrmännen var riktigt bra, de kunde göra typ hoppservar och sånt. Vi blev lite imponerade av dem. Sånt fick ju vi aldrig lära oss på sanden...


Ida

- 15 juli! från sol..till regn..

Typisk svensk sommar, det var hur fint som helst imorse - jättevarmt, soligt och blå himmel! Men vad händer efter lunch? Jo, molnen kommer och det drar ihop sig till regn och åska! Jaja, jag ska ändå iväg och jobba om två timmar så...

Lite bilder från igår














Ida

- 14 juli! riktigt bra dag!

Vädret blev toppen på min lediga dag! Så underbart! Det hade inte kunnat bli bättre. Därför beslutade sig jag och tim för att fara till storforsen och adam följde med. Efter att ha handlat lite matsäck (dagobertsmacka, kakor m.m) och strandpingis (men stranden saknade ju därborta....) så var vi tillslut iväg och vägen dit var mycket längre än vi trott. Så lång att bensinen inte skulle räcka och vi fick stanna och tanka. Första gången jag tankade i mitt liv! Nu har jag lärt mig nått nytt.

Tillslut efter en lång, varm resa så kom vi fram. Vi började med att äta innan vi badade. Jag älskar verkligen storforsen, så himla vackert och fint det är dära! Tiden gick väldigt snabbt, och vattnet var inte lika kallt som sist tror jag - jag skrek inte alls!

Direkt när jag kom hem så kom Liza, anna och emelie och hämtade upp mej och så bar de av till lizas stuga. Där blev det en härlig kväll med mys, båttur och kortspel (plump) m.m. Anna vann i plump, men det var bara för att hon aldrig plumpade om hon "inte blev tvingad till de", haha! Så roligt att få träffa alla igen.
Hela dagen har varit riktigt bra! :)


Ida

- 13 juli!



Fisken som jag fick förre veckan! Det ser ut som att den hänger fritt i luften! ;b Min första fisk för i år iaf!




Tims väldigt fina hund! Typ motsatsen till Rosita, inte för att hon inte är fin... men till sättet liksom!




Så fint var vädret den sommarkvällen!


Ida

- 11 juli! brännbollscup & bad

Anna kom och hämtade mej vid tio imorse och så bar det iväg ut till Gunnarsbyn på brännbollscup med Tims lag. Namnet på laget kommer jag inte riktigt ihåg vad det blev bestämt till slut, Thailands burners nånting kanske? I alla fall så spelade vi två matcher och ja, det gick väl som det gick! Kul att spela var det och jag kunde faktiskt träffa bollen vilket jag inte trodde jag skulle göra. Nästa år kommer vi tillbaka och vinner alltihopa!
Det var sjukt varmt i alla fall så det var skönt (eller var det verkligen de..) med ett bad i Sörbyn efteråt. Det var iskallt i vattnet, och då menar jag verkligen isande kallt. Det isade om benen och fötterna! Men tillslut så doppade jag mig i alla fall! Och jag har fortfarande en hämnd att utföra! hehe  Vi simmade ut till hopptornet också och jag trodde aldrig jag skulle kunna simma tillbaka i de kalla vattnet.

Ikväll blev det bara filmkväll med anna och fanny. Det blir att stiga upp tidigt imorn för jobb... En lång jobbdag igen.. Bara att hoppa i säng nu!


Ida


 


- 10 juli! lång jobb dag!

De har vart en låång dag idag! Steg upp rätt tidigt för att hinna träna innan jag började jobba. Men träningen gick inge vidare för jag var helt slut i kroppen, så de blev bara snabbhets träning... Nu har jag jobbat ända till nio och är helt slut! Skönt att slippa jobb imorn. istället blir det brännbollsturnering i Gunnarsbyn! Det ska bli skoj! Längesen jag spelade brännboll bara...



Ida

- Min syrra är 5a i världen!!

Som sagt var så är Lina i UVM i Italien nu och springer. Eller hon har rättare sagt sprungit, och inte mindre än finalen på UVM på 2000m hinder. Hon kom femma! Femma i hela världen bland ungdomarna är hon nu! De var bara kenyaner och etioper som var bätte än henne. Dessutom är hon tolva genom alla tider i klassen på den distansen. Och hon har svenska ungdoms rekordet! Jag är bara tvungen att få skryta lite. Det är nog svårt att förstå ibland hur bra hon är...

Jag missade loppet för jag jobbade kväll/eftermiddag så det blev att se repris!






Ida

- 8 juli! ledig mitt i veckan

Jag har vart ledig både idag och så är jag ledig imorgon, mitt i veckan. Det känns lite konstigt och egentligen hade jag lika gärna kunnat jobba och tjäna pengar när det ändå bara är trist och kallt väder. Men istället for jag till Gunnarsbyn och var där hela gårkväll och idag. Ett bra sätt att spendera en ledig dag på. Vi for bland annat och fiskade en stund i älven och jag fick en fisk!! Det fick inte tim! Men det blev inte så långt fiske för vi kastade bort båda dragen....

Nu blir det att träna ett litet sent träningspass i alla fall i kvällssolen. Kan ni förstå, solen lyser faktiskt och det är inte bara molnigt på himlen!!!
Syrran är för övrigt i Italien på UVM och sprang idag försöket. Hon kom 2:a i sitt heat och kom vidare till finalen som går på fredag! :)


 Ida


- 5 juli! ny vecka...

Då har andra jobbveckan av sex börjat. Lika bra att jobba när det ändå är så här trist väder. Det har varit strax över 10 grader idag, det är ju värsta höstvädret! Jag frös fastän jag hade höstjackan när jag cyklade till jobbet imorse. Varför kan det inte vara något mittimellan, varken jättevarmt eller kallt? Hela veckan ska visst bli trist väder.... usch, jag hoppas dom har fel!

Helgen hade vart så mycket bättre om vädret hade varit bra, men den var bra i alla fall - förutom min förkylning/allergireaktion.. Jag fick ju vara med dej!
Jag spelade tennis igårkväll med emelie. Det var nog bland de första gångerna på riktigt i mitt liv. Och kul var det, men svårt var det!  Jag slog mest för höga bollar som direkt for in i stänglset!






Ida

- 4 juli! usas nationaldag....

Åh jag har blivit världes snuvigaste eller jätte täppt i näsan. Och jag vet inte varför, antingen en jäkla förkylning eller så är jag allergisk... Jobbigt i alla fall för jag kan knappt göra nått, de är jobbigt att både prata, äta osv... Ingenting hjälper heller! Jag som trodde att jag var typ frisk nu.
Och inte nog med det så är vädret kasst! Kallt och grått och molnigt. Just när jag är ledig, så typiskt! Jag som ville göra massa skoj i helgen och vara ute. Nää...usch säger jag bara!!

Igår var det en mycket bättre dag. Jag hann med massa saker! Först jobbade jag 8 - 12 och sedan for jag med agnes till alder (fast det var inte riktigt badväder....), sen hann jag träna och efter middagen for jag hela vägen bort till gunnarsbyn. Jag gillar landet, det är så lugnt, stilla och fridfullt och så är det så fint på sommaren. I alla fall så for vi till en fors där det var ännu finare. Klantig som jag var så råkade jag plumsa i vattnet när jag skulle hoppa till en sten... Så jag fick en hel sjö i skorna kändes det som! Aja, förberedd som jag är, så hade jag med mej en mängd med extrakläder! Jobbigt bara att jag det var så jobbigt att sova den natten när min näsa bara krånglade....



Ida

- 1 juli!

Tredje dagen jag jobbar på riktigt nu. Dagarna har faktiskt gått fort ändå och jag har kommit in bra. Jobbigt bara att stiga upp tidigt och behöva jobba i tyo 30+. De senaste två dagarna har de vart så varmt. Så otrooligt jobbigt att jobba då! Då är man bra avis på alla som bara kan ligga på stranden och njuta! Snart är i alla fall första jobbveckan av sex avklarade! Det ska nog gå bra det hära! Och gud vad man lär sig mycket! Jag tror det är bra för mej det hära... Förra sommaren sa jag att jag aldrig skulle jobba inom hemtjänsten, och vad gör jag nu!

Snart är det dags för en träningstävling. Får se hur det går... Det har ju inte gått särskilt bra hittills på träningarna...


Ida

RSS 2.0