29 april! Livet på chalmers

Jag kom att tänka på en sak, under mindre än ett år på en helt ny skol i en ny stad så har jag lärt känna mer personer än vad jag gjorde under tre år på gymnasiet hemma i Boden. Att flytta hit till Göteborg är nog bland det bästa jag år. Detta år, som inte är riktigt slut än, har så sjukt fort och jag har varit med om så otroligt mycket saker. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det skulle vara att plugga på Chalmers. Nu tycker jag det är normalt att vara i skolan varje dag, plugga i över 12 timmar i skolan, festa vilken dag som helst osv. Ingen som inte går/har gått på Chalmers har nog svårt att förstå vad man egentligen håller på med, jag hade heller aldrig kunnat förstå för ett år sedan. Det måste helt enkelt upplevas.

Nu ska jag sova och tagga för ännu en grym dag på Chalmers! Vi ses på festU alla som ska dit!



 

 

Jag tröttnar aldrig på dom, Den svenska Björnstammen! 01.00 imorgon i kårhuset på Chalmers.

 

 



30 april!

Imorgon är det valborgsmässoafton och cortegedagen. Idag var första dagen jag var på byggplatsen typ och det enda jag gjorde var att måla i typ tio minuter. Men jag har verkligen inte alls varit sugen på att bygga cortege efter att ha jobbat med CM konstant i två veckor. Det var verligen att kasta pengar i sjön att betala 2000kr för att bygga cortege och så har jag inte ens byggt något. Jag ska försöka sälja cortegeprogram imorgon och få tillbaka lite pengar. Det kommer i alla fall bli en grym dag och kväll imorgon tror jag både med att se cortegen och sen festU med Den Svenska Björnstammen och Movits. Jag börjar förresten bli lite nervös inför morgondagens presentation av vinnarna av CM.

Dagens lunch på byggplatsen!







28 april!

Nu är äntligen allt som har med CM att göra slut. Allt är städat, ordnat och bortplockat. Det känns otroligt skönt! Så nu kan man börja fixa allt som inte blivit gjort på några veckor som städning, inköp, tvättning, plugg osv. I torsdags kunde jag verkligen inte sova (inte så konstigt då jag vänt helt på dygnet och sov till halv två) så då började jag läsa kemi klockan ett på natten. När jag fortfarande var pigg fyrtiofem minuter senare så bäddade jag rent i sängen och började skura golvet. Är jag konstig eller vad?

Igår var jag till vårdcentralen igen och bakteriodlingen som de tog sist visade på att det är bakterier i såret. Så om det det blir värre ska jag börja äta penicillin. Jag hann även med att fixa ansökningen om visum till Kina. Skönt att få det gjort också. Det går ju fort när man väl bestämmer sig för att göra det.
Kvällen avslutades med hemmagjord sushi och mys.

Även idag har jag hunnit göra en hel del, storhandla, städa lite, träna och nu håller jag på att tvätta.

Avslutningen på vårt dansgyckel på CM, taget av fote.







26 april! Las Vegasque

 

Okej, vart ska jag börja. Efter drygt två veckors arbetande och fixande och en vårtermin av planering så var det äntligen dags för vår CM-sittning och gasque. Jag var taggad som tusan och en aning nervös.

Vi hade otroligt mycket dekor, till exempel så klädde vi nästan hela gasquen i tyg och la matta på hela golvet. Sen hade vi byggt 12 ovala "pokerbord", en bardisk, ett wedding chapel, en stor las vegas skylt m.m. Bara att få in allting och göra iordning allt i gasquen på 4 och en halvtimme var en utmaning. Vi lyckades verkligen i sista sekunden att få till allt (och då hoppade vi över lite av dekoren som vi inte hann få till). Det blev ändå riktigt häftigt med all dekor. Vi hade hyrt en limousine till och med och det tyckte många var riktigt bra. Vi hade även riktiga guldfiskar på toaletten, en stråkorkester som spelade, ett 6*12m stort partytält utanför, en pokerförening som satt och spelade i bakgrunden m.m.

Jag var i köket nästan hela eftermiddagen och där var det kaos. Vi hade problem med huvudrätten och hade i princip ingen huvudrätt en timme innan sittningen skulle börja. Men det löste sig det med tillslut. Under hela sittningen var det rätt kaos men det verkar inte de som var på sittningen tycka och alla jag pratade med sa att det var en grym sittning. Dock missade jag typ hela sittningen för att jag var antingen i garderoben eller i köket.

Det var grymt skönt att vi bara hade gasquen öppet till klockan ett och inte tre. För det var så sjukt mycket att städa. Trots att vi var arton personer, och inte nio som i vanliga fall, så tog det aldrig slut. Jag var i köket igen och städade och det var ett rent helvete. Det stod glas, tallrikar, smutsiga kantiner osv överallt för att det varit så stressigt så inget hade blivit undanplockat under kvällen. Sen att sortera gasquens porslin och de porslin som vi hyrt var också ett otroligt jobb. Vi var klara med hela städningen strax innan sex och då var jag helt slut. Tack gode gud att det är typ fyra månader tills vi ska arrangera gasque igen.

Nu är det bara att vänta och hålla tummarna till på måndag då vinnaren av CM släpps!

 

Lite dåliga bilder från min mobilkamera från gasquen igår.

 

 


 

 


26 april! dagen efter dagen

Igår var det dags! CM för oss, V6 och Isex, med Las Vegas tema. Jag har nyss vaknat (13.30) efter att ha varit vaken och jobbat i 24 timmar. Det har inte varit en enda lugn stund kan jag säga. Från föreberedelser direkt på morgonen till bärande av grejer, gyckelträning, matlagning, uppsättning av dekoration, jobb under sittningen, jobb under efterstläppet och såklart den roliga städningen sist av gasquen. Jag berättar mera om hur själva kvällen ar senare. Nu ska jag dra mej till skolan för att träna inför geologi duggan nästa vecka och sedan städa det som är kvar.



23 april! bilder

Från pubrundan, jag och Sune ska vara "gladiator".

 

Vår förra gasque, Youtube-gasquen!

 

V6 uppklädda och matchande på halvtidssittningen som vi arrangerade för V3orna och B2orna.

Alla bilder är tagna av fote, v-sektionens fotoförening.

 

Jag och Cornelia försöker vara coola förra onsdagen på VIM-omsitsen.

 

 


 

 


23 april!

Dagen började med att jag gick till vårdcentralen så fort dom öppnade för att de skulle kolla hur det var med fingret och lägga om det. När jag vaknade var det helt blodigt, det blödde alltså fortfarande. Besöket tog nästan tre timmar, först lång väntan för att träffa sköterskan, sedan en lång väntan för att även doktorn skulle titta på det. Det värsta var när hon skulle ta bort det jag lagt om såret med, gjorde både ont och såg hemskt ut. Men det känns rätt bra nu. Lite jobbigt bara att det hände nu i all CM-stress.


Temat till vår CM-sittning/gasque släpptes idag, Las Vegas är det som gäller! Det kommer bli så bra! En och en halvdag kvar nu och imorgon säljs biljetterna.

 





22 april! spex, dammiddag och jobb



Vi har faktiskt hunnit med lite andra saker än bara CM-jobb de senaste dagarna nu. I fredags var vi på Bob spexet som hade preimär. Temat var Christofer Columbus. Det var riktigt bra hela föreställningen, dom var riktigt grymma! Så klockrena skämt! "I öst är modet väst!"
Igår var det herrmiddagen och lilla dammiddagen. Det var en efterlängtad kväll som blev väldigt bra. Vi (tjejer) hade sittning i en lokal på skolan och killarna hade sittning någonstans långt borta. Vår sittning var inte riktigt en sittning, men vi hade jäkligt kul i alla fall! Trots hur mycket vin man ville så spårade icke ikvällen! Killarna kom sedan vid tolvtiden och det var efterfest tillsammans. Riktig grym kväll som avslutades med att jag fick träffa en fin person.

Efter att ha jobbat CM i över tio timmar idag så kommer jag hem trött, hungrig och allmänt less och ska stänga dörren då mitt lillfinger råkar vara i vägen. Det resulterar i ett väldigt ont finger men framförallt massa blod! Först tänkte jag inte så mycket på det, men när jag tittade på fingret så blev jag nästan panikslagen. Hela nageln är lös och och det är stort jack i halva fingret. Då brast det och tårarna kom. Jag kände mej så liten när jag ringde till mamma och pappa och grät för dom. Detta är en av gångern då man önskar ett ens föräldrar inte var 130 mil bort från en. Då man verkligen hade behövt en kram och någon som tröstade en och plåstrade om ens finger.



19 april!

Herregud vilken kväll det var igår. Det var VIM-omsits (sittning med sexmästeriet på M och I och alla pateter från 2010 och 2011) och det var en riktigt kul kväll! Så länge jag kommer ihåg i alla fall. Jag tror nästan aldrig att jag mått så här dåligt dagen efter eller haft så många minnesluckor. Tur att det finns så många underbara människor runt omkring mej i alla fall.

Imorgon drar byggveckan igång för Cortegen (jag har förresten 60 cortegeprogram till salu ifall någon vill köpa!) och vi ska på spex på kvällen. Det kommer inte bli så mycket byggande på cortegen innan CM är över i alla fall. Sex dagar kvar nu, det börjar närma sig! Det är så fullt upp till valborg nu. CM-arbete, cortegebyggande, kemirapport som ska in. Efter valborg åker vi på georesa i 4 dagar, sen är det Göteborgsvarvet och sen blir det 100% plugg tills tentorna. Det är inte mycket kvar nu av terminen överhuvudtaget. Det kommer gå så fort, alldeles för fort!




17 april! inte min dag

Sämsta dagen på länge. Jag har verkligen varit negativ, bitter och på dåligt humör hela dagen. Idag känns det som att livet bara är jobbigt och jag längtar bara tills jag ska ut på en löprunda med Henrik. Det ska bli så skönt när CM är över för just nu känns det bara som att det är så fruktansvärt mycket jobb som tar tid från allt annat. Jag hoppas att det är värt allt slit och tid vi lagt på själva CM-dagen.

Nu ska jag byta om och hoppas löpturen får mej på bättre humör så att jag kan koncentrera mej på att skriva kemi rapport sedan.



16 april! Det kändes bra

Jag kommer precis in från en väldigt go löprunda med Henrik och Larsa. Över milen blev det och det kändes riktigt bra! Perfekt väder, lagom fart och prat om allt möjligt, helt enkelt en perfekt avslutning på dagen! Jag hade dessutom kunnat springa några kilometer till, jag var inte alls helt slut efter dryga timmen. Det börjar se lite ljusare ut inför Göteborgsvarvet. Jag har förresten fått min nummerlapp och startgrupp till Varvet nu, grupp nr 5 blir det. Väldigt långt fram tycker jag, för långt fram. Jag anmälde ju min tid från halvmaran i Luleå i maj förra året, på den tiden då jag sprang bra och var vältränad. Nu funderar jag på att fråga om det kan placera mej i en startgrupp längre bak. Det är ju alltid roligare och känns bättre att springa om folk än att bli omsprungen. Men jag får se hur jag gör, jag ska fundera på saken. Det blir inte bästa uppladdningen heller, vi är på georesa i fyra dagar innan och kommer hem på fredagen innan loppet. Men men, inget att göra åt det och det kommer bli en väldigt trevlig tripp det!

Henrik bjöd förövrigt på en supergod tårta idag på lunchen eftersom att Victoria fyllde år igår (jätte stort grattis till numera 20-åringen!). Jag måste fråga han om receptet. Henrik är verkligen grym på att baka!






15 april! söndag

Imorgon börjar skolan på riktigt igen. Jag som nästan har hunnit glömma det vi höll på med innan lovet. Det blev i alla fall lite påminnelse om det då vi satt och skrev på kemi labbrapporten. Hur kunde jag tycka det var roligt att skriva labbrapporter på gymnasiet...?
Annars har min helg bestått av CM-jobb, mysmiddag, bio, en härlig söndagförmiddag och ännu mera CM-jobb. Som vanligt har helgen gått alldeles för fort. En fullspäckade vecka väntar med spex och dammiddag till helgen.


Det var "Kvarteret Skatan reser till Laholm" som vi såg på bio igårkväll. Riktigt rolig! Höll på att dö av skratt vissa stunder. Så sjuk. Nu måste jag se Kvarteret Skatan som serie också.





12 april! Träning

Gud vad jag är peppad på att börja träna och vara hälsosam. Jag skulle vilja vara i samma bra form som förut och även gå ner några kilo, dom extra kilona som jag gått upp sedan förra sommaren efter att jag började på Chalmers. För jag trivs inte riktigt som det är nu, jag väger betydligt mer än vad jag någonsin gjort nu. Jag vet ju att det har sina förklaringar, men det är ändå jobbigt. Samtidigt har jag ju också bestämt att jag inte riktigt ska bry mej om det nu då jag vet att jag inte har tid eller kan träna osv som förr. Just nu är det föreningsliv och skola på Chalmers som är huvuddelen i mitt liv och det ångrar jag inte för en sekund att jag valt.
Om ett år, eller två, kanske jag kan börja om igen med träningen på riktigt. Tills dess får jag försöka hålla igång så bra det går. Förut har jag aldrig riktigt tänkt på vad jag äter eftersom jag tränat så mycket. Nu börjar jag mer och mer tänka på vad jag äter. Dock så är det mycket på grund av allt festande, med cider och öl, som gjort att jag främst gått upp i vikt.

Igår sprang jag med fysikens löpargrupp ett tempopass och det var riktigt tungt. Jag har i stort sett varken kört intervaller eller tempo sen i höstas så därför kändes det i hela kroppen. Känslan efteråt är obeskrivlig och det är den jag älskar och önskar att jag kunde uppleva oftare!

Nu ska jag ta mej en dusch (det fick bli en lång powerwalt istället för löpning ikväll) och sen läsa igenom lite viktiga formler inför morgondagen. Efter omtentan väntar sedan kulvertfest med alla kulvertföreningarna. Det kommer bli riktigt bra, särskilt eftersom det var så längesen man träffade alla plus att det ska bli roligt och lära känna de andra föreningarna!







12 april!

Plugget idag har inte alls gått bra, jag har varit okoncentrerad och det har känns som att jag kan mindre ju mer jag pluggat idag. Det kommer bero på tentan ifall jag klarar det eller inte, om han är snäll och gör en snäll tenta så kommer det gå bra. Så jag håller tummarna för det och att jag inte gör några dumma slarvfel. Det hade ju varit underbart att sätta den här tentan. Särskilt då det finns risk att jag kuggar en av kurserna vi har nu. Jag känner stor oro för mekaniken då jag har hunnit glömma mycket nu under lovet samt att jag inte kommer hinna plugga på typ två veckor. Cortegen drar igång nästa fredag vilket betyder att vi har CM (Chalmers mästerskapen i fest) om mindre än två veckor (igår var det prick två veckor. Och det är rätt mycket vi ska fixa och göra innan dess. Men det kommer bli grymt! Grymt roligt och jag ser framemot det, även fast det kommer bli långa dagar med mycket jobb.





11 april! dagens bästa

Idag laddade jag hem Sveriges Radio appen där man kan kan lyssna direkt på alla sveriges radios program men också på arkiverade program. Så under dagens matteplugg så lyssnade jag på en dokumentär om Caroline Stenvall-fallet. Det var riktigt intressant att lyssna på. Tidigare har jag även lyssnat på en dokumentär om Billy Butt. Innan hade jag ingen aning om vem det var, men det handlar om ett väldigt uppmärksammat rättsfall. Jag känner mig så vuxen när jag lyssnar på dokumentärer på radion. Men man lär sig mycket av det och dessutom så är det ju enda chansen för mej att få reda på nyheter då jag varken har tv eller tidning. Så det är dagens, om inte till och med veckans bästa, att jag skaffade mej den appen.





Från sveriges radio, dokumentär om Billy Butt.



8 april! tillbaka hemma i Gbg igen



Det var sköna och härliga dagar hemma i vintern i Boden. Intensiva dagar då jag hann träffa de flesta vänner där, göra ett besök hos mormor och morfar i Skellefteå, åka en hel del skidor och träffa lite andra släktingar. Jag är helt klart nöjd med besöket och det är ju inte allt för länge tills jag kommer hem till Boden igen, lite drygt två månader bara. Trots att det var väldigt skönt att komma hem till Boden och lugnet så var det lika skönt att sätta sig på tåget i fredags eftermiddag hem till Göteborg. Nu för tiden har jag två hem och jag trivs sjukt bra med det. Visst gillar jag Boden men jag är otroligt glad över att jag flyttade i höstas. På nått sätt står allt stilla i Boden och det känns inte som att man har missat något när man varit därifrån i några månader.

Tågresan tillbaka gick bra, inga förseningar denna gång heller. Otroligt sj! Men en liten besvikelse eftersom jag kunde ha fått resecheckar som sist. Känslan att låsa upp dörren till sin egen lägenhet efter att ha varit borta ett tag är underbar. Dock så var jag bara hemma i några timmar innan jag satte mej på tåget till Halmstad för att fira påskafton med Victoria och hennes kompisar hemifrån. Trevlig kväll och jag gjorde mitt första besök i Halmstad! Väldigt fin stad, men säkert ännu finare en fin sommardag. Idag blir det matteplugg för hela slanten! Men en löptur ska jag försöka hinna med där imellan också. Solen skiner ute så man måste ju bara ut en liten sväng i alla fall!



4 april! bästa löpturen för året!

Jag for ut på en löptur ikväll med målet att springa i typ 75min. Göteborgsvarvet närmar sig ju med stormsteg och jag måste få lite längre sträckor och tider i benen. Men efter att ha varit ute på en lång skidtur imorse så var mina förhoppningar inte så stora att jag skulle orka så länge med tanke på att jag knappt orkade en halvtimme när jag sprang i lördags hemma i Göteborg. Men det var helt tvärtom, det kändes som jag kunde springa nästan hur länge som helst och benen och kroppen kändes väldigt bra! Jag blev jätte imponerad av mej själv och blev glatt överraskad. Detta gjorde att Göteborgsvarvet inte känns lika farligt nu, det känns inte omöjligt att klara det.
Förutom träning och underbara skidturer (sammanlagt tre är jag uppe i nu) så har jag hunnit träffa lite fler gamla kompisar och kolla in stan i Boden (som är sig rätt så lik). Det är bara synd att jag hinner träffa alla så kort stund, mina dagar är välplanerade och jag har inte mycket tid. Men bättre det än att jag inte hinner träffa dom alls!



2 april! tillbaka till vintern

Jag blev varken lurad eller lurade någon igår. Jag som annars brukar tycka det är väldigt roligt ifall man kommer på något väldigt bra lur. Men igår hade jag verkligen ingen ork. Jag sov i princip hela vägen från Göetborg till Stockholm och sen bäddade vi upp i kupen redan vid nio. Men det är inte så konstigt efter att ha sovit väldigt lite i tre dagar. Skönt att få vila upp sig. Men det är mest hjärnan som fått vila, idag har jag hunnit gå en promenad med hunden, åkt skidor på skaren i en och en halvtimme och varit ute på en kort löprunda i en halvtimme. Gud vad jag älskar träning och vad jag önskar att jag kommer tillbaka till min gamla vältränade form. Tids nog är jag väl där. Det kommer i alla fall inte att ske så länge jag är med i förening på Chalmers och just nu är det det jag verkligen vill och vill ägna min tid åt.
Det är i alla fall skönt att vara hemma. Bara kunna vara utan att tänka så mycket. Ikväll ska jag iväg och hälsa på Maja och se hur hon bor nu.


1 april! Lycka

Det var en grym kväll igår rätt ut sagt! Halvtidssittningen blev riktigt bra, alla verkade nöjda med allt, och vårt sång-gyckel blev lyckat! Två riktigt bra arrangemang på en vecka är fantastiskt härligt! Känslan att lyckas är obeskrivlig. Det har varit mycket jobb men allt har varit värt det efteråt. Kvällen igår fortsatte sedan med att vi V6 gick ut på avenyn och åt på Joe Farellis och sedan fortsatte kvällen på excet. Premiär för mej i Göteborgs uteliv. Fast jag har bott här sedan augusti så har jag inte varit ute i Göteborg en enda gång förrän nu. Och det var som att komma ut i en ny värld, den riktiga världen. Bort från Chalmers bubblan som jag annars lever i. Det var roligt men man kände sig lite vilsen, det är ju inte som gasquen precis. Där man känner sig trygg bland alla andra chalmerister och det känns som är hemma. Sen blir man ju chockad av priserna som är mer än dubbla! Jag, Pia och Cornelia hade dock tur och blev bjudna på 2 shottar. Det bästa var att det fanns ett schalger dansgolv! Där höll vi till större delen av kvällen kan jag lova! Man kan inte bli annat än glad av en massa schlager musik, massa discokulor och glitter.

 

Halv nio var vi tvugna att vara på Ordens husen (där halvtidssittningen varit) för att städa bort och ta med oss all ljud- och ljusutrustning. Det blev inte många timmars sömn så jag har sovit någon timme nu efteråt, innan jag ska sätta mej på tåget. Snart är jag hemma i vintern i Boden. Igår plockade jag fram vinterjackan som jag städat undan för längesen.

Påtal om ljud-och ljusutrustning så är det jag som fixare som har ansvar för allt inom det och jag är ju inte ett dugg tekniskt på sånt. Så jag kände mej något dum när jag skulle hämta allt jag bokat och killen i LOB (chalmers ljud och ljusgrupp) skulle förklara vilka kablar jag skulle koppla i vad. Jag fattade noll. Men det är inte så lätt när man får typ tjugo olika kablar och ska koppla ihop både projektor, högtalare, mickar m.m. Jag lär mej i alla fall hela tiden. Nu kan jag skilja på ljudkablar och mickkablar och jag kan koppla in mickar i ett mixerbord!





RSS 2.0