- 30 november! första advent...

Första advent (redan) idag, och bara tre och en halv vecka kvar till jul, tre veckor kvar i skolan och slut på denna helg. Veckorna går verkligen alldeles för fort. Imorgon är det december, nyss var det ju oktober (!). November som annars alltid brukar vara en lite småseg månad, men nu har den bara rusat iväg. Jag vet inte om jag ska tycka att det är bra eller dåligt... Just nu känns det mest stressigt med allt. Ju äldre man blir desto stressigare blir det nog, tills man nått en viss ålder.. Då blir allt lugnare igen, tror jag.
I alla fall så är det ju skyltsöndag första advent, och såklart så var jag på stan och tänkte börja kolla på jullklappar. Men jag hade inga ideer alls på vad jag skulle köpa, så de blev ingenting...

Resten av dan (nästan) har de blivit matteplugg.. prov på torsdag och det är mycket jag inte fattat. Men jag har några dar på mig iaf. För övrigt har de varit värsta snöovädret hära och nu ser det vekrligen ut som riktigt vinter här.



Ida

- 29 november! bakning

Idag har det blivit pepparkaksbak. Det är en typ en tradition att baka pepparkakor till första advent hos oss. Och hembakade pepparkakor på egengjord deg slår allt! Så gott, och juligt! Man får lite julkänslor av att stå där och baka pepparkakor till julmusik. Tyvär lessnade jag ganska snabbt på att stå och baka, men två plåtar fyllde jag i alla fall.
Det har varit en riktigt bakvecka, lussekattsbak med agnes, och så bakade jag scones i torsdag. Igår bakade jag pollykladdkaka med anna, den blev hur god som helst! Min nya favorit säger jag bara.
Förresten åkte Johan Palm ut ur idol igår, fast det vet väl alla vid det här laget. Äntligen, säger jag! Det var riktigt på tiden..

Sedan har jag hunnit kolla innebandy när ettan spelade, och de vann på hemmaplan! Kvällen blev en myskväll hos bella.


Ida

-27 november! brrr...

..så kallt, säger jag bara! :S Tänk vad härligt med vår nu! Vårvinter med massa snö, solen som skiner och sådär lagomt varmt/kallt!



Ida


 


- 26 november! förkyld.. :/

Jag har varit lite småförkyld i en vecka nu, men idag när jag tränade så kände jag verkligen av det. Det brände och kändes konstigt i halsen och jag kände mig bara helt slut i kroppen.. :/ Jag vill inte bli sjuk nu. Eller det vill jag ju aldrig i och för sig.. Jag ska se till att proppa i mig massa c-vitaminer och annat mot förkylning och hoppas att de hjälper. Dessutom så spände de typ under foten när jag sprang också.. Konstigt... Ingenting verkar ju stämma riktigt nu med träningen..
Ska försöka plugga lite nu istället, kanske skriva lite på den där religionsrapporten eller lite matte? Matte prov nästa vecka, usch säger jag! Men men, jag får skylla mig själv!




- cirkeln som vi gjorde utanför agnes port för ett tag sen! :b



Ida

- 25 november! lussebak!

Nu har jag vart hos agnes och vi bakade lussekatter! Först var vi bara tvugna att gå till coop och handla lite. Dom hade inte jäst för bakning, utan bara jäst för matbröd. Men det funkade lika bra ändå!
Vi gjorde både vanliga lussekatter och så lite mer kreativa lussekatter. Jag gjorde en igelkott eller skalbagge och en fjäril bla och agnes gjorde en myra och en blomma osv. Riktigt snygga blev dom! Och goda framförallt! Nästa gång blir det kanske pepparkaksbak?

   
- våra "kreativa" bullar!                                              - min skalbagge, typ!


                                      
                                                         - våra seriösa bullar!


Lite imponerande, va? :)
och gissa hur jag kom till agnes? Jag körde! Sån härlig känsla att få sitta där ensam i bilen, utan varken pappa eller bilskoleläraren! Man känner sig mycket mer vuxen.


Ida

25 november!! Ahh, KÖRKORT!! :D

ÅH VAD GLAD JAG ÄR! Äntligen körkort!! :)) Så underbart skönt! Klockan ett idag körde jag upp (missade tyvär idrottslektionen.. ). Jag har inte alls varit nervös innan, utan det var först när vi satt där i bilen och Erling pratade med mig och vi väntade på uppkörningskillen som jag blev sjukt nervös. Och jag var det under hela körningen och flera minuter efteråt. Körningen gick väl ja, den måste ju ha gått bra och han hade heller inte så mkt att klaga på. Men själv var jag jätte osäker flera gånger. Det har aldrig varit så skönt när han sa att jag skulle köra till Nordpoolen (äntligen över!!) och när han sedan sa i bilen: "Grattis till körkortet!". Först fattade jag nog det inte, men sedan vart jag så glad så glad så jag hoppade/sprang nästan hela vägen till skolan. Och annas kommentar när hon såg mig i korridorren; "jag kommer aldrig glömma ditt smajl! haha! och jag lovar det har aldrig varit större! Jag kände själv hur mina mungipor bara for uppåt, haha!

Nej, nu ligger vägarna framför mig! !! Fantastiskt! :)


När jag kom tillbaka till skolan så hade jag NK, eller man kan inte räkna det till en lektion, för lektionen var 7min lång!!! Det var inte meningen kan jag säga, men ja, våran lärare stod inte ut så hon sa att det blev hemstudier. Allvarligt talat så var det bland de roligaste lektioner jag varit på, man måste vara där för att förstå. Det blev diskussioner om mellannamn (!) haha osv..


Härliga tider!

Ida

- 24 november! hittade litegranna...

..bland annat denna lilla sida där man kan läsa om vilka yrken de blir brist på, de är överskott på osv om fem år. Man kan ju aldrig veta exakt, men det är en ungefärlig prognos typ. Det ser ju bra ut för arkitekt i alla fall, och de låter ju bra!

Och så var det en kompis som tipsade mig om det här spelet när jag hade tråkigt en kväll. Det är lite smått jobbigt, men bra tidsfördriv. Först fattade jag verkligen ingenting av det, men sen blir man typ besatt och måste komma vidare til nästa nivå. Eller ja, kanske inte riktigt så, men det är bra tidsfördriv iaf! Så ifall ni har tråkigt kan ni ju alltid testa det.

Sedan är den här låten bara så bra, så därför stoppar jag den här!





Ida

- 24 november! snöstorm..

Idag var det typ snöstorm. Under natten hade de kommit typ en decimter snö och de blåste ute imorse. Inte alls roligt väder.. Djupsnö typ överallt och vi var tvugna att sopa och skrapa bilen imorse. Sedan hade inte plogbilen hunnit komma på kvarteret heller. Fast de kanske var tur i och för sig, för annars hade vi väl fått en stor plogkant som vi hade varit tvugna att skotta. Men jag ska inte klaga, bara bra med mera snö! Sånt gillar jag!
Annars så är det faktiskt bara en månad kvar till julafton nu, oj vad tiden går snabbt. Jag har inte hunnit tänka så mkt på julen än... Kanske dags att börja? Nästa helg är det ju faktiskt första advent till och med...


Ikväll har jag vart och tränat innebandy med 3:an igen. Idag var det riktigt kul faktiskt, både Fanny och Bella var med. Hade inte tänkt åka, men nu var det Fanny som fick med mig. Och det var ju kul, som sagt, att spela oså. Men spelet gick inte alltid så bra, men det är sånt man får ta såklart! Fast det känns som om man har så höga förväntningar på sig när man har spelat i tvåan och är så mycket äldre än alla.. Men det är ju fel och tänka så egentligen. Jag kom förresten att tänka på en rolig sak. Precis så här var det ju när jag (vårat 90:lag) började spela i 2:an. Då var ju de andra typ 2-3 år äldre än oss och hade fyllt/skulle fylla 18. Och ja, nu är det precis tvärtom! Då tyckte ju jag iaf att det var konstigt att dom slutade bara för att vi kom, men nu kan jag ju litegrann förstå det. Men det verkar vara ett bra lag, det här div 3 laget iaf och jag gillar tränarna. Det är ju alltid bra och positivt!


Ida

- 23 november! jobbiga plugg veckor ;S

Veckorna till jul blir långt ifrån roliga. Fast det var väl inte så oväntat egentligen.. Jag har iaf 8 prov, 2 större arbeten/rapporten som ska inlämnas + några små arbeten/redovsiningar. Och allt ska ske inom fyra veckor! Inte kul säger jag bara. Är det inte lite för mkt på så kort tid egentligen?Dessutom är det sånna här jobbiga prov som NK B prov, filosofi prov, Geografi prov m.m. Det börjar redan imorrn med svenska prov; bokprov och prov på realismen/naturalismen (och jag knappt börjat plugga på de än...). Så jobbigt med bokprov, har aldrig haft de förut så jag vet inte hur de är. Vad ska man tänka på när man läser boken? Vad kan de komma för frågor? Det känns som om jag har glömt så mkt i boken också, jag kommer bara ihåg allt i de stora hela typ...

Hur ska man hinna göra annat än gå i skola och plugga? Det är ju så mkt annat som händer i december, köpa julklappar, mysa, gå på olika julsaker osv.
Det bästa är iaf när allting är över, då känns allt bara så skönt, då kan man njuta av de underbara jullovet.

Kanske borde gå och läsa lite svenska istället för att sitta hära? Men de känns ju långt ifrån lockande...



Ida

- 21 november! luleeå!

NK:labben gick väl helt okej, det var typ en matsmältningslabb. Och vi slapp skriva rapport (!). Vi drog direkt (nästan) till luleå efter lektionen. Där gick vi runt som vanligt på alla nästan alla möjliga vanliga affärer och kikade, provade, shoppade osv. Fast för mig blev det inte så mkt till shopping. Jag måste spara till alla julklappar osv nu. Snart måste man ju börja tänka ut vad man ska köpa, det kan vara riktigt klurigt ibland. Jag är inte bra på att komma på jullklappar, därför är det kanske bra att börja i tid. 

Just nu funderar jag på vad jag ska hitta på med friidrottsungarna idag. Jag har ide brist. Det har jag varje fredag.. Vad kan man göra med 9-11 åringar på en friidrottsträning i en inomhushall som inte har friidrottsredskap? Jag har ju redan hoppat höjd med dom flera gånger,, fast det gillar dom ju i och för sig. Aja, de har ju löst sig de andra gångerna. 


Ida 

- 20 november! jobb-kväll!

Ikväll, om någon timme ska jag iväg och jobba på travet, eller jag ska lära mig att jobba dära. För som de ser ut nu så kan jag ju typ ingenting nästan som har med trav och göra. Därför ska jag få sitta bredvid en annan och lära mig allt. Nånstans måste man ju börja! Nästa gång kanske jag får sitta själv.
Det ska faktiskt bli kul det här tror jag. Jag är positiv, haha! Men de är jag ju alltid enligt vissa personer ehrm..
Bella ska dit också, kul kul! Tur att man sitter inomhus iaf och inte behöver vara ute i denna kyla, de är typ 15 minus nu! :S

Nu måste jag i alla fall duscha, äta osv så jag hinner!



- typ två års sedan, jag dära lite i bakgrunden...


Imorrn har jag bara en lektion by the way! Labb på nk:n. Underbart skönt! Jag som egentligen går till kvart i fyra.. Så då kanske det blir luleå.


Ida

- 20 november! aldrig mera körteori!!!

Yesyes, aldrig mera! Så underbart skönt att se att det står godkänt på datorskärmen. Jag var så himla nervös och orolig för det kändes så svårt när jag gjorde det. Men jag klarade gränsen med många poäng, 61 av 65 hade jag! Underbart! Nu är det bara sista delen kvar, uppkörning :S.  Nu börjar det verkligen närma sig!

Jag var tillbaka på skolan vid halv elva, och så onödigt att åka tillbaka egentligen. För på svenska lektion gjorde vi i princip ingenting. Vi skrev upp på tavlan vad vi skulle ta upp för bra saker om samhällsprogrammet när niorna kommer och sen fick vi kolla i skolkatalogen (har ännu inte fått den själva...) och sen gick hon igenom metaforer i typ 5 min. Hennes (vår lärares) kommentar var: "så här effektiva har ni ju aldrig varit!". Hon är lite rolig hon. 
Och i lunchen (som var burgare utan bröd..) fick jag veta att vi inte hade någon geografi, så då var det bara att fara hem! Rätt så skön dag måste jag säga, gjorde mitt humör och min dag bara ännu bättre!! : )

Nej, jag är glad & nöjd idag! haha


Ida 

- 19 november! gulag föreläsning

Imorse hade vi föreläsning om Gulag ( ni vet dom där arbetslägrena i Sovjetunionen under främst Stalins tid där miljontals dödades och torterades), eller rättare sagt så var det en man som berättade om sitt liv och när han hade suttit i ett sånt där Gulag läger. Det var väldigt intressant faktiskt och han var bra på att berätta, även fast det var riktigt hemskt och så så berättade han ändå med en viss humor och skämtade då och då. Det är så otroligt mycket bättre när någon som varit med om något berättar om det, än att historieläraren t.ex. gör det. Allt blir ju så klart mkt mer verkligt och gripande. I ettan var det en föreläsning av en man som suttit i ett koncentrationsläger och överlevt.
De flesta vet ju egentligen ingenting om det som hände i Sovjetunionen, om deras fångläger, Gulag osv. Det nämns sällan i historieböckerna om Gulag (som han sa, man kan ju nästan tro att judarna har monopol på historieböckerna.. skämt åsido), oftast tar man ju bara upp Nazismen och deras utrotning. Och egentligen så var ju det här minst lika hemskt, om inte värre nästan. 70 miljoner (har jag för mig att han sa) dog i dom här lägrena, de går knappt att förstå hur många de egentligen är... Varför tas inte detta upp i skolan mera? Jag trodde aldrig att det var så grymt som det var... Och dessutom är de verkligen inte så längesen som de sista lägrena stängde.

Neej, de var en riktigt bra föreläsning, han var en bra förleläsare. Trots att han var gammal så var han ändå väldigt pigg och skämtsam. Lite kul var det också att hans dotter är huvudpersonen i Irene Huss, inte för att jag sett filmerna men ändå.  





Förresten, ikväll har jag otroligt nog, varit och provtränat lite innebandy med div 3 laget med Bella. Det är typ tre månader sen jag spelade sist, och det kändes kan jag tala om. Tänk så mkt man hinner glömma på så kort tid. Det var faktiskt lite kul att spela,, men det är ändå långt ifrån samma sak... Kul att träna nått annat för en gångs skull. Fast jag vet inte om de blir nån fler gång. Det var mest en kul engångs grej för att se hur det var med 3:an.


Ida

- 18 november! som fisken i vattnet...

...eller kanske inte riktigt så... Vi hade iaf simning på idrottsschemat idag. Och det var Will och Jenny som höll i lektionen. Vi fick prova på de fyra olika simsätten, jag tror faktiskt aldrig att jag gjort de förut på riktigt. Och gud vad simning blivit svårare nu när man ska tänka på så mycket och vara så teknsik. Förut när jag bara simmade så var det ju rätt så lätt. Men nu kände jag mig helt värdelös, särskilt där när man skulle simma fjärilssim. Finns det nå svårare än det? Det ser ju så lätt ut när alla bra simmar.. Jag som tyckte det gick snabbt när dom i vår klass som kunde simma simmade, hur snabbt går det då inte för Phelps? Det var iaf kul med simning, men alltid efter man varit på badet blir man så trött och hängig och seg, vilket inte är så kul när man ska gå till fem i skolan...
 
hoho, vad ska jag nu skriva om? det var det enda intressanta som hände idag, tror jag nog... annars så börjar jag bli riktigt sugen på lussebullar och pepparkakor. Det känns som om det är dags för det snart. De är ju redan julpyntat i affärerna och ljusslingor kan man redan se i en del gårdar osv. Det är så mysigt tiden fram till jul, men man hinner inte tänka på de när man går i skolan...


Ida

- 16 november! lugn sunday.. som alla andra söndagar...

Timmarna och dagarna på helgen bara rinner iväg ju,, nu är det ju snart söndagskväll vilket betyder att det bara är några timmar kvar till måndag och en ny vecka... Men inga läxor än så länge iaf! Jag blir nästan orolig ifall vi har nått prov eller så som jag glömt bort..

Nu ska jag snart iväg och se när min trettonåriga pappas barnbarn ska spela innebandy här i Boden.



- Jag gillar vinterbilder! från förra året.. men de ser nästan ut såhär nu också..



Personer som han  här är riktiga hjältar. Jag beundrar verkligen deras vilja och kämparglöd. Tänk att ha förlorat kroppsdelar och ändå orka komma tillbaka och ha den viljan, vilja av järn. Det är riktigt starkt gjort! Det är inte många som skulle klara det. Jag blir glad när jag läser sånt här! Sånna som har lyckas!




Ida




- 15 november! brrr...!

Det är typ 13 minus ute nu.. brr så kallt säger jag bara! Nu är det verkligen vinter. Det var inte alls kul att springa ute i kylan idag. Ännu värre är det när jag tänker på att jag kommer måste springa i så här kallt och ännu kallare i minst tre månader till.. Så skönt att bo i södra sverige med tanke på det, där de knappt blir under 10minus. Aja, de är bara att börja vänja sig! Oj vad jag pratar om väder hela tiden!

Jag har hunnit vara på innebandymatch också today! Dessvärre gick de inte så bra för dom..


- en bild från förra året i början av vintern!



Igårkväll, efter idol, så hade både jag och fanny tråkigt.. så då for vi ut en sväng. Men ingen var hemma från början, agnes fick vi vänta i en timme på (!). Sen var vi lite taxi också ett tag dära, synd att inte fler behövde skjuts bara.. Det blev en lite smårolig kväll de dära, haha!


Ida

- 14 november! freeeedag igen!

Imorse hade jag sovismorgon som vanligt, men så var ju tvungen (eller kanske inte tvungen direkt...) att fara till körskolan å plugga lite... Det börjar bli att ligga i lite med teorin nu. Sen hade vi bara en lektion, NK innan vi for till försvarsmuseet för att guida klassen. NK-läraren gillar verkligen inte vår klass. Men vi kanske är speciellt jobbiga på just dom lektionerna?
Efter lunchen (vi fick tacos bröd till lunchen som för övrigt bestod av kebabgryta. Finns de nått godare än tacosbröd med smör?? haha) så promenixade vi i det härligt underbara vädret i nysnön bland snöflingorna som dalade ner! Jag tror den här snön är här för att stanna, iaf ett tag! Genast när snön kom så blev allt så mkt mysigare, vintrigare och man får en sån där speciell härligt känsla! Det är alltid nått särskilt med första snön. och jag bara älskar snö!!! Ibland är jag glad över att jag bor här där jag bor och inte i nått slaskigt söder!

Jag har klippt mig idag också! Fanny var så snäll å klippte mig. Och hon är riktigt proffsig fastän hon inte är frisör! Det är alltid så skönt när man klippt sig, håret blir så lätt!
Och så har jag varit och tränat friidrotts ungarna ikväll som vanligt.. Rätt jobbigt, men ändå lite småkul ändå.. Idag var de bara 4st så dom fick en springa en hel del!

Nu blir det en myskväll resten av kvällen med idol bla! ha de bra!


Ida

- 12 november! trist dag idag...

Jag har varit trött hela dagen idag i skolan och haft ont i huvudet halva dan... En tung & jobbig dag alltså, mörkret gör det inte heller bättre. Det börjar bli mörkt redan vid halv tre nu... Usch, man vill bara gå och lägga sig sånna här dagar. Krypa ner under de varma täcket och hoppas det blir en bättre dag nästa dag. Det positiva idag var att det var risgrynsgröt i skolan och tacosbröd till.

Idag hade jag heller inte alls någon lust att träna. Jag fick tvinga mig ut i minusgraderna & mörkret. Jag var långt ifrån motiverad. Det var skönt med en varm bastu i alla fall när jag kom hem. Nu ska jag ta lite kvällsfika, några goda mackor kanske och lite te låter inte helt fel. Och så ska jag läsa lite körteori och kanske lite Therese Raquin. Vi ska ha vårat första bokprov i svenska. Äntligen, tänker väl du Evelina.. haha ;b Sen ska jag faktiskt krypa i sängs tidigt för en gångs skull. Det kanske inte är så konstigt att jag är trött ifall jag somnar vid halv tolv varje kväll.. Jag borde nog ändra mina sovvanor på vardagarna kanske.. Dessutom har jag hört att man behöver mer sömn på vintern när de är mörkt ute.. Och tja, det kanske stämmer ändå.. 

Imorrn  har vi svenska C, och de är verkligen de absolut tråkigaste lektionerna. Klockan står stilla känns det som under dom lektionerna, 85min är aldrig så långa som då..


Ida

- 11 november! I fredags..

.. så snöade de så fint på kvällen, så underbart mysigt med vita gator....

..... men såklart så regnade allting bort på lördagen och det blev bara halka och ett enda slask ute... : /

Nu är det snart mitten av november och jag vill ha snö!! Det är förresten bara två helger kvar till 1:a advent... Det är sjukt vad tiden går snabbt och de är sjukt vad mycket jag kommer att ha att göra veckorna fram till jullovet, sex veckor kvar dit nu.

Nu blir de att packa till idrottslektionen (handboll som ska bli skoj, faktiskt.. de var riktigt längesen jag spelade de sist) och sen gå en en prommis med hunden innan jag ger mig av.


Ida


 


- 5 november! träning..

Nu har jag precis kommit hem från träning. Min vad är inte bra, vilket betyder inget springandes... Så tråkigt och jobbigt.. Jag vill ju träna ju! Men det får bli alternativ träning istället. Jag har passat på att ta en gratis vecka på step in nu i veckan. Så jag kommer nyss hem därifrån från att ha cyklat och kört lite styrke dära. Men jag känner mig lite vilsen där bland alla maskinerna, vet ju knappt någonting om vad man gör i dem och så. Så jag provar mig lite fram...
Jag skulle vilja ha kort på step in, men de är ju så jäkla dyrt. Och det är ju bara några månader jag skulle behöva, typ från nu till mars när det är som kallast och halast osv. Jag kanske ska önska mig i julklapp?

När jag kom hem möttes jag av en underbart god doft! Min syrra hade bakat nå gott bröd. Så nu blir det duschen och sen nybakat bröd och te, det låter väl smarrigt? : )


Ida

- 5 november! tredje gången palt!

Idag är det tredje gången irad som jag äter palt till lunch. I måndags var det palt på skolan. Och igår så var vi på besök på luleå tekniska univeristet hela dagen, och då fanns det olika restauranger där man fick man välja vad man skulle äta och då valde jag palt ( eller egentligen var det kroppskakor). Jag ångrar lite att jag inte stod i den där långa kön till Kina restaurangen... När man väl fick gratis mat så skulle man ju ha passat på. Men palt är ju riktigt gott det med! Och idag var det uppstekt palt och viltskav till lunch på skolan, och såklart så väljer jag ju palt då! Men jag klagar inte, palt är ju en favoriträtt!
Annars så var besöket på universitet igår inte så lyckat, trodde det skulle vara mycket bättre och roligare än vad de var. För det första var allt så utspritt och man förstod inte riktigt vart allt låg osv. Sen var det ju så mycket folk också eftersom alla treor från hela länet var ju där... Så jag vet inte om besöket gav mig så mycket, vi gick runt lite dära och kollade, åt lunch och tog sedan bussen hem iaf. Sen fick jag skjuts hem av Fanny som fått körkort nyss! Åh vad jag längtar tills jag har det. Men vem vet, snart kanske jag har det... : )




Första jag gjorde imorse när jag vaknade var att slå på radion, och yes, Obama vann! Vilket alla vet nu, men i alla fall! Jag visste det till och med före mina föräldrar..
En historisk dag idag! Hoppas det blir bättre i USA nu. Jag har inte hört hans segertal, men de jag har pratat med säger att det var jättebra.





Ida

- 2 november! home!

Sista dagen på lovet nu, alltid lika tråkigt. Nu dröjer det nästan två månader tills nästa lov. I alla fall så har det här lovet vart riktigt bra! Ett av de bästa nästan kanske. Resan till Uppsala var jättebra, så kul att få träffa alla dära och jag gillar verkligen den stan. Så mysig och fin! Jag kanske borde plugga dära istället? På tal om plugg så har jag lite plugg att göra i veckan som inte blev gjort på lovet.. hm.. inte så vidare kul.. Religionsredovisning, skriftlig geografi opposition, matteplugg, ev. spanska...
 
Men nu ska jag däremot göra ett litet träningspass och se om min vad håller.

Här några träningsbilder från lägret i Happis förra vintern. Vi hade bland annat träning med Thomas Johansson ( ni vet den där kända brottaren..). Det var riktigt skoj, men jobbigt! Jag som hoppar närmast på den första bilden och som springer i mitten på den tredje bilden. Nu blev jag riktigt sugen på läger faktiskt!

 





Ida

- 1 november! allhelgonaafton

Visst är det allhelgonaadton (eller vad de nu heter) ikväll/idag? Jag har för mig det.. Igår halloween och idag allhelgona. Jag brukar inte fira nått av det egentligen. Det enda jag har gjort är att käka rostade pumpakärnor (om nu det kan räknas till att fira..). Inte ens när jag var liten så klädde jag ut mig och gick runt och sa bus eller godis. Jag har aldrig tyck om sånt dära...
Vi ska i alla fall promenixa ner till den stora, gamla kyrkogården här i Uppsala nu om en stund. Jag minns när jag och Lina var här ett lov för sex års sedan och vi åkte till kyrkogården. Det var så mysigt och skrämmande på samma gång med alla ljusen som brann. En annorlunda, lite mystisk känsla när man går där bland alla gamla, stora gravar i mörkret. Så det ska vi göra nu! Sedan blir det spelkväll hos min stor kusin, skoj skoj! Just nu är jag proppmätt efter en suveränt god middag så det ska bli skönt att röra på sig lite.




Ida


 


- 1 november! Today: IKEA!

Herregud, redan november! Jag blir lika förvånad varje gång det blir nya månad. Och ännu mer chokad kommer jag att bli 1 december...
Idag for vi till IKEA här i Uppsala och jag har alltid älskat och kommer alltid att älska den affären verkligen! Särskilt roligt blir det när man flyttar till en egen lya som man ska inreda. Då är det IKEA som gäller!
Det lika kul varje gång att gå runt där i affären och bara kolla på att uppställda rum och ideer som finns. Man vill nästan bara ha allt! Just nu är det inget särskilt jag behöver därifrån. Men om jag hade ett större rum så skulle önskelistan därifrån vara lång. Nu blev det bara två bilder liksom, som jag ska hänga upp på min gråa tomma vägg.
Men nästan det bästa med IKEA är ju trots allt varmkorven för 5kr! Jag tror jag alltid har ätit korv när vi har varit där. Även idag blev det två korvar och en mjukglass. Så bra att även IKEA finns utomlands så att bl.a. sånna som dej Evelina kan åka och köpa lite svenska köttbullar och godis. ;b

Innan vi for dit idag kom jag att tänka på en väldigt rolig sak som gjorde så att jag började le för mig själv och skratta! För nästan exakt två år sedan for vi med Karl-Erik på en "klasstripp" till Haparanda och de nyöppnade IKEA. Och ojoj, så många härliga minnen jag har därifrån! Bl.a. flygande bananer, eller hur Evelina? ; ) Och våran redovisning sedan därifrån. Hur kunde vi inte få mvg på den? haha! Vi skulle egentligen ha tillbringat dagen i Haparanda med att intervjua personer och besöka ställen och så m.m, men istället hade vi annat kul för oss.. På redovisningen hade vi sedan en undersökning på ca. 100pers som vi tyckte var väldigt realistisk ändå (de tyckte nog inte vår lärare...). Nej, så härliga saker vi hade för oss! Varför spelade vi inte in en film på allt vi gjorde?
Det var den dagen jag även fick smaka på Lisa och Agnes hembakade bröd, även det ett stort minne!
Neej nu blev jag riktigt glad när jag började tänka på allt det hära! Jag måste leta efter bilder från de när jag kommer hem!

För övrigt så är det toppen fint väder här idag (till skillnad från igår) som gör mig på ännu bättre humör! Det känns nästan som vår, fast de är höst liksom! Jag skulle bara vilja hoppa och skutta och allt möjligt så glad är jag typ haha, synd bara att jag har ont i vaden...



Ida

RSS 2.0