25 april! slut på påsken

Då var det sista påskdagen. Imorgon är det slut på alla röda dagar och påsk. Men det känns inte riktigt som att det varit påsk. Det enda påsiga jag gjort är att käka gravad lax och leta efter påsägg. Påsk för mej är snö och skidor och husvagn typ. Även fast det var väldigt längesen nu. Förra påsken var det bara jobb, året där innan var jag och mamma i Egypten och innan det, 2008, så var i Spanien på träningsläger. Iår var jag nere i Uppsala på skärtorsdagen och långfredagen och kom hem på påskafton. En påsk med sommarvärme i storstan alltså. Det funkade det med.

Vi hann med en hel del, jag och mamma i Uppsala. Bland annat så tog vi fel buss till IKEA och åkte runt i halva stan i över en timme innan vi kom fram. Lite sightseeing blev det i alla fall. Vi hann även med lite shopping, mysiga promenader, middag på turkisk restaurang, konstrunda och picnic. Och så självklart träffa alla släktingar i Uppsala och äta godmiddag och mysa med dom. 

På påskafton gjorde jag och pappa en egen påskbuffe som blev riktigt bra (jag är förvånade över oss!) och sedan for jag in till stan och umgicks med Bella, Maja och Lina, det var längesen! 

Vädret har varit toppen hela påsken och veckan! Nästan så att jag det har varit lite för varmt. (jag blir då aldrig nöjd med vädret, haha)
Idag ska jag verkligen försöka ägna mej åt plugg. Fysikdeltenta på onsdag...



19 april! Oth









Kan man annat än älska James Lucas Scott? Sån unge vill jag också ha!




18 april! Måndag igen

Idag har jag haft en effektiv dag. Jobb, fysiklektion på LTU, träning, plugg plus att jag har fixat lite småsaker som att deklarerat. En bra måndag med andra ord.

Det känns bra nu, det går bra nu. Känns det som. I helgen träffade jag och tog en fika med Jossan som var uppe i Boden på snabbesök. Alltid så roligt att träffa vänner som man inte sett på länge. Synd bara att det blev så kort besök. Snart kommer även Agnes upp!

Nu ska jag ta kväll och gå och lägga mej för att orka upp på en löprunda på förmiddagen. Gud vad jag gillar att börja skolan först kl 13 och träna på förmiddagen innan skolan förresten. Underbara dagar. Men nu säger jag godnatt!




17 april! Sommarjobbet

Jag hittade förresten lite bilder i mobilen från sommarjobbet. Man kan ju börja undra om jag jobbat på någon djurgård eller vad. Men nej, det är från hemtjänsten! Jag har fått kela med kattungar, se på uggleunge, träffa lamm och får osv. Inte så illa på jobbet va!



17 april!

Då var helgen snart slut igen och en ny vecka börjar, påskveckan dessutom.
Ute är det typ storm annars hade det vart perfekt väder. Jag tog ändå en långpromenad till arenan för att se fotboll med Anna och Emelie. Seriepremiär för BBK som tyvär förlorade. Annars har jag inte gjort så mycket idag. Det blev utgång på allstar i Luleå igår. Det roligaste var när en kille kom fram och frågade om han fick fläta mitt hår(?)...
Jaja, nästa vecka blir en bra vecka, skola måndag & tisdag sen åker jag och mamma till Uppsala och träffar lite släkt. Det blir bra.
Så här såg det förresten ut 18 april förra året (imorgon alltså). Och nu finns det nästan inge snö kvar alls. Riktig vår är det nu.


15 april! Då var det gjort!

Nu är ansökan inskickad. Men jag är fortfarande nervös och orolig...
Det blev arkitekt på de tre första platserna i år igen. Men eftersom jag inte kommer komma in på någon av dem så är det först mina val från fjärdeplats och nedåt som jag räknar. Där blev det civilingenjör väg-och vatten (helt plötsligt kom jag bara på det!), byggingenjör, affärsutveckling & entreprenörskap och samhällsplanering.
Det jag tänker som får mej lite lugnare är att jag alltid kan prova på och ångra mej ifall det inte känns rätt. Jag tänker på dej Anna, du har ändrat dej och det är möjligt!

Nu ska jag slå på en film med mamma snart och mysa lite.




15 april! dagen då det ska bestämmas!

15 april, ingen dag jag längtat till precis. Snarare tvärtom. Ansökningarna till högskola ska in idag. Jag hatar sånna här jobbiga beslut. Det är ju så svårt att veta vad som är rätt, vad som är bäst i framtiden. Vad som ger mej jobbet jag vill ha. Det finns ju så otroligt mycket att välja på, så många inriktingar. Sen har ju även studentstaden betydelse också..
Jag meddelar senare vad det blev, jag ska sätta mej senare på eftermiddagen och söka (jag vet, jag skjuter bara upp det...).



13 april! spinning

Jag hade inte så mycket att göra ikväll så jag for iväg på ett spinningspass. Det kändes i benen från morgonens löpning. Men nu sitter jag här i alla fall svettig och trött och ska snart hoppa in i duschen och sedan se vad jag kan hitta för gott att äta.
Jag började kolla i almanackan och blir stressad, det är inte länge kvar alls till juni. Inte många helger kvar. Nu är det denna helg och sedan är det påsk och efter de valborg sen är det ju nästan mitten av maj redan! Gud det går alldeles för fort! Tyvär så kommer det inte lugna ned sig, bara gå ännu fortare... Det kändes ju nyss som det var februari ju. Och alla äldre säger att åren bara kommer gå fortare och fortare ju äldre man blir. Shit, det är inte bra, snart kommer jag ju vara pensionär typ i så fall ju! haha.


13 april! Vår!

Toppen väder idag med! Underbart! Jag har hunnit suttit ute i solen ett bra tag, haft kemi deltenta (som kändes bra) och tagit en löprunda. Fin dag.



11 april!

Dagen räddades av jobb 13-21. Det var faktiskt väldigt skönt att jobba nu när jag haft flera dagar ledigt. Det kan bli riktigt långtråkigt att bara vara hemma när alla andra jobbar eller har skola...

Annars var vädret underbart idag, det kändes nästan som sommarvärme. Jag satt ute på altanen i bara t-shirt och åt apelsin innan jobbet. Så härligt!!
Imorgon är det skola (shit vad längesen det känns som jag var på skolan nu...) och sedan jobb på kvällen. Onsdag är det kemi deltenta och på torsdag skola och sedan fira storkillen Emil som fyller 7 år!

Jo, förresten jag bokade resa till Uppsala under påsken. På onsdagenkväll flyger jag dit och på påskafton morgon åker jag hem. Kul att få komma iväg och träffa kusinerna. Och kul att träffa alla som kommer hem under påsk också!



9 april!







Så underbart söta små liv! Jag vill ha en nu! :) Men 4-5 veckor så har vi mest troligt en liten lurvig busig kille springandes här hemma!


9 april! lördag

Idag mår jag bra och är pigg och vill träna! Men innan det blir träning ska jag och mamma åka och titta på hund i Luleå.

Igår var det förresten fredagen den 8e april vilket betyder att det var en vecka till den 15e april... Och jag tror ni vet vad som händer då. Just nu lutar det åt affärsutveckling & entreprenörskap på Chalmers, men jag funderar även på byggingenjör och samhällsplanerarprogrammet fortfarande. Arkitekt finns ju också i tankarna, men jag lär ju inte komma in eftersom mina betyg är ju desamma och hp provet blev ju inte bättre. Egentligen är det ingenting som känns helt rätt...





8 april! Dålig start på helgen

Igår upptäckte jag när jag skulle plugga att min mapp med alla papper, formelsamlingar, häften, övningstentor osv inte var i väskan. Så nu gissar jag på att jag måste ha glömt den där vi skrev fysikprovet i veckan. Så illa! Men jag är i och för sig inte förvånad över att det händer mej. Jag antar att det bara är att skriva ut alla papper och allt igen då... Så otroligt onödigt bara.

Andra grejen är att jag vaknade vid halv tre i natt och mådde hemskt illa och hade fruktansvärt ont i magen och spydde några gånger. Idag känns det bättre, jag har inte spytt något och inte haft ont i magen på flera timmar. Skönt att det inte var långtvarigt i alla fall! Dagen har spenderats framför One tree hill och kemiboken. Stolt över att jag fått gjort lite plugg i alla fall.

Nu är jag piggare och solen tittar fram så jag ska ge mej ut på en promenad och få lite frisk luft. Irriterad över att jag inte kan träna...



7 april! en trist torsdag

Idag är jag helt ledig, inge skola och inge jobb. Eller just det, jag fick jobba på travet ikväll. Men annars är det en trist torsdag. Vädret är grått och trist och alla andra är upptagna med annat. Jag har i alla fall tagit mej ner på stan och hämtat ut mitt presentkort, lämnat in cv m.m och nu ska jag försöka ge mej ut och springa. Men motivationen är låg just nu och jag har träningsvärk i ryggen. Så om någon vill ge mej massage så skulle det sitta perfekt just nu!
Just nu längtar jag till jag får åka iväg och jobba och göra någon nytta och träffa lite folk. Men jag kommer nog garanterat att ångra mej när det gått 3 lopp och det är 7-8 lopp kvar.




6 april! kanske blir en hund tillslut!

Mamma berättade att hon "bokat" en hundvalp som vi i så fall får ta hem i mitten av maj. Åh jag hoppas hoppas hoppas på att det blir så nu! Tänk en liten hundvalp! Det vore så underbart. Jag kommer knappt ihåg hur det var att ha en valp. Kanske blir det att fara och titta på dom i slutet av veckan.

Nu håller jag mina tummar!



5 april! vår!

Undebart väder idag! Strålande och värmande sol, blå himmel och över 10 plusgrader i solen. Det resulterade i svartbyträsket runt innan jag begav mej till skolan. Så varmt så att man nästan kunde springa utan jacka! Jag älskar detta väder, men samtidigt är det lite tråkigt att vintern och snön snart är borta.

Dagens två plus:
Jag klarade fysikprovet precis!
Jag fick ett mail om att jag vunnit ett presentkort på mind the bag för 500kr!




4 april!

En sak är säker, jag gillar inte möten. Jag kommer nyss hem från ett tränarmöte i friidrotten. Jag är ju egentligen inte tränare längre, men jag var snäll och for ändå.
För det första då drar möten ALLTID över tiden.
För det andra så blir det en massa orelevanta diskussioner.
För det tredje... Jag kommer inte på det just nu, men möten är ingen höjdare. Det enda positiva med möten är fikat som man (oftast) får.

Idag har jag kört bodypump plus sprungit ett bra pass på löpbandet. Så jäkla skönt efter att ha både kört ordentlig löpning plus styrka för hela kroppen. Nu ska jag äta min dagliga frukt (jag försöker äta en frukt per dag) och läsa lite fysik. Prov imorgon behöver jag säga mycket mer än att ni bara ska hålla tummarna för mej?

 


Jag var tvungen att ladda upp en bild från då jag tävlade i friidott. Detta är från stockholm stadion faktiskt! Jag ser inte lite koncentrerad ut!



3 april!

Högskoleprovet gick åt helvete, försämrade mej väldigt mycket sen sist jag gjorde så det var egentligen helt ovärt och onödigt. 350 kr för ingenting och en ledig dag förstörd av att skriva prov.
Just nu värker huvudet och jag ska iväg och jobba hela dagen om mindre än två timmar ända till klockan nio. Inte nog med det så ska jag börja jobba 7 imorgon. Varför tog jag på mej dessa jobb? Nu blir det nedräkning tills jag jag slutar imorgon.
Men kvällen var bra igår i alla fall! Nu ska jag ge mej ut och försöka få lite solljus i alla fall, det skulle behövas!



1 april!

Mina naglar mår inte bra av all plugg, nervositet och ångest! Det finns knappt något kvar av dom och jag har ont i flera av fingrarna för att jag bitit för långt ner. Det måste vara en av de sämsta ovanorna man kan ha. Jag som nästan lyckades sluta bita på naglarna i sydamerika.

Det blev träning på stepin med Anna och fika på stan med henne och Fanny. Härlig eftermiddag alltså. Nu sitter jag och börjar få ont i magen för högskoleprovet imorgon. Ångest. Tänk om jag hade pluggat till det och kunnat haft en chans att få bra och kanske till och med kunnat komma in på arkitekt (fast nu vet jag inte om jag vill det längre, men iaf...)? Nu är det som det är och jag kan bara hoppas på att turen är med mej. Lycka till alla ni som ska skriva högskoleprovet imorgon!




RSS 2.0