- 30 december! Året 2008

En dag kvar av detta år, 2008 nu. Herregud vad snabbt detta år har gått! Det sägs ju att ju äldre man blir desto fortare går åren. Hur snabbt ska inte åren gå då om typ tio år? Det känns inte bra det här... Jag skulle bara vilja stanna tiden typ nu och bara hinna leva.


Året som gått, år 2008, har det hänt väldigt mycket egentligen.
Men vad hände egentligen under våren? Jag får tänka till ordentligt för att komma på nått.  
Mycket tid gick åt till all gorm och insamling av pengar till våran studiresa. En vacker dag i maj kom vi oss ivägtillslut i alla fall, klass Sps06 och våra två lärare, Nina och Karl-Erik, på en ofärglömlig resa. Oj, så mycket minnen jag har därifrån! Efter en 30 timmar (om jag inte minns fel..) lång resa så anlände vi tillslut på Prags centralstation mitt i natten. Det finns verkligen så mycket att berätta om den där resan. Men det sparar jag. Det här inlägget får ju inte bli hur långt som helst. Opera, böter, uttrar, Frans Kafka, Theresienstadt.. är bara några saker därifrån... När jag tänker på vissa saker börjar jag skratta när jag sitter här. Så kul att ha gjort en sån där resa med klassen ändå.



Klass Sps06 i Prag!

Nu kom jag ju på att jag var på en till höjdar resa i våras. Jag åkte ju på träningsläger tillsammans med FC Norr till Costa Brava, Spanien, på påsklovet. Tio dagar fyllda med massor av träning, bad, shopping, aktiviteter m.m. Så härligt det var! Finns det nått bättre än träningsläger utomlands?


Friidrottare utanför olympiska stadion i Barcelona!

Det var nog dom två stora sakerna som hände under våren. Det hanns med mycket annat också, som att spela mina sista innebandymatcher i division 2, sportlov med massor av skidåkning, begravning...
Sedan kom den efterlängtade sommaren och sommarlovet. Jag jobbade ännu en sommar som ledare på friidrottskolan. Ett av det bästa jobb man kan ha. Så otroligt roligt det är att få träna ungarna, och så otroligt gulliga och härliga dom flesta var!  Jag passar att leda barn tror jag. Den här hösten har jag ju fått ha en egen träningsgrupp också och det har varit jätteroligt.
Sen var jag till både Stockholm och Göteborg, hälsade på släktingar, tränade (såklart), tävlade, badade, hittade på en massa kul med vänner, luleåkalaset m.m. Sommaren gick verkligen jättesnabbt! Helt plöstligt nästan, så var den bara slut. Det tråkiga med sommaren och det här året är att Evelina och Emilia for utomlands. Nyår betyder i alla fall att halva tiden har gått och att dom snart är hemma igen! Men vi hann ha våran lilla avslutning i Storforsen. Jag får ju inte heller glömma att jag fjällvandrade för första gången med familjen. Det var en upplevelse som jag gärna gör om. Men då ska jag också ha "lyxmat", som anna kallade det, med mig, haha.
Efter fjällen, sista veckan på lovet, drabbades jag av vattkoppor (!). Helt otroligt egentligen! Varför hade inte jag och min syster det som barn, som alla andra barn? Nu har jag i alla fall äntligen gjort bort det! Ingen höjdare kan jag lugnt säga...Ju äldre man blir desto värre blir det ju..


Underbara barn på friidrottskolan 2008!


Storforsen!


   


Helt plötsligt så stod jag där och sommarlovet var slut och jag skulle börja mitt tredje och sista år på björknäsgymnasiet. Nyår betyder också att halva året har gått och att jag bara har en termin kvar av mitt sista år. En skrämmande tanke eftersom jag vet att våren kommer gå så snabbt. Och vad ska man göra sen? Är det kanske dags att börja fundera? Eller ska jag göra som jag oftast gör, tar det som det kommer? Det kommer bli ett annorlunda år som jag för första gången inte riktigt vet hur det kommer att se ut.. Skrämmande tanke...

Om sommaren gick snabbt så är det ingenting jämför med hösten. Hösten bara rusade iväg  och jag har verkligen inte hängt med. Vart har all tid tagit vägen?
Nåväl, det har hänt rätt mycket under hösten också. "Våra" ryssar kom på besök i början av oktober. Sen har jag ju hunnit med att fylla 18 och ta körkort (!). Det är nog bland de bästa som hänt. Höstlovet var det nog det bästa som jag haft (och mitt sista.. ;S). Vi for till Uppsala bl.a. Det känns som om det nyss var höstlov och nu är det jullov. Otroligt snabbt har det gått!


Ryssar på besök!

Som sagt, hela 2008 har gått snabbt! När man har roligt går tiden snabbt! För 2008 har varit ett riktigt bra år, bland det bästa! Det har verkligen hänt så mycket underbart, roligt och skojigt detta år! Det finns otroligt många bilder från detta år, detta är bara några...
Tänk att det redan är 2009 nästa år! Det kändes som om det var nyss det var nyår 1999, då alla trodde att alla datorer osv skulle krascha vid tolvslaget, haha. Det är året då jag fyller 19. 18 är en lagom ålder, där kan man stanna. Sen börjar det nästan att bli jobbigt att bli äldre. 2009 är ett år det händer mycket, studenten, balen, massa plugg, jobb, vad-man-ska-göra-sen, resor m.m. Det kommer bli ett bra år tror jag, ett väldigt bra år! Det känns bra att jag har goda förhoppningar redan innan. Jag ska iaf göra det till ett toppen år!



Ida

- 30 december! ännu en ny dag

Varför går alltid veckan mellan jul och nyår så himla snabbt? Det är sjukt att det är redan är nyår imorrn. Det var ju nyss vi bakade pepparkakshus. Aja, inte sörja för det. Det ska bli riktigt skoj med nyår i alla fall!

Nu blir det att fara till step in med Linnea och sen blir det att fara och handla. Sedan får vi se vad som händer resten av the day. Jag känner mig på riktigt bra humör nu i alla fall! Allt skulle vara toppen ifall jag fortfarande inte var förkyld. Nu är vaden bra trots allt. Det är jag glad för. Jag kände ingenting under hela innebandyträningen igår.




Ida

- 28 december! mera julklappar..!

Idag har jag gått en långpromenad för att jag inte kunde springa, men det var skönt i det fina vädret och så testade jag kameran lite. Sedan blev det även en snabb sväng till step in. Jag har ju fått nått kort av Linnea där jag får träna gratis resten av året.

Nu när det är så här jullov så kommer jag att tänka på att förut, när jag spelade innebandy, så brukade vi alltid ha match mot föräldrarna eller mot gubbarna på jullovet på mellandagarna. Detta jullov blir det inget sånt, och jag saknar det. Det var nästan årets matcher det dära. Ännu längre tillbaka så brukade ju alltid jullovet avslutas med paradiscupen i Ö-vik. Det var också en höjdare! Så kul det var att åka dit och spela, och det blev ju inte sämre av att vi vann också!
Nu börjar jag verkligen sakna innebandyn när jag tänker på sånna saker. Jag kommer ihåg när vi var till pagla och åkte pulka och så med laget också. Vi har gjort så himla mycket roligt med innebandyn! De var tider de! Men men, allt går vidare. Nu händer det ju andra roliga saker. Men jag saknar verkligen lagidrotten...


Snart blir det lite juklappsutdelning igen! Pappas dotter är här med sin familj så nu blir det lilla julafton.


Jag och systeryster på julafton!



Ida

- 27 december! mellandagsrea för hela slanten!

Imorse bar det av till luleå på mellandagsrean. Faktiskt så tyckte jag inte att det var alltför mycket folk. Dessvärre så hittade jag inte så mycket på rean. Det blir lätt att man köper saker bara för att de är på rea och billigt. Därför tänker jag efter varje gång om jag hade köpt det ifall det inte hade varit på rea och ifall jag verkligen vill ha det. Det blev bara en tröja i stan och sedan for vi till storheden för att kolla på digitalkamera, som jag mest var ute efter. Och hjälp vad svårt det är! Det finns ju så många olika modeller och märken så jag blir helt förvirrad! Hur ska man veta vilken som är bäst egentligen? Tillslut bestämde jag mig för en canon. Jag hoppas det blir bra (annars har jag ju öppet köp, hehe..). 

Annars har jag typ fått nån skada i vaden så jag kan inte springa nu...Så tråkigt och jobbigt! Jag var ju nyss skadad där, fast i höger vad...


Nu kom jag nyss hem från Bella. Var där och såg på körslaget och spelade lite wii med henne, Lina och hennes syster. :) Snart blir det sängdags, har inte fått ordentligt med sömn riktigt nån dag... Så det kan behövas. Lov är ju till för att vila upp sig, eller hur?


Ida

- 26 december! annandagen..

Idag sov jag ända till elva! Vilket är väldigt ovanligt för att vara mig.. Men det var i alla fall skönt, fast det gjorde att jag har varit lite halv seg hela dagen. Jag har hunnit vara en sväng på stan här på mellandagsrean, men det var inte så mycket till rea. Det blir nog Luleå till helgen istället. Jag ska nog försöka hitta mig en kamera. Men det är inte de lättaste.. Det finns ju så himla mycket att välja på!

Förresten så är det fredag idag, och de känns de verkligen inte som det! Kanske för att det har känns som fredag flera dagar nu.. En annan sak är att de temperatur skillnaden här igår och idag är 19 grader, det är rätt så mycket! Igår var det minus 15 grader och idag har det varit upp till plus 4 grader...





Till lunch idag blev det rester från julbordet igen. Nu börjar jag verkligen bli less på julmaten. Eller allt förutom laxen i alla fall. Gravad lax går det inte att bli less på!



Ida

- 25 december! juldagen

Och så var julen 2008 slut, ännu en jul är förbi. 365 dagar till nästa jul nu, lite sorgligt men samtidigt väldigt skönt faktiskt!

Julaftonen var väldigt bra. Den firades hemma i södra svartbyn med släkten. Lite konstigt är det att fira jul hemma... Jag saknar jularna i Skelleftehamn. Det var riktigt jul de!
Det blev en massa god mat (jag var proppmätt hela dagen igår och ändå fortsatte jag äta massa julgodis osv hela kvällen! haha), spel (vi hade bordshockeyturnering m.m), kalle anka (såklart!), juklappsutdelning och julmys!

Det blev en sväng på skidor före lunchen också, de är lite tradition hos oss att åka skidor på julafton. Det gjorde vi alltid hos mormor och morfar också. Synd bara att det var så kallt igår..  Vi hann även spela lite bandy på kvällen, jag å lina mot kusinen och morbror (boden mot uppsala, haha). Tyvär så förorade vi på sista målet vinner, men jag kan inte påstå att jag var särskilt aktiv.. : )


Jag och kusin vid julbordet!








Lite släkt!


Iår är typ första året som jag absolut inte har haft några förväntingar på julklapparna. Och det var väldigt skönt och är skönt ska jag säga. Det kanske är ett tecken på att man börjar bli äldre? haha. Men jag hade faktiskt knappt önskat mig något, visste inte vad jag ville ha... Jag fick i alla fall lite pengar (alltid bäst att få!), presentkort, lite småsaker, nån film, nån bok osv.. Jag blev nöjd och det är ju huvudsaken!


Idag så har det varit en vääldigt lugn dag! Inte så mycket som har hänt. Vi har varit ute lite och busat, myst inne och ätit god middag med risalamalta till efterrätt. :)


Ida


- 24 december! Merry christmas!

Jaa, vad ska man säga förutom GOD JUL? Hoppas ni får en toppen bra och härlig jul! :)








Ida

- 23 december! dan före dopparedan..!

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva... Julafton imorgon som alla vet och det känns väldigt overkligt. Och ifall jag tycker det känns overkligt så hur känns det inte då för evelina i Kina? Det är bara att inse att det är julafton imorgon i alla fall, vare sig hur mycket (eller lite) julkänsla man har. Släkten har kommit och ikväll är det ju uppesittarkväll med spel, julmusik, glögg osv. Jag tror det blir bordhockey turnering också,  Mysigt mysigt!





Mina fint inslagna paket!



Förresten måste jag berätta vad som hände idag. Jag fick en väldigt tråkig julklapp när jag kom tillbaka till bilen efter att ha varit på stan med min kusin. Det låg en p-böter på rutan!! Man fick tydligen inte parkera där jag hade parkerat, men hur kunde jag veta det liksom? Det stod ju massa andra bilar där också... 250 kr måste jag nu betala iaf.. Det känns ju lagom kul så här vid jul.



Ida

- 22 december! andra gången gillt!

Jag, lina och våran kusin bestämde oss för att baka ett pepparkakshus helt från början, alltså göra ritning och delar själa. Vi hade en färdig deg hemma så det var perfekt! J
ag ville inte göra ett vanligt hus, utan nått lite annorlunda. Därför blev det muminhuset tillslut som vi bestämde oss för, efter att ha fått lite inspiration. Helst hade jag velat göra ett slott, men vi varken så mkt tid eller deg.. Det får bli något annat år, nån gång ska jag göra något riktigt häftigt hus!

Men i alla fall så lyckades vi denna gång att få ihop ett hus! Kanske för att jag höll mig undan lite när vi skulle sätta ihop det? Och kanske för att vi hade florsocker som vi smälte istället för vanligt socker...Men jag skötte det mesta av dekorationen iaf. Fint blev huset och stolta är vi! För som sagt, det är verkligen inte lätt! Det behvövs mycket tålamod, försiktighet och nogrannhet för att få ihop det. Inga brännskador den här gången inte för mig!

Nu står det där på byrån på en bädd av bomull med en igelkott, hund och en gran brevid sig. Juligt och fint!






tjusigt va? :)





 och så mina dekorerade pepparkakor!


Ida

- 22 december! två dar kvar...

Kan inte förstå att det bara är två dagar kvar till Julafton, det har gått så jäkla snabbt...Två dagar är ju ingenting verkligen. Jag har inte direkt längtat till julen, jag är bara glad i allmänhet över att den är här. Jag älskar julen med all mys, släktingar, vänner, mat och allt. Det är en underbar högtid, men jag önskar bara att det var lika härligt som då man var liten. För då var julen magisk...
Synd att julen är så snabbt över också. När man väl börjar få julkänsla så julen ändå nästan över. Just nu skulle jag nästan bara vilja stanna tiden och hinna njuta av julen.

Idag har dagen gått åt till att städa, julstäda i huset, och så köpa de sista julklapparna. Jag höll knappt på att hitta en parkeringsplats i stan, vart kommer allt folk i från? Jag var ändå rätt tidigt ute, vid elva.
Sen har jag tränat på arcus och hämtat kusinen från uppsala på kallax. Så nu blir det att umgås med han resten av kvällen.



Ida

- 21 december! lite julmys..

Nu börjar jag verkligen få julstämning! Kvällen har jag tillbringat med att först slå in julklappar medan jag lyssnade på en massa julmusik och tände ljus på rummet. Nästan alla julklapparna är inslagna nu.

Sedan har jag druckit glögg, ätit pepparkakor, bakat rischoklad och sett på love actually, alltså väldigt mycket julkänsla över de hela! 
Love actually är för övrigt verkligen bra, särskilt nu i juletider. Se den ifall ni vill se en bra, mysig julfilm! Den gick visst på tv för nån dag sen, men mkt bättre att se den på dvd och slippa all reklam osv. 


     

Så goda & enkla att göra! Bara att smälta choklad och he i rispuffar! Ett av mina favoritjulgodis!

- 21 december! granen klädd!

Idag på förmiddagen klädde vi granen, och en riktig gran förståss! Först när man klätt granen och ser den står där med ljusen, glittret och alla prydnaderna, först då känns det som jul. Nu är det bara alla julklappar som saknas under den också. Iår har vi en ovanligt fin gran tycker jag, det var längesen den var så fin. Så perfekt i formen!






jämfört med förra årets gran som såg ut så här:



Jag tycker det är lite kul med älghornen som sticker fram där baki.


Ida

- 21 december! fairytale of new york!

älskar den här jullåten just nu, så bra!

Fairytale of New York




och så den här:



Happy Ending

Båda sjöng dom på estetarnas julshow...



- 20 december! sångkväll

I fredags for jag, emelie och fanny direkt till luleå när affärerna öppnade och gud vad skönt det var att vara där så tidigt. Vi var nästan ensamma i affärerna. Men det var faktiskt inte så jätte farligt mycket folk under hela dagen heller, som jag hade trott att det skulle vara. Så det var ändå rätt skönt... Jag antar att det kommer vara värre i helgen och måndag, tisdag..
Det blev tyvär inte så mycket julklapps köp för mig (eller för nån annan), istället blev det en klänning och en tröja till mig själv.. Syrran fick handla julklapprna istället, hehe (vi ger ju tillsammans till de flesta..). Sen var det nästan slut pengar på kontot.. Jag hade inte med mig mer pengar än så för jag hade ju räknat med att bara handla julklappar och så. Vi hann vara och kolla på balklänningar också efter att vi letat en lång stund efter affären i den kalla blåsten. Jag hittade ingen som jag tyckte om särskilt iaf, men de börjar ju bli dags att börja kolla nu...


Nu kom jag hem från singstar kväll hos fanny. Det var riktigt längesen jag körde singstar sist faktiskt. Som vanligt så förlorade jag och anna när vi var på samma lag och ingen ville vara på vårat lag (undra varför? ;b). Men jag var riktigt nära på att vinna flera gånger, förlorade inte med mer än typ 100poäng flera ggr. Det tyckte jag var bra. Nu är jag helt matt och trött av allt sjungandes. 
Så nu blir det snart att sova, har mycket att hinna göra imorgon. Förresten så fyller ju Lina 18 år imorgon (eller idag, för klockan är ju över tolv..), så grattis till henne!


Ida

- 18 december! JULLOV!!

Efter en lektion och ett sve C prov som tog 15 min att göra så fick vi de efterlängtade jullovet! Men det tråkiga var är att det inte känns som jullov. Hade ingen alls lov känsla när jag gick ifrån skolan idag. Det kändes trist särskilt eftesom de är de sista jullov jag kommer ha. Vad sorgligt de låter..

Inte nog med det så är vädret kasst. Det har regnat, är svinhalt, blåsigt, slaskigt och varmt ute...Usch, hatar sånt här väder! Jag har hellre 15-20minus än så här iaf! Jag hoppas de blir kallare och snöar lite i helgen så det blir en fin jul. Så där fint med snö i träden och nysnö som glittrar på backen.



Eftersom jag kom hem så tidigt så for jag till Agnes. Vi for först och lämnade tillbaka en film som hon hade hyrt och sen skulle vi köpa ett sånt här set med pepparkakshus delar som vi länge har planerat att göra.
På ica hade dom inget så vi fick fara till COOP. Men där var det typ kaos. Först höll vi på att köra fast i all slask och all spårighet.  Sen höll vi inte på att hitta nån parkeringsplats. Så vi fick köra några varv runt där och jag satt och klagade på hur mkt jag ogillade allt folk som skulle julhandla. Som tur var så var inte köerna så långa och vi fick tillslut ett pepparkakshus set.
Sen åkte vi hem, smälte sockret och började dekorera våra delar med nonstop och glasyr. Från början gick väl allt helt okej, förutom att vi fick göra om sockret en gång (eller blev de två?) för att vi råkade stelna det och bränna det..
Våra dekorationer blev riktigt snygga faktiskt, gillar agnes hjärta på hennes takdel. Men sedan blev fortsättningen inte riktigt så bra och lyckad... Jag brände mig två gånger, en gång rejält som gjorde att jag tappade taket som jag skulle stoppa fast så att det gick i flera bitar (!). Och när agnes skulle stoppa ihop de andra så gick de bara sönder hela tiden och ville inte sitta ihop.. Sen gick även en kortsida bit på huset sönder.. Så då blev gav vi upp och hade plundring på en gång istället! Det enda som blev bra och höll var skorstenen som fick bli en ljuslykta... Jäkla socker som blir så varmt!
 Vi är inga mästare på pepparkaks hus precis kanske... Men som agnes sa, jag är ju en smart arkitekt som gör ett lågt hus som håller för vinden iaf.. hahah! Men juligt blev de med pepparkakshus bak och kul hade vi. Och det blev ju gott ändå! Men jag fick en brännblåsa på handen - mindre kul...





- vårt "pepparkakshus", i mitten syns skorstenen med ljus i...


Ida




 


- 17 december! tråk kväll..

Det har varit en riktigt seg och tråkig kväll ikväll, men ändå har timmarna bara flugit förbi fastän jag inte gjort något vettigt av dom... Jag gillar inte sånna kvällar, det känns så onödigt och bortkastat. Senaste halvtimmen har jag tillbringat med att göra en marsipangris som morfar ska få i julklapp. Det är de enda vettiga som jag har gjort. Jaja, ibland blir det sånna här kvällar.


Jag borde tex ha pluggat lite svenska. Det måste jag göra nu istället, och det är inte så motiverande... Men men, hon var iaf nöjd, sve läraren, idag när vi läste upp våra texter på elarnas prov. Hon får sina ideer ibland, våran lärare.

Kanske dags att sätta igång med något vettigt nu..



Ida

- 17 december! juligt



lite julmusik i juletider! så härlig låt!



Ida

- 17 december! one week left..

Bara en vecka kvar till jul nu! Och 177dagar kvar till studenten! Jag satt och räknade igår. Det kanske låter länge i dagar, men egentligen är de inte alls länge. Bara 20 skolveckor t.ex.

Idag var det ännu en kort dag och vi fick reda på betygen i religion B och geografi B som avslutas nu till jul. Mvg i båda, så skönt! Det gjorde dagen mycket bättre! De och risgrynsgröten till lunch.






Ida

- 16 december! lite julbak...

Jag har nyss bakat (eller kanske tillverkat?) lite julgodis. Det blev både kola och risknäck. Så nu har vi godis till jul. Vad vore julen utan julgodis? 
Det bästa är att man får äta smeten medans man bakar, äta upp resterna som blir kvar i bunken och på skedarna. Dessutom är det bra att det går så snabbt att göra julgodis också. Jobbigaste är att slå in alla kolorna i papper sedan... Men de låter jag syrran göra medan jag diskar.  : )


Imorse for vi till arcus och tränade. Tyvär så var det massa ungar från någon skola i luleå där också som hade friidrott. Så det var ungar nästan precis överallt, lite jobbigt att träna då... Men det gick ändå helt okej förutom att jag var helt seg i hela kroppen. Kanske berodde de på att det var så tidigt på morgonen, min kropp är inte van att träna på morgonen... Det gick lättare mot slutet iaf. Det är så skönt att ha gjort bort träningen på morgonen. Som nu så kunde jag baka lite istället och göra annat.

Förresten så var julshowen som estet 3:orna hade igår jättebra! Mycket bättre än brolles konsert tycker jag faktiskt. Det roliga var att det var en saga under hela showen också så det var lite kul att hänga med i den också. Nu har jag fått mkt mer julkänsla iaf, hoppas den hänger i sig bara! Men den var väldigt bra, dom var jätteduktiga. Helt klart värd att se!




Ida


 


- 15 december! kort dag

Jag är redan hemma fastän jag egentligen slutar halv fyra, bara två lektioner blev det idag! Men istället så blir det nk plugg nu.. :S  Våran nk lärare ska förresten sluta, vilket kommer betyda att vi kommer ha fyra nk lärare på två år. Lite jobbigt, när man just lärt sig hur en lärare är, hur deras prov är osv, så ska man byta...
Aja, bara tre skoldagar kvar nu! Det närmar sig nu. Och julafton om bara 9 dagar. Men jag fick tänka efter hur många det egentligen var, det är inte som när man är liten och alltid visste exakt hur många dar kvar det var till julafton och vilket datum det var i december.


Ikväll blir det julshow också, hoppas jag får lite mer julkänsla då. Det kan behövas. Är glad att jag bor här uppe iaf och att vi har så mkt snö, utan den hade jag haft noll julkänsla.. Längtar tills vi tar in granen och klär den, då först blir det riktigt juligt.  



Ida

- 14 december! redan slut..

Då var helgen redan slut, igen. Fast egentligen har jag inget att klaga på för det är ju jullov om bara några dar! Kan knappt förstå att de redan är lov och jul. Det känns verkligen inte som jul. Därför är det kanske bra att jag går på den där julkonserten som estatarna har så jag får lite mer julkänsla. Jag har iaf upptäckt att jag nästan har klart med alla julklappar nu, det känns skönt. Jag som nyss hade typ alla kvar.. Men min syrra har köpt en del och vi ger ju tillsammans till de flesta, det är ganska praktiskt.

Igår förresten efter att jag hade skottat hela gårdsplanen och när vi kom hem från stan så hade såklart plogbilen varit där! Så det var en stor plogkarm med hårdpackad snö.. Så det var bara att börja skotta den innan vi kunde komma in på gården...

Nu blir det nk-plugg, knäckbakande (eller hur man nu säger..), tränarmöte ikväll (jobbigt nog..) och kanske träning..


Ida

- 13 december! snö, snö och SNÖ!!

Lucia idag, fast igår var som sagt mera lucia än idag. Jag åt iaf en lussekatt till frukost imorse, så lite lucia blev det. Igår var det ju idol och Kevin vann. Kul att han är från (okej inte helt) Arvidsjaur, det håller i sig det där med att en norrlänning vinner vartannat år. Men Alice var också bra, hon kunde faktiskt också lika gärna ha vunnit tycker jag. Kanske lika bra att hon inte vann när hon är så ung, hon har ju många år framför sig och det kan bara bli jobbigt med skola och allt, hon är ju bara 16..

I alla fall så snöade de hela kvällen igår, hela natten och nu snöar det fortfarande!!!!! Jag älskar snö, bara den inte är ivägen och man slipper att skotta den. Nu har det verkligen kommit mängder av snö. Igår skottade jag hela gården och nu kom jag in för en stund sen efter att ha varit ute och skottat igen. Det är hur mkt snö som helst och jag blir arg bara jag tänker på att jag måste skotta alltihopa. Varför är pappa borta just när man behöver honom? Just när han är borta ska de snöa som värst... Inte nog med att det är mängder av snö så är det även nollgradigt vilket betyder att det är tösnö och att den är hur tung som helst... Så här mkt snö var det väldigt längesen det var i december. Bara att bege sig ut igen för att skotta...


Ida

- 12 december! nästan lucia...

Det känns som lucia idag för att vi haft luciafirande i skolan med luciafika och luciatåg osv. Mysigt är det iaf! Äntligen börar det kännas lite som jul. Jag for till skolan halv nio bara för att vara med om luciatåget när jag egentligen började kvart i ett. Men det är faktiskt en tradition med lucia. Och hålet på tre timmar gick väldigt snabbt, hann kanske inte göra så mkt som jag borde ha hunnit.

Bara en vecka kvar i skolan nu (känns som om jag skrivit det ett antal ggr nu..)! Den veckan kommer vi dessutom inte ha så mkt lektioner, skönt nog. Det blir en rätt så lugn vecka förutom NK och svenska C prov. 

Nu blir de mat, sedan träning med friidrottsungarna (vad ska jag hitta på idag med dom??) och idolfinal!! 


Ida 

- 10 december! mitten av veckan..

Både igår och idag hade vi ju engelska prov i eng C, och nu funderar jag på att hoppa av den kursen. För jag gissar att dom där proven kommer sänka mig rejält, gick inte alls bra.. och får jag sämre än vg så hoppar jag av. Fast det känns ju lite onödigt när jag gått en hel termin..
Funderar på att läsa någon svetskurs till våren istället. Det vore faktiskt kul och lättförtjänta poäng liksom (inte för att jag behöver mer poäng men ändå..). Och man kan själv välja vilka tider osv man göra det på. Jag kommer ju dessutom ha långt hål nästa år på fredagar så.

Konstigt nog känns det som torsdag idag, vet inte varför.. Imorgon när det verkligen är torsdag så ska jag jobba iaf! Och sitta själv där i totohallen för första gången. Hoppas jag kommer ihåg allt jag lärde mig förra gången.. Nä, det går säkert bra!
Förresten är det lucia i helgen, redan! Det känns lite konstigt att det inte är på en vardag faktiskt... Och efter helgen är det bara en vecka kvar tills jullov!! haha!



Ida

- 9 december! skridskor & julgala..

Som vanligt på tisdagar så har jag ju sovmorgon till lunch. Denna morgon åkte vi till Arcus för att passa på att träna. Men det blev ingen träning för mig inte.. Är fortfarande för sjuk; hostig och eländig.. Den vill aldrig försvinna... Jag hatar verkligen att vara sjuk, jag har inte ro att vila som jag borde.
Men skridskor blev det på idrotten sedan iaf. Det är verkligen svinkul att åka skridskor och spela, en av de roligaste sakerna på idrotten. Vårt lag vann iaf när vi spelade, hehe... Och jag gissar på att jag kommer att ha träningsvärk imorgon. Men träningsvärk är bara skönt att ha ibland.


Det dåliga med tisdagar är ju att jag går till fem och idag hade vi dessutom hörförståelse prov i eng C, som inte gick helt lysande. Direkt efter det hämtade jag Fanny och så for till arenan och där har jag varit till typ fram tills nu. Vi jobbade på julgalan med Brolle där i över fem timmar! Julgalan var inte så värst intressant heller, och inte så julig.. Den blev väldigt långtråkig i längden och jag var väldigt glad när den äntligen var slut så jag fick fara hem! Fast det fick jag inte först, för vi skulle hjälpa till att städa undan också..
Imorgon är det iaf sovmorgon igen och de är jag glad för!





Ida

- 8 december! ny vecka,, igen...

Nu är vi inne på den NÄST sista vecka innan jullovet! Det går fort nu!
Idag hade vi ju filosofiprov, och oj så orolig jag var för det igårkväll.. Det kändes inte alls bra,.. de gjorde de inte under hela dagen idag heller, och det blev inte bättre när jag satt och skrev provet heller. Jag funderade länge på ifall jag skulle skjuta upp provet till på fredag, men i sista sekund bestämde jag mig för att göra det. Skönt att ha det bortgjort i alla fall!
I natt har jag förövrigt bara sovit fyra timmar (!). Kunde verkligen inte somna igår.. Kanske var det provet som spökade? Eller så var det bara min hosta som irriterade halva natten.. Det gjorde iaf att jag var lite övertrött på eftermiddagen i skolan.
Förresten var det 22 minusgrader här imorse! Kallaste dagen än så länge.. brrr säger jag bara!


Förresten, har ni läst denna sjuka artikel. Så hemskt säger jag bara! Att redan vid så låg ålder dömma barnens utseende. Usch..


Ida

- 7 december!




Anna visade mej detta lite roliga klipp från parlamentet som jag inte hade sett innan. Tycket de var kul iaf!


Ida

- 7 december! glöggmys!

Igårkväll blev det glöggmys hos agnes med glögg, pepparkakor (med non-stop & glasyr!), lussebullar och vindruvor! Lite julmusik blev det också. Och så såg vi på finalen av stjärnor på is. Härlig kväll.

Idag har har jag sovit tills ungefär nästan nu. Jag blev lite chockad själv av det, för så sent var jag faktiskt inte i säng igår. Men det betyder ju bara att jag behöver mycket sömn nu, jag är ju förkyld och allt! Mamma och min syrra håller på att baka en massa, så min frukost bestod av nybakade kakor osv. Snart blir det även risgrynsgröt, så härligt gott! Resten av dagen måste jag försöka plugga på filosoin, trist nog.. Inte så lockande... Men det kanske är bättre att börja tidigt med det och försöka bli klar så man hinner nått annat sen. Jag har sådan lust att åka skidor idag, får se om jag hinner/ kan det.


Ida


 


- 5 december! Sköna dagar!

I onsdags hade jag bara 40min lektion och idag bara en timmes lektion! Man börjar ju undra om det verkligen är samhälls som vi går.. Skönt är det iaf! Det enda vi gjorde på våran Nk lektion var att dissikera hjärtan. Vissa tyckte det var obehagligt och så, men jag tyckte mest det var lukten som var lite hemsk. Annars var det rätt kul. 

Så nu sitter jag här och funderar på vad man ska hitta på resten av dagen när man nu blev ledig helt plötsligt! Jag kanske borde börja kolla lite på julklappar..


Ida

- 4 december! bara fem kvar...

Idag har jag gjort bort 2 prov, så nu är det bara 5 kvar! Det kändes som om proven idag gick rätt så bra, faktiskt. Filosofiprov på måndag däremot oroar jag mig lite för. Alla säger att hon gör svåra prov och de låter så komplicerat när hon pratar om provet. Dessutom gör det ju inte bättre att ämnet är just filosofi. Hur kul är det att läsa om gamla filosofer? Och då ska man kunna och förstå deras tankar, inte helt lätt alltid...

Våra svenska lektioner är alltid lite speciella måste jag säga. Idag började hon prata om en kurs hon varit på i veckan. Där hade dom fått göra massa konstiga övningar, typ som att få ett ameringsjärn att böja sig, slå av en penna med ett finger och gå på glödande kol barfota... Det lät väldigt otroligt alltihopa. Men enligt henne så funkade allt med hjälp av tankens kraft. Alltså hade det inte funkat för mig... Men det skulle vara coolt att testa nått sånt dära. För jag skulle vilja se själv att det funkade. Iaf så pratade hon om de dära i en halvtimme, sen hade vi bara typ 35 min kvar av lektionen!

Oj vad mycket jag skrivet om skolan.. Men det är ju typ det enda som händer. En dag kvar till helg igen, veckorna rinner iväg som alltid! Till helgen är det 2:a advent, vilket betyder att det är bara två veckor (ungefär) till julafton. Och det är bara en vecka kvar till lucia!

Måste bara skriva en annan sak också. Igårkväll skulle jag baka saffranskaka. När jag hade blandat sockret och äggen så råkade jag smaka lite. Och USCH! Jag spottade ut allt på en gång! Jag hade råkat he i salt istället för socker.. haha! Och det värsta är att det inte är första gången det händer... I alla fall så fick jag börja om med allt. Tillslut så blev det bra! 



Ida

- 3 december! Södra svartbyn, början av december 2008!


- Vårat hus och gården..


- utanför mitt kvarter, fotbollsplan m.m...


- lite skog i södra svartbyn..



- en mini julgran med ljus bredvid bron...



- vårat pilträd m.m..


härliga vinterbilder, eller? Erkänn Evelina att du saknar snön där borta i Kina när du ser dom! : )
När det är så här härligt vitt överallt så ger det iaf en liten julkänsla. Förra året var det ju inte alls nå mkt snö till jul ifall jag inte minns fel... Det känns inte som det kommer smälta heller nu, det är för mkt snö för det. Jag älskar när det ser ut så här överallt! Så vackert!


Ida

- 3 december! 40 min skola!

Så länge hade jag skola idag, en lektion som vi fick sluta tidigare ifrån. Kändes ju nästan lite onödigt att komma till skolan. Men ändå så skönt att åka hem redan med ett bussen. Men det var riktigt nära att jag hade fått bli tvungen att ta 2 bussen. Jag började gå till bussen 13.01, och den går 13.04 från medborgarplatsen, och det är inte så nära dit från skolan. Men med mina löpsteg så hann jag, haha! Det var tur det, att vänta på bussen i en timme är ingen höjdare... Och lite skillnad att komma hem halv  två från att komma hem halv tre typ.

Jag har hunnit med att tappa mitt usb minne (igen) också, eller jag gjorde det igår. Nu för tiden blir jag inte förvånad när jag märker att de är borta. Jag glömmer de alltid i datorn i skolan. Och turligt nog så brukar jag alltid få tillbaka de på nått vis, så därför är jag aldrig så orolig heller. Som idag så skrattade jag typ när jag sa att det var bort igen. Däremot kändes de lite jobbigare att det var borta den här gången. Eftersom jag har hela mitt religionsarbete sparat där på och ingen annanstans... Även denna gång så hade nån hittad mitt usb och anna ringde och berättade att hon hade de. Så nu har jag lovat henne att stoppa fast det på mina nycklar istället.. Risken är ju då att jag tappar nycklarna också, men de lär jag ju märka snabbare då! Tur att jag inte har något typ privat eller så på usb:et, utan bara skolarbete. Fast de kan ju vara rätt så bra för den som hittar det i och för sig. För jag har alla arbeten jag gjort i skolan sedan ettan, och det är en hel del grejer det...

Efter skolan for jag direkt till arcus, luleå, och tränade så nu funderar jag på vad jag ska göra ikväll.. Plugg blir det ju litegrann hur som helst, men de orkar jag ju inte med hela kvällen... Kanske baka nått??



Ida


- 2 december! så less...!

Så mycket plugg, plugg, plugg så jag blir helt less! Det är inte roliga plugg saker heller. Just nu är jag helt slut i huvudet. Skönt att vi har sovmorgon imorgon i alla fall. På torsdag har jag två prov, efter varandra dessutom!

Förresten är det 2 december idag. Julkalendern och nedräkningen till julafton har börjat. Nu är det mest nedräkning till jullovet. Allt var mera speciellt när man var liten. Då skyndade man sig upp varje morgon för att se på julkalendern och sen för att öppna dagens lucka i alla julkalendrarna som man hade... Då var det något alldeles speciellt med julen. Synd att man inte har samma känsla nu. Nu hinner man knappt fundera på julen så är det helt plötsligt jul! Och så känner man sig bara så stressad hela tiden för man ska tänka på en massa skolarbete, prov, julklappar man ska köpa, grejs som ska fixas och allt möjligt annat.. December som var en så lååång månad när man var liten har helt plötsligt blivit så kort..
Iår har jag inte ens en stjärna i fönstret. Mamma frågade om jag inte skulle ha en, men det kändes bara onödigt och jobbigt att stoppa upp den.. Men jag har en ljusslinga i fönstret iaf och de får duga. När jag var lite pyntade jag rummet med tomtar och änglar, glitter och allt möjligt. Nu orkar man aldrig med sånt längre. Det är bara jobbigt att plocka fram och plocka bort.

Nu ska jag fortsätta med geografi plugget och sen SOVA!! :)


Ida

RSS 2.0