28 februari! full fart hela dan

Idag har det verkligen varit full fart, eller det har det varit hela helgen också för den delen. Jag spelade innebandymatch i fredags kväll efter jobbet borta i Kalix. Min första match på över två månader. Det var riktigt skoj! Vi vann. På lördag var det jobb och sen hem till mamma och pappa för att fixa en massa.

Idag började jag jobba klockan sju (försov mej till halv sju dessutom! skulle bara blunda 2 sek när väckarklockan ringde...;b ). Jag jobbade till tolv, sen direkt iväg till Älvsyn för att spela match som började ett. Tack Tim som körde mej! Vi vann den matchen också! Nu ser det ut att bli serieseger i div 3! Efter matchen var det snabbdusch och sen börja jobba fyra igen. Snacka om stressig dag! Nu ska det bli skönt att lägga sig i sängen med Tim, som jag faktiskt inte har sovit med på två dagar.

Förresten så körde jag fast idag på jobbet med bilen. Jag skulle backa ner för en uppfart och körde fast, körde utanför vägen. Det fanns inga pinnar eller nått som markerade vägen så det var inte så lätt att se!




Ida


25 februari! jag vill också ha sportlov!

Imorse förlorade sverige  mot slovakien och åkte ut ur OS, väldigt trist. Jag såg aldrig matchen, bara delar av den.

Jag vaknade redan på dåligt humör på morgonen för att jag var trött och verkligen inte orkade ge mej ut i kylan för att jobba en lång dag och veta att jag har hela helgen att jobba också. Mitt humör blev ännu sämre när jag väl satt på bussen till jobbet (fagernäs) och upptäckte att det var fel buss (!). Det var bussen som gick hem till gruvberget... Så det var bara att hoppa av bussen vid shell och börja promenera ända till norrbacka, runt halva träsket nästan, i minus 30 grader när klockan var 12 minuter över sju och jag började halv åtta...

Min dag har inte vart så lysande, nu ska jag bara äta middag och sen lägga mej ner och se på nått bra innan jag somnar. Imorgon är det i alla fall fredag och vi har match, äntligen något att se framemot!



Ida

23 februari! varför måste det vara så kallt?!

Idag var det upp med tuppen klockan sex. Det blev inte många timmars sömn i natt inte. Innebandyträningen slutade ju halv elva. Sen jobb från 7-17. Det är i alla fall värt det när lönen kommer.

Nu har jag kommit hem från ännu en träning och fick värsta städrycket när jag kom hem, haha. Jag började rensa ut en av våra garderober. Så nu längtar jag efter duschen och sen sätta mig framför the sims 3 med en varm tekopp. Underbart!



Ida


21 februari!

Är inte jag en underbar flickvän som sitter och gör sin pojkväns idrottsarbete medan han ser hockey? ;b
Det är ju nästan så man saknar att sitta uppe och skriva på arbeten, googla efter massa fakta och wikipedia. Jag längtar efter att börja plugga igen faktiskt.

Idag har vi hunnit riktigt mycket fastän vi steg upp vid elva. Vi har städat lägenheten (ordentligt med att torka i köket osv, rengjort toaletten, städat i våra garderober m.m), varit och handlat inför nästa vecka, sett två innebandy matcher (jobbigt att sitta på sidan och se sitt lag förlora... men skojigt att div 1 vann!), varit hemma hos mamma och pappa och ätit gomiddag (och fått en massa rester hem), varit och provat balklänningar...
Som sagt, vi har vart duktiga idag!

Nu blir det att se Johan Falk för första gången i mitt liv. Alla pratar ju om dom filmerna och att dom är så bra.



Ida


21 februari!

Nu var det ett tag sen jag skrev här faktiskt. Det har hänt mycket.
Jag har vart sjuk hela veckan och det har vart sjukt tråkigt, jag har inte kunnat träna som jag längtat efter och åka skidor. Nu börjar jag äntligen bli frisk i alla fall.

Fredagen och lördagen var vi i Gunnarsbyn. Vi körde skoter och såg på OS hela kvällen. På lördagen väckte Tim mej klockan åtta (!). Vi tog oss då också ut en sväng i kylan och hoppade lite från taket och träffade på älgar i skogen. Eftermiddagen och kvällen var det 50-års kalas, Tims mamma som fyllde år. Så då var det full fart hela tiden. Och en massa goda smörgåstårtor och tårtor att äta.
Vi for tillbaka till stan på kvällen och då fick Fanny med mej ut. Så det blev lotus premiär för mej.

Idag, söndag, har jag sett reprisen på Svenskarnas fantastiska jaktstarts lopp, 2*15km. Vilket otroligt underbart lopp alltså! Tänk vad coolt det hade vart om Södergren hållt i och också kommit på pallen.


Ida




16 februari! OS GUUULD!

Åh så härligt att se Sveriges första OS guld 2010 tas av Charlotte Kalla. Så otroligt duktig hon är! Extra kul är det ju att hon är här uppifrån också. Men vilken tjej alltså! Det ska bli så kul att se hennes andra lopp också. Senast sverige tog guld i ländgskidåkning damer var 1968.




Ikväll är det skidskytte igen. Får se om de går bättre den här gången!
Annars så har det blivit jobb idag. Jag som skulle ha en skön och lugn ledig dag. Men icke sa nicke! Dom ringde mej två gånger (till och med) från bemanningen. Så det blev jobb från halv åtta till tolv i alla fall. Nu är jag hemma i svartbyn och har bakat semlor (hjälp mamma i alla fall) och ska gå en prommis med hunden i det fin fina vädret.


Ida




15 februari! home in boden

Nu är jag hemkommen i den lilla staden igen. Det känns väldigt skönt! Jag blev hämtad av pappa och tim på flygplatsen och sen var det gomiddag med både förrätt och efterätt hemma med hela familjen. På kvällen blev det sen mys med tim. Så länge sedan kändes det som. Men det blev en tidig kväll, han hade vart uppe sen sex på morgonen och jag skulle upp sex idag för att jobba.

Nu blir det att laga middag, se Kalla på 10km i OS, sen innebandy! Vilken kväll!



Ida


12 februari! hemma i sverige...

Imorse bar det av vid åtta hemifrån lägenheten i barcelona. Jag hade knappt kunnat sova under natten, vaknade av att det brände i halsen och kunde inte somna om. Så jobbigt att bli sjuk nu... Men ändå skönare att vara hemma och vara sjuk än borta, utomlands.

Flygresan och allt gick bra, sov mycket och såg vänner på ipoden. Jag blev förvånad av att se snö igen. Jag har typ inbillat mej att det ska vara vår i sverige också. Men jag blir glad av att se snön, längtar efter att åka skidor! Lite kallt var det också att kliva ut i svenska vintern (ännu värre blir det väl att komma hem till boden...). Men nämnde jag att igår i barcelona så hade jag på mej både långkalsonger och lovika vantar? Det var riktig kyla. Det snöade runt om hela barcelona förutom i barcelona igår. Och på Mallorca har dom massa snö!



Ida


11 februari!

Det är lite sorgligt ändå att lämna Barcleona... Jag har ändå vant mej vid att vara här nu, bo här. Det har blivivt bättre och bättre med tiden (som alla säger).
Men jag saknar ändå alla där hemma. Familjen, vännerna och tim. En månad är ändå bra att ha varit borta tycker jag, jag har provat på att bo här och jobba här. Jag har lärt mig otroligt mycket och fått uppleva så mycket.

Jag har många många år kvar att kunna resa, bo och leva på andra ställen.


Ida


11 februari! Sista dagen i Barcelona

Jag tog en lång sovmorgon, hade egentligen tänkt stiga upp tidigt men så blev det inte. Jag hade tänkt vara ute och springa också, men jag hade ont i halsen så det blev inte heller. Istället så duschade, städade, packade jag lite och gick sedan ut i blåsten. Det var typ storm ute!
Jag gick i alla fall en sväng upp på berget här bredvid och sedan en rudna på stan. Jag fyndade bla lite i HM-butikerna som hade 20% rea idag på allt.

Nu väntar jag på att hyresvärden ska komma och kolla rummet så jag kan få tillbaka despositionen.
Sist jag skulle duscha (igår) så var det förresten stock i duschen på toaletten jag delar med paret. Det var minst en decimeter vatten i duschen som inte försvann... Som tur fick jag låna Bellas dusch. Nu slipper jag i alla fall bekymra mig mer om det!

Imorgon bär det av tidigt på morgonen, 10.55 går flyget...














Ida

10 februari! sista dagen på jobbet

Idag är det onsdag. Idag är det fint väder. Idag var det sista dagen jag sålde trosor för evita! Underbart alltså! Jobbdagen har aldrig gått så fort som idag faktiskt!

Idag skulle jag gå till ett internetcafe för att skriva ut mitt resedokument. Men när jag väl skulle gå in på min hotmail så kom jag inte in, jag har glömt mitt lösenord! Haha, hur klantig får man vara? Eller så bara väldigt duktig på att komma på riktigt bra lösenord!
Nu har jag i alla fall skickat det till mammas mail, hennes lösen kan jag i alla fall.



Ida

9 februari!

Jag är nyss hemkommen från jobbet, blöt om fötterna. usch vilket väder det är här nu! Igår regnade det exakt hela dan och det ser ut som om det kommer göra det idag med. Jag som vill ha fint väder nu innan jag far hem ju. Idag så sa jag upp mej och skrev på en massa papper. Så imorgon blir det sista dagen på transcom och på torsdag sista dagen i Barcelona. Så härligt att få träffa alla i sverige igen!


Ida


7 februari! ahh, så fantastisk kväll!

Jag vaknade för en timme sen efter att ha kommit hem vid halv sju idag.

Som sagt så var ju vi på fotboll igårkväll, Barcelona mot Getafe på Camp Nou. Vilken upplevelse! Jag ångrar inte att jag åkte. Det var så värt pengarna! Vi satt högst upp på ena kortsidan och vi såg riktigt bra därifrån, men högt var det. Och så mäktigt med all publik, det går inte att förklara. Så även om man inte är så jätte fotboll intresserad så är det helt klart värt att åka och se. Det mindre bra var bara att det var så sjukt kallt så man satt och frös där uppe på läktaren. Jag hade lätt kunnat ha på mej både vantar och mössa och långkallingar. Matchen var dessutom kul att se, 2 mål av Barcelona (och just på den kortsidan vi satt!), två röda kort osv.

Senare på kvällen var det utgång. Först var vi hos två killar som Bella och Ida träffat och sen vip rummet på nattklubben.

Nu ska jag försöka göra mej iordning och ta mej ut en sväng. Jag ska se om jag hittar till Picasso museeumet.














6 februari! Vilken dag!!!


Igårkväll spenderade vi kvällen på en mysig bar med goda drinkar och jag övade på min engelska. Det blev ingenting efter det för mej, höll på att somna så jag drog hem istället.

Idag vaknade jag vid elva och det var världens härligase väder ute! Så jag drog på stan, bara njöt av vädret och träffade sedan Bella och Ida. Vi åt hamburgare och glass i solen på Plaza Catalunya. Så underbart! Livet leker nu!

Dessutom så blir det fotboll på Cam nou ikväll, FC barcelona mot Getafe! Det blev så tillslut ändå. Och jag tror inte jag kommer ångra mej!
Men det värsta var när ni var på väg hem efter att ha köpt biljetterna. Då upptäcker jag att mina nycklar (plus 20 euro) är borta!!! Dom låg i min ficka på jackan innan men nu är dom inte där... Varför händer allting mej?! Jag som var nog stressad över att hinna duscha, fixa mej, laga mat innan fotbollen. Nu var jag tvungen att fixa nycklar för att komma in i rummet också! Jag lånade Bellas lägenets- och portnyckel och sprang till låssmeden (som tur är så bor vi granne med en!) där jag kopierade nycklarna. Jag skulle senare möta våran husvärd för att låna en kopia på min rumsnyckel.

En halvtimme senare efter att jag lagat en supergod köttfärssås och ätit och ska precis iväg för att möta hyresvärden, så hör jag nått skramla i min jacka... Och vad ligger i min luva, jo mina nycklar såklart!! Puh, en lättnad i alla fall! Hahha, men jag är otrolig! Det blev ett bra slut tillslut!

Nu blir det duschen och sen CAMP NOU! :)

 


Ida


5 februari! fredag igen, nu går veckorna snabbt!


Imorse försov jag mej! Rejält dessutom. Jag är en sån som verkligen inte brukar försova mej, men nu hände det och jag vet inte riktigt hur. Bella väckte mej när hon skulle gå till jobbet vid halv nio. Vi börjar jobbet 8.55 och vi ska vara där typ 5-10min innan för att hinna starta upp allt och det tar kanske 12-14 min att gå dit. Så det var bara upp, dra på sig kläderna och iväg! Jag hann i alla fall som tur var! Det blev croissanter till frukost på jobbet. ;b

Idag var det toppenväder! Så vi drog till hamnen efter jobbet och bara satt där och njöt av solen innan vi drog en vända på stan också. Härlig dag! Men jag har känt mej stressad hela dagen sen jag försov mej... Mindre bra det....













Ida


4 februari! blodprov

Idag på jobbet fick jag ta blodprov och urinprov. Det var inte som i sverige precis... Hon knöt först nå gummiband runt armen och sen stack hon med en spruta som inte liknar dom i sverige. Det var som en "riktig" spruta där man "drar" så att blodet kommer in. Det såg i alla fall lite läskigt ut. Dessutom tog hon så mycket blod också kändes det som.
Tidigare i veckan hade vi hälsoundersökning där jag fick träffa någon spansk doktor som kollade blodtryck, vikt, rygg osv. Han kunde inte engelska så jag fick gissa mej hela tiden till vad han ville att jag skulle göra. :b

Annars idag har vädret varit trist, molnigt och regnigt. Det blev en vända till lidl i alla fall. Först hittade jag det inte, men tillslut så. Där blev det storhandling men för lite pengar! Känns som att jag har handlat så att jag borde klara mej resten av tiden nu. Sammanlagt handlade jag bara för 5.4 euro och jag fick köttfärs, pasta, tomatsås, popcorn, choklad, bröd, juice och nån friterad skinka.

Imorgon är det fredag!! :)


Ida


3 februari! Solen skiner!

Jag är så glad idag, jag vet inte riktigt varför. Men det måste ha att göra med solen och det undebart fina vädret! Det känns dessutom som om jag har hunnit med riktigt mycket idag, även fast jag inte steg upp så tidigt. På förmiddagen sprang jag längs hamnen och jag hade kunnat ha på mej bara t-shirt och korta tights för det var otroligt varmt i solen. Det känns riktigt som vår här när solen värmer på.
Sedan har jag hunnit gå på stan och sitta i solen på La rambla och bara njuta och lyssna på musik. Och så självklart jobbat också.

Nu ska jag äta mina nutella mackor och se lite på How I met your mother. Alla pratar ju om att den serien är så bra så nu har jag laddat hem första säsongen och ska se om det är nått värt att se.
Ha det så bra!













Ida


2 februari! äntligen ett kort som funkar!!


Igår blev vi väckta av hyresvärden som bankade på dörren vid halv tio och ville ha hyran... Så det var upp snabbt klä på sig och berätta att jag inte hade några pengar för att blablabla...

Men när jag väl klivit upp så promenerade jag iväg och fixade kortet, så nu äntligen har jag ett kort som fungerar att ta ut pengar från och betala med! Himla skön känsla det där.

Idag har det blivit shopping på förmiddagen och sedan jobb hela eftermiddagen. Jag kom nyss hem och funderar på om jag ska göra mej nått att äta. Det kanske bara blir rostade mackor med nutella på. Det låter lite mera frestande! ;b


Ida


RSS 2.0