30 juni!

Hojja att jobba i denna värme! Svettigt värre är det. Två heldagar av jobb i strålande sol och typ 28-29 grader i skuggan. Imorgon tack och lov är det bara förmiddagsjobb som väntar.
Egentligen ska man inte klaga på värmen, hur många dagar har vi vamt egentligen och snart är det 30 minus igen.

Ikväll är det sommarterrängserien i sävast. Jag kommer ju dö. Att springa i den här värmen, fy tusan. Men jag ska kämpa mej igenom, nog ska det gå.



28 juni!

Underbart med två lediga dagar, speciellt när det varit så här fint väder! Soligt och varmt. Gårdagen spenderades på stan med att äta sommarens första mjukglass. Jag har kommit fram till att jag inte är så förtjust i mjukglass, jag föredrar kulglass. Jag köpte en stor bägare men lessnade efter inte ens hälften.
Det var även en superfin kväll så efter ett härligt (men så tungt efter förkylningen) så spelade jag och Maja tennis i kvällssolen.
Idag har jag legat och stekt på alder med Mickan. Första besöket där för sommaren och jag hoppas att jag har fått lite färg. Mitt ansikte hettar då i alla fall. Det blev tyvär (?) inget bad, vattnet var alldeles för kallt tyckte vi och jag ville inte riskera att få tillbaka förkylningen heller.

Nu är morotskakan i ugnen och jag ska hoppa i duschen efter ett svettigt backpass i pagla. Träningen får rätt bra nu igen och det känns kul! På torsdag blir det mest troligt att springa terrängserien i Sävast. Det är en lagom och rolig tävling lite på skoj.



26 juni! midsommarhelg

Slut på midsommarhelgen. Slut på jobbhelgen. Jag jobbade midsommaraftons kvällen och sen hela lördagen och idag. Bra med storhelgs-ob! Men slut är jag i kropp och huvud. Lite sömn, jobb plus förkylningen som fortfarande sitter i litegrann har gjort sitt. Nästa vecka blir en lugnare en vecka med jobb och till helgen är det ju Boden Alive.

På midsommarafton blev det lite mys hemma innan jobbet. Kranstillverkning, jordgubbscheescake bakning, kubbspelande och sillunch. Rätt bra midsommar ändå. Helt okej i alla fall.















23 juni! nåjanåja

Lite förbättring på sjuksidan hos mej, men jag är så less på att vara sjuk (och då har jag ändå bara varit sjuk i drygt två dagar). Jag blir så sjukt uttråkad och ändå försöker jag sysselsätta mej med lite av varje och försöker fixa och grejja med allt jag kan komma på.
Imorgon är det midsommar och det blir en trist sådan för min del, dels för att jag mest troligt fortfarande kommer vara lite sjuk och dels för att jag jobbar 17-22. Och sen också för att dom lovat rätt pissigt väder imorgon, regn större delen av dagen.
Jag tänkte försöka komma mej ut på en promenad nu i alla fall när träningen uteblir innan det blir filmkväll.


22 juni! mera bulgarien bilder



21 juni! åhnej

Nu har har jag gått och blivit förkyld. Jag vaknade med ont i halsen imorse och det har bara blivit värre. Jag vaknade med halsont och nu är jag igen täppt i näsan också. Nyss drack jag min superblandning som jag hoppas ska hjälpa mej bota detta. Den bestod av ingefära, vitlök, honung och örtdroppar i kokande vatten. Det smakade långt ifrån gott!
Jag ska försöka komma mej i säng också i tidigt, min sömn har inte varit den bästa senaste nätterna. Dags att få ordning på den nu, särskilt för att kunna bli frisk. Förresten så suger verkligen detta väder! Regn 24/7 i flera dagar är långt ifrån kul...



20 juni!

Regn. Hela dagen har det regnat. Kan det bli tråkigare? Jag har i alla fall gjort lite nytta idag, städat, tvättat fönster, bäddat rent och småpysslat med lite av varje. Ingen löptur ute idag, dessa dagar är det tur att man har kort på step-in. Det var längesen jag var där nu och längesen jag sprang på löpband istället för ute på vägarna eller barkspåren.

Åh vad man längtar tillbaks till Bulgarien dessa dagar!


Just nu är det massor av tankar i mitt huvud. Om skola, om känslor, om framtiden, om sommaren. Jag vet ingenting känns det som. Så svårt. Svårt att veta, svårt att känna efter. Och när det dyker upp nya saker, nya tankar, nya möjligheter. Det gör det bara ännu svårare.


18 juni!

Chris Medina - What are words
Han sjunger för sin fästmö som var med i en bilolycka och hamande i koma. Läkarna trodde inte det gick att rädda henne men Chris ville låta henne leva och efter en månad typ så vaknade hon upp, dock med hjärnskador.
Men så otroligt fin låt med rörande historia!


18 juni! slitit på travet istället för dans med drängarna

V75 i Boden idag/kväll så inge farmen och drängarna för mej, tråkigt nog. Jag som gillar farmen och jag missade ju förra helgen också. Men V75 är ett måste att jobba på om man jobbar på travet. Och det är faktiskt rätt kul ändå! Mycket folk, en riktig folkfest, så kvällen gick riktigt fort. Lite synd att jag satt uppe i logerna och såg inte mycket av folket och travet. Man träffar/pratar med så mycket roliga och konstiga människor också när man jobbar. Sen så har jag ju faktiskt tjänat pengar (plus en biobiljett!) istället för att slösa pengar.

Godnatt på er! Hoppas ni som varit på farmen hade en bra kväll, men de tror jag!



17 juni!

Ledig dag idag, otroligt skönt efter dubbla pass igår. Men istället för att utnyttja dagen så sov jag ända till elva. Jag fick nästan en chock när jag tittade på klockan när jag vaknade. Men det kanske var välbehövligt med sömn. Vädret är toppen så jag har suttit ute och solat och spela badminton med pappa på gården. Nu väntar jag på att Venke med familj ska komma och äta middag hos oss.

Igår så tränade jag första gången på jag vet inte när på bana, på Björknäsvallen alltså. Det var kul att göra lite annan träning men ovant och tungt. Det blev några 300- och 200-meters intervaller. Jag körde i vanliga skor, spikskorna vågade jag mej inte på.
Jo, jag bröt en nagel på jobbet igår också (det verkar inte funka med långa naglar för mej), men jag stoppade lite superlim så nu sitter den bra igen. Men jag har ingen aning om det var bra eller inte...




15 juni! jobb

Jag har fått jobb från 24 juni till 14 augusti, det kanske jag inte har skrivit. I hemtjänsten såklart. Det blir tredje sommarn nu. Helst hade jag ju velat ha ett annat jobb, men det är svårt att få andra jobb och jag har inte riktigt orkat lägga ner tid på att söka och jag trivs ju ändå bra i hemtjänsten nu. Jag har fortfarande i fått schema för hela sommaren än men jag kommer jobba midsommarhelgen. Det är mindre kul. Väldigt trist. Det värsta är att jag jobbar 17-22 på midsommarafton, det hade ju vart okej ifall jag jobbat dag då i alla fall. Det är bara att tänka pengar och att det kommer fler midsommaraftonar och andra helger att ha roligt på.

Nästa vecka ska jag försöka vara ledig och inte ta på mej så mycket jobb innan jag börjar på schema. Gud vad sommaren kommer att gå fort när det är jobb hela tiden... Negativt alltså.

Idag har jag hunnit med jobb 7-11, promenad med Zorro (det börjar gå bättre!), stan med pappa för att leta byxor till han, backträning i Pagla och nu kom jag hem från innebandyträning.


 

15 juni! sommar!

Nu är det sommar och jag blir bara ännu mer taggad på sommaren när jag hör dessa låtar! Man blir så sugen på att dansa av dom.












Dom nöttes flitigt i Sunny Beach!



13 juni! naglar

Jag biter ju på naglarna och dom ser förjäkliga ut. Korta och eländiga. Jag har nog aldrig haft långa naglar. Ja förutom på balen för två år sedan då jag hade lösnaglar. Men dom ramlade av innan kvällen var slut.
Nu i alla fall i Bulgarien så gjorde jag gelenaglar för jag har varit sugen på att göra det hemma ett bra tag nu och testa på att ha långa fina naglar. Det var ju mycket billigare där så jag passade på att unna mej det. Dom blev riktigt bra, men jag är bara så otroligt ovan att ha långa naglar. Jag känner mig nästan lite handikappad. Det är svårt att skriva sms, svårt att schamponera håret osv. Jag som trodde att det skulle vara lättare att ha långa naglar.
Detta gör kanske att jag slutar bita på naglarna när jag inte kan bita på dessa. Hoppas dom håller länge dessa bara. Jag gjorde dom i lördags och på kvällen ramlade jag och två av naglarna bröts av. Men jag gick och fixade det dagen efter så nu får jag tänka vara lite försiktigare och inte dansa på bord... Jag är i alla fall glad över mina
fina naglar nu!
Inte så bra bilder, men det syns ganska så bra! Dom ser kanske inte så jättelånga ut, men tro mej dom är väldigt långa för mej.


13 juni! sunny beach






















Sådär, lite blandade bilder från resan.



12 juni! hemma i Boden igen

Efter en vecka borta i Bulgarien är jag nu hemma igen. Alltid skönt att komma hem även fast man haft det väldigt bra. Solande, badande, god mat, mysiga kvällar och lite festande. Jag gillar Bulgarien av vad jag sett nu, mycket bättre än Turkiet. Synd bara att det vart supervärme här hemma just nu vi varit borta och nu när vi kommer hem så ser det ut att bli kallare igen. Typiskt. Men jag kan i alla fall hoppas att jag ändå är brunare än dom flesta här hemma. Min pappa är då brunare, man kan tro att han varit i Thailand i två veckor eller nått. Men han blir då alltid brun som en pepparkaka på en gång.

Väskan är uppackad och bilderna uppladdade och jag har käkat en god middag. Nu är det bara en skönt natt som väntar i min egna säng. Mera bilder från resan kommer imorgon hära.



3 juni!








Sommarväder idag! Man blir så glad! Men inte nog med att det äntligen börjat bli bra väder så har myggen också kommit. Jag vet inte hur många myggbett jag har fått på mina fötter och vrister som kliar som tusan. Det finns ta mej tusan knappt något värre än mygg. Dom förstör nästan min sommar. Vad spelar det för roll att sommarkvällarna är fina när man knappt kan vara ute på grund av myggen? Ingen gillar mygg men jag har typ moggfobi!

 


 





1 juni! Äntligen sol!

Det blev ingen innebandyträning, hallen var låst. Vaktmästaren hade tydligen tagit lov redan ikväll. Jag som var jättesugen på att spela och hade bestämt mej för att träna. Det var ju typiskt. Men det kanske var bra för jag har börjat känna i hälen när jag springer. Överansträngd kanske?
Istället kom Maja och Bella över och träffade Zorro och vi gjorde chokladbollar. Mysig kväll med andra ord! Vi hade lite kul åt teet när vi fikade, Bella råkade ta salt istället för socker först i sitt te och Maja tog hälften socker hälften te när hon drack.

Jag har förresten provat på absolut torr. Jag tänkte att det är ju aldrig fel att inte svettas under armarna och särskilt på sommaren. Och ja, det funkar väldigt bra. När jag tränade och svettades jättemycket så var jag helt torr under armarna. Lite mysko bara. Sen hur bra det är för kroppen att stoppa på aluminiumklorid i alkohollösning det vet jag inte. Men om det säljs på apoteket kan det ju inte vara så farligt.






1 juni!

Nu när det är juni ska det väl ändå bli lite sommarväder? Dagen började med förmiddagsjobb och regn. När jag slutat jobb vid tolv klarnade det upp och nu skiner solen! Kan det bli bättre?

Godkänd i både kemi A och fysik B nu, great! Nu kan jag ta sommarlov på riktigt! Jag är stolt över att jag klarat mej så pass bra ändå och att det är gjort nu. Ännu en orsak till att åka till Bulgarien, en belöning för att jag varit duktig haha.
Ikväll tror jag att jag faktiskt ska ta och åka och spela lite innebandy. Om jag vågar... Det känns som att det var jättelängesen jag höll i klubba. Men det brukar ju lossna ganska fort.




RSS 2.0