31 december! Hejdå 2010, hej 2011!

Måste bara skriva ett sista inlägg 2010. Jag kan verkligenn upprepa det hur många gånger som helt (alla som läser borde vara riktigt less vid det här laget...), men tiden går så fort!!!! Okej att bli 20 år, men usch, 2011 vill jag inte ha för 21 år känns alldeles för gammalt. Kan ingen bara stanna tiden så att imorgon är det 2010 igen?

2010, ett helt år utan skola (därför det känns så tungt att plugga nu när jag knappt kommer ihåg när jag läset en skolbok sist...).
2010, året då jag har jobbat som tusan! Hela våren och sommaren bestod bara av jobb.
2010, året då jag vann Boden Guiden dagen, otroligt skojig dag!
2010, året då jag prövade på att leva, bo och jobba i Barcelona, Spanien. Många erfarenheter.
2010, året då jag för första gången bodde själv (både då i Spanien och i lägenhet i stan).
2010, året då min lilla hund försvann upp i himlen...
2010, året då jag fyllde 20 år som sagt och uppnått gränsen på hur gammal jag vill bli, i alla fall för ett tag.
2010, året då jag gjorde en otrolig långresa i tre månader i Sydamerika med underbara vänner.

Ojoj, det har hänt rätt mycket under 2010, inte bara det jag har räknat upp utan en massa annat också.





Förra nyårsafton med anna och fanny.




Och jag kommer inte få fira in det nya året med Tim, för han ska sitta inne i vakten hela dagen, kvällen och natten...



Hoppas ni alla får en riktigt bra slut på 2010 och ett riktigt riktigt GOTT NYTT ÅR!



Ida 


31 december! sista dagen

Jag vaknade imorse och hade ont i halsen och kunde knappt prata vilket resulterade i ingen träning för mej, trist :( Trist överhuvudtaget att vara sjuk på nyår. Dessutom är jag så himla trött (hör väl till förkylningen/sjukdomen). Jag steg upp halv elva, men jag var ungefär lika trött då som då jag vaknade vid halv åtta då Tim skulle iväg till lumpen.
Jag ska i alla fall försöka mej ut på en promenad, ta lite fina vinterbilder kanske och sen plugga lite fysik.





Martin, mormor och morfars hund! Jag har suttit och kikat runt på pudelvalpar och hittat flera stycken. Nu gäller det bara att få mamma och pappa att ta tag i saken och köpa en. Jag är så sugen på en liten valp just nu!!



30 december!

Näst sista dagen på detta år. Helt sjukt att det är nyår imorgon, varför ska tiden och dagarna alltid gå alldeles för fort? Inte okej.
Nu sitter jag i alla fall och pluggar fysik (eller försöker i alla fall...) och dricker varmchoklad här i Tims lägenhet. Jag förstår mej verkligen inte på alla formler osv. Däremot förstår jag varför jag inte valde natur nu. Jag är så glad över samhälls!

Imorgon har jag en del och fixa och göra. Jag ska hinna till step in för att träna, hinna göra någon efterrätt till nyårsmiddagen, hinna göra fysikprov, hinna ha en skön sovmorgon och så fixa mej inför kvällen... Det känns inte så jättespecielt med nyår, faktiskt. Det känns lite överskattat och just nu känner jag mig inte alls så speciellt sugen på nyår.




28 december!







Åh kan inte time out börja snart igen?
Snart börjar i alla fall solsidan igen! Det gillas!




27 december! :)

Jag är så glad just nu. Allt känns bara bra helt plötsligt.
Jag är glad för att jag har tränat och är nyduschad, jag är glad för att jag fick godkänt på fysikprovet, jag är glad över julen, jag är glad för att jag får jobb och tjänar pengar, jag är glad att min dator fungerar så bra nu, jag är glad över att jag sitter och äter fil, jag blir glad när jag lyssnar på mikrofonkåt, jag är glad för att jag ska fika med tjejerna på onsdag, jag är glad för att vi har träningsmatch imorgon...

:)



27 december! Slut på julen

Då var det slut på julen för den här gången. Den försvann lika fort som den kom typ. Vi hade en riktigt bra jul hemma i södra svartbyn med mormor och morfar och släktingarna från Uppsala. Mys med familj och släktingar med god mat, julgodis, spel och fina julklappar osv, bättre kan det knappt bli. Så kul att få träffa alla efter att ha varit borta. Igår kom Venke och Perra hit med barnen så då åt vi god middag med dom och öppnade ännu mer paket. Igår skrev jag även mitt första fysik prov på distans. Det gick väl sådär. Jag hade inte ens läst alla sidor jag skulle ha läst... Och jag fortsätter mina funderingar på vad jag ska plugga, vad jag egentligen vill bli... Vilket jag aldrig kommer komma fram till egentligen tror jag...
Nu har det varit jobb hela dagen lång, jag kan nog få jobba så mycket jag vill i hemtjänsten - i alla fall som det ser ut nu. Och det är ju bra. Snart bär det av till step in, jag fick ett kort där i julklapp, så nu ska jag tillbaks till min gamla form igen!


21 december!

Jag har jobbat både idag och igår, skön start med korta dagar. Det känns både kul och jobbigt att börja jobba igen. Det kändes väldigt ovant också, men det går snabbt så är man inne i det igen. Hemtjänsten igen alltså är det jag pratar om nu. Skönt att vara ledig över jul i alla fall, jag har nämlingen bara skrivit in mej för jobb på måndag, tisdag och onsdag den här veckan.

Idag var det innebandyträning igen, lika kul men lika jobbigt. Det kommer ta ett bra tag innan jag är i samma gamla form igen. Men jag orkar genom hela träningarna i alla fall. Dessutom bjöds det på fika efter träningen, ett stort plus! Johanna som hade bakat kladdkakemuffins som var riktigt goda.

Inte många dagar kvar till julafton, redan onsdag imorgon alltså. Ikväll klädde vi granen så nu ser det riktigt juligt ut här hemma. Mysigt! Bilder kommer när jag har orkat ladda upp några.
Förresten började min fysikkurs igår och jag ligger redan efter planeringen, väldigt illa. Jag måste ta tag i läsningen nu. Optik är det som gäller den här veckan. Det känns verkligen att det var ett bra tag sen man läste och pluggade sist. Det är knappt så att jag kommer ihåg hur man läser en skolbok. Aja, bara att kämpa på.

Nu ni ska jag börja hoppa i säng så jag tar mej upp klockan sex imorgon bitti!








19 december! fjärde advent

Nu är jag alltså hemma igen och allt är som vanligt igen. Det känns nästan knappt som om man varit borta så länge som vi har varit.

Under dessa dagar har jag hunnit med att ta igen massa missad sömn under dessa resdagar, hunnit träna innebandy (gud vad skoj det var! men så sjukt otränad jag kände mej...så kul att träffa laget också igen), hunnit vara på stan i Boden två gånger, hunnit träna på step-in (hade fått en provvecka där när jag kom hem), träffat vänner som jag saknat, träffat tim, varit på bio, fixat lite för julen...

Igår firade vi mig lite i efterskott med en riktigt god middag och så fick jag lite presenter av familjen. Jag fick en ipod bla så nu gäller det bara att få in lite musik på den. Jag hoppas på att få hjälp med det annars kommer det ta flera dygn, jag och itunes går inte riktigt ihop...
På kvällen for jag och tim till Lule och såg äntligen harry potter på bio. Den var riktigt bra så nu längtar jag och väntar bara tills den sista delen av sista boken kommer. Jag kanske ska passa på att läsa om boken medans jag väntar.

Idag är det fjärde advent, jag kan inte fatta att det redan är julafton på fredag. Men jag känner mej ändå rätt lugn, ingen julstress. Det mesta är ganska så klart faktiskt. Idag har jag bakat saffranskaka och chokladkola och fixat på med lite av varje. Jag får se ifall jag drar till med ett till bak ikväll. Annars så har jag dragit mig ut på en promenad i kylan (-22) och läst lite fysik. Imorgon börjar kursen och på fredag har jar närvarouppgift... Äh, det ska nog gå bra!




12 december!

Shit alltså, Lucia imorgon! Redan lucia. Och tredje advent idag... Helt sjukt alltså. Imorgon skulle jag förresten ha blivit född egentligen. Men men, jag sitter här och svettas när jag skriver. Så himla varmt och klockan är snart nio på kvällen här i Rio. Snart blir det ändring på det, imorgon kl. 23.57 lyfter vi från värmen och börjar den lååånga resan hemåt. Jag tror inte jag inser hur kallt det kommer vara hemma i Sverige, Boden, jämfört med vad vi är vana vid. Just nu längtar jag lite smått till kylan men det kommer jag nog ångra så fort jag kliver utanför dörren på Kallax.

Idag har vi varit på stranden hela dagen lång i princip, men det var olidligt varmt, man kunde knappt ligga still. Och så har vi ätit acai förståss, bäst att passa på nu innan man far hem. Jag har även hunnit med att gå på söndagsmarknaden i Ipanema och nu funderar jag på om jag ska orka ta en kvällspromenad längs stranden... Jag kan verklige inte fatta att vi ska åka hem imorgon. Det känns konstigt. Efter tre månader på resande fot långt borta från familj och vänner och hemmet så ska man nu komma hem. Men det ska bli skönt och så kul att träffa alla! Men vad händer sen? Som alla frågar. Vad ska du sen göra? Och ja, jag vill inte tänka på det, jag försöker låta bli. Jag ska ta det när jag kommer hem (vilket alltså är om några dagar bara...hjälp.. ;S).

Nä, vet ni vad. Sista dygnet i Rio nu. Sen hörs vi när jag kommer hem till Sverige igen!




Copacabana at night. Tyvär inte tagen av mej.



8 december! En vecka tills vi befinner oss i kyliga Sverige igen



Nu är vi alltsa tillbaka i Rio, tillbaka där allt började. Vi tillbringar våran sista vecka här och nu har vi inte ens en vecka kvar. Om en vecka precis är jag hemma i Boden igen och sover i min gamla, sköna, underbara säng. Ska bli så otroligt härligt och skönt att komma hem efter att ha varit och rest tre månader och borta från alla där hemma.

Men nu ska ska vi passa på att njuta innan dess! Njuta av värmen (fast jag måster erkänna att det är lite olidligt varmt ibland, man bara svettas och svettas!), innnan det bär iväg till kylan. Idag har vi solat på Copacabana, ätit acai (mmm!), jag har varit ute på en träningsrunda och snart ska jag besöka kvällsmarknaden. Igår var jag och Kajsa uppe på sockertoppen, ett berg med bra utsikt över hela Rio dit man åker med cablecars (kommer inte på det svenska ordet...) upp.

Snart ses vi i alla fall!


Här kommer två bilder från Ilha Grande. Checka in min resedagbok (resedagboken, Idaala) för mera bilder!











RSS 2.0