2 november!

Det var kanske inte så bra att sova några timmar på eftermiddagen idag som jag gjorde. Jag kommer ju aldrig kunna somna nu för natten, jag känner mig jättepigg och inte alls trött ju.
Imorgon blir det dessutom en lång dag igen, CAD hela förmiddagen sedan bis, feedback på rapporten och möte med gruppen, och sedan ska jag vara med på aspningen och hjälpa till att arrangera gasque. Så jag skulle behöva sömn. Jag får väl ta fram matteboken i värsta fall och läsa, då kanske jag lär somna?





31 oktober!

Jag blev väckt halv tre i natt av Sofie, yrvaken men relativt pigg gav jag mej iväg med ett gäng klasskompisar till skolan för nattaktivitet med snok. Jag hade ändå hunnit få fem timmar sömn inatt så det var ändå inte allt för illa. Det var dessutom första natten i min egna säng i min egna lägenhet.
Under de följande fem timmar tills det att vi började skolan med matteföreläsning så busade vi lite (målade lite inne hos anollk och vnollk), drack glögg, myste, målade lite mera, drack spetsat kaffe och åt frukost. En mysig natt/morgon. Men matteföreläsningen och matteövningen var rätt tung vissa stunder. Jag for hem och sov i några timmar på eftermiddagen så jag vet inte hur bra det kommer gå att sova nu ikväll. Mitt dygn är helt omställt nu känns det som.



 

 


 


30 oktober! ses om sju veckor

Nu har jag sagt hejdå till familjen för den här gången, nu ses vi igen om sju veckor när jag kommer hem till jul. Sju veckor är ju inte mycket, det kommer gå fort. Det var i alla fall riktigt roligt att få träffa mamma och pappa och lillasyrran. Tiden gick bara så fort och vi hade hela tiden saker att göra. Lägenheten står nu klar och jag sitter och skriver första blogginlägget ifrån den faktiskt. Det känns riktigt bra. Min egna lägenhet. Liten men mysig! Jag ska ta några kort på den någon dag och visa. Hur skulle jag gjort om inte mamma och pappa hade varit nere här och hjälp mej att flytta? Det hade varit riktigt jobbigt. Men usch vad det tar på krafterna att flytta! Och då flyttar jag ändå bara från ett rum till en etta utan att ha så mycket saker. Tänk vilket arbete att flytta när man har massa saker. Jag ser inte fram emot den dagen... Nu blir det att bo här ett tag på Gibraltargatan.
Jag har kommit på i efterhand nu massa småsaker som jag skulle behöva köpa, bla en pall för den här lägenheten är inte gjord för korta personer som mej. Alla skåp och hyllor sitter ju så himla högt upp och eftersom det är så lite förvaring så måste jag ju utnyttja allt som går. Så en hög pall är ett måste, inte ens stolarna mina räcker till.

Inatt klockan tre är det nattaktivitet med aspningen så jag tänkte försöka sova några timmar nu innan. Svårt att somna såhär tidigt bara.



29 oktober! snart inflyttning!

Dagen började med att jag blev väckt av först min syrra som skulle iväg på tävling i Uddevalla vid halv sju och sen av pappa vid halv nio som tyckte att det var dags att stiga upp för att vi hade så mycket att göra idag. Typiskt pappa att vara så stressad och ha bråttom. Men vad gör man inte för sin pappa som man inte träffat på över två månader. Hela dagen har sedan gått till att montera ihop alla IKEA möblerna och storhandla på Ica Maxi. Rätt påfrestande dag idag med. Vi avslutade med en god middag gjord av mamma, älgkött med potatisgratäng och svampsås. Längesen jag åt så god mat! Gud vad jag har saknat älgkött.
Lägenheten är i princip färdig, det är bara en del saker kvar i mitt rum här hos Brita som jag bor nu hos som jag måste flytta dit. Så snart blir det inflyttning! Det känns himla bra! Jag är så glad just nu. Imorgon blir det dessutom stan en sväng och lite shopping kanske. Det var flera veckor sedan jag var på stan senast, jag har bara varit på Chalmers och pluggat typ. Så för att orka imorgon går jag och sover nu, medan mina klasskompisar festar på Halloweenkalaset på festU. Glöm inte att ställa tillbaka klockan en timme!! Jag älskar vintertid, då får man en timme extra!




28 oktober! finbesök

Igår var det pubrunda på Chalmers som alltid första torsdagen varje läsperiod. Denna gång fick alla vi som aspar chansen att prova på att arrangera och jobba på pubrundan. Så det var jobb från tidiga torsdagsmorgon till sena natten och jag fick pröva på allt från att stå i baren, till garderoben, grilla hamburgare och stå vakt. Det var jättekul de mesta och kvällen gick mycket fortare än jag någonsin hade trott. Nu blir jag även sugen på att söka till snok som har hand om pubrundan. Vi får se hur det känns efter hela aspningen.

Det blev inte mycket sömn inatt i alla fall, det var upp för CAD föreläsning klockan åtta imorse. Sedan lite möte med bis-gruppen innan jag hämtade nyckeln till lägenheten och mötte upp mamma och pappa utanför min nya lägenhet. Det kändes så himla bra och speciellt att få låsa upp sin egna lägenhet med sin egna nyckel äntligen. Så eftermiddagen tillbringades på IKEA. Jag som annars älskar IKEA ,och speciellt nu när har någonting att köpa möbler och saker till, tyckte det var otroligt skönt att få komma därifrån sen. Efter en hel lång dag, IKEA besök och lite sömn så är man inte så värst pigg och nu skulle jag bara vilja gå och lägga mej. Men det blir att vara uppe ett tag till och umgås med familjen. Jag är så glad att dom är här!


Min fina asp-tshirt som tog 8 timmar att fixa. En snobben som visar ens personlighet och jag tycker att jag lyckades rätt bra, en förvirrad, frågande snobben som är studsig och glad. Samt mitt aspnamn Bod1 (lite finurligt, inte jag som kom på det dock).

 



26 oktober! 21 år

Det har känns som en vanlig dag idag, förutom att jag fått lite gratulationer här och var. Och alla gratulationer värmer! Tack alla! I helgen blir jag mera firad när familjen kommer. Det är inte länge kvar nu och jag ser riktigt mycket fram emot det.
Idag blev det innebandy igen på skolan, så himla skojigt att bara spela i två timmar. Nu får jag ju min egna klubba i helgen dessutom.

Livet är bra nu!




25 oktober!

Efter en dag av sju timmar CAD och åtta timmars tillverkning  av asp-t-shirt (plus ett litet träningspass där emellan) så stupar jag nu i säng. CAD är programmet som arkitekter och konstruktörer använder för att göra ritningar och planlösningar och 3D bilder i och om man gillar the sims så skulle man gilla CAD har jag hört. Eftersom jag älskar the sims så tänkte att det skulle bli väldigt kul kurs. Och det är roligt, men det är långt ifrån lika enkelt som the sims (rätt så mycket mer avancerat än så). Jag och Victoria höll på att bli tokiga på programmet ett antal gånger när taket inte ville försvinna tex och det bara kom upp felmeddelanden. I the sims kom det aldrig upp felmeddelanden...
Tillverkningen av asp-tshirten tog lite längre tid än jag trott, halv ett for jag ifrån skolan typ. Vi skulle måla våran personlighet som snobben typ 6-8 ggr med färg på tröjan samt samt skiva lite på den. Jag var bland de sista kvar och ändå så jobbade jag på bra utan att prata allt för mycket.

Imorgon fyller jag år och jag kommer vakna upp till väckarklockan, ingen som kommer väcka med med sång och frukost på sängen. Dom får allt fira mej i helgen istället, min familj som kommer på besök. Som tur är så har vi alla fall sovmorgon till tio. Det kan behövas nu.



23 oktober! söndagslyx

Jag unnar mej sushi efter en underbar långpromenad i slottskogen. Skön söndag med andra ord. Tvkväll istället för pluggkväll? Jajamen.


 




23 oktober! lov

Solen skiner ute, mattetentan är avklarad, kvällen igår var väldigt bra och jag har tagit första sovmorgonen på flera veckor. Kan det blir bättre nu? Jag har lov i typ 36 timmar också. Så ovanligt och konstigt att inte ha känslan att jag måste plugga. Men på måndag börjar nästa mattekurs, en variabeln. Bara att ladda om inför den. Idag måste jag försöka att börja packa inför flytten. Jag kommer inte ha så mycket tid för det till veckan känns det som. Sen ska jag ut på en promenad i solen.



21 oktober! nu får det gå som det går



Nu har jag gett upp matteplugget för tentan imorgon, det får gå som det gå helt enkelt. Sen klockan två har jag typ inte fått något gjort alls. Jag känner mig så omotiverad, less, deppig och trött. Det är inte så farlig med omtenta, det är många som kuggar inledande matte och jag har trots allt fem år på mej att klara den. Jag hoppas på att jag tur imorgon med uppgifterna. Det ska bli så otroligt skönt när den är över. Typ 18 timmar kvar tills vi får fira eller sörja. I alla fira att första tentaveckan är över. Vecka med plugg tolv timmar om dagen typ och där jag tillbringat nästan all min vakna tid i skolan. Kaffe, kaka, bra sällskap och mycket skratt har gjort att jag orkat med veckan. Jag har dessutom kommit fram till att jag är mest koncentrerad och får mest gjort på morgonen/förmiddagen och på kvällen. Efter lunch, på eftermiddagen, har jag så mycket energi typ, överskottsenergi, så att jag inte alls är fokuserad. Därför jag och Victoria sprang fyra trappor upp efter våra pluggpauser för att göra av med energi... Kanske för mycket kaffe?

Jag ska i alla fall ta mej ut och springa i regnet och rensa tankarna lite nu.



19 oktober!

Första tentan avklarad med ett godkänt i alla fall. Det firade vi med att sitta kvar på skolan till halv tio och plugga matte idag igen. Två dagar kvar till av plugg, sen blir det att fira (eller sörja!).




18 oktober! första tentan

Imorgon är det dags för första tentan på Chalmers. Matlab. Det känns ändå rätt bra, ett godkänt borde jag klara. Förra året var det bara två som kuggade så det känns inte alltför svårt. Tentorna brukar vara ganska så lika och jag har pluggat lite gamlatentor så jag håller tummarna att det kommer sånt jag kan nu! Nu ska jag bara ta en dusch och ladda inför imorgon.
För övrigt slog jag rekord igår med antalet pluggtimmar på skolan. Från nio på morgonen till halv tio på kvällen satt jag och Victoria, över tolv timmar alltså med matte. Vilket liv man lever på Chalmers. Det enda jag gör hemma är att äta frukost och sova typ. Resten av tiden tillbringas på skolan. Men alla härliga människor på skolan, i klassen, gör det ändå till rätt lätt och rätt roligt att stiga upp varje morgon och tillbringa en hel dag på skolan med plugg. För vi har rätt kul mellan allt plugg också. Det krävs en del pauser och fika för att orka med tentaplugget och det är vi rätt bra på att ta. Nästan så man börjar oroa sig över alla godsaker man stoppar i sig nu och att träningen blir lidande.






15 oktober! lördagkväll

Till middag blev det nudlar med kyckling, wokgrönsaker och thaicurry sås, riktigt gott! Resultatet ses nedan.



Kvällen fortsätter kanske med Patrick, han är en grym kille. Måste ses! Han kanske blir min räddning.




http://patrickjmt.com/

Trevlig kväll på er!


15 oktober! tentaplugg

Väckarklockan ringde halv åtta imorse för min del och jag var på skolan två timmar senare. Tragiskt att tillbringa dagen på skolan med att plugga vektorer och interferenser m.m när det är lördag och solen skiner utanför. Men är det tentavecka så är det.
Det blev plugg till halv fyra, sen gav jag upp och bestämde mej för att hinna njuta lite av det fina höstvädret. Varför ska det vara så här fint väder just under tentaplugget? Så himla typsikt! Nu ska jag ge mej ut på en springtur och få lite friskt luft och röra på mej lite, det kan behövas. 
Jag tog mig igenom i alla fall en gammal mattetenta idag så framåt går det och det blir mest troligt lite mera plugg senare ikväll.

Utanför mitt fönster imorse.



13 oktober! torsdag

Träningsvärk i rygg, ben och rumpa sen igår från innebandyn. Massage hade inte varit dumt nu säger jag bara! Dum som jag är så bokade jag även in ett pass på fysiken, krafttag. Som bodypump på stepin i Boden. Det kanske inte var det bästa när jag redan hade massa träningsvärk och inte kört styrketräning på typ fyra månader (?). Så hej ännu mera träningsvärk imorgonbitti!

Imorgon är det fredag och sedan tentaplugg-helg! Hoppas ni har en roligare helg framför er.




12 oktober! Innebandy, vad jag saknat det!



Idag har det varit toppen väder här i Göteborg, soligt hela dagen och blå himmel! Man kan inte annat än vara glad då! Eftersom att det känns som att det inte händer allt för ofta här i Göteborg... Därför tog och Sofie och bestämde oss för att ta tillvara på den fina dagen och byta pluggmiljö. Så istället för att sitta i skolan och plugga så for vi till Haga och satte oss på ett cafe och räknade matte med en supergod chokladcheescake och kaffe på sidan om. Helt perfekt!

Dagen har även bjudit på säsongspremiär av innebandyspel för min del. V-teknologen har bokat kårhallen för innebandy en gång i veckan och alla som vill få vara med. Så jag och Hanna bestämde oss för att vara med, fast vi var tveksamma ifall vi skulle våga typ... Det var vi och en till tjej, så tempot var riktigt högt med i stort sett bara killar. Men det var riktigt kul! Som jag har saknat att spela innebandy. Däremot kände det att jag inte spelat innebandy på ett bra tag, det där med snabba ryck och högt tempo korta perioder är jag inte riktigt van vid nu så jag är helt slut nu. Dessutom hade jag inte ätit något sen lunch (förutom fikat då) så jag var helt tom i magen och kände att krafterna tog slut under spelet på grund av det också. Jag var helt darrig efteråt. Nu har jag i alla fall fått gröt i magen, mer än så orkade jag inte laga. Bra dag, imorgon satsar på en dag med ännu mer plugg och träning!



11 oktober!

Idag hade jag förresten redovisning, första redovisningen på år och dar. På gymnasiet hade vi ju verkligen redovisningar hela tiden men nu kände jag mig lite vilsen och kom knappt ihåg hur det var att redovisa. Det var delredovisning i BIS om vårt byggprojekt. Det sköna var att jag knappt var nervös alls, jag som annars förut alltid har varit väldigt nervös och har tyckt att det varit väldigt jobbigt att redovisa. Det kanske berodde på att det inte sattes betyg på den, utan vi skulle bara få feedback för att sedan kunna göra en bra slutredovisning. Men jag har kanske också blivit säkrare på mig själv.




11 oktober! Vecka 43

Just nu vill jag bara att det ska bli vecka 43.

Veckan efter alla tentor och slut på allt plugg dygnet runt för ett tag i alla fall. Veckan då aspningen börjar vilket jag är väldigt sugen på nu. Veckan då jag fyller år och det säger väl sig själv. Även om jag inte vill bli äldre längre så är det alltid roligt att fylla år. Veckan då mamma och pappa kommer. Jag börjar sakna dem rätt mycket nu vissa stunder. Slutligen även veckan då jag får börja flytta in i min lägenhet. Superbra vecka alltså!






9 oktober!

Trött. Ont i huvudet. Blöt. Hungrig. Less. Omotiverd till allt.
Det kan beskriva mej just nu, hemkommen efter att ha gått sista biten i regn och storm från skolan för att min spårvagn inte körde från korsvägen idag efter att ha pluggat matte i fyra timmar.
Jag vill bara gå och krypa ner under täcket i sängen och se på något bra avsnitt av vänner. Men istället ska jag vänta på att hon jag bor hos har lagat klart sin middag med sina barn så att jag kan gå ner och laga mat. Vid sådana här tillfällen känns det extra skönt att ha något eget och slippa anpassa sig till någon annan och inte tänka på att vara ivägen.

Förresten trodde jag att det blixtrade ute nyss, men istället var det bara massa fyrverkerier. Antar att det är Liseberg som skjuter fyrverkerier för att det är sista dagen för sommaröppet. Men inte så tokigt med fyrverkerier utanför ens fönster.



9 oktober! Lördagkväll utanför chalmers



Det blev en riktigt fin lördagskväll efter en rätt effektiv dag av städ, storhandling, promenad och plugg. Kvällen började med middag på Danilo (restaurangen i filmstaden) med Hanna, Hanna, Elin och Victoria ifrån klassen. Stället var riktigt mysigt och bra, riktigt god mat. Dock kanske inte riktigt priser för en student.
Efter middag var det bio, "Whats your number?". Alla besökarna på bion var i samma kategori som oss, tjejer i vår ålder eller något yngre. Men filmen var väldigt bra! En mysig och rolig kärleksfilm precis som de ska vara. Den var värd att se helt enkelt. Det känns som det var ett tag sen jag såg en riktigt bra film. Kvällen avlsutades sedan med häng på ett uteställe. Första gången jag är ute någonstans utanför Chalmers.

Milrundan i skatås idag. Tungt och segt, men jag gjorde det. Det är det viktiga nu. Att ta mej ut och genomföra det. Nu ska jag bara duscha och äta och sen pallra mej till skola för plugg, som vanligt.



7 oktober! freeedag!

Min fredag började dåligt med en dugga i matte som inte gick bra som vanligt, vilket ledde till ännu mera oro och stress över tentan. Men den bättre efter en eftermiddag med matteplugg i bra sällskap. Att matteplugg i över fyra timmar en fredageftermiddag kunde vara så roligt visste jag inte. Dock kan ni ju själva tänka er hur mycket matte det blev gjort sista timamrna och hur mycket vissa saker spårade.

I helgen väntar massa plugg! Matte och matlab, så rolig helg det ska bli och ännu roligare blir de dessa två veckor framöver. Gud vad jag tjatar om plugg nu i bloggen. Men det är typ det enda spännande som händer för mej. Ja, imorgon ska jag faktiskt på middag och bio med några tjejer från klassen. Skönt avbrott från plugget. Det ser vi fram emot! Sen har jag faktiskt skaffat gymkort nu på fysiken så nu äre träning som gäller på riktigt! Det roliga var att när jag skulle fixa kortet så skulle hon i kassan helt plötsligt ta ett kort på mej i webcam. Svettig, rödrosig om kinderna och slickat hår (jag hade tränat innan) försöker jag le lite halvt. När jag sedan får kortet i min hand så blir jag helt förskräckt, fotot på mig är på kortet! Herregud, jag trodde de bara skulle ha kortet på datorn typ. Detta kort kommer jag gömma långt inne i plånboken. Det är ju nästan så man får ångest varje gång man ska träna och plocka upp kortet och ser den där äckliga bilden på en själv. Huvva.
Nu ska jag och min godispåse ha en mysig fredagkväll! Ha de bra!



5 oktober! nedräking tenta?

Nu börjar det känns som att tentorna är inom räckhåll, det börjar kännas allt mer stressigt med alla kurserna nu och tiden räcker inte till. Dygnet har alldeles för lite timmar nu och då sover jag ändå inte allt för många timmar. Idag var jag inte hemma förrän efter tio på kvällen från skolan. Imorgon blir det en ny dag full av plugg trots att jag inte har någon lektion. Vet inte hur jag ska planera dagen så jag ska hinna allt...




4 oktober!

Nu ger jag upp matten för ikväll. Det får bli att plugga imorgon istället och hoppas på att någon som förstår det här bättre än mej kan hjälpa mej.
Imorgon ska jag dessutom på en intervju för att bli privatlärare/hjälplärare. Det hade varit både kul och bra att kunna bli det. Perfekt med lite extra pengar samtidigt som det är en bra merit på CVet.

Jag var ju så sugen på bulla så jag tyckte jag var värd en till idag efter att ha sprungit i regn och försökt förstå mej på matten. Och man kan väl inte äta för många på kanelbullens dag? Så jag knallade iväg till Ica Focus som ligger typ fem minuters promenad från mej. Men när jag kommer dit är kanelbullarna slut! Det är i och för sig inte så konstigt eftersom klockan var tio på kvällen, men det var en besviken tjej som köpte pistagebullar istället. Med ett iskallt glas mjölk så duger det väldigt bra. 



Matteböckerna och mitt kvällsfika!

 


 

 


4 oktober! Kanelbullens dag

Ingen har väl missat att det är kanelbullen dag idag? Ett måste att äta minst en bulla idag. Jag tog en bulla och en kaffe under matlab föreläsningen. Så gott och så värt! Just nu sitter jag och försöker förstå mej på inverser i matten och är grymt sugen på ett glas iskall mjölk och en bulla. Jag funderar på ifall jag ska orka pallra mej ner till Ica och köpa, men samtidigt så måste jag få lite matte gjort... Jag får se, dom stänger ju inte förrän elva så.

Idag hade vi bara två föreläsningar så efter dom träffade jag Jossan på stan och åt en lunch med henne, vi har bara hunnit träffas en gång sen jag flyttade hit så det var väldigt kul att ses. Linnea kommer kanske ner till helgen, jag håller tummarna för henne att hon får en sista minuten flygbiljett! Det hade varit så roligt att få besök av henne.
Jag har även hunnit bli genomblöt efter en löptur i regnet. Det är aldrig så skönt att ta en varmdusch som efter en blöt springtur.



1 oktober! underbara höst!

Över 20 grader, soligt och fint och träden börjar få sånna vackra färger! Sånna här dagar bara älskar man hösten och jag vill inget annat än att ta långa promenader i skogen typ.


I torsdags fick jag lära mej att kepsa. Det verkar vara spelet som gäller på Chalmers. Det är sjukt svårt första gångerna och jag förstår fortfarande inte riktigt mej på det. Men kul var det. När klockan var typ 9 på kvällen så kändes det som att den var 3 på natten... Det var ju bra att jag var hemma efter tio när vi hade föreläsning klockan åtta morgonen därpå i alla fall.
Igår blev det dessutom oktoberfest, kul kväll det med! Men det blev däremeot en sen kväll, hemma först vid femtiden efter att ha missat sista spårvagnen hem och gått istället hela vägen hem. Det är i och för sig inte jättelångt, men jag gick lite fel några gånger. Jag skyller på att det var både mörkt och disigt ute.
Nu blir det en lugn hemmakväll med matteplugg. Ja, tro det eller ej men jag ska ta och slå upp matteböckerna en lördagkväll.

Aldrig att jag trodde att jag skulle tycka att det är normalt att sitta till efter klockan fem en fredagseftermiddag och plugga när man slutat skolan klockan tio. Eller att plugga matte en lördagskväll. Eller åka till skolan en söndag för att sitta och plugga en hel eftermiddag/kväll.













RSS 2.0