28 april! Cortegebyggande

Förra lördagen var det ju lilla dammiddagen. Nedan är det bilder från förfesten med ett par fina tjejer! Vädret var underbart och det var en toppenkväll! Lite för mycket rödvin resulterade dock i en rätt tung dag efter på byggplatsen på cortegen. Första två timmarna solade vi i skumhögen med solglasögonen på. Inte helt fel det heller. Resten av veckan har fortsatt i många timmar på byggplatsen. Det var ett krånligare och mer tidskrävande byggprojekt än vad jag trodde från början. Vi bygger ett lösnummer som ska bli en dressin. Ni vet en sån där som man pumpade sig fram med förr i tiden på järnvägarna. Men vi ska ha (har) vanliga cykelhjul under. Det har dock varit en del problem under veckan och vissa stunder har det nästan känns lite som att det aldrig kommer att fungera. Vi fick bland annat dåliga cyklar från början. Men i torsdags fick vi själva pumpen att fungera och nu är vi i stortsett helt klara OCH den verkar fungera!!! Lycka! Imorgon blir det att fixa det sista och sen på tisdagen är det dagen C när cortegen avgår! Då måste ni alla som befinner er i Göteborg komma och titta. Vi är ekipage nummer 3.
 
 
 
 
 



 
 
 
Sista bilderna är från VIsex CM gasque (det är ju CM i fest under cortegen, det som vi vann förra året). Temat var gasquers of Chicago, lite 1920-tals stil. Himla kul med CM sittning, det är ju någonting extra! Jättegod mat och bra underhållninh. Nu får vi se på tisdag om dom lyckas med att behålla pokalen på V/I.
Annars har jag även lyckats med att bli Fröken Majblomma i Cortegen! Eftersom jag gillar att tävla så skrev jag upp mej och var med på deltävlingarna under dagen i torsdags. Sen helt plötsligt gick jag vidare till semifinal i öltältet på kvällen och efter det även final. Jag var inte lite förvånad och överraskad! Jag var ju mest med som en kul grej. Nu ska jag få åka längs fram i Cortegen i balklänning vilket ska bli väldigt roligt!
 
 
 
 
 
 
 

19 april! Fredaaaaaaag

Slut på veckan och äntligen helg! Lilla dammiddagen på lördag och cortegen drar igång i helgen. Mycket roligt som händer nu framöver!

Dagen började mindre roligt med en 4-timmars föreläsning i inneklimat och tekniska system. Mim mobil hade 100% laddning halv åtta imorse och vid två tiden var den död. Det speglar ganska bra om hur rolig föreläsningen var... Den fortsatte betydligt bättre med en vända på stan för att fixa lite smågrejer och sedan var jag med i V:s lag i CM (Chalmers mästerkskapen) i kubb. Alltid roligt med lite tävling, mindre roligt att förlora. Men en jumboplats är det inte alla som klarar av att nå. Vi hade i alla fall trevligt! Syns på bilden nedanför också.
Min kvällsnöje har sedan bestått av en löptur med Henrik och Patrik. En långtur var det sagt, broarna runt närmare bestämt. Det slutade tillslut med att vi bestämde oss för att köra 21km! Med avslutning upp till Masthuggskyrkan som ligger väldigt högt upp. Jag är sjukt stolt över mig själv och det känns riktigt bra nu efteråt. Jag klarar mer än vad jag tror. Med mindre än en månad kvar (jag fick startbeviset igår!) till Göteborgsvarvet så känner jag mig inte alltför dålig nu.
 
Nu kommer jag somna gott!
 
 
 
 

16 aril!

Jag satt i över två timmar fram till klockan tolv på nattenå antagning.se och svor över och hade panik över att jag inte kunde skicka in min anmälan. Typiskt mig att vara ute i sista minuten då sidan ofta är överbelastad. Som tur var så förlände de anmälningstiden till idag kl. 24.00. Nu är den i alla fall inskickad! Det har ju varit så skönt innan när man haft klart och bestämt för sig vad man ska läsa och inte behöva fundera på det. Nu ska man helt plötsligt börja söka och välja kurser inför hösten och på så sätt påverka sin utbildning och styra den till viss del. Jag ogillar alla sånna sorters val. Särskilt när det finns så stort utbud av kurser och det är svårt att hitta kurser.
 
Det är för övrigt väldigt ovanligt att jag hinner sitta här innan skolan börjar. Den tiden har jag aldrig. Ändå steg jag ungefär upp samma tid som jag brukat, kring kvart över sju.

14 april!

Det mest spännande som har hänt idag var att brandalarmet gick när jag jobbade J.A idag och alla fick utrymma kårhuset. Detta på grund av rök från lasergame som annordnades i kårhuset. Kul grej att ordna lasergame där synd bara att jag råkade jobba och inte kunde vara med. Det kändes i och för sig skönt att tjäna lite pengar. På tal om jobb och pengar så börjar få lite ångest och panik över sommaren och jobb. Jag har ännu inte fått någonting, jag satsar på att få praktik någonstans men det verkar väldigt svårt. Eftersom jag ska tågluffa i juli i tre veckor så kan jag inte heller ta på mig någon period i hemtjänsten... Än är det ju ett tag kvar så jag hoppas det löser sig.
 
Förutom jobb känns det som att jag knappt hunnit något i helgen. Jag har knappt fått något plugg gjort eller annat vettigt. Det blev i alla fall födelsedagsfest och utgång på excet igår. Ännu en gång kan jag konstatera att det inte är mycket som slår schlagerdansgolvet där! Bra kväll helt enkelt.

Mål april

Efter att ha fått lite inspiration och motivation från kompisar och folk runt omkring så tänkte jag nu försöka ha en "nyttig" månad sen jag kom tillbaka hem till Göteborg efter lovet. Jag har ett alldeles för sötsug som jag vill bli av med eller i alla fall minska på, så därför ska jag försöka så långt det går att inte äta något sött (godis, fika osv). Det är riktigt svårt för mig som kan få värsta fika och godissuget när som helst. Jag har klarat mig i en hel vecka nu och det har gått bättre än jag trott. Såklart kommer det kanske bli någon fika eller så vid något speciellt tillfälle. Dessutom ska jag satsa på träning nu. Det är i och för sig ett måste inför Göteborgsvarvet (det närmar sig med stormasteg!!). Men att äta nyttigare är också ett sätt att komma i bättre form inför det. Jag har hunnit med ett löppass varannan dag sedan i fredags. Det är så skönt när det börjar släppa lite och man känner att man blivit starkare i löpning. Götebogsvarvet kanske inte är en omöjlighet i alla fall! Det är himla kul att fått motivation för att träna ordenligt nu. Det är knappt så jag vill ta en vilodag.
 
 

Hade ju inte vart så tokigt att vara lika vältränad som jag var här, 2008 Världsungdomsspelen Göteborg.
 
 

Söndag 7 april!

Det kändes bra efter fredagens tenta. Solen sken (börjar nästan bli en vana här i Göteborg också) och det var helg! Det firades med storhandling på maxi och en löptur. Det är nu man gillar löpning, i vårsolen när det går lagomt tungt. Firandet fortsatte med öl på andra lång med Vania. Helgen har fortsatt väldigt bra med bland annat shopping och fix av sånt jag annars inte hinner. Min cykel är nu inlämnad för reperation, en aning dyrt men jag har svårt att göra sådant själv när jag inte har några verktyg och egentligen inte riktigt vet vad jag ska göra. Ett nytt kedjeskydd behövde den och en eker var lös som också behövde ordnas. Skönt att kunna börja cykla snart igen!
 
I alla fall riktigt skönt att ha några dar utan att behöva tänka på plugg och ha ångest över plugg man borde göra. Jag låg i fas i byggnadsfysiken redan innan lovet och arkitektturhistoriskauppsatsen gick ända hyfsat fort att skriva. Som vanligt efter ett lov känner jag mig rätt taggad på sista läsperioden innan sommaren nu. Shit, vi har inte ens en läsperiod kvar! Mindre än åtta veckor innan det är sommarlov! Och det kommer gå fort! Snart börjar ju cortegen, vilket gjorde sig påmint idag när vi hämtade cortegeprogram. Så om någon vill köpa så har jag ett dussin och lite till för försäljning!
 
 
 

Påsken i Norr

Jag har haft en underbart härlig vecka hemma i Norr. Påsken hade inte kunnat bli bättre. En av de bästa tiderna på året i norr är vårvintern med sol, snö och lagomt kallt. Vädret var toppen under tiden jag var där, blå himmel och sol varje dag. Jag har åkt (längd)skidor nästan varje dag, umgåtts med mamma och pappa och träffat kompisar. Under påskhelgen var vi uppe i huset i Liviöjärvi och bara hade de lugnt och skönt och njöt. Jag uppskattar Liviöjärvi mer och mer för varje gång jag är där. Det är ett behagligt lugn och tyshet. Dock räcker det alldeles utmärkt med att vara där i 2-3 dagar.
Det enda negativa med semestern i norr är att jag egentligen inte hade 100% ledigt utan var tvungen att plugga till tentan som jag har imorgon. Även fast jag har hyffsad disciplin så är det svårt att plugga när man är hemma i norr. Det går helt enkelt inte att sitta 8-10h varje dag som jag skulle behöva. Jag hoppas ändå det ska räcka för imorgon. Efter det väntar i alla fall ledig helg! Eller inte... Det blir att skriva arkitekturhistorisk-uppsats som ska in på söndag. Nåvä, det är i alla fall vår ute nu och det blir jag uppiggad av!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0