27 maj! 15 h kvar!

Imorgon vid typ halv ett så börjar mitt sommarlov! Mitt första år på Chalmers är då avklarat. Det är sjukt hur fort tiden har gått. Samtidigt känns det så längesen som vi stod där på Götaplatsen första dagen och att jag har känt människorna runt mej betydligt längre än nio månader. Det har varit ett grymt år här i Göteborg och på Chalmers och jag ser redan nu framemot augusti och nollningen.
Men först ska sista tentan för året göras imorgon. Det ska nog gå bra, hoppas jag. Jag är laddad efter att ha varit duktig och sprungit i värmen med Henrik och sedan ärir sushi nere på stan och myst i kvällssolen. Jag kan inte vara annat än glad nu, även om jag är inte helt säker på tentan.






25 maj!

Livet är inte lika underbart idag. Pluggmotivationen har verkligen varit på noll idag. Det har inte alls gått bra. Jag kan inte motivera mej till att plugga just nu och verkligen inte när det är sånt här väder. Jag vill bara få den här sista mekanik tentan gjord nu så jag kan ta sommarlov. Helst klara den också. Idag såg det dock mörkt ut... Jag vill också kunna vara ute i solen och sola, festa, kepsa, ha picknick i slottskogen, träna osv. Det blev i alla fall lite brännboll ikväll med ett gäng från klassen. Tro det eller ej, men det är massa mygg här också. Jag som trodde att jag sluppit dom. Nä nu ska jag försöka att sluta låta bitter och istället äta lite choklad och göra några tentauppgifter och hoppas på att dom går bra så jag får tillbaka självförtroendet.



24 maj! Livet är underbart

Trots plugg hela dagen lång fast solen steker ute så känns livet rätt underbart (okej, lite tentastressad är jag också). Det är så mycket roligt som jag har att se fram emot nu efter tentan. Sommarfester, häng, KINA RESAN, komma hem till Boden och nollningen i augusti. Det är bara en och en halv vecka kvar tills jag lämnar Göteborg i två månader. Det gör mej lite stressad för just nu vill jag inte härifrån. Det är ju så mycket jag vill hinna göra här när det är sommar och man är ledig. Jag får väl tänka att jag har mycket att se framemot när jag kommer tillbaka också och att jag får träffa alla hemma i norr. Dock känns det lite jobbigt att bo hemma så länge. Sen jag flyttade har jag högst bott hemma i två veckor (jullovet) och det var nog jobbigt det. Jag ska ju ändå jobba mesta delen av tiden.



22 maj!

Det har varit långt över 20 grader idag, säkert närmare +27 grader. Man börjar svettas så fort man gör något. Dagen har inte varit så effektiv, det har inte blivit mycket gjort. Jag hoppas på en bättre dag imorgon. Då ska jag försöka vara på skolan vid åtta. För omväxlighetens skull ska jag, Marie och Henrik sitta i bibloteket och plugga.

Jag måste medge att jag är väldigt klantig ibland. Imorse till exempel så skulle jag ta torrschampoo i håret. Jag tyckte det var lite konstigt när jag sprayade på det och när jag tittar på flaskan sen så ser jag att det är min deo-spray... Nästan för pinsamt för att skriva här.



22 maj! 1 av 2

Då laddar vi om för en ny tentaplugg vecka. Nu blir det istället för att läsa om stenar, bergrund och plattektonik räkna på statik och dynamik i mekaniken. Det ska bli lite roligt med omväxling och räkna lite än att bara sitta och läsa. Men det känns inte jättekul att sitte och plugga när vädret ska bli superbra. Över 20 grader typ varje dag och sol. Kunde inte sommarvädret väntat till efter tentorna?


Vi firade att första tentan var gjord med grillkväll hemma hos Lousie i klassen. Underbart god mat och trevliga människor gjorde kvällen riktigt bra. Idag tog mej en välförtjänt sovmorgon så nu efter lite frukost så ska jag dra mej till skolan. Det är inte alltför illa att plugga om man har goa människor bredvid sig.


20 maj! 10km

Jag hade med mej min iphone och använde runkeeper nu när jag var ute och sprang. Andra gånger jag gör det. jag tycker det funkar väldigt bra, men jag är rädd att det ska komma fukt i mobilen och det är därför jag inte riktigt vågat ha med den. Nu stoppade jag den i en plastpåse, men jag var ändå orolig för att det ska skulle hända nått när jag höll den i handen hela tiden. Den verkar ha klarat sig bra. Dessutom kunde jag lyssna på spotify och det var riktigt skönt med lite annan musik än den jag har på min ipod som jag haft i typ två år.

Löpturen gick rätt bra. Underbart att springa i värmen i bara shorts (jag fick dock skavsår mellan låren av dom...) och tshirt. Jag sprang till slottskogen och sprang en runda där och sen en annan väg hem. Perfekt löptur som man känner sig riktigt nöjd efteråt! Lite skorpa med marmelad och mjölk innan jag lägger mig i sängen och laddar upp för imorgon.




PS. Min lägenhet är aldrig så fin och städad som under tentaveckor! DS.

20 maj! pluggpluggplugg

 

Bilder från de senaste dagarna av plugg med bland annat Marie och Vicky. Idag har koncentrationen och fokus varit på noll efter lunch och det har inte blivit mycket gjort. Men det känns rätt bra ändå inför imorgon. Det känns som att jag kan det stora hela och jag hoppas att vi har tur med tenta-frågorna.

Mysig filmkväll igår med Marie och Henrik. Istället för att åka på bio som vi först tänkt så stack vi hem till Henrik och såg på "Älska mej igen". En väldigt bra film, enligt mej i alla fall. Sorglig men den slutade lyckligt. Den byggde på en verklig händelse och det tycker jag för det mesta gör en film väldigt bra.

Idag är det strålande sol och över 20+ grader ute (vilket också gör att fokus på plugg inte är så stort) så jag ska ut på en skön löptur tänkte jag. Det känns som en bra uppladdning inför morgondagen.


 

 


18 maj! Sista föreläsningen

Tidigt imorse lämnade mamma och pappa mej och jag är nu åter själv i min lilla lägenhet. Det har varit riktigt trevligt och skönt att ha dom här i veckan. Vi har fixat massa småsaker i lägeheten och bara myst och haft det trevligt.

Två dagar kvar (shit får lite panik när jag skriver att det är så kort tid!) till första tentan, geotentan. Just nu känns det rätt okej ändå och två dagar med intensivt plugg hoppas jag ska ge mej det som krävs till tentan. Jag och Marie satt till klockan sju ikväll och pluggade geo efter att haft mekanik till klockan tre. Så just nu snurrar det i huvudet av ändmoräner, randmoräner, rullstensåsar, sedimentering osv. Det var för övrigt sista föreläsningen för den här terminen och mitt första år på Chalmers. Den 28 maj tar jag sommarlov på riktigt efter sista tentan!




13 maj! så fina

V6 på halvtidssittningen som vi arrangerade innan påsklovet.

Tagna av fote.

 

Fina tjejer på Lilla dammiddagen

 


13 maj! glad

Solen sken när jag vaknade imorse och det var varmt och skönt ute. Igår genomförde jag en halvamara och kan känna mig stolt över det. Mamma och pappa kommer på besök imorgon. Jag har fått sommarjobb i 5½ vecka. Om tre veckor befinner jag mej på väg till Kina. Jag har fullt av underbara människor runt omkring mej som gör mej glad. Så det gör ingenting att det är tentaplugg i två veckor när det finns så mycket annat som gör en glad. Livet är rätt bra ibland!


Det blev grillning av hamburgare, majskolv och hallumi ikväll med några fina personer efter några timmar av mekanik plugg.


13 maj! Sliten tjej

Jag tog mej igenom Göteborgsvarvets 21km igår under två timmar. Tiden slutade på 1.53 och det är jag rätt nöjd med tanke på att jag inte tränat så pass mycket och festat desto mer. Det var riktigt tungt att springa och sista tre kilometrarna orkade knappt mina ben bära mej. Men känslan efteråt är oslagbar! Flera gånger i loppet funderar man på varför man plågar sig själv med att göra sånt här, men några timmar senare så är man taggad för nästa år igen.
Idag har jag träningsvärk i benen och ont i fötterna efter blåsor och skavsår. Men jag är nöjd.


En inte alltför charmig bild på mej strax innan loppet, från Jessika.

 





12 maj! Snart äre dags!

 

Jag laddar upp med havregrynsgröt och lite mekanikplugg. Bara några få timmar kvar nu. Nervositeten börjar komma...

 



11 maj! Georesa

Fyra dagar ute i skogen för att titta på stenar och jord och mäta vatten och sprickor. Det är ungfär vad georesan handlade om. Vi åkte tidigt på tisdag morgon och kom tillbaka idag vid halv sju på kvällen. Resan var faktiskt riktigt bra, lärorik och mysig, trots vädret. Vi hade riktigt otur med vädret, det regnade tre av fyra dagar. Inte så kul att traska ute i skog och lera i spöregn och bli blöt och frusen. Man är inte jättetaggad på att lära sig om kvartärgeologi och vattenkemi då. Men det var ändå riktigt givande och jag har lärt mig så sjukt mycket! Dessutom hade vi riktigt mysiga kvällar på vandrarhemmet i Forsvik med god mat, spel och prat.

 

Väskan är typ uppackad nu, jag har duschat och laddat med pasta, bacon och pesto inför imorgon. Jag har även hunnit hämta nummerlappen inför imorgon. Just nu känner jag mig väldigt lugn men det kommer nog ändras till imorgon. Nu ska jag tänka positiva tankar. Det inte spelar någon roll hur fort jag springer eller vilken tid jag får. Bara jag genomför det och klarar av det så ska jag vara nöjd. Jag har sprungit halvamara förut och trots att jag är långt ifrån tränad för det nu så kan jag fixa det om jag vill.

 



7 maj! mat..

 

Upptäckte att jag hade flera bilder på middagar som jag ätit förra veckan. Typ wok med kyckling, nudlar och grönsaker, tomat- och vitabönsoppa, tacopaj med Marie och igår pizza med Marie.

 

 


7 maj! 5 dagar kvar

Det är mindre än fem dagar kvar nu till varvet och nervositeten börjar att komma. Men gårdagens långlöpning fick mej att känna mej lite bättre inför lördagen i alla fall. Jag sprang med en kille på V som ska springa i samma startgrupp som mej så vi borde ha samma ungefär samma tempo. Dock så har ju mitt tempo sjunkt avsevärt sen förra året. Vi sprang broarna runt, alltså nästan så som varvet går, och det borde ha blivit närmare 18km. Vissa stunder var skitjobbiga och jag trodde inte jag skulle orka. Men det gick och jag var helt död i benen när jag kom i mål. Men hoppet finns i alla fall nu att jag kan klara 21 km på lördag!

Imorgon åker jag på georesa med klassen till Kinnekulle (?). Fyradagar ute i skogen för att kolla på bergarter, mineraler, naturen osv. Alla säger att det är en riktigt rolig resa och jag tror det kommer att bli det. Bara vädret blir bra och det inte regnar. Matlådan till lunchen står i alla fall redo och snart är även väskan packad. Vi ses på fredag alltså!




5 maj!

Vädret har blivit sämre nu, värmen är borta och det är inte blå himmel och strålande sol. Men det är i alla fall betydligt bättre än hemma i Boden där det snöar och är oväder. Jag saknar inte att ha snö i maj i alla fall. Så nu är jag mera än annat glad över att jag bor i södra delen av Sverige.

Dagen började väldigt bra och fortsatte med mekanikplugg på skolan. Avslutningen på dagen blev middag med Marie hemma hos mej (tacospaj och kladdkaka) och film hos Henrik. Nu blir det sängen och ladda för ett långpass imorgon och mekanikplugg. Om en vecka ligger jag förmodligen utslagen efter att ha förhoppningsvis tagit mej igenom dom 21 kilometrarna.




3 maj! 10km

10 kilometers löpning med Henrik i Skatås i kvällssolen är avklarad. Så bra det känns! Nu kan det bli fredag och helg och jag kan ha gott samvete efter att ha tränat tre dagar i följd nu.

 

 

Två timmars mekanikplugg ute i solen resulterade i att jag fick frågan om jag varit och tränat. Jag var alltså röd i ansiktet och på bröstet efter den korta stunden. Snacka om att solen tar bra nu. Hur härlig som helst att sitta utte och plugga. Det är kanske inte världens effektivaste dock...

Idag hade vi bara en enda lektion, en obligatorisk geoövning, eftter det tänkte jag plugga resten av dagen men istället drog jag, Vicky och Marie ner på stan och shoppade. Jag fick med mej en hel del hem, nästan för mycket. Jag har lite ångest nu i efterhand om jag har råd. Det är bara en månad kvar nu tills jag drar till Kina, Peking. Herregud vad tiden går fort! Snart ses vi Evelina och Emilia!

 

 


 


2 maj!

Duggan är gjord, kylskåpet är fullt, deklarationen är inskickad, vädret är underbart, jag har sprungit två dagar i följd och jag är alllmänt väldigt glad just nu! Kan det bli bättre?

Helt underbart att man kan springa i halvlånga tights och t-shirt klockan nio på kvällen. Det känns riktigt som sommar i luften. Men tyvär ska det bli sämre väder nu och det ser ut att bli regn nästa vecka när vi ska åka på georesa och gå i skogen hela dagarna...



1 maj! Underbara vår!

Vagnen jag var med på. De hade gjort den grymt bra och jag är så stolt över alla som var med i gruppen!

 

Här i Göteborg har det varit typ sommarvärme idag. Det har legat folk utanför mitt fönster i bikini och solat och jag svettades av att gå i leggings och tshirt. Löven har slagit ut nu också och det känns verkligen som vår, påväg mot sommar, nu. Underbart!!

 

 


 


1 maj! CM-vinnare!!!

Det var en helt otroligt grym dag/kväll/natt igår! Som ni kanske förstått så vann vi, VI-sex, CM, Chalmers mästerskapen i fest!! Numera är vi mästare i sex 2012! (Chalmers språk)
Det gick ett rykte om att vi hade vunnit under kvällen men vi vågade inte riktigt tro på det och vara riktigt glada förrän vi visste att det var säkert. Efter Den svenska björnstammen hade spelat så presenterade de första-, andra- och tredjeplatsen. Tredjeplatsens motivering passade in på oss också så det var sjukt nervös att stå där och vänta på resultatet. Det var en sån otroligt underbar och skön känsla när vi ropades ut som vinnare! Alla timmar och allt slit och jobb som vi lagt ner känns nu så värt det.
Dessutom tog V-sektionen hem de övriga priserna också, fyra av fyra priser. Bästa vagn, bästa tekniska lösning och bästa lösnummer under cortegen. Bästa vagn var för övrigt den vagn jag "byggde" på, men eftersom jag inte byggde eller var med på själva cortegen så tar jag inte åt mej någon ära där. Idag är man stolt att vara V:are i alla fall! Efter att festU stängt så firade vi med snaps och champange i snusket.





RSS 2.0