31 juli!

Vilka bra dagar det varit. Middagen på bränna i torsdags var kanon, underbart väder med god mat och bra sällskap! Fredagkvällen tillbringade jag med Linnea i Luleå med en underbar promenad längs norra hamnen, massa fotande, pratande, godis-picnic på Gultzaudden och film. Lördagen bestod av min första långa springtur på två månader (och det kändes oväntat bra!), badande på alder med mamma och sen en kväll i Piteå med Maja, Malin och Linnea. Veronica Maggio och The Ark hann vi se och en hel dansande i ett av tälten och självklart ätit godmat (wokad älg).

Lyckad helg avslutades med en lång och skön promenad med Evelina runt Bodträsket. Livet är bra för stunden.


31 juli! piteå dansar & ler!



29 juli! en kväll på bränna



27 juli! :)

Åh nu känner jag mej rätt glad!
Toppenkväll med bra träning och besök av Maja. Lönen in på kontot, både för juni och juli månad. Underbart! Och imorgon väntar middag på bränna med tjejerna och på lördag Piteå dansar och ler. Det ser bra ut det här!



27 juli! onsdag

Nu börjar jag bli lite stressad. Tre veckor kvar hemma i Boden, tre veckor kvar av sommaren. Det känns ju som att sommaren nyss börjat och att jag inte ens har hunnit en bråkdel av allt jag ville göra i sommar. Jag har ju haft så mycket jobb. Visst det är bra med jobb, men nästa sommar ska jag vara ledig betydligt mera. Nog för att det säkert kommer sluta med att jag tar på mej arbete i alla fall...

I alla fall så har jag två och en halv helg hemma i Boden kvar nu, varav en som jag jobbar. Så det är inte mycket tid. Jag försöker inte tänka på det, men tiden går ju så sjukt fort.

Och bostad har jag ännu inte fixat. Det känns så himla svårt och därför har jag inte riktigt orkat bry mej så mycket som jag borde göra. Jag tänker bara att det löser sig. Men nu är det verligen dags att ta tag i det.





26 juli!

I söndags kom ju mormor och morfar och moster och hennes man från Uppsala hit och vi for på en utflykt till ett ställe utanför Boden där en kvinna hade lite konstutställning. Det bästa var ändå våfflorna med rabarber- och
kanelsylt.







För övrigt så har jag sprungit runt träsket efter kvällsjobbet och sitter nu och myser med en skål jordgubbar med mjölk och flingor. Mums! Finns knappt nå godare på sommaren.



24 juli! en dag i en stuga

 

En dag i Evelinas stuga i Västbo med utflykt till Laxede där det bjöds på godaste laxsmörgåsen som jag ätit och underhållning med sång av Eves moster. Promenad, surströmingsmiddag (där vi var nära på att åka när vi hörde talas om att det skulle bli surströming), efterrättsbuffe, bad, prat och mys. Härlig dag.



22 juli! underbara fredag!

Jag försova mej imorse. Pappa kom in och väckte mej kvart i sju (började jobba sju), så det var bara kasta på sig kläderna och göra med sig några mackor till jobbet. Jag kom bara några minuter sent ändå så det gjorde ju inget, men ändå... Jag gå typ på överenergi hela tiden. Det får bli bättre till hösten.
Förmiddagen på jobbet var rejält stressig och jobbig, eftermiddagen desto bättre. Jag var hos mitt favritpar av vårdtagarna och lagade middag (notera lagade och inte värmde) och dom gav mej en chokladask när jag skulle gå! Jag ville inte ta emot den men hon gav sig inte. Jag lämnade den på lokalen så den kommer väl vara slut efter helgen. Men så himla gulligt, jag blir så rörd. Åh gud vad jag kommer sakna dom också. Inte bara dom utan flera av mina vårdtagare. Jag gillar mitt jobb helt enkelt.

Nu bär det snart av för en härlig fredagskväll och imorgon ska jag till Evelinas stuga mest troligt, mys! Släktmiddag på söndag dessutom. Min helg låter rätt bra va? Sen längtar jag ju lite till jobbet på måndag igen, haha. Jag känner mig så glad nu. Jag fick hem papper och sånt från chalmers idag. Det känns spännande, men nervöst!
Nä nu måste jag skynda mej in i duschen efter en sjukt svettig löprunda med intervaller. Jag är inte skapt för att springa i 26 grader sol.



21 juli! snart tar jag helg

Idag har jag haft mitt kortaste jobbpass, 7-13, och sen haft en rätt skön eftermiddag i finvädret och en kväll med några fina och surrat lite. Skön torsdag och nu väntar bara morgondagens 7-17 pass innan jag tar helg! Unerbara lediga helg! Släktingarna från Uppsala och mormor och morfar kommer dessutom i helgen. Det blir nog en bra helg. Bara vädret är med oss också!

Nää nu måste jag ta mej i säng för att orka upp imorgon när väckarklockan ringer 6.10, imorse var det tungt. Gissar att det inte blir alltför mycket sömn i helgen heller, det brukar inte bli det.




20 juli! jordgubbar & glass!

Var min familj tvungna att åka bort just den veckan då alla jordgubbar mognar? Jag har i alla fall varit en duktig flicka och plockat in jordgubbar både i måndags, tisdags och nu. Fastän jag tycker det är himla trist och skulle inte göra det ifall jag inte var tvungen. Jag har till och med varit duktig och rensat och frusit in en del av det. Nu ska jag sätta mej med en skål söta gubbar och vaniljglass och njuta!


Bilderna är lite dåliga för dom är från min gamla mobil för jag har slarvat bort minneskortet till kameran, illa....




20 juli! hallonknutar

Klockan tio igårkväll fick jag för mej att jag skulle baka hallonknutar/bullar. Det kanske inte var så smart för jag var inte klar förrän typ tjugo i ett. Det tog betydligt längre tid än vad jag tänkt. Kanske för att man skulle göra knutar och det var lite tjorvigt och kletigt. Dom kanske inte blev så snygga (och andra plåten blev lite brända för att jag var otålig och stoppade på varmluften i ugnen, inte så smart...), men goda blev dom! Receptet fick jag från Året Runt som jag fick av en vårdtagare i förrgår.

 

 

 

Nu ska jag stressa mej ut på en löptur innan jobbet, 13-21. Men det känns tungt, full sol och 25 grader. Jag kommer ju svettas bort!




19 juli!

Dagen började med att jag snoozade en halvtimme längre än planerat. Äntligen fick jag i alla fall lite mer sömn än vad jag fått de senaste veckorna. Jag skyndade mej sedan till Luleå för att träffa Linnea. Vi drog ett träningspass på helex där vi surrade på mera än vad vi tränade. Sedan fick jag äntligen kika på rean som jag velat i flera veckor nu. Och vet vi vad, jag fyndade faktiskt litegrann på rean. Jag som annars aldrig brukar hitta saker på rea. Nu fick jag med mej ett par jeansshorts, ett linne, en topp, en stickad kortärmadtröja och två par trosor. Vi hann även med en lunch på dagoberts och en glass i solen.

Nu ikväll har vi varit och tagit ett kvällsdopp på alder. Det blev ju en underbar kväll trots regnovädret imorse. Och ja, jag tordes ner i vattnet! Så första doppet och badet (i sverige) är gjort för sommaren nu, äntligen. Det var dessutom rätt så skönt, inte alls farligt kallt i vattnet. Vi avslutade med glass på Max, andra för dagen, men det är ju trots allt sommar!

Underbar dag! Varför kan inte alls dagar vara som denna? Jag får ångest att jag inte har många lediga dagar kvar nu hemma i Boden... Sommaren har ju precis börjat känns det som ju.




18 juli! så himla söt



Jag tror jag är kär i denna lilla flicka! Så otroligt söt!!



18 juli!

Måndag igen, men jag är helt dagvild för att jag har jobbat hela helgen. Men det har funkat det också och imorgon är jag ledig så. Jag kanske drar till luleå en sväng och shoppar lite, jag är lite sugen på det så vi får se.

Vad glad jag är att jag har vänner som finns där när det är tungt och jobbigt.
Det har varit lite tjorv och svårigheter nu sista tiden. Massa svåra känslor och val. Men man kan inte styra över känslor och det är aldrig lätt sånt här. Jag försöker tänka positivt, att det löser sig, det blir bra. Att det tar sin tid. Allt behöver sin tid för att bli bra. Och man vet aldrig vad som händer i framtiden utan att detta är bara hur det är nu. Men det är inte lätt när det är så mycket känslor inblandade och det går inte att göra på något sätt utan att nån blir ledsen... Du betyder väldigt mycket för mej ändå, det vet du.







16 juli! härliga lediga dag

Min lediga fredag tillbringade jag på ett väldigt bra sätt! Jag började med en springtur på morgonen sidan (känns fortfarande i låret, men det funkar att springa) sedan tog jag bussen till luleå där jag hade en toppen dag som avslutades med fest hos Linnea med härliga tjejer och utgång på färjan. Väldigt trevlig och bra kväll! Däremot lite jobbigt att stiga upp för att jobba ett kvällspass 13-21 idag. Extra jobbigt när mobilen min fick slut batteri och dog efter bara två timmar på jobbet.

Just det, har ju glömt att säga att antagningarna har kommit. Blev jättenervös när Linnea skrev på torsdagförmiddag att det kommit och jag var på jobbet och inte kunde kolla förrän flera timmar senare. Det blev i alla fall civilingenjör väg och vatten på Chalmers. Mitt första val efter arkitekt. Det som jag började läsa om sista anmälningsdagen och tyckte verkade intressant. Som jag satte före byggingenjör och AE bara för att jag ändå inte trodde jag skulle komma in där. Så jag vill ju hellre gå AE eller bygg. Ibland gör jag så tokiga val. Men men, Mickan sa att man kunde byta mellan program så jag hoppas på det. Göteborg till hösten alltså? Låter väldigt bra tycker jag! Känns bra. Då vare bara lägenhet då... Usch, jag som inte velat tänka på det där med bostad för att jag vet hur svårt det är att hitta...

 

Lite bilder från kvällen!

 


 


14 juli! Äntligen dags!!

Harry Potter sista filmen, sista delen, ikväll klockan åtta på saga biografen i Boden tillsammans med några härliga tjejer. Kan det bli bättre? Vad jag har väntat och längtat. Men samtidigt så trist att det är slutet, inget mer att vänta på. Jag får väl läsa om böckerna och se om filmerna då och då och när jag får barn så ska jag läsa Harry P för dom.
Nä nu måste jag nästan skynda mej att duscha och fixa innan bion. Imorgon är jag ledig, underbart! Det blir nog en fin dag med kanske lite utgång i Luleå med tjejerna. Synd bara att jag missar farmen för jobb hela helgen. 


12 juli! ingen löpning

Min sträckning från helgen i baksida lår vill inte ge sig, så jag kunde inte springa idag heller. Det blev step in och ett svettigt! spinningpass istället. Det var rätt skönt det med. Och ännu skönare med en svettig bastu efteråt. Nu äter jag nybakade bullar och dricker mjölk och ska alldeles strax hoppa i säng! Jag är i säng innan elva, nästan rekord för mig! Jag har haft världens svåraste att komma i säng senaste månaden vilket har resulterat i alldeles för lite sömn. Nu måste det bli bättring på det. Så godnatt!


12 juli! En hård jobb vecka

Igår inledde jag min jobbiga jobbvecka. Jobb sex dagar, endast ledig fredag. Men det ska nog gå bra, två dagar har ju redan gått och idag hade jag en kort dag, slutade 13. Så det blev stan med Mikaela, Malin, Sofia och Linnea. Lite fika och lite shopping. Trevligt att träffa alla! Och jag fick med mej ett par skor hem. Igår fick jag dessutom hem klockan som jag "råkade" buda hem på tradera. En rosa jetset klocka. Jag har ju länge velat ha en sån klocka så jag blev ju ändå ledsen eller besviken när jag fick ett mail om att jag vunnit auktionen fast jag inte tänkt mej det.





11 juli! Helgen i Liviöjärvi

Jag kom hem sent igårkväll från en väldigt bra helg i Liviöjärvi. Jag ville knappt åka därifrån och det tror jag aldrig har hänt när vi varit där förut. Jag har väl mognat och börjat se det på ett annat sätt. Jag är glad att släktgården lever kvar och vi får ta del av den.

Jag hann med mycket dära, på lördagen sprang jag marknadsjoggen på 6km i spöregn och värme. Det gick ändå hyffsat bra fastän jag hade sträckning i låret och inte kände mig i form. Efter det blev det en runda på marknaden utan att köpa något. Jag hittade faktiskt inget som jag riktigt kände att jag ville ha. Lite besviket. Lördagkvällen bestod av liten släkträff i Liviöjärvi. Så himla roligt att träffa kusiner man knappt har träffat. Vi åt gott, tävlade i sjukamp och spelade fotboll. Underbar kväll med toppenväder! Jag hoppas det blir en träff nästa sommar igen.

Förresten, jag klarade att köra upp till Liviöjärvi helt själv förutom en liten felkörning på ditresan, jag missade avfarten till Töre och körde hela vägen till Kalix innan jag upptäckte det. Men jag kom fram och hem!


Gården i Liviöjärvi

Släktmiddag

En del av släkten Alainentalo

Säckhoppning i 7-kampen

Yngsta och äldsta bland syskonen.

 



7 juli! hejhej Pajala & Liviöjärvi

Imorgon tar jag bilen och åker upp till Liviöjärvi och Pajala till familjen. Jag har inte varit där på tre år tror jag, så det känns kul att åka upp och särskilt nu när pappa köpt hans barndomsgård. Sen är det ju alltid kul att gå på marknaden som är nu i helgen och desutom ska vi ha en liten släktträff/middag på lördagkväll. Vi träffar ju så sällan släkten på pappas sida så det ska bli riktigt roligt också. Det blir nog en bra helg. Skönt att äntligen få vara ledig en hel helg. Bara jag hittar till Pajala, jag har aldrig kört dit och heller aldrig så långt. Med ljudbok i stereon och godis brevid mej ska det nog gå bra.

Men först jobb 7.30 till 17. Nu gäller det att packa!



6 juli! Harry P!

Jag var och hjälpte till att träna löpgruppen i friidrott ikväll och det var riktigt kul. Efter det körde jag dessutom egen intervallträning på bana. Så det blev en lång träningskväll. Men skönt var det, en härlig kväll. Jag kommer ha träningsvärk imorgon. Sista 200-meters intervallerna var jäkligt tunga och kändes i låren.

Just nu är jag väldigt glad! Mycket kul som händer och för stunden känns allt bra. Pajala marknad och släkträff i helgen, lunch med Linnea imorgon och nyss bokade jag biljetter till Harry Potter sista delen och filmen. GREAT! Som jag har längtat efter den alltså. Så nästa torsdag då smäller det! Hihi, jag längtar!

 




6 juli! och jag bara älskar sommarkvällar!


Alltså, svensk sommar med långa, ljusa och varma kvällar med midnattsol. Finns det något bättre och härligare? Jag skulle inte tro det. Nog är en solsemester i Turkiet, Grekland, Bulgarien osv underbar, men där är det ingen kvällssol med ljusa nätter. Jag blir aldrig trött på kvällarna när det är såhär soligt och ljust. Man vill ju bara vara uppe och njuta! Man tänker inte alltid på hur fint det är. Men i måndags, när vi var på sommargympa på kvarnängen så var det en perfekt kväll! En sån där kväll man bara ville gå en långpromenad, ha picnic på en gräsmatta eller vad som helst mysigt utomhus. Solen sken och höll på att gå ner, gräset var gränt och underbart och det var varmt så man kunde vara i t-shirt och shorts.

Ahh, jag bara älskar Sverige och sommaren ibland!!





5 juli! Jag gillar mitt jobb!

Idag var första dagen på mitt schema i Norrbacka, min "hem"grupp där jag varit i tre somrar nu. Alla jag besökte var så glada över att se mig igen och då blir man glad! Det är lycka att få hjälpa andra och göra nytta för någon annan. Jag trivs. Att jobba 7-17 är inga problem alls förutom att jag inte har så mycket tid till att göra saker när jag kommer hem.

Jag är ensam hemma, familjen åkte till Liviöjärvi igår så huset är tyst och tomt. Jag njuter. Så skönt. En helt annan känsla att vara själv. Och än så länge har resterna i kylen räckt så jag har inte ens behövt laga mat, haha. Det enda som är lite läskigt är att sova själv. Jag gillar det inte. Särskilt inte i ett stort hus. Så jag hoppas för allt i världen att Evelina och Emilia inte har med sig en skräckfilm i alla fall. Det blir nämlingen filmkväll hos mej snart. Mysigt!






4 juli!

Ny månad, igen! Det känns ju som att sommaren nyss har börjat och så är det redan juli. Men det är ju trots allt en och en halv månad kvar typ.

Två trevliga kvällar på Boden alive i helgen, den ena lite kortare och nyktrare än den andre. Kul att det händer nått i Boden i alla fall och roligt att träffa lite folk. På lördagen jobbade jag även på kronpaddeln med innebandyn, synd bara att det var kallt och regnigt. Vi ställde även upp med ett lag i damklassen, det gick däremot inte så bra. Det borde gått betydligt bättre, men kul att vara med i alla fall.

Min lediga dag har spenderats med att få en välbehövlig sömn, vilket jag saknat ifrån helgen. Jag ligger ganska många timmar efter i sömn från två veckor tillbaka typ. Sen har jag träffat och varit med Evelina som äntligen kommit hem från Kina. Så kul att se henne! Det känns nästan som det var igår vi sågs fastän det är typ ett år sedan. Jag har saknat henne. Vi drog på en utflykt till Seletsbruk och tog med oss lite fika och hade det mysigt. Vi har även hunnit med middag hos Evelinas mormor med Emilia, varit på ett gympapass på kvarnängen i kvällssolen (det var typ vi och tanterna ;b, men det var faktiskt väldigt kul!) och gått en runda och pratat på. Väldigt trevlig dag!


 





RSS 2.0