Krakow

I fredags eftermidddag började vi (typ 57 studenter) årets VARG-resa till Krakow med buss. Efter sammanlagt 28 timmars resa med buss-färja-buss anlände vi till Krakow i lördagskväll. Jag är himla glad att jag är så bra på att sova på buss, båda vägarna sov jag bort större delen av tiden vilket gjorde resan inte alltför jobbig.
Det blev middag och en pubrunda efter ankomsten till Polen och jag blev positivt överraskad över att det var så billigt. Härligt att kunna köpa drinkar ute utan att det kostar skjortan!
 
Vi hade två heldagar i Krakow, varav den första bestod av stadsrundvandring och ölprovning som aktiviteter. Stadsrundvandring känns som ett måste, ett bra sätt att snabbt lära känna staden. Krakow är en väldigt fin och mysig stad med massa gamla fina byggnader och kullerstensgator utan bilar. En stad helt klart värd att komma tillbaka till. Ölprovningen var inte riktigt en ölprovningen, mer dricka lite olika sorters öl och äta lite (konstigt) snacks till.
Andra dagen bestod av besök till Auswitch/Birkenau. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig och jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag blev väldigt berörd som säkert de flesta andra. Det är svårt att beskriva med ord. Det fanns vissa gånger jag blev riktigt illamående. Men det känns som att det är något de flesta borde göra besöka Auswitch. Det ger ett helt annat perspektiv att se det i verkligheten än att bara läsa om det som händer.
 
Förutom detta hann vi även med en vända på ett shoppingcentrum, judisk afton, restaurangbesök, fika på chokladfabrik/affär, strippklubb och lite mera pubar. En grym resa helt enkelt.
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
Nu packar jag om väskan åker flyger imorgonbitti till snölandskapet i norr! Saknar min familj!
 

18 mars! Helgen

Helgen gick alldeles för fort. Dessutom sov jag bort halva helgen kändes det som. I fredags hade V6-13 full moon-gasque och jag, Henrik och Cornelia hjälpte till att jobba på eftersläppet. Jag hade glömt hur trött och sliten man är dagen efter att ha jobbat gasque, trots att man inte städat i flera timmar. Jag kände mig nästan bakis när jag vaknade trots att jag inte druckit en enda droppe alkohol. Det var i alla fall riktigt kul på både sittningen och att jobba, mycket folk så det var fullt upp.
Därför fick jag inte mycket gjort på lördagen förutom att handla mat och ut på en väldigt kort och tung löprunda innan det var ET (eftertenta)-raj på skolan. Eftersom det inte blev festande för mig på fredagen så blev det att fira att tentaperioden var över då istället. Det blev dock också en alldeles för sen kväll/natt... Det blev ändå en vända på stan på söndageftermiddagen. Tur att det var lite folk, hade aldrig orkat trängas bland massa folk då. Det blev inget fyndade för mig. Jag letar efter en vår/höstjacka men alla jackor är typ sommarjackor nu, jag vill alltså ha en som är lite fodrad som man kan ha typ snart och på hösten när det är kallare. Men det verkar ju vara omöjligt att hitta.
 
Idag startade vår nya kurs, byggnadsfysik & inneklimat och jag har även börjat lite smått på omtentaplugget. Ingen lugnt påsklov för mig inte.
 
 
Grymt kul med UV-färg iaf! Riktigt häftigt i mörkret. (fote.se)
 
 

14 mars! Wish me good luck

Två dagar intensivt pluggande av byggnadsmaterial och en typ tenta hoppas jag ska räcka för att klara tentan imorgon. Nu är jag riktigt less att läsa om olika hårdningsprocesser och detaljfrågor om plaster. Varför önskar man varje tenta period att man pluggat mer innan... Det har blivit dåligt med träning nu under tentaplugget förutom igårkväll då jag passade på att köra ett bodycombat pass. Det är rätt roligt med slag och sparkar. Men än en gång skrattar jag år mig själv och min otroligt dåliga koordination. Till och med instruktören ler åt mig när hon ser att jag blandar ihop ben och armar och att det tar x antal gånger innan jag förstått hur jag ska göra. Är jag ovanligt trög? Jag skyller på att jag hjärnan är slut efter en lång pluggdag.
 
Om en vecka åker jag förresten till Krakow och sen bär det hem till Boden (och Pajala) för en vecka i vinterlandskap. Otroligt skönt! Här är det kallt som vintern men utan snö. Det ser så fint och vårigt ut men när man går ut fryser man nästan ihjäl.
 
 

8 mars! Tentavecka på g

Med mindre än en vecka kvar till sista tentan har nu tentaplugget startat på riktigt. Idag gjorde jag första övningstentan i hydrauliken och det kändes ändå helt okej. Byggmaterialen känns dock mindre bra. Så följande dagar kommer som vanligt när det är tentaperiod bli långa dagar av plugg i skolan. Imorgon ska jag och Cornelia träffas för en plugglördag i skolan och avsluta med middag, melodifestivalen quiz och melodifestivalenfinal på J.A pripps, det kommer bli en bra dag! En sväng till 4-gott (världens bästa godisaffär typ!) lär det nog också bli.
Idag har jag flytt från tentaplugget och fikat på stan, Brogyllen, med systrarna Wallo. Väldigt trevligt när man inte träffas alltför ofta. Nästa gång får det bli med alla Boden tjejer! Eftersom det var så soligt och fint väder var jag ju även tvungen att passa på att fara ut på en löptur när jag kom hem. 8.5km med 4*3min intervaller. Det gick bättre än sist men jag mådde sjukt illa under intervallerna, nästan så jag ville spy. Skönt att ha fått lite intervaller som träning, jobbigt men nödvändigt!
 
Nu ska jag krypa i sängs med byggnadsmaterials teori och läsa om betong innan jag somnar. Låter spännande va! Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

5 mars! Löpning

Dagens träning blev löpning med Mikaela. Hela 13 km i lagomt tempo så man kunde prata hela tiden. Riktigt skönt att få en runda över milen, min andra för året. Nu laddar jag upp för innebandy imorgon! Jag kan inte beskriva hur skönt det är att ha fått tillbaka motivationen för träning! Det bästa av allt är att jag känner mig mer motiverad även för att plugga och känner mig bättre i kroppen. I höstas hade jag flera gånger ont i ryggen bland annat när jag skulle sova men nu känner jag inget. Otroligt bra!
 
 
 
 
 

2 mars! IEM

 
 
IEM på Scandinavium i helgen. Jag och Cornelia köpte biljetter igår och var där idag på förmiddagen. Kul att se en stor tävling på nära håll, första gången jag gör det så det var lite speciellt. Det var dock bara försök och kval men det var kul ändå. Jag har senare sett eftermiddagens och kvällens tävlingar hemma på tvn, när vi får ett oväntat brons i längdhopp av Erica och guld på 1500m när den nya svenska Aregawi stjärnan krossade motståndet. Annars är det en lugn hemmakväll efter att igår ha varit på Mexico-sittning. Rätt skönt ändå med tanke på att jag ska jobba imorgon också.
 
 
 

RSS 2.0