- 31 oktober! Vinterrustad & grekiskt!

Eftermiddagen idag bjöd på shopping i massor (nästan). Jag köpte både vinterjacka och ett par stövlar. Jag gillar varken att köpa skor eller jackor, så dyra saker så jag får typ ångest av att köpa det. Men det är nödvändigt. Särskilt med en riktigt varm vinterjacka när man bor där jag bor. Nu äntligen så ska jag inte frysa! I flera års tid har jag haft en alldeles för dålig vinterjacka så jag har fått gå och frysa. Nu längtar jag lite till och med till dom där riktigt kalla vinterdagarna så jag får riktig användning för min jacka. Men jag har faktiskt inte ännu bestämt mig  ifall jag ska behålla jackan... Jag har öppet köp i 14 dagar (tack och lov!).
Vad skulle jag göra utan öppet köp? Jag skulle inte kunna handla! För varje gång jag köper nå kläder, skor eller liknande så tänker jag att jag har ju alltid möjliget att ånga mig. Så tacka vettja den som kom på öppet köp, det är verkligen det perfekta för sånna som mig! Men tänk så rik jag hade varit ifall det inte hade funnit? För då hade jag ju nästan aldrig kunna handlat nått eftersom jag aldrig hade kunnat bestämma mig typ...
Jag känner mig som en stor fyrkant i jackan typ, det är därför jag är lite osäker ifall jag ska behålla den. Men egentligen är det ju bara för att jag inte är van att ha riktiga vinterjackor. Min jacka förra året var ju smidig och mycket tunnare... Men grejen med vinterjackor är ju just att dom ska vara tjocka och varma, jag måste bara vänja mig tror jag. Det som gjorde att jag köpte jackan just idag (jag var faktiskt väldigt förvånad över hur snabbt jag beslutade mig för att köpa jackan, i vanliga fall skulle de ha tagit minst en timme...) de var för att det var 20% rabatt, hehe. Dessutom var jackan faktiskt på barnavdelningen, så då var den ju också billigare. Den såg nästan exakt likadan ut som jackan i vuxenmodell men i barnstorlekar och typ 400kr billigare! Ibland är det bra att vara liten och kunna handla på barnavdelningen. Man har liksom två möjligheter.
Sen blev det ett par skor, ett par typ stövlar från skopunkten. Och gissa vad? Jo det var ta två par skor och få 50% rabatt på det billigaste. Jag älskar bara sånt där! Min dag säger jag bara. Så eftersom mamma och köpte ett par så fick vi ju rabatt.

Nå väl, efter allt shoppande så gick vi och åt på en grekisk restaurang här i stan. Det är sällan jag äter riktigt grekiskt och jag nog endast jag gjort det ett fåtal gånger i mitt liv, så lite kul med nå annorlunda liksom. Och det var faktiskt gott! Vi beställde in massa smårätter typ och så smakade vi av allt.
Och gissa vad vi sågg helt plötsligt när vi tittade ut genom fönstret? Jo, snödroppar som droppade ner utanför fönstret. Så mysigt det såg ut! Men inte lika mysigt när vi kom ut. För då möttes vi av snöblandat regn och krafitga stormvindar typ. Riktigt hemskt väder...

Nu ska jag gå och kika vem som åkte ut i idol ikväll.. Jag hoppas verkligen att Johan äntligen åker ut. Jag förstår inte vad han gör kvar... Men jag antar att han kommer hålla sig kvar som vanligt..

Gokväll! :)

Ida

- 31 oktober! Morgon i uppsala...

Jag vaknade för nästan en timme sen och nu har jag ätit frukost och duschat. Flygresan igår gick jäkligt snabbt, helt plötsligt var vi bara framme typ.
Det enda tråkiga är att det är så trist väder, regn och regn... I södra Sverige längre söderut än de här) så har det ju varit värsta snöovädret och allt. Det är ju i norr det ska snöa, tycker jag... I spaninen hade det tydligen också snöat var det nån som sa. Helt sjukt, snö på fel ställen tycker jag.

Nu bär det snart iväg på en prommis till min andra kusins familj innan vi drar på stan. Jobbigt bara att det ska regna, tur att vi har paraplyer i alla fall!


Ida

- 30 oktober! Uppsala tonight!

Ikväll
bär det av i flyg mot storstan Uppsala och kusinerna och alla dära! Ska bli trevligt och skoj! Resväskan är nästan packad och klar så nu sitter jag bara och funderar på vad jag ska göra tills vi åker.
Imorse drog jag till stan och körskolan igen för att plugga lite teori, jag måste ju passa på nu när jag väl har tid. Det gick riktigt bra nu också och nu är teoriprovet bokat och klart (hoppas jag!). Jag kanske borde kolla med Erling så han verkligen har bokat de... Nu ser det ju faktiskt ljust ut med körkortet! Det är bara pappa som är tveksam. Men jag ska köra ikväll till flyget också.

Åh, jag vet inte vad jag ska skriva nu! Just nu känns det bara som om jag vill att snön ska komma! Tänk vad underbart härligt att vakna och se snön ligga där som ett vitt täcke på gräsmattan.



Åh vad jag vill se mamma mia igen!!! Så underbart bra!! :)



Jag är så glad, glad glad!!


Ida

- 29 oktober! piteeå hela dagen!

Så blev de nästan iaf! Anna kom och hämtade mig efter tio och så bar det av för mig, Liza och Emelie till storstan Piteå. Lite kul med nått nytt och inte bara Boden och Luleå liksom. Även fast dagen och planerna inte blev som vi tänkt oss, det är just typiskt oss!! Men vi var ändå glada och de blev en riktigt bra dag med mycket skratt och allt! haha : ) Vi åt på nått litet ställe där jag till slut beställde en oxfile pasta som var riktigt god. Men de tog ett tag innan jag bestämt mig och beställt. Om ni frågar anna så tyckte hon nog att jag var pinsam.. Det var jag kanske ett antal ggr under resan enligt de andra.. hehe ;b Det blev inga stora köp för mig, bara en mössa! Jag har letat efter en vit, stickad mössa och den här var som jag tänkt mig! Så det var jag nöjd med!
Det blir ju uppsala imorrn och förhoppningsvis mer shoppandes kanske?

Vi var inte hemma förrän vid fem tror jag och då får vi hem till mig och fikade och åt m.m. :) Och såg på sex and the city. Den var faktiskt inte lika bra som jag trott. Den var liksom lite långtråkig på nå sätt.. Alla andra verkar ju tycka den är jättebra.. hm, kanske jag som har dålig smak haha? Men kvällen var riktigt trevlig den med!!



Idag är det en till händelserik dag förresten! Jag hade körlektion halv elva så jag for dit tidigare för att plugga teori. Och tja, repetitionerna går väl inte direkt som dom ska... Men körningen tyckte jag gick bra!
Nu väntar snart träning och ikväll kanske jag ska iväg! :)

Såå, ha en trevlig dag! Det här lovet har börjat riktigt toppen! Kan de bli bättre?

Ida

- 27 oktober! första dan på lovet...

Okej, jag vet att de är den 28e idag, men jag eftersom jag inte orkade skriva igår så skriver jag idag, fast om den 27e. haha, jag är lite krånglig, men aja!
Födelsedagen var bra, det blev mkt fika, god mat, presenter osv. Också blev det UNO-spelade med vår systersbarn som är fyra år, och jag kom sist alla gångerna. Ibland har man helt enkelt inte tur...
Men iaf, nu är jag 18! Jag har inte riktigt vant mig vid att säga det än.  

Igår däremot så var det en lugn första dag på lovet. Vädret var inte det bästa, dimmigt och grått. Så man var inte så sugen på att göra så mycket. Vi for iaf till dollarstore på förmiddagen. Det var ett bra tag sen jag var där, så jag hittade lite småsaker. Som tur var så hade vi mormor och morfar med oss så dom betalade en del. :)
Sen blev det träning, tårtbakning och bara mys resten av dagen.
Imorrn (idag faktiskt, men eftersom jag skriver att det är den 27e så måste jag ju skriva imorrn...haha) så ska vi till Piteå!!! Vi skulle ju ha åkt dit förra onsdagen, men då blev det inte av... Men nu blir det och det ska bli riktigt skoj! Och på kvällen blir det fika och tårta hos mig. Mycket som händer imorrn, härligt härligt! Därför som jag är uppe så tidigt idag..



Ida

- 26 oktober! För det är ingen vanlig dag...

... för det är Idas födelsedag! 18 år idag! :)

Men det kändes inge annorlunda imorse när jag vaknade. Jag kunde väl ha fått växa några centimeter iaf, men allt var precis som vanligt. Förutom att familjen kom med fika och presenter på morgonen och sjöng för mig, som alltid på födelsedagar. 
Men 18 är stort, fast de flesta kompisar och så har ju redan varit 18 i flera månader nu. Jag är faktiskt näst yngst i klassen! Nu är jag iaf äntligen 18! Bara två år till 20, det är lite skrämmande faktiskt...

Nu ska jag hjälpa till med tårtorna, duscha och sen kommer en massa släktingar osv hit. :)






För 18 år sedan föddes lilla Ida en snöig morgon en och en halv månad för tidigt. Och ja, det var faktiskt riktigt mycket snö när jag föddes för pappa skyllde på att han körde in i en snödriva. Nu syns ingen snö ute. Det hade varit lite härligt att vakna upp med en vit gräsmatta. :)
Men tusan vad 18 år gått snabbt! I alla fall de senaste tre åren! Hur snabbt ska inte alla kommande år gå då? Helt plötsligt sitter jag väl där på min 50 års dag! Fast än så länge är det länge dit, som tur är! Många härliga år (hoppas jag!) kvar!



- Bjuder på en bild på en liten Ida för många födelsedagar sen! haha!
Kvaliten var inte den bästa på kortet heller!




 Ida

- 24 oktober! Loov!

Första dan på lovet idag! Vi hade inga lektioner idag så de blev vi lediga och fick en extra dag på lovet, sånt är aldrig fel! Det här lovet var riktigt efterlängtat måste jag säga (men vilket lov är inte de!?!). Det känns som om det är så mycket jag måste hinna göra och vill göra  på lovet. På torsdag drar jag ju till Uppsala och kusinera och lilla Idde. Det ska bli skoj, synd bara att man missar Halloween (har för mig att jag skrivit detta innan, men men...).

Hittils har det inte hänt så värst mycket idag. Jag tog en lugn morgon, städade lite, tränade lite och så har jag hunnit övningsköra och varit på stan. Eller det blev en hel del ändå som jag hunnit göra... :)  Får se vad som händer resten av dagen.

Igår på svenska C lektionen började vår lärare prata om bergskristaller. Den ska tydligen ge en massa energi, så ifall man känner sig trött och hängig så blir man pigg ifall man bär t.ex. ett halsband av bergskristall. Alla verkade ju helt misstänksamma mot det här, för de låter ju helt ja, onaturligt ju. Men hon sa att det verkligen funkade... Jag skulle vilja ha en sån och kolla ifall de funkar... För det vore ju lite coolt ifall de gjorde de.. Det skulle ju typ kunna rädda vissa dagar ibland då allt bara känns tungt och jobbigt...





Ida

- 22 oktober! haha



anna tipsade mej om detta, typ nån tv-show i Japan. Det är typ mänskliga spel :) Vad dom hittar på där borta i Japan! Det finns massor av olika avsnitt, ett med typ mänskligt tetris.
Lite roligt var det faktiskt och kul ändå med nått sånt dära!


Ida

- 22 oktober! onsdag idag..

Egentligen kunde jag ha haft sovmorgon till 12.20, men istället åkte jag till skolan halv nio för att fixa geografirapports oppositionen... Och inte nog med det, när jag slutade kvart i två stannade jag kvar på skolan till halv fyra (!) för att fortsätta med den... Hm, ganska ambitiöst måste jag säga! Men det behövdes ju göras så.. Men det var gott mat i skolan, pannkakor! Och god mat i skolan gör alltid dagen mycket bättre!

Bara en dag kvar i skolan tills lovet nu! Det efterlängtade höstlovet, så sköönt! Sen får vi se vad som händer på lovet, drar till Uppsala i slutet av lovet iaf. Synd att jag missar halloween bara...
 
Nu väntar duschen efter träningen! Tjingeling! haha!


Ida

- 21 oktober! scones!

Jag har varit lite duktig och bakat scones alldeles nyss. Från början såg det ut som om hela baket skulle bli misslyckat, men jag räddade det och det blev goda scones till slut. Så nu har jag faktiskt scones i frysen att ta fram när jag blir sugen, praktiskt!
Vi har konstigt nog inga läxor att göra, så skönt! Annars brukar ju veckan före lovet vara värst... Lärarna kanske har börjat lära sig... 


- Nybakda scones!


Ida

- 21 oktober! Hal is!

Alltså jag förstår inte vad de är med mig, jag har kommit in i nån slags period där jag inte kan somna på kvällarna. Både igårkväll och iförrgårkväll somnade jag inte förrän efter tolv nån gång... Riktigt jobbigt när man är trött och vill sova, men bara inte kan. Jag får väl typ stoppa på nån avslappnings cd eller nåt. :) Vad finns det annars för bra somna-tips? 

Idag hade vi skridskor på idrotten! Så himla kul, det har jag längtat efter! Men jag var inte lika bra som jag trodde jag skulle vara.. Jag har tappat all skridsko teknik (om jag nu nånsin har haft nån, haha!). Men jag tror mina skridskor var lite oslipade (som alltid!) och dåligt knytna. Det är verkligen de värsta som finns, att knyta skridskor! 
Med lite träning kanske jag är nästa "stjärna på is", haha! Tur att jag hade klubban med mig de flesta stunder så jag hade nått stöd när jag började vingla. 

Nu blir det att bara ta de lugnt ikväll, ingen träning. Men jag kommer ha grymt mycket träningsvärk imorgon gissar jag!  


Ida



 


- 19 oktober! one week!

Vet ni vad? Nu är det faktiskt bara en vecka kvar! Tiden bara rusar fram ju! Dessutom är det bara en vecka kvar tills höstlovet! Yippie! bara en massa bra saker ju! På lovet ska jag till Uppsala till kusinera, det ska också bli ritkgit najs! Och turligt nog så har vi inte så mkt läxor denna vecka! Men matteprov imorn desto väre.. Men men, sen är det bortgjort. Jag hoppas jag har fattat allt rätt nu bara..

Helgen har varit helt lugn, har inte gjort så värst mycket. Filmkväll i fredags och igårkväll. I fredags såg vi Ps. I love you. Så nu har jag sett den som alla pratat om är så bra, och bra var den. Igår såg vi Fucking Åmål. Det var några år sen jag såg den sist och den är lite småkul!
Idag har jag hunnit övningsköra och träna. Körningen gick riktigt bra, tyckte jag! På lovet blir det en massa körning! För nu ska jag verkligen fokusera på det här körkortet. Innan november är slut så ska jag ha det. :)




- "Vad är det där för jävla bro?"  " Ska vi pilla på bron?"


         
- "När ingen ser tar vi pengarna!"


hahaha! ojoj, vilka minnen! Oförglömligt! Ingen som inte var där förstår hur kul det var! Jag börjar skratta bara när jag tänker på det! ;)


Ida

- 17 oktober! Morgonpigg!

Två morgonar irad har jag nu vaknat innan väckarklockan har ringt. Det är faktiskt lite störande, men samtidigt skönt för jag är ju pigg när jag vaknar ändå. Det kanske har något med det där när jag steg upp kvart över fem i onsdags...  I morse hade jag dessutom sovmorgon till halv elva och så vaknade jag vid före sju...
Så nu har jag ingenting att göra. Jag kanske far in med en tidigare buss och göra lite faser på kärskolan. Det kan behövas..
Sen väntar de där NK-provet.. och jag hoppas jag förstått allting nu, Sen ska jag faktiskt till försvarsmuseet här i stan. Vi håller på med lokalhistoria i historia C och min grupp ska på en guidad tur där.



Ida

- 15 oktober! Stackars lilla olle!

Imorse ringde väckarklockan 05.15, usch så tidigt! Men det var bara att pallra sig upp ur sängen, klä på sig och äta fukost och sedan vandra ner till busshållsplatsen. Kan meddela att det var svinkallt så tidigt, jag höll på att frysa händerna av mig under min promenad. Ungefär kvart över sex kom dom och hämtade mig, bilskolläraren, fanny och de två andra som skulle köra halkbanan. Skönt att åka med sånna man kände eller visste vilka de var. Efter de väntade en lång bilresa i mörkret till Piteå. Som tur var så slapp jag köra på ditvägen, kände mig inte så pigg på det i mörkret och så hade jag inte riktigt vaknat till.
När vi kom fram var det genomgång, betalning m.m innan vi fick sätta os i bilarna och starta. Först var det en väjningsövning som vi körde ett antal gånger, och stackars lilla olle blev påkörd ett antal gånger! haha! Och jag blev världsmästare i längsta bromsning. Det tog 90m att bromsa för mig i 40km/h, haha! Men vi skyller på bilen...
Sedan skulle vi sladda i kurva. Det var jag mest nervös över så det var skönt att få göra den sist. Det var faktiskt riktigt skoj att sladda! Inte alls läskigt eller nå, och jag var långt ifrån att köra ner i diket (som jag trott jag skulle göra!).
Vi blev även bjudna på korv med bröd och läsk och så fick vi pröva att "volta" (åka upp och ner i bilen) och krocka i 7km/h.
Dagen var riktigt skoj i alla fall! Och nu är jag ett stort steg närmare mitt körkort, hehe! :)








Ida

- 14 oktober! Glad, glad glad!

Jag vet inte riktigt varför, eller kanske? Men jag känner mig ovanligt glad och positiv idag. Ovanligt för mig att jag är positiv (faktiskt!). Annars har jag en massa saker jag oroar mig över och en massa negativa tankar. Men inte nu, konstigt nog! Fastän jag egentligen har massa att oroa mig för just nu och en hel pluggkväll framför mig så är jag helt lugn.



Bäst jag sätter igång med plugget, det blir tidigt sängdags för mig. Kvart över sex imorrn väntar nämligen halkbanan. Usch, jag kommer vara skitnervös! Önska mig lycka till, haha!


Ida

- 13 oktober! :)

Någon gång i juni nästa år, vet ni vad jag ska göra då? Jag ska på balen! hehe ;b Blev så tillslut i alla fall! Så ja, då får vi se hur det går! Ojoj! :) Än är det i alla fall länge kvar. Det var vad som hände mig idag.. En överraskning! Men kul är det! Hade faktiskt börjat tvivla på att jag skulle på balen...

Nu är det jobbiga med att hitta klänning osv.. Kanske enklare (och billigare haha) att inte gått? Men men, det är en "en gång i livet"-händelse liksom, ett stort minne liksom! Neej, det ska nog bli bra!

Nu har jag lite plugg att göra! Klarade förresten B-fasen nyss ;b Snart blir det att boka teoriprovet, haha!


Ida

- 13 oktober! Alltid i mina minnen!

Det är en månad och två dar sen jag slutade med innebandyn nu och gav upp min karriär! haha, neej karriär hade jag nog aldrig inom den sporten! Det känns som om det var mycket längre sen... Men kanske var det redan innan sommaren som jag bestämde detta för mig själv? Men att beslutet om att lägga ned tvåan gjorde de bara säkrare?
I alla fall så är jag förvånad över att jag inte saknar det mer (eller är jag de?). För egentligen är det inte sporten som jag saknar. Visst, det är jättekul med innebandy annars skulle jag ju inte ha spelat det så länge. Men det jag saknar mest är lagspelet och själva laget. Det blir rätt trist i längden att alltid träna själv, aldrig ha nån som riktigt "puschar" en och alltid få kämpa själv... Laget vi hade för några år sedan, de laget saknar jag mest. Jag kommer aldrig glömma alla stunder jag haft med innebandyn och laget.
Alla cuper, läger, träningar och speciella händelser. USM 2006, jag bara ler vid tanken på det. Innebandyskolan också, så skoj! Och så det där lägret i Selets bruk för en herrans massa år sedan! När vi letade älgbajs i skogen, haha! Det är liksom dom där speciella sakerna som man kommer ihåg mest! Allt sånt som hänt. Lucia tåget 2006 också, vilket annat lag har alldeles eget luciatåg bestående av tränare och föräldrar som kommer och lussar på en träning? :)
Åh, jag saknar det när jag tänker på det, alla speciella stunder alltså! Det roligaste som fanns var ju att åka på cuper och få vara tillsammans med laget. Det var alltid en sån speciell känsla.
Synd att man inte tränar friidrott i en stor klubb för då skulle man ju också ha den där lagkänslan och det skulle nästan bli samma sak. Man skulle fara på tävlingar, läger tillsammans. Nu är det ju bara jag i min ålder som tränar...

Jag skulle kunna babbla på i evigheter om innebandyn under alla dessa år (nio år blev det!) och alla händelser! Innebandyn har verkligen betytt och kommer att betyda mycket för mig. Den har faktiskt gett mig otroligt mycket! Synd bara att allt blev som de blev, annars hade jag kanske fortsatt några år till. Redan förra hösten så kändes inte innebandyn helt rätt, varken med träningarna, tränarna eller nått... Nu har jag annat att satsa på istället.
Vem vet, jag kanske börjar med korp-innebandy om en så där femton år? Eller neej, för då ska jag vara maratonlöpare haha!



- En gammal lagbild!


- Lilla Vm, segerbild!

Så härligt med lagsport! Jag saknar det och laget!


Ida

- 11 oktober! Vad ska man göra nu då...??

Idag har jag och mamma vart i Luleå en sväng, men det blev inget shoppandes för mig! Jag försöker spara pengarna nu. Det kommer ju bli så himla mycket utgifter till våren/sommaren har jag kommit fram till... Så dags att spara! Men även fastän jag sparar tycker jag pengarna växer otroooligt sakta! Jag som gick aktiekunskap förra hösten kanske borde satsa på det? Fast då är ju frågan hur bra mina kunskaper i det blev... Inte så bra, tror jag. Och nu när vi är på väg mot värsta lågkonjukturen så är ju inte det så bra alternativ heller! Så kanske bäst med de hederliga sättet att bara inte köpa saker... Men nu behöver jag nya skor och skulle vilja ha en ny vinterjacka ochså.. Dyra grejer, alltså.. Sommarjobbspengarna verkar vara helt väck.. hm.. Sorgligt..
Aja, det är väl inte meningen att man ska mkt pengar när man är studerande och ungdom som jag... Bara att acceptera de..  ;b 

Ikväll, vad ska man göra då? Känns så trist när alla andra (nästan) har fyllt 18, men inte jag! Fast nu är det inte så länge kvar då, men iaf... 


Ida 

- 10 oktober! 16 dar kvar...

Idag hade vi labb på nk:n igen, alltid skoj med labbar! Sedan har resten av dagen gått åt till att plugga historia och vara orolig över vad Anna och Emelie har för hemlighet rörande mig, hmm hahah! Och bara för jag är så nyfiken så vill de inte säga... Jag fick förresten mitt usb minne idag, någon hade hittat det! Gud så skönt. Jag glömde det ju mest troligt i datorn i skolan (som jag alltid gör) i onsdags.

Historia provet gick sådär, så stressande var det! Så stora, många frågor på så lite tid.. Men nu är det över! Bara att hoppas på de bästa... Måste bara skriva att vårat geografiarbetet var det enda som hade fastnat i urkund (!), men med mindre än 1% träff. Så det var ju ändå tur det.


- Våran ehm..fina? gata.


Ida

- 9 oktober! Fredag imorrn!

För det är fredag imorrn! Därför är jag glad och jag är dubbelglad för min sovmorgon! hehe :)

Imorse så hände en sak på väg till skolan, bussen började brinna! Kanske inte direkt bokstavligt talat, men vi fick hoppa av bussen i regnet för att busschauffören sa att det började ryka och lukta bränt. Så där fick vi stå ute regnet tills en annan buss kom. Tur att jag hade paraply! Det måste verkligen vara en av de bästa uppfinningarna, eller den är väldigt praktiskt iaf.

Nu ska jag sova så är jag utvilad och pigg till imoron! Måste bara säga att jag har klarat fas A nu (efter typ fem försök haha)!

  
   



- Lisa, min grannes 4-åriga barnbarn kom över förra veckan och vi tog lite roliga bilder!



Ida





- 9 oktober!

Idag hade jag bara en enda lektion, svenska C. Jag höll mit 30sek informations tal och gjorde reklam för Lappland i det. Men jag fick läsa om talet 3ggr innan hon var nöjd (ingen annan behövde läsa om sitt tal hm..). Sen fick läsa några texter av en kille som hette Eric Ericson som skrivit en bok om typ skämtbrev som som harn skickat till olika företag m.m för att se hur dom reagerade. I boken fick man då läsa hans brev och svaren han fick. Lite kul faktiskt! Nått sånt skulle jag också vilja göra!

I alla fall så var jag på skolan ändå tills klockan två för att jag var tvungen att vänta på min körlektion. Bra, tänkte jag, från början. Då kunde jag ju passa på att göra lite plugg (historia prov tomorrow!!), men det blev inte mycket gjort för min del inte... Så istället sitter jag nu här med en massa plugg! Så kan det gå när man inte tar tillvara på tiden! Aja, sovismorgon imorrn iaf! Det har jag haft fyra av fem dar den här veckan, hehe!
Nu blir det att läsa om inbördeskrig iaf! Och så lite körteori! Körlektionen idag gick bra faktiskt. Nu väntar halkbanan nästa vecka.


- Höghöjdsäventyret förra veckan! Så skoj.. och LÄSKIGT!!



- Jag klättrar till vänster!



Ida

- 7 oktober! Åh vad jag less jag blir!!

Detta geografiarbete gör mig verkligen helt tokig! Fler kvällar irad har nu gått åt till detta abete. Ena stunden känns det jättebra hela arbetet och andra stunden känns det som om det fattas en mass saker... Och allt bara tjorvar, källor, bilder allt... Det ska bli så skönt när detta är inlämnat, vilket är imorgon! Bara på kunna pusta ut och slippa tänka på denna sak.. Men istället kommer det ett stor historiaprov på fredag där man i princip ska lära sig fyra inbördeskrig/folkmord... Och jag har knappt börjat plugga på det.. :S Usch, vad mycket säger jag bara!!! Nästa vecka är det både Nk och matte prov. Jag hatar att allt kommer på en gång!!

Jag gjorde en teorifas imorse, och det gick skit. Teorin är inte på min sida. Vissa säger att det är detprov som dom pluggar mest till under gymnasietiden, för mig kommer det typ vara tvärtom! ha, jag får verkligen sätta igång och läsa nu. Men jag tänker hela tiden, "äh, det är så lång tid kvar, jag hinner...". Men faktum är att det bara är två och en halv vecka (!) kvar tills jag fyller år! gosh, det är riktigt nära nu, ruskigt nära! Nästan skrämmande ju! Nästa vecka har jag iaf halkbana och sen har jag tre till körlektioner inbokade. Det blir kanske mkt plugg på lovet dårå..
Neej, usch vad allt känns jobbigt! För några veckor sen var ju allt så bra...



- liten vacker fotobild av mig!


Ida

- 5 oktober! Lite roligt!

En av ryssarna dansade! Riktigt duktig! Den vart lite mörk, så man ser inte så bra.. Men han gör den här klassiska ryska dansen och man hör den fina sången!

http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=video&file=4231MVI_9578.avi




Nu bara regnar & regnar det här... Och jag som skulle träna :/ Får hoppas att det slutar om nån timme..


Ida

- 4 oktober! well, well...

Idag känns det verkligen bara som att jag suttit med den här geografi rapporten hela dagen! Jag blir verkligen helt tokig på den. Det värsta var att när jag väl skrivit en hel del och fixat på den så började word att tjorva och det jag hade skrivit försvann bara sådär! Så störande och irriterande när man lagt ner flera timmar... Nu har jag gjort om alla igen och SPARAT!! Och så har jag även hunnit plugga lite religion och tränat en stund. Världens tråkigaste lördag måste jag bara säga. Vädret och allt har bara varit skit idag. Men jag har iaf sett stjärnor på is. Jag tycker alla verkat skitbra första gången till och med! Det är verkligen inte det lättaste de dära. Så jag är lite förvånad. Men vem ska man hejja på då? Jag vet verkligen inte vem jag tyckte var bäst, alla var ju bra...

Det var längesen jag hade lite bilder, men jag har bara inte orkat ladda upp dom från kameran.. Nu kommer det iaf några!


- Gruppbild med Ryssarna!



- Jag och "min ryss" & två andra under en iskall kvällspromenad!


- Vi bowlade ju också!


- Pizza kalas på fredagskväll!


- Disco med Ryssarna, haha!



Ida

- 4 oktober! Första snön!

Det är faktiskt sant, det snöar uppe i Boden nu! Så här tidigt brukar det väl aldrig snöa? Inte för att snön kommer stanna, men ändå... Det ser lite mysigt ut när snöflingorna dinglar ner utanför fönstret.

Denna lördagsmorgon har varit riktigt seg, jag vaknade vid tio, åt frukost och sen har jag suttit och skrivit fram tills nu på den jäkla geografi rapporten som ska in på onsdag.. :S Och mycket är det kvar på den. Sen blir det plugg till religionsprovet också. Det blir en plugghelg har jag insett.

Igår tillbringade jag hela min fredagskväll på skolan. Det är faktiskt sant. Det var avslutningsmiddag med ryssarna dära. Så vi käkade pizza i matsalen, sprang omkring i alla mörka korridorer (ja, det var helt klart läskigt med en tom, mörk skola), såg på film och hade tiominutersdisko, typ. Larmet gick på elva så vi var tvugna att vara ute innan dess så då följde vi med dem till vandrarhemmet, en sista promenad. Det var riktigt sorgligt att säga hejdå. Mest troligt kommer vi ju aldrig mer att ses, så var det ju inte sist vi ha hejdå. Dom var så gulliga allihopa, flera av dem grät och alla ville kramas. Dom får imorse klockan sex, en del skulle dit då och säga hejdå men jag orkade verkligen inte och sen skulle jag ju i så fall ha varit tvungen att väcka mamma och pappa för skjuts...
Men ja, det har iaf varit en händelserik vecka! Lägger kanske upp lite bilder sen...


Ida

- 3 oktober! Kanelbullens dag!

Det är kanelbullens dag idag (fast de kanske alla redan vet), så jag hoppas alla har ätit en bulle idag! hehe. Jag har bara hunnit äta en halv...
Dagen idag har varit en helt meningslös dag i skolan, jag kom till skolan halv elva men hade inte lektion förrän kvart över två och slutade en halv timme senare...  Det kändes lite surt.
Nu ska jag lägga mig och vila för jag är trött och tung i huvudet och jag har sovit lite hela veckan nu... Men det blir inte länge, för om lite drygt en halvtimme ska jag iväg igen, en sista middag med ryssarna. Tur att jag fick en liten vilostund hemma iaf, egentligen skulle jag ha badat också. Men det kändes bara jobbigt. Veckan har gått sjukt snabbt (men de säger jag typ alltid! ;) och det har gått både upp och ner för mig.. Hoppas helgen blir bra iaf!


Ida

- 3 oktober!

Det var ju nyss det  var första september ju, och nu är det redan oktober. Med september kom hösten och med oktober kommer kylan och frosten. I natt var det riktigt kallt och när jag vaknade imorse var det fortfarande minusgrader och frost på rutorna. Och igår när vi var ute och gick på kvällen (med ryssarna ;p) så höll jag nästan på att frysa ihjäl fast jag hade vantar, tjock tröja, jacka och halsduk... Ryssarna älskar att gå promenader förresten. Igår var de hemma hos mig. Fast först åt vi tacos hos Malin innan vi fikade kladdkaka hos mig. Vi fick ta hand om fem ryssar, tre stycken utöver våra egna, för att det var flera som skulle bort. Men det gick bra för vi hade hon som kunde bäst engelska!
Måste bara berätta vad en av Ryssarna sa. Han sa att det såg ut som Beverly Hills när dom gick vid hildursborg och bron dära... haha, så fint sagt!
Det blev en lång dag igår också. Oj vad jag kommer sova i helgen!


Ida

- 1 oktober! foto x 2

Imorse började vi dagen med fotografering med Ryssarna och jag lyckades med att vi korta skulle få stå! Efter det var det "konferens" (lärarna kallade de det) med ryssarna (såklart!) där vi lyssnade på några repesentanter från SI och sen diskuterade några frågor. Eftersom Ryssarna inte kan engelska så bra så hade dom en tolk.
Vi hade även vanligt foto med vår klass sen. Rektorn har kommit på iår att man inte bara får ha ett spex foto, utan även en vanlig gruppbild så lärarna känner igen eleverna. Det kortet blev inte bra, kan jag slå vad om! Jag lovar att jag hade värsta konstiga skrattet typ. Vi tog ett lite skojfoto också som ehm.. inte fanns kvar så länge.. Jag råkade tydligen radera det... Fråga mig inte hur, men klassen var nog lite sur på mig.. Tur att det inte var det riktiga gruppfotot bara!

Efter lunchen var det mycket tid med ryssarna så vi drog till dollar store. Förresten, vad ska jag köpa för present till min ryss? Ingen aning, jag får panik! När ska jag ha tid att göra det?!? Så mycket som händer nu, som sagt...
Jag trodde jag skulle sluta vid ett-halv två, men icke sa nicke! Jag hade även eng C och slutade inte förrän halv fyra.. Och efter skolan kom min grannes barnbarn över, Lisa fyra år, och ville vara med mig. Så passande nu! Men vad ska man göra.. aja nu ska jag iväg till Emelie! fast först till vandrarhemmet och hämta Ryssarna. Jag känner mig bara så stressad och uppjagad!


Ida

- 1 oktober! hjälp vilken dag!

Gårdagen var helt otrolig! Jag kan inte förstå hur jag hann med allting egentligen. För det första så var det bråk på morgonen här hemma och sen var jag tvungen att skippa min sovmorgon för att träffa ryssarna klockan nio. Dom kom alltså på måndagsmorgonen. Allt blev vara tjorv med ryssarna först, vem skulle ha vem som värd osv. Vi gick iaf runt och visade dom skolan (oj, vad imponerade dom var över vår idrottshall haha) och sen stan. Tja, det finns inte så mycket att se i vår stan, men vi visade dom COOP (haha!) och inter sport och frasses, väldigt intressanta besöksmål tyckte dom! Dom tyckte iaf att Boden var "very beutiful"! Jag fick förresten samma tjej från Rysslan som jag hade när jag var där. Alla var samma, det var ingen ny - som vi hade trott. För på listan hade alla namnen varit olika. Men alla kanske har några andra smeknamn typ eller nå...
Iaf så var det bara gorm där mitt på dagen, ingen visste nått kändes det som och allt var så oplanerat med det här Rysslands-projektet. På bussen satt vi och sa hur irriterade vi var på lärarna för att dom lagt typ allt ansvar på oss. Den här Rysslands besöket hade inte kunnat komma mer olägligt känns det som...

Efter lunch så bar det av till Luleå som sagt med klassen, så ansvaret på "våra" Ryssar lämnade vi över till de andra , skönt att slippa dem en stund helt ärligt. Till Luleå for vi alltså på idrottslektionen för att klättra. Och jag måste bara säga att det var svinkul!! haha! Men jag upptäckte att jag var höjdrädd, eller är höjdrädd. Det fanns typ tolv meter upp i luften, i taket, ett "höghöjdsäventyr", man skulle gå på typ stockar, linor, klätternät m.m uppe i luften! När jag kom upp på platån så började mina ben att skaka. Det var svinäckligt verkligen! Men jag vågade göra allt och killen som var "hjälpledare" fick mig att göra en massa hemska saker t.ex. hoppa jämfota över ett stup typ. Men så glad jag är över att jag gjorde det och vågade! När jag kom ner till marken igen så skakade mina ben fortfaranade och hjärtat var uppe i halsgropen typ.
Sen klättrade vi ju på de vanliga klätterväggarna också. Och jag klarade en av de svåra. Jag hade bestämt mig för att göra det och då gjorde jag det! Försökte på en svårare också men då var jag för trött.... Dom började kalla mig för spindeln, haha!

Sedan tog vi bussen hem och väl hemma gick jag en promenad med hunden och åt och sen kastade på mig kläderna och så for jag på en terrängtävling! Tävlingen gick bra, det kändes kul och bra att springa och jag är nöjd med loppet. Och direkt efter tävlingen var det bara hem, duscha och sen iväg till bowlingen (puh vilken stress!). För vid åtta skulle vi bowla och äta hamburgare med Ryssarna. Det blev en rolig kväll iaf, längesen jag bowlade. Första omgången i bowling går alltid dåligt - den är ju uppvärmning, eller hur? Men andra gick bra och jag vann, hehe! Vi bowlade till halv elva och då var det bara hem och sova för att orka med en ny dag med våra kära Ryssar.. Jäktig dag, eller va? Fullt upp varenda sekund, typ haha! Det blir inte mycket lugnt idag heller...

Snart ska jag iväg till Emelie för att äta med våra Ryssar. Sen vet jag inte vad som händer, nån pratade om att dra till stan med dom, men vi får väl se vad som händer!
Ha de bra iaf!


Ida


RSS 2.0