30 juli! Comeback på friidrottsbanan!

Jag har varit så sugen i flera veckor på att springa och träna på friidrottsbanan igen så idag på eftermiddagen så for jag iväg till Björknäs. Först uppvärmning på motionsspåret och sedan löpskolning, koordinationslopp osv på banan och intervaller 2*250m, 4*200m och 2*150m. Fy tusan vad jag inte är tränad för sånt här! Farten saknas helt och hållet och jag fick kramp i vaderna efter första loppet. Men det var väldigt kul att köra ett pass på bana som förut. Jag saknar friidrotten väldigt mycket vissa stunder.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/644073/images/2012/pic_501703dbddf2b37340000154.jpg" class="image">


30 juli! Jordgubbsmuffins

Jag fick för mej att baka ikväll och eftersom vi har massa jordgubbar i landet så blev det jordgubbsmuffins efter ett nytt recept som jag hittat i året runt. 150g smör 3ägg 2dl socker 2 1/2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma 100g jordgubbar 100g mandelmassa Garnering 1 msk pressad citron 1 1/2 dl florsocker 8 jordgubbar Smält smör, vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd ner. Vänd ner grovhackade jordgubbar. Fyll formarna, rulla kulor av mandelmassa och lägg ner. Grädda i 175 grader i 18-20. Dekorera med garneringen och jordgubbarna. Väldigt förenklat skrivet!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/644073/images/2012/pic_50170052ddf2b3208a00000b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/644073/images/2012/pic_50170052ddf2b3208a00000b.jpg" class="image">


29 juli! Söndagskväll

Jag har pysslat lite ikväll med att skriva på en receptbok med goda och bra recept från mammas receptbok. Jag har även börjat göra sånna här egna bokstäver som det är så modernt att inreda med nu. Dom är ju rätt dyra att köpa, så istället har jag skissat egna på frigolit som pappa hade hemma och så ska han få hjälpa mej att skära ut. I helgen har jag jobbat två korta pass, 8h sammanlagt. Sköna pass som ger lite extra pengar! Imorgon jobbar jag (vad jag vet nu i alla fall) mitt sista pass, 7-12. Egentligen var sista dagen på mitt schema i fredags men så blev det lite extrajobb. Tio dagar irad har jag jobbat efter morgondagens pass. Kanske dags för lite ledighet? Nåja, jag åker ju hem till Göteborg på lördag och då får jag ju semester i några veckor. Igårkväll efter jobbet hade vi tjejkväll med tacos och sedan utgång på bränna. Bränna var en besvikelse, men jag är inte så förvånad. Först köa i 30min och sen betala 100kr för att åka hem efter 40min. Man märker verkligen av den där småstadskänslan när man går ut på krogen här. Allt är som vanligt, man umgås och pratar med dom man alltid har umgåtts med. Man måste nog vara väldigt onykter för att tycka det är kul. Eller så är det bara helt enkelt jag som växt ifrån det här och blivit van vid ett annat liv i storstaden.


27 juli!

Cancer. Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag avskyr den sjukdomen. Så fruktansvärt.
Att vem som helst kan få det, ung som gammal, och att det inte finns något botemedel. Hur många runt omkring som förlorar någon nära i cancer. Det går inte riktigt att förstå förrän man själv är där och är drabbad.
Om det är någonting jag är riktigt rädd för så är det att någon nära eller att jag själv ska drabbas av cancer. 
 
 
 
<3
Vila i frid.

27 juli! OS

Jag är nyss hemkommen från en myskväll med Evelina. Vi gick en skön kvällspromenad i den fina kvällssolen, suttit och pratat och självklart sett på OS-invigningen direkt från London. Riktigt häftig var/är den! Den håller fortarande på, alla länder håller på att tåga in just nu och det tar ju sin tid. Det går i bokstavsordning så Sverige är på plats 140-nånting. Jag tror inte jag orkar sitta uppe och titta på det, det känns lite segt. Men vi får se. Jag har ju som sagt sovmorgon imorgon! 
 
Lite bilder från veckan som varit. Jag har hunnit med en utflykt till hägnan i Gammelstan med mamma, haft trevlig tacoskväll med Anna, Emelie, Fanny och Agnes, gått en underbar långpromenad med Jossan och ätit godmiddag med mamma och pappa ute på altanen.
 
 
 

25 juli! Löpningen fortsätter!

Jaa! Mitt ben höll idag när jag var ute och "provsprang". I fredags efter backintervallerna så drog jag på mig en överansträngning/inflammation i baksidan av höger benet. Ganska väntat tyckte pappa då jag ökat träningen och löpningen riktigt ordentligt sen jag kom till Boden. Så i fyra dagar har jag låtit baksidan vila och istället gått långa powerwalks med Zorro varje dag. Det har varit skönt det med och pw tar mer än man tror. Men det känns som det var en evighet sen jag sprang och det var så otroligt skönt att benet höll idag! Så en runda runt träsket på 9km blev det. En kvällspromenad runt bodens andra träsk, Bodträsket, med Jossan senare på kvällen gör att jag kan vara belåten och nöjd med dagens träning.


22 juli! Jobbhelgen avklarad

Äntligen så var denna jobbhelg slut! Jag har inte gjort annat än jobbat, gått promenader med Zorro, ätit och sovit dessa två dagar. Imorgon fortsätter jag dessutom med jobb 7.30-17. Ingen vila. Nu har jag i alla fall inte många arbetspass kvar! Himla skönt men också lite tråkigt såklart. Det bästa med jobbet är att dagarna går så fort, du har alltid något att göra, och att du känner dej behövd och gör folk glada. Jag blir själv väldigt glad av alla kommentarer och beröm som jag får ibland. Så sent som ikväll var det en vårdtagare som hade pratat så gott om mig till en arbetskollega till mej. Sånt gör att man får extra energi och glädje. Jag har även fått höra att jag är brun, har fin jacka, fint nagellack, ser vältränad ut osv. Tänk vad en komplimang kan göra mycket!

Innan jag hade påbörjade min jobbhelg så hade jag ju faktiskt en ledig fredag. Sovmorgon och intervaller i backe blev en bra start på dagen och den hade inte kunnat fortsätta bättre än med en sväng till Västbo med Evelina, Emilia och Anna. Vi gjorde en god fredagsmiddag, fläskfilé och potatisklyftor stekta på murikka över eld (mycket godare än vad det såg ut!), pratade och spelade kort. Perfekt mysig kväll!


19 juli! Äntligen en ledig dag!

Det är fredag imorgon och jag är äntligen ledig! Min enda lediga dag denna vecka och den behöver kan jag lova. Jag har försovit mej två dagar i följd nu så en sovmorgon känns välbehövligt. Förutom att sova ut är planen att jag ska åka med Evelina och Emilia ut till Evelinas fasters stuga i Västbo. Det kommer bli riktigt trevligt! 
 
Nedan följer lite blandade sommarbilder från de senaste dagarna. Nu ska jag eventuellt avsluta dagen med lite matteplugg (ja ni hörde rätt!) och en skön dusch. Ikväll blev det en runda runt träsket tillsammans med pappa på cykel. Milen under en timme, det går bara bättre och bättre nu! Så härligt! Dessutom sprang jag i måndags en långrunda på 14km som också kändes riktigt riktigt bra! Jag är på G nu!
 
 
 
 
Förresten så gick jag hem från jobbet idag. Det tog ungefär 45min och grejen med det var inte själva promenaden utan att min mobil hade dött, så jag gick alltså hela vägen utan att lyssna på musik, skicka sms, kolla facebook eller prata i telefonen. En rätt bra bedrift för att vara mej! Jag är så sjukt mobil beroende så hälften vore nog. Jag överdriver inte om jag säger att jag ofta kolla facebook på mobilen en gång i timmen. 
 
 

17 juli ! Äntligen sängen

Efter sammanlagt 13h jobb, först hemtjänsten och sedan jobb på travet hela kvällen, så kan jag äntligen krypa ner i sängen. Otroligt skönt efter denna långa dag som ändå gått riktigt fort! Idag har jag lyckats med bedriften att tappa bort min cykelnyckel efter att jag låst cykeln på jobbet. Jag vände ut och in på hela min handväska och letade kring cykeln. Det finns ju inte så många ställen jag kan ha stoppat/tappat den på. Jag måste verkligen ha varit förvirrad imorse... Dessutom så har jag kört bil med automatväxel för första gången! Det var lite läskigt från början innan jag fattade hur jag skulle göra (fick lite hjälp från en arbetskamrat också) men sen gick det bra! Jag har haft några jobbiga dagar nu. Vad jag tror är en typ av pollenallergi har slagit till ordentligt och jag har vissa stunder knappt kunna prata. Det har varit riktigt jobbigt och jag har vaknat på nätterna. Nu förstår jag alla som klagar över pollen på våren! Godnatt!


15 juli! Veckans träning

Så här har denna veckas träning sett ut för mej:

 

Måndag: löpning med intervaller (1-2-3-2-1min), 35min.

 

Tisdag: löpning 60min i motionsspåret i pagla.

 

Onsdag: powerwalk 60min + lite mage, rygg.

 

Torsdag: löpning 8km, 45min.

 

Fredag: löpning 35min med 6 korta intervaller i slalombacken i Skellefteå.

 

Lördag: löpning 35min, skulle blivit längre men fick avbryta pga av spöregn...

 

Söndag: powerwalk 35min.

 

Rätt bra vecka ändå eller hur? Fått in både lite intervaller och backe. Det saknas ett längre pass bara på över en timme. Men det känns riktigt bra nu med träningen! Jag ska försöka hålla i det hemma i Göteborg också. Jag bokade hemresan i lördags, så 4 augusti tar jag flyget hem till storstaden. Tre veckor kvar i Boden varav två jobbveckor.

 

Genomblöt efter lördagen löpning. Det syns dock inte riktigt hur blöt jag var!


15 juli! Lite pyssel

Kvällen igår var bra, kul att träffa gamla vänner och farmen var som vanligt väldigt roligt! Dock mådde jag inte så bra idag. Jag låg i sängen halva dagen. Jag hann iaf piggna till så jag orkade med ett jobbpass på 6 timmar. Extra jobb betyder extra pengar och alla pengar jag kan tjäna nu är bra. Dessutom har jag sytt klart ett pennfodral och ett fodral till min iPhone idag! Jag fick lust att sy igår och både fodral till pennor och iPhone är ju bra saker.

 

 


13 juli! fredagkväll

Tar en kopp kaffe samtidigt som jag löser dagens korsord i tidningen. Letar spänt upp vilka som är årets sommarpratare i P1. Bläddrar igenom året runt och icakuriren så fort jag får tag på en. Tycker det är skönt med en långpromenad en fredagskväll. Blir glad när jag kommer på att det är tisdag och det är allsång på skansen, men tycker att "Dead by April" inte hör dit. 
 
Börjar jag bli gammal eller vad?
 
Imorgon blir det i alla fall dags för festligheter western farm sk. farmen. Sist jag var där var på juldagen och farmen brukar alltid vara bra.
 
 
Bilder som jag tog förra helgen i Liviöjärvi. Är det inte fint? Mamma och pappa har börjat få till det riktigt fint där nu. Det senaste som hänt är grillplatsen på sista bilden som pappa byggt. Jag förstår att dom trivs där.
 
 

13 juli! Fredagen den 13e

Jag måste försöka få bort mitt sötsug och sluta äta så mycket godsaker som godis, kakor och fikabröd m.m. Det har blivit alldeles för mycket sådant i sommar och det är inte bra. Jag som skulle vara så nyttig i sommar och äta bra, träna och vara hälsosam. Träningen har gått riktigt bra och det har inte blivit mycket alkohol heller. Men dessvärre med godsaker. Det är svårt på sommaren när det bjuds på fika överallt och Lina bakar massa godsaker. En kaffe och bulla i solen på altanen på eftermiddagen är ju bland det bästa som finns. Men det måste bli en bättring!


12 juli! Väg och vatten

Vid den här tidpunkten förra året fick jag veta att jag blivit antagen till väg och vatten på Chalmers tekniska högskola. Då blev jag förskräckt eftersom jag räknat med att börja plugga till byggingenjör till hösten. Jag hade bara av en slump typ stoppat väg och vatten före byggingenjör och de andra alternativen som jag hellre ville gå då före, bara för att jag trodde att jag ändå aldrig skulle komma in på VV. På Chalmers så stryks dessutom alla andra alternativ om man kommit in på ett. Så jag fick alltså panik. Jag var tvungen att börja på VV eller inte alls på Chalmers. Så den 15 augusti flyttade jag alltså till Göteborg för att börja på Chalmers med planer om att kanske sedan byta till bygg. I slutet av vårterminen hade jag fortfarande funderingar på att byta, men nu har jag nog bestämt mej, det blir väg och vatten höstterminen 2012 också. Jag ska kämpa vidare och börja med att skriva två omtentor sista veckan i augusti. Det ska gå det här! Idag är alltså dagen då många får ett besked som kan göra stor förändring i deras liv. Kanske en dröm som går i upplevelse. Och jag glädjs med alla dem som fått lyckliga besked om antagningar idag! Grattis till er!


12 juli! Så blev det Skellefteå en sväng!

Jag blir bara tröttare och tröttare på morgnarna ju längre på sommaren det går. I tisdags så försov jag mej till och med! Jag måste sluta ligga och spela rumble och frågefeud i sängen när jag ska sova. Dom spelen är verkligen beroendeframkallande! Men bra att ha när man har tråkigt på en lunchrast till exempel.

Idag har jag varit i Gunnarsbyn och jobbat hela dagen, jag blev satt på resurstid och fick därför åka dit. Längesen jag var där... Men det var helt okej att vara där. Lite roligt med lite variation men alltid jobbigt att komma till nya vårdtagare. Eftersom jag har långhelg så for jag och mamma och hunden till Skellefteå efter jobbet för ett besök hos mormor och morfar. Nu har vi ätit middag med jordgubbar till efterrätt och jag har varit och sprungit en runda. Gud vad underbart med sovmorgon imorgon och slippa ställa klockan på 06.10!

 

 

 


8 juli! Pajala över helgen

Efter att jag slutat jobbet i fredags eftermiddag så hämtade jag packning och min syster och Anton hemma hos oss och sen bar det av till Liviöjärvi/Pajala. Förra sommaren när jag körde ner så missade jag avfarten i Töre och kom ända till Kalix innan jag upptäcke att jag var fel och fick vända. Även denna gång så råkade jag missa en avfart och det blev en lång omväg. Men fram kom vi i alla fall. 
Det har varit en riktigt trevlig helg med släktträff, marknad, sol, kortspel, fotboll och framförallt MYGG. Det sistnämnda var inte så trevligt. Det var snarare riktigt hemskt! Myggor är ju bland de värsta jag vet och det var hur mycket mygg som helst! Men jag överlevde faktiskt, även om de var med liten marginal på kvällen! 
 
 
Lite blandade mobilbilder från helgen! Jag har några fler bilder på min systemkamera men dum som jag är så glömde jag kolla laddningen på den och tänkte inte på att ta med laddare.
 

4 juli! äntligen sommar!

Jag hade en underbart skön dag igår. För det först så var det över 20+ och SOL ute!! Äntligen! För det andr så började jag jobba först klockan fyra. Så därför kunde jag tillbringa min dag med att gå en härlig morgonpromenad, ligga ute och sola på gräsmattan, börja läsa en bok och vara ute på en löptur med korta intervaller. Som sagt, en väldigt skön dag! Även idag har jag hunnit ligga ut och sola några timmar hos Emelie med Fanny och Kajsa. Kul att träffa dem, det var inte igår. 
 
 
Sommarbilder från idag och igår. Jag bakade förresten äppelmuffins som syns på andra bilden. De kommer bli goda att ta fram till kaffet.
 
 

2 juli! Min matresa (Kina)

 Kina ville jag testa på så mycket kinesisk mat som möjligt och jag hann med att testa en hel del olika rätter. Bla testade jag Peking anka som är riktigt känt och bland det godaste som jag ätit. Men alla mat var god, jag gillar helt klart det kinesiska köket (och då ska det påminnas om att kinesisk mat är inte riktig som den som serveras på kina restauranger här i Sverige). Det blev en hel del matbilder, därför tänkte jag lägga upp några av dom. Några bilder är inte alltför charmiga... Men hur ofta blir man bra på bild om man har massa mat i munnen eller försöker äta? Nåja, ni får se mej ur min ät-sida i alla fall!
 
.
 
 Några "vanliga" kinesiska rätter, stekt ris, någons sorts kyckling och steka? gröna bönor. På andra bilden hade jag råkat hälla vinäger (trodde de var soja) över riset, därav mitt fina ansiktsuttryck.
 
 
På nattmarknaden fanns det alla möjliga delikatesser, jag var ju tvungen att smaka något så det fick bli stekt orm!
 
Jag vet inte riktigt vad det är, men det är klibbigt ris med någon annan röra som de slår in i ett litet paket av blad?.
 
I Xian fick jag testa på dumplingar! En riktig höjdare, supergott! En del skulle nog säga att det liknar palt, men det gör verkligen inte jag! Det är en röra (antingen med typ kött eller grönsaker) som viks ihop inuti i en tunn deg. Det blev dumplingar två dagar och till "förrätt" åt vi någon form av nudlar som också kan ses på bilderna.
 
Också klassikern Peking anka! Man fick alltså en hel anka uppskuren av kocken vid bordet och som man sedan åt på ett tacos liknande sätt.
 
En av mina första dagar i Peking då vi äter på Emilia och Evelinas lokala favorit restaurang.
 
Typisk kinesisk mat, "hot pot". Man besäller in olika skålar med kött, grönsaker osv som man sedan själv stoppar ner i den kokande grytan och låter det kokas.
 
Teppanyaki en lördagkväll! Japansk matlagning där kocken tillagar det som man beställt framför en. Underbart gott! Det kan ju tilläggas (om jag inte redan nämnt det i tidigare inlägg) att man fick beställa hur mycket mat och dricka som man ville i 2 timmar.
 
 
 
 
.
 

1 juli! jobbhelg slut

Då var 20 timmars arbete denna helg genomförda och jag ska strax krypa i säng för att orka mej upp till halv sju imorgon. Jobbet har gått bra men det är ändå så segt att jobba helg med delade pass. En sovmorgon hade suttit rätt fint nu. Det kommer kännas som sovmorgon att börja skolan igen och börja klockan åtta varje morgon.
 
Det blev en löprunda på min långrast, en vända runt träsket med pappa på cykel som sällskap. Det var riktigt skönt, åtminstonde efteråt. Löpningen går annars rätt segt, löpstegen är inte som förr och jag är tung och seg i ben och kropp. Kan det inte släppa och börja kännas lätt snart?
 
 
 
 
Nästa helg är jag i alla fall ledig och då bär det iväg till Pajala för marknad och släktträff! Jag ser faktiskt framemot det  och det ska bli riktigt kul att åka dit en sväng i sommar. Dock har jag lite ångest inför myggen. Hörde att det var massor av mygg där nu så jag vet inte om jag kommer överleva...
 
 
 
 

1 juli! Det mesta regnar bort....

Det är juli och det känns som en riktigt höstdag. För mej spelar det ingen roll just nu när jag ändå jobbar helg. Det hade vart surt ifall det varit strålande sol och varmt. Men nu tycker jag faktiskt att sommaren får ta och komma.
 
Just nu så har jag min långa rast i mitt delade pass, klockan fem är det back to work igen. Jag funderar på att dra ut på en springtur, nu regnar det i alla fall inte och det hade varit både behövligt och skönt att komma ut. Annars vet jag inte vad jag ska göra under mina lediga timmar. Matteplugg? Städa? Sova? Igår var jag en sväng på stan med mamma och fyndade en tröja, bälte och vitlökspress. Nu har tre till butiker stängt igen i gallerian sen jag var där sist (påsklovet). Jag förstår inte hur Bodens kommun tänker när de bygger en till galleria när den första har flera lokaler som står tomma... 
 
 
 

RSS 2.0