30 september! Life in salvador










Livet leker just nu har i Salvador! Underbart! Massor av sol & bad, dans, harlig musik och skona dagar! Hoppas ni har det bra hemma i Sverige i hostmorkret och kylan. Vissa stunder kan jag langta hem till mysiga hostkvallar och promenader i skogen bland hostens farger, men jag kommer hinna uppleva manga manga sanna stunder. Sa sol och varme slar det med hastlangder just nu!





28 september! Hej salvador!

Nu ar vi alltsa i Salvador som ligger norr om Rio, langs efter kusten. Tva timmar med flyg tog de hit. Vi bor pa ett hostel alldeles vid havet, underbar utsikt!
Igar satt vi ute pa verandan och at grekisk sallad som vi gjort. Idag har vi vandrat hela dagen i en annan stadsdel, Pelourinho. Det var som att ga runt i gamla stan i stockholm fast annorlunda. Annorlunda hus och kyrkors osv. Vi ska dit ikvall ocksa for det hande visst en hel del dar da.
Nu ska jag verkligen forsoka njuta av tiden har.

Tyvar blir det inga bilder nu, det far komma senare! Ni fick i alla fall en liten update!




25 september! Rio de janeiro

Eftersom vi åker mot ny stad och påbörjar våran resa på riktigt imorgon, så måste jag ju skriva lite om Rio de Janeiro. Jag och Cecilia har varit här i två veckor imorgon, tiden har faktiskt gått fort här och vi har hunnit en del även om vi mest levt strandliv här med sol & bad. Det har blivit två riktigt semesterveckor kan man säga.

Rio är ju en riktig storstad med ungefär 6 miljoner invånare, alltså typ 2/3 av hela sveriges befolkning. Jag har aldrig riktigt varit i en så stor stad tror jag, Barcelona är nog det närmaste jag kommer. Och jag tycker ändå att det finns flera likheter mellan just Barcelona och Rio, förutom språket. Men Rio är ändå i en annan klass, det ligger trots allt i Brasilien och Sydamerika och man märker en annan kultur och möter andra människor.

Jag kommer inte glömma min och Cissis första dag här då vi gick ner på stranden (det var en söndag). Det var fullt av människor och alla stirrade på en som om man var en utomjording. Vi kände oss verkligen helt på fel plats, blonda och bleka bland alla mörka brasilianare med stringbikinis och speedos, ett helt annat badmode än vad vi var vana vid dessutom. Här lever man för strandlivet kan man säga, man ska ha en snyggkropp för att visa sig på stranden och kunna dansa samba så i princip alla här tränar på olika sätt och många har personliga tränare. En annan sak här med människorna, dom kan dansa som bara den och skaka på rumpan. Man blir helt fashinerad.

Annars så är det inte många som kan prata engelska här och jag antar att det bara kommer bli mindre och mindre ju mer vi reser in i Peru och Bolivia. Men vi har ändå klarat oss bra och gjort oss förstådda.
Andra saker med Rio är att det är mycket väntan hära känns det som, väntan på att gå över vägarna, lång väntan i köerna i affärer osv (det känns som att de är väldigt oeffektiva här).

Och jag måste säga att jag är så otroligt trött på alla Brasilianare som stirrar på en, visslar på en, gör slängkyssar mot en och skriker "beautiful" och "whats your name?" (på deras dåliga engelska) osv. Så himla less på dem. Gud vad skönt med svenska killar som aldrig skulle bete sig på det sättet. Men vi har såklart mött en massa snälla och trevliga människor här i Rio också.

Men i Rio är det ändå stränderna som är det mest fantastiska tycker jag, Copacabana och Ipanema de stora stränderna mitt i stan med höghus och stora trafikerade vägar ett stenkast ifrån. Vid stränderna händer allt. Man motionerar längs stränderna, promenerar, springer. Man spelar volleyboll, fotboll och strandtennis. Man dansar. Man dricker en kokosnöt på en av det många små barerna/uteserveringarna längs stranden. Man köper souvenirer från alla försäljare längs stranden. Man solar och badar eller sitter ner på en bänk och tittar på allt som händer.

Det där var lite tankar om staden Rio de Janeiro som jag nu har besökt. Hit kommer vi igen i början av december med en rad äventyr bakom oss och många erfarenheter rikare.



Glada tjejer en fredagkväll i Rio!

 



24 september! Fredag igen

Idag är det fredag igen. Den här veckan har gått fort. Nu har vi bara två dagar kvar i Rio, sen blir det nya äventyr.

Dagens planer är att åka upp till Kristus statyn. År 2007 hamnade den på listan som ett av världens sju underverk. Det kommer i alla fall bli häftigt. Underbar utsikt dessutom.




Sedan ska vi göra tacos tillsammans här på hostlet, gott! Och senare ikväll blir det att åka till Lapa för lite fest.
Vad tror ni om våran fredag? Inte så illa, va? :)

Trevlig helg! Och grattis till min tim! :)



22 september!





Vi har det bra, hät borta i Brasilien. Det har inte blivit mycket skrivande här, skriver hellre på resedagboken.se. Så ni får läsa och se bilder dära över resan. Vi har varit borta i mer än vecka nu, en och en halv nästan. Dagarna rullar förbi. På söndag packar vi ryggsäckarna och drar till salvador med flyg (det var billigare än buss). Det blir kul att få se nått nytt och uppleva andra platser i Brasilien.
Vi har hunnit med en hel del här nu i Rio. Besökt lite olika stadsdelar, levt strandliv, sett den stora sjön, varit på marknad, testat Rios nattliv i Lapa... Och mera kommer det bli. Ikväll ska vi på fotbollsmatch. Tyvär inte på Maracana stadion, den är stägd för reperationer inför VM 2014.

Ha det bra hörni! Vi hörs mera! Nu ska jag äta lite frukost.






17 september!

Idag har det varit sol & bad, löptur längs strandpromenade, lite fotboll med den lilla brasilianska killen (hostlets ägares flickväns son), god middag (spagetti & köttfärssås) och nu lite caipirinha (brasiliansk drink, lime, sockerlager & vodka) och sedan till Lapa för lite nattliv i Rio! Underbar dag! Saknar dej bara min tim.

En snabb överblick över dagen! Vi hörs mera! :)





17 september!

Igår var det sämre väder, mulet, så då var det centro som gällde. Vi tog metro dit och strosade runt och såg på gamla byggnader, gamla parlamentsbyggnadet, en stor marknad osv. Skojigt att se lite annat.
Idag är vädret mycket bättre, redan över 25 grader och klockan är bara tio. Vi har hunnit gå en morgonpromenad längs stranden jag och cissi och nu är det stranden som gäller igen. Idag ska jag inte smörja in mej så mycket, jag vill bli brun! ;b

Ha de så bra i alla fall! Ikväll blir det att åka in till Lapa och känna på Rios nattliv.




15 september! bad & sol

Jag tar en paus från solen och stranden och vilar upp mej lite på hostlet. Jag har nyss fått i mej lite mat och vatten. Vädret var bättre än vi trott. Men det blåser en del och är sjukt stora vågor.

Imorse var jag, cissi och emelie ute på en promenad i två timmar i typ 28 grader värme, efter det var jag helt slut. Vi får se ifall det blir en springtur om några timmar när det blivit svalare.

Gud vad det är härligt med sol och värme och bad!





14 september!

Idag kom fanny och emelie, det kändes riktigt bra, nu är vi snart hela resesällskapet. Mera sol och bad idag, underbart!








Orkar tyvär inte skriva så mkt nu. Men allt är bra och vi njuter av sol och värme!



12 september! i Rio!

Nu sitter jag hära i Rio de Janeiro på vårt hostel, trött efter lång resa och massa intryck. Vi lever i alla fall, jag och Cissi. Och vi har upplevt Copacabana och Ipanema idag, två underbara stränder. Jag har till och med bränt mej i solen idag. Vi har prutat med typ alla strandförsäljare på saronger. Vi har besökt en marknad. Vi har pratat med brandmän och lånat deras telefon på brandstationen...
Det finns så mycket att skriva och jag har skrivit en hel del på resedagboken.se (sök på Idaala), ni får läsa mera dära.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen efter att ha ätit middag (korv och ris tillagat här på hostlet). Jag saknar redan sverige, men jag hoppas det bara är för att man inte vant sig än. Det ska nog bli bra det hära. Jag ska försöka vara positiv!



10 september!

Nu sitter jag i Uppsala hos moster efter en god middag med glass till efterrätt. Sista svenska middag på ett bra tag, åh vad jag kommer längta efter svenskmat! Men det blir spännande med sydamerikansk mat. Synd att vi inte åker till mexico och all tacosmat typ.

Jag har hunnit gå lite på stan och växlat pengar hära i Uppsala. Och jag blir så sugen på att köpa massa nya fina höst/vinterkläder. Men icke sa nicke, de får bli när jag kommer hem, om jag nu har råd då...

Imorgon går planet 16.50 till Frankfurt, sedan vidare sent på kvällen till Rio. 11 september imorgon, håll tummarna för mej och cissi när vi ska flyga! Och när vi kommer till frankfurts flygplats, har hört att den är riktigt riktigt stor...

Trevlig helg!




10 september!

Nu flyger jag snart till stockolm, början på min resa. Jag börjar bli riktigt nervös. Och gud vad svårt det är att säga hejdå till vissa. Tre månader är ändå länge och det känns som en evighet till jul. Men det kommer säkert gå jättefort.




9 september!

Iiihh, nu börjar jag bli liter nervös faktiskt! Och orolig över om jag fått med allt eller inte... Det mesta ligger nu i olika påsar bredvid ryggsäcken. Så nu är det bara att stoppa ner påsarna, hoppas på att allt rymms. Men jag tror faktiskt att det gör det nu. Men gud så svårt det är att packa för tre månader i varierat klimat för olika aktiviteter. Vi ska ju både bada och sola och upp i bergen osv. Så det behövs ju varma kläder också. Vad betydligt enklare det hade varit att åka till typ Thailand och backpacka. Då behöver man ju typ bara bikini, linnen och shorts.



Ida


9 september! Två dagar kvar.

Min sista dag i Boden idag. Så mycket som ska hinnas med idag, fullt upp hela dagen typ. Och packningen, gah jag vill inte. Jag har fått i mig en tallrik med gröt så jag ska försöka ta lite krafter till att fortsätta med den. Plus att jag sedan ska hinna med en sista springtur i finvädret som är idag. Och så ska jag äta godmiddag. Och åka förbi på innebandyträningen och säga hejdå. Och baka en kladdkaka kanske. Kanske dags att sätta igång. Jag har redan hunnit cykla till stan och prata med sydamerika tjejerna och fixat lite på stan, några sista små saker.




8 september!

Nu sticker jag ut och springer och lämnar packningen ett tag. Jag får typ ångest av att packa, usch vad jobbigt det är! Och särskilt till en sådan här resa. Jag vet inte vad jag ska ha med för kläder, hur mycket kläder osv... Blä, kan inte bara resväskan stå packad med allt jag behöver då jag kommer hem?

Idag har jag hunnit fixa lite saker på stan på förmiddagen i alla fall. Och röstat. Nu är det gjort i alla fall så nu slipper jag tänka mer på det. Det är ett nytt val om fyra år trots allt. Jag hoppas jag vet mer då och är mera insatt. Det ska i alla fall bli intressant att se sen hur det gick i valet.

Jag har förresten gjort en användare på resedagboken.se, och ni kan söka på Idaala så hittar ni mej. Jag ska försöka skriva dära under min resa också och lägga upp bilder.


Ida


7 september!

Två dagar nu, nu går det alldeles för fort. Idag har min dag bestått av jobb på barncompaniet, mammas förskola. Roligt att få hoppa in dära, det var ju längesen sist. Sen promenerade jag in till stan i sommarvärmen, shit vad varmt det var! På morgonen när jag for till jobbet var det ju fem grader bara ute så jag hade klätt på mej ordentligt. Jag träffade i alla fall Malin, Lisa och Linnea och sa hejdå. Det börjar kännas lite overkligen nu, att jag verkligen ska åka.

Jag klippte mej förresten igår hos Emilia. Kort blev det, till axlarna ungefär. Det var väldigt längesen jag hade så kort, kanske när jag var typ tio-elva år. Men det kändes skönt att bli av med så mycket, särskilt nu när jag ska resa mycket. Ovant känns det såklart, men gud vad skönt när jag duschar nu! Orkar tyvär inte ta nån bild nu. Ni får senare. ;b

Nu ska jag fortsätta stoppa in lite ny musik på min ipod. Tack anna för all musik!


 


6 september!

Jag såg the notebook igår för första gången. Och den var verkligen så bra som alla säger. En sån där film man kan se många gånger och den är lika bra varje gång. Man blir så glad när man ser den också. Tänk om livet var lite som en film ibland.

Jag ska ge mig ut på en härlig höstpromenad nu hade jag tänkt innan det blir att jobba på lunchtravet. Klippning står på schemat idag också, och lite träning. Sen borde jag börja packa också. Det går så fort nu!






5 september!

Det blev en riktigt bra och rolig kväll igår! Åh vad jag kommer sakna alla. Vi fåt ta igen allt sen när vi kommer hem till jul. Det blev dessutom en supergod middag vi lagade, det var väl mest fias förtjänst. Kul med något man aldrig ätit förut i alla fall.
Jag mådde mindre bra i slutet av kvällen, så idag har dagen varit väldigt väldigt lugn. Det har inte hänt mycket alls. Jag har tagit en lugn kvällsprommis och varit hos fanny en sväng. Nu ska jag trycka i mig lite godis och se lite film eller serie.


4 dagar kvar i Boden.


4 september! En vecka, sju dagar, kvar!

Sista helgen i Boden är det nu. Bara en vecka kvar tills vi åker. Jag kan inte fatta de. Det är nästan prick en vecka tills jag och Cissi sätter oss på planet till Rio, 16 och nånting nästa lördag. Igår bokade vi dessutom flygresan Salvador - Lima, vilket kostade typ mer än att flyga till Brasilien från Sverige. Skönt att ha det gjort i alla fall, men det tog sitt lilla tag efter mycket tjorv.

 



Nu ska jag snabbt hoppa in i duschen och fixa mej lite snabbt innan jag ska cykla ner till stan och möta upp tjejerna för middag och sen avskedsfest. Det blir nog en riktigt bra kväll!




 


2 september!

Vilken skitdag. fan.

1 september!

September gillar jag faktiskt. Det känns som en bra månad, en fin mysig höst månad. Missar till stora delar den bara, men det kommer flera.
I alla fall så känner jag mig stressad och förvirrad över allt nu. Jag har så mycket att tänka på, alldeles för mycket! Jag vill ha allt planerat och klart så jag vet, men det är svårt. Jag inser nu också att det är väldigt länge till 15 december, över 90 dagar. Väldigt lång tid att vara borta från vissa saker och vissa personer.

Jag har förresten blivit sugen på att jobba i norge. Eller det har jag varit flera gånger men nu har jag blivit det igen. Så vem vet, kanske far dit efter jul. Åh, vad svårt det är! Jag måste ju bestämma mig om det där tekniska basåret (terminen) också. Varför gick jag inte natur/teknik? Då hade jag haft dom där ämnena och sluppit tjorva. Aja, jag är faktiskt ändå väldigt glad över samhälls.

En sak till bara, jag är så glad över att solen har skinit både idag och igår! Så fint höstväder. Det känns som om det var längesen man såg solen sist. Så därför ska jag ut en sväng och gå, kanske med kameran, innan det blir träningmatch.








Ida


RSS 2.0