31 augusti! jag har gått och blivit sjuk

Haha läser min blogg och ser att jag börjat två av tre senaste inlägg med "Gud".

Jaja, jag har gått och blivit sjuk. Jag har ont i halsen och känner mig trött och hängig. Det är hårt med nollning. Igår romarfest och idag börja klockan åtta och ha föreläsningar i sju timmar. Tack och lov att Norrconsult bjöd på hamburgare till lunch i alla fall. Sammanlagt har jag ätit tre hamburgare idag. Vi fick hamburgare efter brännbollen nu på eftermiddagen också. Jag lever på hamburgare och korv känns det som. Men jag klagar inte, allt är bra så länge jag slipper laga mat.

Romargasquen igår var väldigt bra den med. Jag har aldrig förut gillat att klä ut mej men nu tycker jag det är skitskoj. Så igår var det alltså lakan och togastil som gällde. Vi for på ikea och köpte lakan för 19kr (plus då varmkorv och kaffe, bulla för 20kr).

I helgen blir det hajk förresten! Jag är riktigt taggad för det. Flera stycken säger att det var de bästa dom gjorde under nollningen och jag gillar ju sånna där saker. Hoppas bara inte jag är allt för sjuk då.



28 augusti!

Gud vad helgen har gått fort! Igår regnade hela dagen bort och jag fick egentligen igenting gjort förutom tvätten och sedan nollkalaset på kvällen. Nollkalaset var grymt! Först förfest med A och AE med twister, speeddating, lekar m.m, kul bara det. Sedan fortsatte de i kårhuset. Det var sjukt stort, 6 dansgolv och 7 barer och det fanns hoppborg, bollhav, filmvisning, sumobrottning, poolparty m.m. Väldigt bra kväll var det! Men jag var så trött och hade så ont i fötterna när jag kom hem.

Imorgon har vi mattedugga därför har jag suttit på skolan från halv fyra till åtta och räknat matte. Rolig söndag va? Så nu är jag trött både psykiskt och fysiskt.



28 augusti! lördag

Idag har jag tvättstuga mellan 7-12 så jag har nyss varit och satt på två tvättmaskiner. Jobbigt nu när de smutsiga kläderna inte tvättar sig själva längre utan man verkligen måste ägna en eftermidddag eller förmiddag åt det. Idag regnar det här i Göteborg så då känns det i och för sig skönt att ha tvätt att tvätta. Men jag som hade tänkt ut och springa idag och kanske ta en vända på stan. Nu blir det väl att plugga matte istället, kanske bättre det.

Bilder från CFFC från Nollkampen.



25 augusti! FN-kalas & nollkamp!

Gud vad veckan gått fort! Redan fredag imorgon alltså.
Igår var det verkligen full rulle hela dagen (och kvällen). Föreläsningar och lektioner hela dagen sedann skynda iväg för att fixa utklädningen inför FN-kalaset. Våran faddergrupp hade fått Pandora som land så det var avatarer som gällde. Blå kroppsfärg alltså. Jag har aldrig haft kroppsfärg förut, eller kanske när jag var väldigt liten och gick på dagis eller nått så det var väldigt kul. Särskilt när alla verkligen ansträngde sig och gick in för att klä ut sig bra. Det vart en bra kväll i alla fall. Det var bara lite jobbigt att komma hem trött mitt i natten och måsta hoppa in i duschen och börja skrubba bort all blå färg. Dessutom började vi dagen idag med matteföreläsning klockan tio. Men jag var faktiskt betydligt piggare än vad jag trodde att jag skulle vara.

Under eftermiddagen har nollkampen pågått på Lindholmen. Jag fick ju som nolluppdrag tillsammans med åtta andra personer att tävla i nollkampen och representera V sektionen då. Bättre uppdrag hade jag ju inte kunnat få! Jag bara älskar ju sådana dära tävlingar ju. Det var tre grenar vi tävlade i, skidgång på två brädor, hoppa säck (alla åtta pers i en stor säck) och en båt/bil race. I racet hade man en egen byggd flottbåt på hjul typ. En person skulle sitta på under hela racet, först en bana på land och sen en sträcka på älven. Jag fick vara den som satt på så jag har badat i Göta älv idag. Det var hur kul som helst alltihopa men sjukt nervöst. Jag hade ont i magen inför sista racet. Vi slutade faktiskt på en 2:a plats bland alla sektionerna, grymt!

Imorgon väntar föreläsningar och freesbeegolf med grill på kvällen. På lördag är det stora nollkalaset i kårhuset. Så det är hela tiden något som händer här. The Ark spelat ikväll på Liseberg, men jag måste nog plugga matte. Så det blir Calculus och jag ett tag nu.


Bilder från FN-kalaset igår, det syns väl att vi är avatarer?

 




23 augusti!

Jag tog min andra löprunda här i Göteborg ikväll och testade en ny väg och tänkte försöka hitta till ett motionsspår. Jag hittade till naturområdet men inte elljusspåret och det hann bli så pass mörkt så jag vågade inte riktigt leta mej runt där ifall jag skulle springa vilse i mörka skogen typ. Men skönt att få springa lite.
Dagen idag har annars varit rätt lugn. Vi har suttit och pluggat matte i alla fall och nu börjar jag komma in i det lite. Det känns skönt att sitta med flera så man kan tänka tillsammans. På måndag har vi första duggan (delprov). Vi har även letat runt på stan efter saker till tema-sittningen/FN-kalaset imorgonkväll. Vi ska ju vara avatar. Jag brukar inte gilla att klä ut mej, men det här ska bli riktigt kul!




22 augusti!

Jag har nu bott i Göteborg i en vecka. En underbar vecka med så mycket nytt och kul och jag har träffat så många nya härliga människor.
Under dessa dagar har jag även redan hunnit glömma min nollbricka en kväll (som tur var tog en klasskompis rätt på den), tappat min plånbok under lördagkvällen (men en annan klasskompis hittade den) och tappat min biljett till fadderkalaset. Jag har även försökt mej på att cykla i storstan och det är ingen höjdare om man kommer från en småstad som jag. Det gick inte. Här måste man ju följa massa regler hur och vart man ska cykla, det kan jag verkligen inte. Hemma cyklar jag ju bara.

Nu blir det dushen efter att ha varit med i olika former av äggtävlingar nu på eftermiddagen. Jag känner förresten hur pengarna bara rinner iväg nu. Idag köpte jag spårvagnskort 90-dagar för 900kr, matteböcker och biljetter till aktiviteter. Jaja, snart kommer lönen.




21 augusti! lugn dag

Idag har jag bara haft en väldigt lugn dag och laddar uppför veckan som kommer. Ny nollningsvecka. Jag sov till tolv och gick ut och gick en lång promenad i bara t-shirt och shorts (har hört att det inte är alltför bra väder hemma i Boden nu). Sen blev jag bjuden på middag hos Jossan och Simon och fick se deras fina lägenhet. Nu blir det snart sängen. Jag tänkte försöka plugga lite matte men jag känner mig så ofokuserad så jag tror jag får ut
mer av att sova. Lång dag väntar imorgon och den starta med matte.


Kvällen igår var underbart rolig! Mat, sång, ramsor, massa dans och efterfest i V:s lokaler. Jag längtar redan tills nästa sittning. Men det kommer hända massa annat kul innan dess så.




Min nollningsbricka som tillslut blev godkänd.




20 augusti!

Dagarna bara rullar på och jag har ännu inte fått hemlängtan. Jag har inte haft tid med sånt. Både i torsdags och fredags började vi med matteföreläsning klockan åtta på morgonen och sedan hände det saker hela dagen och kvällen och jag var inte hemma förrän ett. Långa dagar med massor av nya saker, nya människor och aktiviteter. Allt känns riktigt bra. Jag har hunnit vara på studiebesök på både ett vägbygge och ett lyxhotell bygge mitt i centrum. Bra med studiebesök så här i början av utbildningen så att man ser vad det är man ska syssla med och utbildningen handlar om.

Igår var det nolluppdragsutdelning, lång och härlig kväll och man överraskas av saker hela tiden. Vår grupps uppdrag blev att vara delta i nollkampen. Bätte uppdrag hade inte jag kunnat få! Det ska bli riktigt skoj.

Lite bilder på mitt rum. Typ dubbelt så stort som hemma i Boden och med tv och bäddsoffa. Dessutom har jag utsikt över Liseberg från mitt fönster. Jag trivs i det.

Idag är första lediga timmarna och sovmorgonen så jag har passat på att fixa lite på rummet och vara ute och springa. Första träningspasset på en vecka så det kändes lite tyngre. Nu ska jag snart börja fixa iordning mej för att fara på provsittning. Spännande.






17 augusti! göteborg!!

Ny stad. Nytt hem. Ny skola. Ny del av livet.

Min trede dag i Göteborg, jag anlände i måndags med tåget tillsammans med mamma. Nu har hon åkt och jag är ensam kvar i mitt nya boende och rum på Delsjövägen. Det känn rätt bra, rummet är stort och fint och det är rätt nära till både skola och stan. Men än så länge har jag inte hunnit vara här så mycket, jag har inte ens lagat en måltid än. Det har varit fullt upp i skolan dessa två första dagar, från morgon till kväll. Men det är skitkul! Och det känns bra. Jag hoppas de kommer hålla i sig. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om allt som hänt, men det går bara inte. Jag är helt slut och ska gå och lägga mig. Sömnbristen från hela sommaren och alla nya intryck tar verkligen på krafterna. Imorgon väntar en ny dag som startar med matteföreläsning klockan åtta. Sedan studiebesök, faddermys och grillkväll. Jo vi hade förresten första matteföreläsningen idag och det första som hände var att vi fick skriva prov. Det var egentligen inte svårt, men gud vad jag önskade att jag hade läst sommarmatten. Man glömmer verkligen sjukt fort. Så det provet blev en liten väckarklocka på att det finns mycket att repetera.

Godnatt på er!




14 augusti! sista dagen

Nu är jag färdigpackad och väskorna står klara. Rummet är städat och klart och om lite mindre än fyra timmar går tåget mot Göteborg och början på något nytt. Det vrider sig i magen och jag är sjukt nervös och orolig. Jag kan inte förstå att jag ska lämna Boden nu och inte veta ifall jag kommer bo här nå mer. Men det ska bli spännande också och jag ser fram emot det också. Jag har bara svårt för förändringar. Och för att säga hejdå som sagt. Det är bland det värsta jag vet. Jag har sagt hejdå till de flesta nu i alla fall. Lika svårt varje gång. Nästa gång jag skriver befinner jag mig i Göteborg, i ett rum jag inte vet hur det ser ut. Nu ska jag vara lite positiv och tänka att det blir bra det här.



13 augusti! åh detta packande

Nu börjar jag snart se ett slut på detta packaden. Tre proppfulla stora resväskor står nu klara. Så tunga att jag inte förstår hur vi ska kunna få upp dom på tåget utan världens starkaste man som medhjälpare. Och ännu har jag kvar två handväskor, en bag, datorn, systemkameran, neccesärer och lite annat...  Puh vad detta är jobbigt, psykiskt jobbigt.

Det var väldigt längesen jag skrattade så mycket som jag gjorde igårkväll. Så roligt vi hade! Det blev mys med kladdkaka och spel. En otroligt bra kväll i alla fall. Jag funderar på att åka till Peking och hälsa på Evelina och Emilia på jullovet.



12 augusti! sista jobbdagen

Jag är nyss hemkommen från mitt sista jobbpass. Sista jobbpasset för sommaren och för året. Kanske för alltid på Norrbacka? Nej då, jag har ju lovat att komma tillbaka nästa sommar. Men det var ändå jobbigt att säga hejdå till alla mina gamlingar och dom som jobbar. Jag är inge bra på att säga hejdå, jag hatar att göra det.
Jag bjöd på fika och aladdin ask, jag har ju trots allt jobbat där i tre sommrar och springvikarierat där mellan sommrarna.

Nu blir det lasagne till middag. Herregud, det känns som att jag ätit och fikat hela dagen idag! Frukost, skorpor och kaffe, palt till lunch, bulla och kaffe två gånger, choklad. Det blir sen en spel-, film- och myskväll med Evelina, Emilia, Bella och Maja ikväll.



9 augusti!

Ikväll blev det bilbingo med Anna och Evelina i skogså. Första bilbingot under mitt 20 åriga liv. Och jag gör det gärna igen! Tyvär fick ingen med sig någon vinst med sig hem, men vi hade kul i alla fall. I söndags var jag förresten på första auktionen i mitt liv också. Jag börjar känna mig gammal som far både på bilbingo och auktion. Men det är bra grejer. Ännu roligare när man har hus så man kan fynda lite fina grejer dit.

Annars har jag varit ledig idag och dagen har bara försvunnit känns det som. Jag har packat och stökat runt mest hela dagen. Gud vad jobbigt att packa för att flytta. Jag vill ju ha med mej allt egentligen, men det är ju bara det nödvändigaste jag kan ta med nu. Det är inte många dagar kvar och jag känner mig bara mer och mer stressad. Så mycket jag vill hinna, måste hinna, nu innan.



6 augusti!

Jag har nyss kommit hem från mitt första jobbpass för dagen och har hunnit äta dagens filtallrik med jordgubbar. Nu ska jag försöka sova så jag orkar jobba ett kvällspass också. 2½ timmes sömn är inte det bästa. Det blev lulekalaset i alla fall. Men nyktert som tur var. Annars har jag haft en väldigt bra ledig fredag. Men som alltid då jag är ledig så har vädret bestämt sig för att vara dåligt.

Nu börjar det förresten kännas att sommren är slut och hösten är på väg. Kalla kvällar och nätter och mörkt framförallt. På ett sätt känns det väldigt mysigt men ändå så trist att sommaren är slut. Sommaren har ju bara försvunnit.



3 augusti!

Tiotimmars jobb. Ont i huvudet. Trött. Irriterrad. Oroad.
Nu springtur i 26 graders värme.

Allt kommer kännas bättre efter springturen, förhoppningvis. Ska träffa Bella och Evelina ikväll så det blir bra. Om jag nu bara kommer mig iväg ut någongång, det är segt.



2 augusti! kväll med Linnea

Underbar kväll förra fredagen med Linnea!



2 augusti! 8 dagar

Jag har bara åtta arbetsdagar kvar nu. Och jag räknar inte ner. Jag tycker det ska bli lite tråkigt och sorgligt. De andra somrarna har jag ju springvickat efter sommarvikariatet och då har ju jobbet bara fortsatt. Men nu tar det slut och jag vet inte när jag kommer jobba där nästa gång, nästa sommar förhoppningsvis. Jag trivs ju så himla bra! Det är ju så det ska vara på ett jobb så.

Mamma och pappa är i Liviöjärvi igen så jag är ensam vilket betyder laga middag själv. Så ikväll har jag gjort matlåda till imorgon på jobbet. Jag lagade bulgur och kyklingsallad, känner mig riktigt duktig! Jag kan om jag vill! Vilket kanske inte är så ofta för jag är väldigt lat när det gäller matlagning. Men det måste det bli ändring på nu när jag flyttar.




1 augusti! 14e augusti Göteborg

Då var resan bokad. På söndagen den 14e augusti bär det iväg med med tåg till Göteborg halv sex på kvällen, enkelbiljett. Jag flyttar till Göteborg alltså. Det låter konstigt och jag blir nästan lite rädd. Mitt hem är ju Boden. Men det kommer säkert blir bra, det ska bli bra. Jag har ju väntat på att flytta och nu ska jag göra det. Men jag får redan lite ont i magen bara jag tänker på det. Tur att jag har mamma med mej i alla fall. Jag ska få hyra ett rum hos mammas barndomskompis tills jag hittat något eget. Men det är ju så sjukt svårt att få egen studentlägenhet eller rum.



1 augusti! vilket misstag

Efter fem timmars sömn stiger jag upp som vanligt 06.15 när väckarklockan ringer för att skynda mej till jobbet. Efter en stressig och svettig cykeltur så upptäcker jag väl där att jag börjar inte förrän klockan 13 (!). Inte så kul. Dessutom var resten av veckans schema felskrivet också, sämre arbetstider än vad jag trott att jag skulle jobba. Jag har ju min jobbiga vecka i veckan, endast fredag är jag ledig. Jag har i alla fall legat och sovit tills nu men jag känner mej bara tröttare.

Idag är sista svarsdagen på ansökningarna så nyss så tackade jag ja. Om två veckor är jag i Göteborg alltså. Nu är det ändrade planer, jag och mamma ska ta tåget ner istället för bil som det var tänkt från början. Jag måste ju snart också börja fundera på vad jag ska ta med...


RSS 2.0