29 mars! idag på träningen

Idag var det väldigt rolig träning, spel tre mot tre nästan hela träningen!

Efter träningen höll vi på att prata om något och jag började komma med massa olika varianter på "hon har inte alla kossorna i hagen".
Jag sa man kan säga:
- "Alla chipsen i chipspåsen"
- "Alla fotbollspelare på fotbollsplanen"
- "Alla glasskulor i glasstruten
- "Alla bowlingklot på bowlingplatsen.."

Efter den sista kolla dom på mig och säger att dom blir ju bara värre och värre. Evelina säger istället att man kan säga "alla käglorna på bowlingbanan".
Och jag utbrister: "Men var det inte det jag sa?!? Vad sa jag då?"
Haha, det är inte alltid så lätt när man har träning till halv elva på kvällen...

Nu blir det sängen och ladda för en jobbdag imorgon. Det känns bra att veta att jag börjar jobba om mindre än åtta timmar...

28 mars! lång jobbdag

Nu är jag hemkommen från jobbet! 10 timmars jobb blev det idag. Så nu ska jag och Tim spela lite xbox, nhl. Jag har redan paxat det bästa laget och tim får vara det sämsta (sista fick han vara kina). Jag är konstigt nog väldigt pigg efter att ha jobbat en hel dag.



28 mars! sommartid

Nu ska jag snart dra iväg på jobb till klockan 21 ikväll. Lååång dag. Som tur var har jag kommit ihåg att ställa om klockan, jag var rädd att jag skulle komma en timme för sent. Lite roligt att det är sommartid nu och ute så är det snöstorm.

I fredags var det fest hos Linnea i luleå och sen utgång i luleå. Andra gången jag är ute i lule. Det vra kul och kul att agnes är i boden igen!


Ida


25 mars! inga våfflor idag inte..

Idag så steg jag upp ganska tidigt på min lediga dag (trodde jag iaf!) för att gå på UF mässan och sen hinna till när HM öppnar i gallerian. Men jag fick jobb idag, ganska bra ändå, 13-22. Jag hann på mässan och det var så kul att se alla olika företag och ideer. En del var riktigt bra och en del var lite mindre bra. Men man blir verkligen imponerad av vissa. Jag vill gå om trean och också starta ett UF företag.

Jag hann på HM också en sväng, men inte så jag var bland de 100 första tyvär nog. Så inget presentkort till mej inte. Jag köpte lite grejer, en blus, en klänning, ett bälte till tim... Så jag ska prova det hemma och se om jag ska behålla eller inte.

Imorgon är de fredag, och det ska bli en bra fredag! Dumt nog så har det bara börjat snöa igen...



24 mars!

Idag var vädret lika superfint. Synd bara att jag jobbade idag. Men det kändes nödvändingt för det har inte blivit många timmars jobb i veckan. Förresten så kommer lönen imorgon!

Efter jobbet drog jag och Tim iväg på skön springrunda i solnedgången. Det började faktiskt bli kallt då. Sen for tim iväg för middag med alla UF företagare så jag blev själv hela kvällen, därför gick jag genom stan till Fanny istället. Skönt att ha någon nära man kan gå till.
Vi var sugna på något gott, men ville inte vara så onyttiga och göra kladdkaka. Så istället köpte vi bananer och chokad och gjorde alltså bananer med mintchoklad i ugnen med glass. Jättegott!

Vid elva när jag gick hem den långa, kalla vägen genom stan kom jag på att jag inte hade duschat, hehe. Så trött som jag var så var det bara att hoppa i duschen i alla fall...

Nu blir det att sova, väntar bara på att Tim ska komma...




Ida


24 mars! pagla

Idag blev det pagla hela dagen lång med Liza och Fanny. Vi gick både fram och tillbaka till Pagla, det var inte lika långt som vi trodde faktiskt med det tog sin tid. Vi fick lite motion i alla fall. Solen sken och det var inga moln på himlen, super väder alltså!
Det blev korvgrillande, pinnbröds grillande, marsmellows grillande där borta och såklart åkte madrass! Skojig dag, skönt att få vara ute. Men nu är jag helt slut.














Till middag gjorde vi en supergod kycklingsallad!





Ida


22 mars! jag vill till sol och värme!!

Jag sitter och kollar på sista minuten resor just nu och vill bara bort! Långt bort! Det hade vart så skönt just nu... Nu är jag less på allt igen. Varför blir jag så fort de? Kan det inte hända nått kul snart! Jag ser i alla fall fram emot pagla imorgon med Liza och fanny och kanske klinten på fredag.



Egypten påsken 09




21 mars! Tim & Ida lagar mat...

Jag laddade in lite bilder från min mobiltelefon och hittade då lite bilder från då vi, jag och Tim, lagat middag...




Palten som vi lagade förra fredagen. Det ser lite tomt ut på tallriken, fläsket och lingonsylten saknades hära. Men palten blev supergod! Jag åt 3 st och fick paltkoma....haha








Våran tacopaj. Den var faktiskt väldigt god!




Potatis och purjolökssoppa. Första gången vi gör en soppa. Den var god, lite stark bara..




Och så våran goda lördagsmiddag! Fläskfile och klyftpotatisar!





Ida


21 mars!

Jag är inte bra på att komma på rubriker...


Igår hade jag och Tim bestämt oss för att äta ute. Lite som ett sen ett års dags firande typ. Tim hade varit på domarutbildning i Luleå hela dagen och kom inte hem förrän vid sju. Jag hade varit på storheden och sen hämtat Lina från busstationen i luleå på eftermiddagen. Så när vi väl var klara för att gå vid typ halv åtta så hade vi ännu inte bestämt oss för vart vi skulle äta. Vi stod i kanske en halvtimme på gågatan och diskuterade vart vi skulle äta. Tillslut gick vi och köpte frukter på coop (till chokladfondue hos Marina efteråt) medan vi funderade. Jag kom sedan på att jag ville äta på Thai restaurangen, men dit vägrade Tim gå, det skulle bli alldeles för sent då. Så då stod de mellan Romeo, Ming, Chilichili och suschi. Det blev Ming tillslut. Då var klockan nästan halv nio...

Vi fick i alla fall en väldigt god middag. Och eftersom jag inte kan lämna mat jag har betalat för så resulterade de i att jag åt och åt tills jag mådde illa och hade ont i magen... Usch, känns som om jag ätit för en vecka nu.


Okej, det syns inte så väldans bra...


Det blev chokladfondue och monopol hos Marina sedan. Andra gången i mitt liv som jag spelar klart monopol. Men det tog också över tre timmar....


Ida


19 mars! .....

Vilken skitdag. Allt känns bara fel. Jag vill bara lägga mej ner och sova bort sånna här dagar. Varför känns det så här? Kan inte allt bara bli bra...

18 mars!

Vi fick en lapp hem i bredvlådan igår att nu ska dom byta fönster hos oss. Äntligen! Nu kanske det slutar dra från fönstrerna och vi äntligen får det lite varmare. Men, dom ska börja klockan 7 på morgonen!! Jag som är ledig imorgon. Jag har i alla fall beslutat att sova hemma hos mamma och pappa därför så jag får utnyttja min sovmorgon och har någonstans att vara medan byggkillarna invaderar våran lägenhet.

Det värsta är att vi måste flytta alla möbler, gardiner, lampor, saker 1.5 meter från fönstrerna. Det är ju nästan halva vår lägenhet det. Det måste vi göra idag alltså. Dessutom har vi tvätttid från 17-21 och dessutom jobbar jag 17-20 och har innebandyträning efteråt... Allt på samma gång verkligen. Så nu har jag i alla fall börjat att ta bort allt ifrån fönstrerna och ta fram allt som ska tvättas. Imorgon blir det heller ingen rolig dag. Det blir att ställa tillbaka allting och städa lägenheten...


Ida


17 mars!


Jag bor i en egen lägenhet med min pojkvän.
Jag gör en vecko matsedel och handlar min egen mat.
Jag har medlemskort på coop.
Jag lagar min egen mat.
Jag stiger upp och går till ett jobb, jobbar ofta full arbetsvecka.
Jag städar, går ut med sopor, fryser in rester och betalar räkningar.


Jag borde känna mig vuxen. Jag känner mig vuxen ibland. Men samtidigt känner jag mej så liten. Och jag önskar att jag var liten igen. Då slapp man tänka, planera, fundera och grubbla på allt. Då behövde man bara krypa upp i pappas famn när nått var fel och sen var allt bra igen. Varför kan det inte vara så enkelt nu för?

Kan ingen klok person bara komma och säga för en vad man ska göra och hur man ska leva.



Ida



14 mars! ahhh

Det har hänt väldigt mycket sen sist. Så mycket så jag knappt kommer ihåg... Mest negativa saker faktiskt. Inget jag orkar skriva om.

Veckorna rinner på oerhört fort, det är bara två helger kvar till påsk. Vart tar all tid vägen? Det är en månad kvar till sista anmälan till univesitet/högskola till hösten. Ska jag söka? Vad ska jag söka? Jag tänker hela tiden att det är länge kvar, jag har massa tid att sitta och kunna kolla på skolor och utbildningar. Men det blir aldrig av, jag orkar aldrig ta mej tiden. Jag har i alla fall börjat titta och plugga lite till högskoleprovet, en poäng till mej där i alla fall!


Jag såg finalen igår på melodifestivalen med Linnea (som hälften av alla andra i sverige typ ;b). Och varför kan inte svenska folket rösta bra? Jag som trodde det skulle vara skit att det skulle vara en massa jurygrupper och dessutom från andra länder som skulle rösta. Men det var ju bra! Efter att dom röstat var ju allting bra, Salem al Fakir ledde! Men sen kom folkets röster och förstörde. Jag älskar Salem Al fakirs låt! Den hade åtminstonde haft en chans dessutom.
Förresten har jag börjat nöta Fairytale med Alexander Rybak igen. Jag hade glömt hur bra den låten var!

Nu ska jag och tim avsluta denna vecka med himym (How I met yout mother!) Godnatt!




Ida


10 mars! SERIESEGER!

Det blev vinst med 7-1 idag och därmed serieseger i Divsion 3!! Härligt tjejer! Himla kul match att spela och ännu roligare att jag fick göra mål igen!

Kanske blir det en sista match på lördag, vore himla skoj det också! Nu blir det sängen och sen jobb igen imorgon. Det hände förresten en liten rolig sak idag på jobbet, eller en pinsam sak rättare sagt. Eller kanske inte pinsam, men kanske lite klantig...Mer säger jag inte nu!





Bra jobbat tjejer!!



Ida


8 mars! ett år <3!

Ett år går jäkligt snabbt! Och det har varit ett av det bästa i mitt liv! Det är sjukt så mycket som har hänt. Det känns som att det var nyss vi började att prata...





Älskar dej Tim! <3



Nu ska vi fira med att dricka pucko och äta bulla! (ops! Hur gick det med våran nyttiga vecka?!? haha! men det är bara ett års dag en gång!)

7 mars!

Nu har jag bestämt att jag och tim ska ha en nyttig vecka nästa vecka, inget godis eller kakor osv på vardagarna (på helgern måste de ju gå bra). I helg blev det alldeles för mycket onyttigt. Men helgen har varit riktigt bra! I lördags (igår blir det ju faktiskt!) så vann vi med 11-0 mot TAIF hemma och jag gjorde 2 mål! Grymt roligt att få göra mål! Men det kändes inte så jättespeciellt att ha vunnit matchen ändå, även fast det var med så mycket.
På lördagkväll firade vi Liza som blev 20 år och sen utgång i Luleå.

Idag blev det upp för att tvätta (varför får vi alltid bara tvätt tider lördagar och söndagar 7-12??) och sedan en promenad innan vi for för att se innebandymatch och sedan jobb på travet. Vi har också ätit middag hos mamma och pappa och sett Dirty dancing 2. Åh vad jag också vill vara bra på att dansa! Någon gång ska jag ta mej en danskurs!

Det var min helg! Nu satsar vi på en ny rolig vecka! Match på onsdag i alla fall!


Ida


5 mars! underbar dag!

Idag vaknade jag av mig självt, alltid lika härligt. Och väldigt härligt dessutom att vakna hemma i svartbyn och typ hundra sorters bröd att välja på massa olika pålägg.

Idag var vädret minst lika fint som igår så jag och Tim ville göra nått skoj ute. Frågan var bara vad, vi ville göra allt! Dra till pagla, åka skidor, åka skridskor, spela badminton, grilla korv... Till slut så blev det att åka till luleå och åka skridskor på havet på isbanan. Vi startade i norra hamn och åkte till en ö en bit ut. Det går inte att beskriva hur härligt det var! Åka där i solen och ta en paus med varm choklad och mackor. Vintern är bra härlig.

Vi har även hunnit med att fika på stan i luleå, snabb shopping på HM och träffa tims mamma och syster. Dagen har avslutats perfekt med pizza och modevisning/spelning på Bodensia. Nu blir det mys och tagg för matchen imorn!

Ha en bra kväll och helg!














Tim <3



4 mars! underbart väder!

Det är sånna här dagar som gör att man bra älskar vintern i norrland! Ungefär 5 minus grader, strålande sol och massor av snö!!!
Synd bara att jag jobbade hela dagen till fem och inte kunde njuta av vädret ute. Istället så for jag hem till svartbyn efter jobbet och lagade middag med pappa och seda begav vi oss ut på en skidtur på åberget. Första gången jag åker skidor för i år. Jag som har längtat så! och gud så jobbigt det var! Pappa klagade på min skidteknik hela tiden, jag som tycket jag åkte rätt bra ändå...

Nu har jag kommit från bastun och väntar på att Tim ska komma och hämta mig. Imorgon är det fredag och inge jobb, sedan helg och inge jobb då heller (bara trav söndag, men det räknas inte riktigt). UNDERBART, säger jag bara! I helg ska jag njuta av allt! Det ska bli en toppen helg!

2 mars! snöstorm

Det är värsta snöovädret hära, och det verkar aldrig vilja ta slut! De snöar och det blåser i massor! Till och med jag tycker att det verkligen räcker med snö nu. Man blir ju typ helt isolerad! Jag känner mej inte så värst sugen på att gå till arenan om en halvtimme i detta väder... Usch!

Idag vra det väldigt skönt med en sovmorgon! Äntligen fick man vakna utan en väckarklocka helt pigg!
Fanny kom hit i snöovädret och så lagade vi plättar. Jag fick testa he i musli, havreggryn och bakpulver i den sista pannkakan som jag skulle äta och det var inte så tokigt faktiskt, det kunde till och med Fanny hålla med om!



Ida

RSS 2.0