31 maj!

Åh vädret är kasst, regn och kallt. Hela maj har ju haft dåligt väder i princip, inte riktigt bra i alla fall. Men tur att det är juni imorgon då. Juni kanske för med sig sommarväder.

Jag provade massa sommarkläder igår och blev ännu mer taggad på att åka iväg! Vilken tur att jag drar iväg från detta regn och rusk i slutet av veckan. Jag är i behov av lite semester nu dessutom.



31 maj!

Efter 9 timmars jobb är jag så less, trött, har ont i huvudet, är blöt och sur. Jag vill bara att denna dag ska gå över. Denna vecka. En jobbig vecka med ganska så mycket jobb, jag är ju inte van vid att jobba så här pass mycket när jag gått i skolan. Det är bara att vänja sig, jag ska ju jobba 100% i 6 veckor i sommar så. Men nu är jag bara less och vill att det ska bli helg. Veckorna brukar ju gå skitfort, men denna vecka känns väldigt långsam.

Hur ska jag orka träna ikväll? Ge mej krafter och lite motivation!



30 maj! Vårruset

Jag for till Luleå med pappa och sprang vårruset ikväll. Kul tävling med härlig stämning. Men jag gillar inte riktigt, är för kort för mej. Jag klarar inte av att ta ut mej på det sättet och springa hårt en kort sträcka. Jag är den där långspringaren som mal på länge. Det är två helt olika tröttheter man får uppleva och jag gillar den när man springer ett halvmara betydligt bättre.

Tiden blev ganska bra, under 21 minuter. Men jag var ändå inte nöjd. Det kändes sjukt tungt att springa och jag var allmänt missnöjd.






Jag försöker se taggad ut innan starten..



30 maj! Bulgarien 5 juni








Bulgarien, Sunny Beach 5-12/6!
Underbart!!! Det ska bli så skönt! Nu kan man leta fram sommarkläderna på riktigt!



30 maj! skellefteå

Siste tentan skrevs på lördagmorgonen, oxidationer och reduktioner i kemin som inte alls gick bra. Men ett godkänt ska jag väl klara. Nu är det över för sommaren så jag väntar (och hoppas!) på att bli godkänd i allt nu bara.
Dirket efter tentan var skriven for jag och mamma med hund till Skellefte för besök hos mormor och morfar över helgen. En grå och trist helg som blev en väldigt skön och trevlig helg i Skeå. Jag hann gå en sväng på stan och shoppa lite, springa uppför vitbergsbacken, spela traditionellt kortspel, äta godmiddagar och promenera med morfar och hundarna. Mysig helg alltså. När jag kom hem igårkväll väntade dessuom paketet från HM, det gjorde kvällen ännu bättre.

Jag ska kila ut på en promenad med min lilla sötis som ligger bredvid mej och sover. Det går bättre och bättre att gå ut med han i koppel nu. Lilla Zorro.




26 maj!






Såhär såg himlen ut igårkväll hemma hos oss så jag tog fram kameran och sprang ut.

Dagen idag: jobb hemtjänsten, kemiplugg, möte för att skriva på vikariatet för sommaren, köpt morsdagspresent till mamma, jobb på travet.

Nu blir det sängen för att orka med en lång jobbdag och träning och förhoppningsvis lite fredagsmys. I helgen bär det mest troligt av till Skellefte till mormor och morfar.



24 maj! Pennfodral

Såhär blev det, mitt hemmasydda pennfodral av benet på mina jeans (som jag sydde till jeansshorts). Det tog sin tid och blev lite egna konstruktioner då jag hade ett för kort blixtlås. Jag är inte världens bästa på hantverk och att sy så jag fick sprätta upp och göra om ett antal gånger så det blev som det blev, det går att använda i alla fall. Jag funderar på att sy ett nytt fodral och då använda ett tillräckligt långt blixtlås. Jag använde denna beskrivning som inspiration och vägledning i alla fall.




 



 


23 maj!

Sådan tråkig dag. Regn, regn, regn. Fast förmiddagen var väldigt fin faktiskt. Jag hann med både promenad med Zorro och en springtur med pappa på Åberget innan det började regna i alla fall. Men satan vad tung jag är i kroppen och benen fortfarande. Det kändes som om jag smög fram i spåret. Jag hoppas det släpper snart.

Förresten så har dom lagt upp video på allas målgångar från loppen. Lite roligt faktiskt.
http://beta.marathon.se/racetimer?v=%252Fsv%252Frace%252Fshow%252F512%253Flayout%253Dmarathon 

Jo idag när jag haft en ovanligt tråkig dag så kom jag på att jag skulle börja sy ett pennfodral. Det kan ju vara bra att ha när jag pluggar tänkte jag istället för att ha pennorna löst i väskan. Så det är nästan klart. Det kommer upp en bild när det är helt färdigt. Jag vill ha mera tips på vad jag kan göra sånna här tråkiga dagar. Jag ska försöka fortsätta med att göra en fotobok från sydamerika. Den förra jag gjorde blev ju bara om Peru så jag har en hel del kvar.







21 maj! luleå stadsmara

Då var det avklarat för detta år, Luleå stadsmara 21km! Och jag är så sjukt trött, jag har nyss sovit en timme sen vi kom hem och mina ben bär mig knappt haha. Men otroligt skönt att ha gjort det och klarat det. Jag var bätte förberedd och tränad inför årets jämfört med förra året, trots det så blev tiden densamma typ. Det var sjuk motvind vissa sträckor, det kanske gjorde sitt. Vi slapp att springa i regn i alla fall. Istället så öser (då menar jag verkligen öser) regnet ner nu. Tur att man slipper gå ut.

Planerna för kvällen är ännu inte riktigt klara, kanske åker till Linnea i Luleå, kanske blir en lugn kväll i Boden... Just nu är mitt huvud och kropp för trött för att orka tänka. Jag vill bara ha mat i mig. Stackars pappa som får grilla i detta väder...



19 maj!

Ikväll blir det inget oth avsnitt innan läggdags, hur ska jag kunna somna? Jag måste plugga kemi inför näst sista deltentan som vi har imorgon och som jag inte lagt så mycket tid på innan. Miss av mej. Men jag har i alla fall sett ett avsnitt idag på förmiddag när regnet öste ner. Då det varit sånt skit väder som det varit idag så får man ligga inne och se film/serier utan att ha dåligt samvete.
Nu ska jag återgå till plugget en liten stund till och lära mej lite om entalpi, värmekapacitet och entropi. Godnatt! Fredag imorgon förresten, härligt!


18 maj! Pirates 4

Jag var nyss och såg Pirates of The Caribbean 4 på bio med Linnea och Sofie, världspremiär tydligen. Det var 3D också, första gången jag såg det. Inte så märkvärdigt tycker jag (fast då kanske Pirates of The Carribbean inte är bästa filmen för 3D...) men filmen var jättebra! Jag bara älskar dessa filmer alltså! Nu blev jag sugen att se om alla Pirates filmerna igen. Jack Sparrow säger jag bara!


17 maj!

Jag vet inte vad jag ska säga om omtentan idag. Vissa uppgifter kändes jättebra men vissa långt ifrån bra... Jag håller alla mina tummar att jag ska komma upp i tillräckliga poäng.
17 maj är förövrigt norrmännens nationaldag som alla vet. Ordentliga firanden i Norge antar jag att det varit idag. Trist att inte Sverige har samma traditioner som Norge att fira nationaldagen. Dom har ju större historiska anledningar till att fira.
Jag har just sett klart kvällens oth avsnitt och ska börja bege mej mot sängen. Jag fick jobb 7-12 imorgon, skönt att få jobba när jag ändå inte har något bättre för mig och vädret är tristare än tristast. Sen ska jag börja plugga till nästa prov, kemi denna gång. Snart är det över!


16 maj! bra helg

Helgen har varit riktigt bra. Det blev hemmalagad sushi och myskväll hemma efter en trevlig fika på stan och solning med Fanny, Anna och Julia. På lördagen sprang jag vårlöpet i Luleå, 8,8km. Det gick helt okej och jag var rätt nöjd efteråt. Ännu nöjdare efter att ha fått shoppa lite smått i Luleå efteråt. Jag var riktigt shoppingsugen men hittade bara ett linne och en kjol.

Kvällen var det grillning och lagavslutning hos Tess. Väldigt kul och roligt att träffa alla och göra något med laget. Särskilt roligt när det mest troligt inte blir något spel med detta lag till hösten.
Klockan är kvart i tio, om tolv timmar typ skriver jag omtentan. Önska mig lycka till! Vad gör jag om jag inte klarar det? Jag måste klara det helt enkelt...

Lånade lite bilder från Angelica som tog en hel del bilder under kvällen.


12 maj! Ett steg närmare

Då var sista fysiktentan för den här läsperioden gjord och klarad! Skönt. Nu ska jag bara ladda om inför omtentan på tisdag och klara den så är fysiken färdig. Jag ska verkligen fösöka ägna tid åt plugg i helgen.
Jag känner mig mycker mer lättad och på bättre humör nu, solen är helt klart en orsak till detta också. Imorgon är de fredag och sedan helg. Fika med Fanny och Anna, lagfest, löptävling och plugg väntar. Det blir nog en bra helg. Nu ska jag försöka få i mej lite mat i magen och mysa en stund till i solen med sötisen min innan jag ska fara till stan för jobb.

Så jäkla söt liten vovve vi fått alltså! Jag tror inte det finns något sötare än våran lilla Zorro.


10 maj!

En tredjedel av maj har gått redan, sjukt.
Idag har jag hunnit med två pass, en distanspass i löpning och nu ikväll bodypump. Mellan det har jag försökt plugga, men det går tungt. Någon som vill förklara det här med atomers sönderfall för mej? Prov på torsdag... Sen börjar jag även oroa mej över omtentan i fysiken... Tänk om jag inte klarar det nu heller?
Annars så sitter jag och söker på resor för fullt. Jag är så sjukt sugen på att åka utomlands när skolan slutat. Ingen som vill hänga på där i början av juni? En vecka med sol och bad?


7 maj! Våran nya familjemedlem!

Imorse innan jobbet for jag och mamma och hämtade våran nya lillkille. Så otroligt söt och mysig! Jag vill bara krama och går runt och bära på han hela tiden. Namnet är ännu inte bestämt, men de lutar åt att det blir Zorro nu.


Visst är han bara för söt? Det ska bli så himla kul att ha han nu!



6 maj! fridayyy

Fredag idag, underbart! Inte lika undebart att det var grått och regnade imorse. Imorgon är det lördag och vi ska hämta hunden, jag och mamma, innan jobbet. Gud så roligt! Jag kan inte riktigt förstå att vi ska ha en liten hund igen, det känns overkligt. Nu kommer jag typ inte vilja flytta, haha.

Jag sitter nu nyduschad efter en underbart god middag (köttfärssås och spagetti) och ett skönt spinning pass med Linnea. Jag konstaterar att jag inte har mycket kvar i skolan nu och att jag hade sista fysik lektionen idag! Nu återstår två kemideltentor, en fysikdeltenta samt tre labbrapporter som ska in (men två av dom är påbörjade och är snart inlämnade). Underbart! Nu hoppas jag bara att jag klarar allt. Just ja, glömde ju att jag har en fysik omtenta också... Hm.  

Trevlig fredag på er! Nu räknar jag ner tills jag får kliva upp imorgon, äta god frukost och vänta på att mamma ska hämta mej för färd mot luleå, hihi!



5 maj!






Lite bilder från påsk i Uppsala.



5 maj!

Jag är ju otrolig! Nu har jag lyckats glömma mitt usb minne i skolan, enda gången jag tar med det och så glömmer jag det. Tur att jag har labbrapporten som vi började skriva idag på mailen också. Sedan lyckades jag även slumra till på bussen så att jag missade min busshållplats, som tur var blev det bara två busshållsplatser bort. Men skärpning nu Ida i alla fall!






4 maj!

Imorgon blir det att stiga upp 06.15 för att åka till skolan. Shit jag kommer knappt ihåg när jag for så tidigt till skolan sist. Jobbigt. Dessutom två sådana dagar på raken. Jag har för det mesta nu haft sköna dagar då jag börjat först kl 13. Men imorgon väntar fysik labb i typ 4 timmar och sen skriva två rapporter på det... Visst låter det roligt? Sedan väntar travjobb på kvällen och tre lektioner på fredag. Nä, nu längtar jag till helgen! Fast då väntar 10 timmars jobb i och för sig... Men vi får i alla fall en hund då! Stort plus där! En hund som vi ännu inte kommit på nått namn till. Jag tycker Rocky, Otto, Plexus är fina namn. Men så otroligt svårt det är att döpa en hund (ja människor också då, men dit har jag inte kommit än och det är jag glad för! :b). Mycket svårare att döpa en kille också. Det kändes lättare att döpa Rosita på något vis...

Nu borde jag verkligen krypa till sängs för att orka plugg och jobb! Godnatt på er!






4 maj! en skön onsdag

Jag var och såg Red riding hood med tjejerna igår på bio. Den skulle ju vara väldigt lik Twilight samtidigt som den byggde på en klassisk saga, så det skulle bli kul att se hur den var. Och den var väldigt bra, men lite konstig ibland. Det bra var att man förstod aldrig vem som var varulven under hela filmen. Men se den tycker jag!





Just kommit hem från en löptur med lite intervaller och ska hoppa i duschen och äta lite lunch innan jag styr mot Unbyn för att träffa Anna. Ikväll blir det bodypump. Härlig onsdag med andra ord!

Träningen går väldigt bra just nu, allt känns bra och lätt och jag går framåt. Nu laddar jag för halvamaran i Luleåstadsmara 21 maj!



1 maj!

Helgen har bestått av jobb både igår och idag och 40-års kalas i Luleå på valborgsmässoafton kvällen. En lugn men trevlig kväll blev det. Så himla skönt att vakna tidigt och vara pigg!
Jag avslutar denna vecka med morotskaka, oth och fyrvaktaren ( av Camilla Läckerberg som jag började läsa för några dagar sen). Bra avslutning på veckan med andra ord!

Nästa vecka väntar fysiklabbar, kemideltenta, travjobb, hämtning av hund (lördag) m.m. Åh vad jag längtar till nästa helg!



RSS 2.0