- 29 September! När jag blir stor..

... så ska jag lära mig att trolla lika bra som han!!!



Så coolt att kunna göra sånna där korttrick och kunna trolla! Jag hatar att se massa trick utan att veta hur dom gör. För allt är ju bara bluff egentligen! Jag ska lära känna en trollkarl som sen får lära mig allt, haha! Han där, Seth, han va rju så otroligt bra och rolig dessutom! Han borde ju nästan ha vunnit.


Ida

- 29 September! Grattis till Bella!

Idag fyller nämligen Isabelle 18 år, så det så! :) Så ett STORT grattis till henne! Tänk att jag har känt henne och vi har varit vänner i över fjorton år! Inte klokt vad åren går snabbt.  

Vad händer annars idag? Inte så värst mycket... Det har varit en låång dag at the school idag. På filosofin såg vi någon hemskt tråkig film där halva klassen (nästan) höll på att somna...
Annars så ikväll så blir det att träna och plugga iaf. Jag kommer ju inte ha så mycket tid att plugga i veckan nu när Ryssarna kommer. Dom kommer förresten redan ikväll.
Imorrn blir det dessutom riktigt skoj dag, först ska vi klättra i Luleå med klassen på idrottslektionen och sen blir det bowling på kvällen med Ryssarna!


Ida

- 27 September! Regn och rusk, tralala....

Dagen idag har gått rätt så segt, jag har inte gjort nått vettigt egentligen förutom att träna nu på eftermiddagen. Men man har ingen lust att göra nått när det är sånt här väder, så därför blev det en slödag... Jag inget att skriva därför. Så då ska jag pallra mig i duschen och sen åka till Bella, som fyller 18!!! :)
ha en trevlig lördagskväll!



Råkade bara läsa det här på aftonbladet. Man blir så ledsen när man ser den stackars hunden som försöker rädda sin kompis. Hundar är kloka och lojala. Man kan inte säga annat. Tycker så synd om den lilla hund stackarn som blivit överkörd...


Ida

- 26 September! Helg!

Den här veckan har gått skitsnabbt! Men inte dagen idag, för jag började 8.20 med labb på Nk:n och slutade typ kvart över tre efter att ha lyssnat på redovisningar på historian. Mellan det har hag haft hål, hål och skolfotografering.
Eftersom vi går i trean så blev det ett spexfoto (men vi ska även ha ett vanligt foto på onsdag). Vårt tema var "psyk", typ. Jag fattade det knappt själv.. Inte direkt det bästa man kan ha och det har ju egentligen inte så mycket med samhälls att göra.. aja. Det blev ändå bättre än jag trott. Alla såg helt skrämmande och galna ut... Det var nästan som en skräckfilm! ;p Efter kortet så sa fotokillen att vi var tvugna att ta de enskilda korten idag och inte på onsdag, så då var det bara att tvätta av allting och fixa om sig. Men det var inte många som orkade det. Men eftersom jag inte har något kort sen ettan (och det blev dessutom jättedåligt) så ville jag ha ett. Men usch vad jobbigt det är att ta kort, jag vet aldrig hur jag ska le så det blir alltid så konstigt och tillgjort... Men jag förväntar mig inte att det ska bli så bra.. 

Nu är det verkligen storm ute, det blåser som sjutton och alla löv bara virvlar omkring där ute, sådär typiskt höstigt. Oturligt nog så var det inte medvind hem...


Ida

- 25 September! Torsdag...

Åh jag verkligen bara älskar hösten! Så mycket underbart fina färger som lyser upp! Var bara tvungen att skriva det, för jag tänker på det varje gång jag går ut, haha. Går det annat än att älska hösten? Men snart har ju alla löven ramlat av och det är inte lika fint längre....



Idag slutade jag halv tolv, hade bara två lektioner. En redovisning på historian och så svenska C. Där läste vi en liten text ur en bok som vi fått träna på att läsa i tre veckor. Dom andra får hålla tal och vi får göra sånt! Läraren vi har är lite mysko...
Jag cyklade hem efter skolan och fortsatte med matten (snart är jag ikapp planeringen!) och så gick jag en prommis med Rosita i skogen.
Igår slutade jag också halv tolv, så då få for vi till Luleå i annas bil och var där i några timmar. Jag hittade tre tröjor som jag köpte, så lite shoppandes blev det för mig allt. Medan jag och Emelie provade kläder hann de andra fika, haha. Vi var så snabba på att prova och kolla!
Jag var även och tog blodprov igår på vårdcentralen och så sprang jag en terrängserie-tävling på kvällen i Pagla. Så jag hann med mycket igår!




Ida

- 22 September! sin, cos och allt vad de heter :S

Nu har jag äntligen fått en planering i matten - och jag ligger tydligen redan efter. Det har kommit en massa nya saker som sinus och cosinus och massa sånt. Jag fattade först ingenting när hon gick igenom för mig, jag satt bara och nickade till allt hon sa. Hon sa att när allt fått sjunka in och jag fått läsa igenom det så kommer jag förstå det. Nu har jag gjort och tja, lite mer fattar jag väl. Men krångligt är det. Och det här är bara början.. Jag börjar undra ifall jag verkligen valde rätt när jag valde matte D.. Hm.. Jag kanske har tagit mig vatten över huvudet, som man brukar säga. ;P haha. Det blir mycket räkna matte för mig fram över. Och jag får se till att få nått gjort på lektionerna och inte bara hemma, idag på lektionen räknade jag två tal. :S
Dessutom har jag haft både filosofi redovsisning och svenska muntligt tal idag, riktigt skönt att ha fått det bortgjort iaf!

Ingen sovmorgon för mej imorgon inte, har körlektion inbokad! Det är så himla svårt att få tider så jag fick offra min enda sovmorgon denna vecka. :b 
Förresten, en glad nyhet. Det ska kanske starta upp mitt gamla div 2 lag igen. Men jag har inte bestämt mig hur jag ska göra än med spel.. Jag hade ju faktiskt accepterat att det var slut med innebandy och planerat in annan träning... Hm.. 


Ida

- 20 September! Harads

Nu sitter jag här på typ ett pensionat i Harads som mormor och morfar hade bestämt att vi skulle bo på. Jag har nyss ätit en tre-rättersmiddag som var väldigt god! Nyss såg jag på Svensson Svensson på tv, det är visst en ny säsong som börjat. Det visste jag inte, men gud vad bra! Haha, det är bara för bra!

Såå, nu funderar jag på vad jag ska göra resten av kvällen här ute.. Finns det nått kul på tv? Jag tog mig med några läx saker ifall att haha... Men men jag får se vad som händer. Köpte en tidining när vi var och handlade så det kanske blir att läsa den och äta min marabou choklad! :)

Det blev visst ingen tårta idag, det blir imorrn. Så vad händer imorrn då? Hm, jaa.. hoppas vädret blir lika fint!
Trevlig kväll!


- Emil som jag är moster åt!




Ida

- 20 September! Härlig löördag!

Vädret är toppen fint soligt, och varmt (precis som dom lovade!) så underbart! Så snart är det dags för ett ett träningspass så här på förmiddagen.
Sedan händer det saker hela dagen. Mamma och pappa har nämlingen bestämt sig för att gifta sig. Fast inte liksom så här med bröllop, massa gäster och så, utan bara med familjen, borgligt, så att det står på pappret. Så efter över tjugo år är det äntligen dags, enligt mammas vilja. Det är bättre att vara gift för mamma med tanke på arv och allt sånt där. Men jag tycker att ska man gifta sig så ska man göra det stort!

Vi ska iaf åka någonstans och äta gott och sova och så. Och så blir det självklart att fira Lina lite i efterhand också med tårta och allt, dessutom fyller min mormor 80år så då blir det att fira henne också. Det händer mycket på samma gång nu!  :)



Ida

- 19 September! Nya skor...

I veckan fick jag nya skor av syrran. Hon hade fått dom sponsrade av adidas, men dom var för små så då fick jag dom. Jag älskar nya löpskor, det är en så underbar känsla med nya skor! Att ha bra skor och kläder gör löpningen så mycket roligare. Och skor slits verkligen snabbt, dom skulle verkligen behöva bytas varje år egentligen. Nu är jag glad att jag har nya iaf! Många långa kilometrar kommer dessa skor få känna på! Det blir nått nytt med adidas, har inte haft sånna skor på flera skor. Har ju kört med asics hela tiden. Men dom sägs vara bra dom här iaf.



Supernova Cushion, heter dom visst!


Nu blir det att gå och sova om en stund!

Ida

- 19 September! Riktigt med höstfärger

Nu syns det verkligen att det är höst här uppe. De flesta träd och löv har börjat gulna nu och många har redan trillat av. Jag saknar sommaren, värmen, solen, lediga härliga dagar, ljusa sommarkvällar och allt annat underbart! I miss it!
 Men nu blir det höstmys istället, härligt de med! Kvällarna börjar bli riktigt mörka nu. Jag är glad så länge det är ljust till sex iaf.  december är det ju mörkt både när man åker till skolan och kommer hem från skolan. Det är deprimerande..
Just nu känns det som en evighet nästan sen det var sommar. Veckorna har ju bara runnit iväg och det känns redan som om vi gått i skola i flera månader. Fastän det bara är ungefär en månad....

Vi provade studentmössor i måndags. Och hjälp vad det kändes konstigt! Det är ju tio månader kvar till studenten och så ska vi redan prova ut våra mössor... Jag har inte riktigt fattat att det verkligen är sista året nu. Läskig tanke. Väldigt läskig tanke faktiskt. Jag har ju gått till skolan varje dag i elva år (tolv när jag gått ut), i mer än halva mitt liv. Och helt plötsligt ska man sluta. Eller ja, det är inte längre ett måste iaf. Och det blir inte samma sak heller. Jag kommer sakna det, det hör ju till vardagen liksom. Man träffar ju alla i skolan också, sånna man annars inte träffar på fritiden. Nej, tänk vad tomt det kommer bli utan skolan liksom. Men den dagen den sorgen, eller ja, egentlige är det ju faktiskt glädejn! Det är iaf tio månader kvar. :) Jag får väl ta vara på dom! Jag lovar att jag flera gånger under som månaderna kommer hata skolan! Haha, för så är det ju!
Frågan är ju alltid den, vad ska man göra sen? vad ska man bli?
Usch, jag hatar val och säskilt sånna där livsavgörande... Varför kan det inte bara finnas ett facit där det står vad som är rätt och fel väg att välja för en, typ. Då skulle man slippa välja fel och allt vore bara helt lätt! Men men, livet ska väl inte alltid vara enkelt och lätt! Nu låter jag lite filosofisk!
På tal om det så har vi faktiskt en filosofiredovsining på måndag som jag måste lära mig utantill. Hon är visst hår på det dära! Det är massor av plugg grejs i helgen förresten. Jag måste verkligen göra lite matte. Jag har hittils gjort tolv tal på två veckor... Inte bra inte.. Om jag nu ska klara matte D innan studenten får jag nog lägga på en rem. :) Men har jag ingen planering så då känns det så meningslöst på nått sätt.. hm...

Nu blir det lite fredagsmys! Bastade efter middagen och det var riktigt mys!




   



- Lite höstbilder!  Utsikt från gruvberget...



Ida

 

- 19 September! Så bra!




haha :) så bra! Vänner är bara för bra!


Ida

- 18 September! Jobb!

Nu har jag fått ett jobb! Jag ska bli kassör eller vad de kallas på travet, jag kommer iaf att sitta där det kommer och spelar. Jag kom nyss hem från en genomgång med några ATG-representanter som pratade i tre timmar och hur man skulle bete sig och vara m.m. Det var en massa regler och det verkar vara riktigt ordentligt och allt. Det verkar svårt helt enkelt för mig iaf, för jag kan ingenting nästan om trav och sånt, och jag fattade inte hälften av vad de pratade om. Men men jag ska lära mig! För så svårt kan det inte vara egentligen. :)
Jag längtar faktiskt till jag ska få börja. Första gången kommer bli först i november, för man måste ha fyllt 18, och då kommer jag bara att få sitta med en annan så jag lär mig. Men det kommer bli spännande och de verkar ju rätt så kul också. Neej, nu är jag glad! haha :) och ännu gladare blir jag av att det är fredag imorgon och sovismorgon!
Godnatt!



Ida


 


- 17 September!

Idag var det körlektion, det så längesen jag hade det (känns det som) så jag hade nästan glömt bort hur man gör, haha! Idag blev det mycket sväng-träning, höger svängar, vänster svängar och massa sånt. Och jag som är så bra på höger och vänster körde fel varannan gång nästan, det var lite pinsamt. Jag måste typ ha nå band på högerarm eller skriva nått så jag inte gör fel på uppkörningen. Men idag kändes det som om det är riktigt länge dit... 


Nämen kolla här, det ser ju ut att kanske bli bra väder i helgen! :)



Ida

- 16 September! Syrran ett år äldre!

Idag fyller syrran 16 år, jag tyckte det var nyss jag fyllde 16 och nu gör hon det! Åren går verkligen snabbt. Så mamma väckte mig halv sju på min sovmorgon för att fira henne. Sen låg jag i sängen i två timmar och kunde inte somna om.

Imorse var det endast 2 grader och dimmigt och grått ute. Jag trodde vädret skulle ha blivit bättre tills jag skulle träna, men icke! Det var sånt tråkigt väder hela förmiddagen, riktigt höstväder. Då blir man inte så sugen på att fara ut och springa... Efter träningen så var det idrottslektion, och inte vilken som helst. Jag och Fanny höll i lektion och vi hade friidrott. Det gick jättebra, faktiskt! Men tiden räckte inte riktigt till.... Det är skönt att ha det bortgjort så att det inte blir stressigt på våren att få det gjort.

Jag tappade min cykelnyckel igår. Och fråga mig inte hur det gick till, för den satt fast på min skåpnyckel och sen var den bara helt plötsligt borta typ, hm.. Det hade ju inte gjort så mycket ifall jag hade tappat den på vintern. Men jag hade cyklat till skolan så den stod låst utanför skolan. Så min cykel fick övernatta på skolan och idag fick jag ta in cykeln gneom huvudentren in i skolan för att vaktmästaren skulle knipsa låset! Nu måste jag bara köpa ett nytt lås.. Jag har verkligen otur när det gäller nycklar! haha. :)
I alla fall så är jag glad idag! Jag vet inte riktigt varför, det är iaf tisdag och det är en bra dag!



- En bild syrran tog förra höste hära!


Ida

- 14 September! Söndagskväll..

Godkväll!
Nu är jag nybastad och nyduschad, härligt! Det blev en löprunda och lite styrke som träning idag. Nu väntar bara lite kvällsfika. Jag funderar på vad jag ska äta, ingen som har något bra tips på kvällsfika/mellanmål? Jag är så less på att alltid äta yoghurt med flingor eller mackor, nog för att det är gott men det kan vara roligt med nått nytt. Bara det inte är för jobbigt att laga så! Te var det länge sedan jag drack i alla fall, jag har rätt så nyss lärt mig att dricka det faktiskt!


Nästa vecka så:
- Ska jag ha körlektion.
- Fyller syster år.
- Är det muntliga presentation på svenskan.
- Ska jag hålla i idrottslektionen.
- Ska jag träna ett antal ggr.
- Och mera som jag inte kommer på nu... :)

Nu har jag skrivit färdigt mitt "tal"/presentation till imorn, och hjälp den blev ju alldeles för lång, haha! Nu får jag korta ner den istället och träna på den.


Ida

- 14 September! För det är Ida dag idag!

Jag började fundera om det var nått särskilt idag, för jag hade för mig det...  Så jag kollade i almanackan.. Och jo, vad är det då? Det är den 14 september vilket betyder att Ida har namnsdag! Ingen som har grattat eller sagt nånting om det inte. jag brukar alltid få ett kort av mormor och morfar men nu har jag inte ens fått det tråkigt nog...

Och tårtan som syrran bakade fick jag inte ens smaka för den skulle hon bjuda hennes klass på på hennes födelsedag. Jaja, jag får väl fira min namnsdag på något eget sätt. Så märkvärdigt är det väl egentligen inte. Bara en ytterligare dag att få en möjlighet att fira. :) 

Ida är forntyskt och betyder den flitiga, den verksamma och blev ett modenamn efter Emil i Lönneberga. 2007 låg Ida 9:a på vanligaste flicknamnen. Det finns 45370 st som heter Ida varav 24999 st har det som tilltalsnamn.

http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp


Ida

- 14 September! Pluggdag idag...

Söndagar är en sån där typisk pluggdag, särskilt när det är en sån här grå och trist dag som det är idag. Men det är nog många som passar på att göra läxorna på veckans sista dag.
I alla fall så blev det en rätt så lång sovmorgon och sedan en liten promenad för att vakna upp och få frisk luft. Så nu sitter jag här och försöker skriva mitt pm till mitt svenska "tal" imorgon. Hjälp vad jag är oförberedd! Varför började jag så sent med det? Jag måste hinna lära mig det utantill dessutom.. :S Jag kan bara hoppas på att jag slipper göra imorgon. Den turen kan jag faktiskt ha, vem vet!

Sen borde jag hinna göra lite matte och kanske lite spanska också, det ser inte kul ut det här... Neej, nu måste jag verkligen fortsätta, men fantasin och ideerna har svikit mig nu, haha.



- Rosita, förra hösten!


Förresten så hoppade Holm sin sista tävling igår i Stuttgart. En av Sveriges största idrottares karriär är slut. Killen som trots sin längd vunnit tävling efter tävling och vann OS-guld i Aten. Frågan som alltid kommer komma, vem var störst Holm eller Sjöberg?
 Nu blir han iaf en "vanlig person". Så konstigt det måste kännas för han. Det enda liv han känner till är höjdhoppslivet, en sån stor förändring det blir för honom. Men jag läste att nu ska han satsa på nya mål, kanske tar han och börjar spela fotboll igen eller så har han som mål att springa Lidingöloppet. Jag beundrar de killen i alla fall!





Ida

- 13 september! Ormar i spåret...

Idag blev det också en löptävling i Luleå, det går ju en hel del sånna nu på hösten. Den här gången var det iaf milen som gällde. Och ja, det kändes bättre nu att springa än förra gången. Vädret var härligt, spåret var bra (förutom lite för mkt backar ;b)  och jag fick några fina skålar som pris. Så en rätt så bra dag alltså!
När vi höll på att uppvärma så såg vi helt plötsligt en orm i spåret. Det var inte så himla liten... Sen när jag väl sprang så såg jag en till orm (!) mitt i spåret på ett annat ställe i en uppförsbacke. Jag skrek till och hoppade över den, jag fick värsta paniken när jag såg den även fast jag inte är så rädd för ormar. Men den kom så plötsligt! Det hette ju ormberget också av nån anledning kanske. :)

Jag hade velat hinna en sväng på stan i Luleå också efteråt, men tyvärr så hade affärerna hunnit stänga innan allt var färdigt. Det var synd, för det var jättelänge sen jag var till Luleå nu, men jagfår väl kanske ta det nästa helg då istället. :)

Igår hade vi bara två lektioner i skolan, men ändå var dagen riktigt lång och seg. Dagen avslutades iaf med fredags mys och filmkväll hos Nina.
Nu blir det att gå och fixa salladen till maten, trevlig kväll!


Ida

- 11 September! En lite speciell dag...

11 september kan väl ingen frångå att det inte är en lite speciell dag... På ett sorgset sätt typ. Fem år sedan Anna Lindh dog och sju år sedan World Trade Center. En händelsernas dag  kan man nog säga...

En tyst minut borde alla ta idag....

 


Ida

- 11 september! En torsdag...

Idag efter skolan åkte jag och tittade förbi hos Agnes. Jag hjälpte henne att baka eller mest kollade jag på... Det blev ett väldigt lyckat bak, eller? :) Hon skulle iaf ha kakorna till en fotbollsmatch så hon skulle själv inte äta dom.

Nyss har jag varit på innebandyträning och möte. Och ja, vad ska jag säga.. Nu ser min innebandy säsong ännu osäkrare ut. Dom har lagt ner mitt lag (div 2) och så mycket har jag ju inte tid att satsa så att jag vill spela i div 1. Och div 3 känns inte speciellt kul... Jaja, det är väl som det är... Lite sorgligt att sluta också i sånna fall, eller inte så lite heller. Jag menar, jag har ju hållt på med det i över nio år så. Det har liksom alltid varit innebandy under dessa år. Jag har svårt att sluta med saker. Haha, jag tyckte t.ex. att det skulle vara konstigt att inte läsa matte/engelska under ett år. Jag menar jag har ju läst matte/eng sen jag gick i lågstadiet, då kan man ju inte sluta med det helt plötsligt... Jag är nog väldigt konstig.. haha :)

Dags att ta en dusch och ta tag i lite plugg kanske? Hm, låter inte så lockande. Men jag ska ha typ tal/muntlig presentation på måndag och jag vet inte vad jag ska prata om!!!! :S



Ida

- 10 september! domedagen.. eller?

Hela dagen idag har det pratats om världens undergång och domedagen. Lite roligt tycker jag ändå för jag tror verkligen inte på att nått sånt skulle kunna hända nu. I alla fall så ska några forskare försöka återskapa "big bang", så vi får se ifall dom lyckas. Sen är det några andra forskare som anser att detta kan skapa världens undergång och har dragit de till domstol och allt.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3283548.ab



Ida

- 9 september! hemma...

Nu har jag kommit hem efter en låång skoldag och några timmar hos emelie. Skoldan gick ändå snabbtm inte så konstigt kanske när jag hade en så låång sovis! Träningen gick bra, men jag var helt trött när vi skulle ha idrott sen. Vi spelade fotboll och det är ju alltid kul ändå! Sedan har vi haft NK. Och gud, jag fattar ingenting! Det är ju än så länge bara som nians kemi, men jag kommer inte ihåg nått och fattar inte skillnaden på alla olika saker.. Jag hatar när läraren säger "acceptera bara det." Jag vill inte bara acceptera, jag vill veta varför. Haha, jag kommer ihåg i ettan när vi höll på med matte. Och så var det nån regel som man skulle följa. Jag och Evelina ville absolut veta varför regeln var så, så suckade våran lärare och så fick han börja förklara... 
Men jag måste iaf typ ha blivit dummare under dessa år, haha! Eller så har vi bara en lärare som inte kan förklara... Hon klagar på att ha fyra lektioner på rad, men hur många har inte vi ibland? Jag kanske borde ta fram nians kemibok, i den borde det ju stå lite enklare...
Hos emelie så skulle jag, anna och hon börja på vårt geografi arbete och vi fick iaf en del gjort. Konstigt nog är jag inte trött nu, jag blir typ bara piggare och piggare!!

Förresten börjar ett nytt program idag (som anna tipsade om), "Vem kan slå filip och fredrik?". Man kanske borde kolla om det är nått att se.. Kan ju vara lite småkul...


Ida

- 9 september! Sovism morgon idag!

Jajamen, jag börjar inte förrän 12.10, och då har jag idrott. Men jag ska träna innan (det blir ju perfekt när jag har idrott som första lektion också), så sovmorgonen blir inte så lång ändå. Men skönt att ha gjort bort träningen. Särskilt när jag slutar fem. Det är det sämsta med dagen... Men jag borde faktiskt inte klaga vissa börjar ju 8.20 och går ända till fem! Men om inte hade valt eng C hade jag faktiskt slutat tidigt, så jag får nästan skylla mig själv att jag slutar så sent.

Jag funderar på ifall vi har några läxor nu.. Men vi har inga läxor som det är bråttom med iaf. Så vad ska jag göra tills jag ska träna? Borde kanske gå ut med hunden... Det är ju faktiskt riktigt fint väder ute - men kallt. Först ska jag iaf gå och göra mig iordning. Men skönt att bara behöva dra på sig träningskläderna. :)


 

Rihanna - Disturbia

Videon är verkligen lite mysko.. Men jag älskar låten! haha :)

Ida

- 8 september! Ny vecka... igen..

Igår var det bara en slö-söndag, gjorde nästan inget särskilt. Filmkväll med Bella på kvällen var det i alla fall. :)

Nu sitter jag och gör lite läxor, spanska, geografi och så skriva brev om mig själv både på engelska och svenska. Det är typ de svåraste. Jag kommer verkligen inte på något att skriva. Haha jag måste vara världens tråkigaste människa som inte har något att berätta om mig själv!

Idag tappade jag nycklarna också (inte så ovanligt...), så dom var borta halva dan. Det värsta var att cykelnyckeln var på den här gången så jag hade ju inte kunnat cykla hem ifall jag inte hade hittat dem. Men men, jag fick dom iaf tillslut! Jag borde kanske inte ha cykelnyckeln på samma knippa i framtiden... Borde kanske bara låta den ligga i typ jackfickan eller i väskan.  Det var iaf det mest intressanta som hände idag.

Förresten så är det riktigt knepigt det där med vädret nu för tiden. På morgonen när man cyklar till skolan så är det svinkallt, imorse var det 4 grader (!). Det är ju nästan lika kallt som Skåne har mitt i vintern. Så då måste man iaf klä på sig ordentligt med vantar, tjocktröja m.m. Men sen när man cyklar hem igen då har plötsligt solen bestämt sig för att titta fram och helt plötsligt är det över tio grader och man kan cykla utan jacka och allt....


Ida

- 6 september! Finfin höstdag!

Imorse blev jag väckt vid halv åtta och så for vi iväg till Luleå på en terräntävling. Först höll vi inte på att komma iväg för att det blev en massa tjafs.. Men tillslut löste det sig som alltid, som tur var.
Jag var tung i kroppen sen i veckan, men jag kände ingeting i vaden när jag sprang faktiskt! Bara litegrann på uppvärmningen. Det var 7,5km iaf och det gick väl helt okej, inte så bra som det kunde ha gått. Vädret var på topp trots allt! :) Jättehärlig höstdag, perfekt verkligen! Så nu kom vi nyss hem efter att ha varit på Team Sportia och handlat upp mitt presentkort dära. Jag övningskörde hem också mer än halva bilen. Lite tråkigt att köra på sån väg, händer inte så mycket. Man kör bara i samma fart hela tiden och inget nytt händer. Fast det är väl bra träning att köra i lite snabbare fart. Fast det är kanske inte vad jag behöver, jag har ju svårt att köra sakta, haha. :)  
Nu blir det iaf duschen och sedan måste jag ut en till sväng i det underbart fina vädret och solen. Om det hade varit sommar hade jag viljat fara och bada!

 


Ida

- 5 september! Myskväll & idol

Jag har varit helt slut och trött hela eftermiddagen och kvällen, så det har blivit en lugn och mysig hemmakväll. Jag har passat på att kolla på idolklipp från i veckan som jag inte har hunnit se. Jag tycker att den här juryn och allt verkar mycket bättre än förra. Så det här blir nog en bra idol-säsong. Men jag är inte så intresserad av det egentligen. Mest kul att kolla nu i början. Sen brukar jag inte orka följa det.

Nu blir det tv:n en stund och sen krypa i sängs, jag behöver mycket sömn nu känns det som och så ska jag upp tidigt imorrn! 


 





Ida

- 5 september! Hälsodag

Idag var det ingen vanlig skoldag utan en hälsodag, "hela boden i rörelse" typ. Först så skulle alla springa eller gå 10km/7.5km och sen fick man välja en valfri aktivitet.
Så efter löprundan/joggingrundan (kunde inte springa så snabbt för jag kände i vaden igen....) så blev det lunch på skolan och sen lugn simning och avslappning i bubbelpoolen. Jag skulle egentligen ha haft spinning eller nått annat på step in, men dom aktiviteterna blev fulla så jag fick göra omval...
Det fanns massor av aktiviteter att välja på, en del lite annorlunda. Kul att dom har sånt här så man får testa på nya saker. En del kanske till och med börjar träna det. Simning kanske inte är nån så "nya" eller annorlunda grej, men det var riktigt skönt iaf! Fast man blir alltid så trött och slö efter att ha badat... Så nu ska jag vila upp mig en stund och sen får jag se vad som händer! :)


Ida

- 4 september! Mina "pizzasnurror"!

Om ni vill veta receptet kan ni gå in här och kolla. Jag orkade inte skriva av hela... Men ni får pröva laga det ifall ni tycker det verkar intressant. Ett lite annorlunda recept tycker jag iaf. Och dom var faktiskt riktigt goda, lite kletiga kanske men goda som sagt. Dom ska jag frysa in nu och så kan man ta fram och tina upp när man blir sugen. :)


       
- Dags för bak!                                                                  - Snart ska den rullas ihop...


 
- ..och bli till bullar!!                                                    - Här färdig gräddade!



Ida

- 4 september!

Idag slutade jag kvart i två, min kortaste dag i veckan och kanske så kommer det vara så hela året! Det vore himla skönt.  Så träningen hann jag göra på eftermiddagen. Rätt så skönt att kunna ha kvällen ledig.
Så ikväll har jag hunnit övningsköra en sväng med pappa och nu sitter jag och väntar på att mina "bakverk" ska färdigjäsa så jag kan stoppa in dom i ugnen. Det blev "pizzasnurror", typ som bullar fast med fyllning inuti. Jag hittade receptet i en tidning och tänkte att jag kunde testa det. Det kan ju vara bra att ha som kvällsfika eller typ utflyktsmat. :)

Sen borde jag nog börja läsa i min eng. bok, "The lost boy". Den är hela 350 sidor, och för mig är det mycket! :)



Ida

- 2 september! Ryssarna snart på väg...

Jag kom hem rätt så nyss... Har bara hunnit äta middag. Gick ända till fem idag (!). Nog för att jag själv har valt det, men ändå.. Vi har fått reda på att ryssarna kommer den 29 september, ahh inte ens en månad dit! Vi ska iaf planera tre dagar med aktiviteter för dem. Det måste ju vara rätt så häftigt att få komma till sverige för dem.



- Apatity, Ryssland, förra hösten. Vid första blicken ser det rätt så hemskt ut...


Neej, nu ska jag träna om en stund och sen läsa religion. Vi fick 27 sidor i läxa från förra lektionen. Sen känns det som om jag har nån mer läxa också... men inget jag kommer på och inget jag har hemma iaf.. :S Jag har inget mer att skriva iaf!


Ida

- 1 september! Innebandy...

Ikväll var jag på innebandyträning för en gång skull. Och tja, jag vet inte vad jag tycker. Försöker att inte vara så negativ till det... Kul att få spela iaf när man väl kom igång med klubban. Vi var inte många på träningen, typ tio kanske. Det är lite trist faktiskt. Jag hade förväntat mig många fler... Jag får se ifall det blir någon fler gång i veckan, imorrn har jag då backträning tror jag och på onsdag hade jag nått löppass inplanerat, ifall allt går som det ska. Jag är nöjd över att jag vart en gång i veckan iaf.







Ida

- 1 september! Utmaning... typ


Vill ni kunna göra 100 armhävningar? Kolla här då! Där kan man enligt nått träningsprogram träna sig till att kunna göra 100 armhävningar på 6 veckor. Det skulle vara kul att pröva om det funkar.. Men jag skulle bara "glömma" bort att göra vissa dagar och så där... Men om man har tid och vilja så är det ju en liten utmaning! Skriv när ni klarat 100! :)



Ida

- 1 september!

Det betyder typ att det det är 56 dagar tills jag fyller år! 56 dar känns länge, men om man säger nästan två månader så känns det kortare! haha :) Faktum är att om 56 dar så ska jag alltså kunna allt i den där tjocka, tråkiga boken och kunna köra bil bra! Usch, jag blir ju nervös för uppkörningen bara jag tänker på det! Jag som är så nervös inför en körlektion
att mina ben skakar typ, haha. Hur nervös kommer jag då inte vara inför körlektionen?!?


Igår kunde ja verkligen inte somna vet inte varför... :S Jobbigt iaf, för idag var jag riktigt trött på lektionerna. Vi hade första filosofi lektionen.
"Vad är meninen med livet?"
Det är själva frågan under hela terminen i ämnen... Få se om någon filosof har nått bra svar på det! Ämnet känns annars rätt så långtråkigt.... Men våran lärare verkar ändå göra det hyfsat skoj. Så vi får väl se!
Första spanska lektione också. Jag kommer ha spanska med ettor. Och mitt schema verkar kanske lösa sig trots allt ändå och jag får läsa allt jag vill då! :)


Ida

RSS 2.0