29 juni! Godnatt

 
 
 
 
 
 
Med lite bilder från gårdagens utflykt så säger jag nu godnatt för att orka upp för en delad jobbtur imorgon och på söndag, 7.30-12.30 och 17-22. Vilke rolig helg jag har framför mig! I alla fall i tjäna-pengar-syfte...
 

29 juni! Då var anmälan gjord!

Nu börjar jag bli less på denna sommar! Eller det som kallas för sommar. Det finns ju ingen värme överhuvudtaget och det ser inte ut att bli bättre heller. Nu ångrar jag att jag klagade över värmen i Peking. Det är ju rätt illa att man ska behöv frysa i juni...
 
Jag passad på att anmäla mej till Göteborgsvarvet 2013 nu. Imorgon är sista dagen för detta pris, sen höjs anmälningsavgiften. Detta firar jag med att sticka ut på en löprunda så här innan mitt kvällspass på jobbet. Igårkväll sprang jag 12km så jag planerar ett kortintervallpass nu. Alldeles för längesen jag sprang intervaller så får se hur det går. Ifall jag har någon fart i kroppen.
 
 
 
 

 
  

28 juni! Fastnade visst lite..

 
Fastnade framför datorn... Jag sitter och tittar igenom bilder för att plocka ut foton att framkalla. Inte det lättaste, jag har ju så sjukt många från senaste åren som jag vill ha. Hamnade bland annat i mapparna med alla bilder från Sydamerika och får en längtan tillbaka dit. 

28 juni!

Det blev ingen ledig dag igår, de ringde och väckte mej kvart över sju och frågade om jag kunde jobba och eftersom jag inte hade något planerat så blev det jobb mellan 8-16. Rätt skönt att få jobba, jag blir lätt uttråkad här hemma när jag inte jobbar och inte har något annat att göra. Jag är som sagt van att ha fullt upp och att det händer något hela tiden. Men det var trots allt rätt skönt med en ledig dag idag. Jag tog sovmorgon och har chillat lite hemma innan jag tog en cykeltur till stan och sedan for till Cafe Rävasten med Maja. Rätt mysig dag som jag tänkte avsluta med en löprunda. Igår blev det en runda runt träsket, den vanliga gamla rundan. Jag tycker att det är tyngre och jobbigare varje gång jag är ute och springer, konstigt nog. Det kanske i och för sig beror på att jag tränat rätt mycket nu sen jag kom hem och min kropp inte är van vid så pass mycket träning då jag senaste månaderna (halvåret) knappt tränat något. Snart borde det vända och gå lättare tycker jag i alla fall!
 
Pratade med Vicky och Marie igår och fick väldig hemlängtan efter Göteborg, min lägenhet, V6 och alla fina personer där! Om drygt en månad är jag tillbaka där igen.
 
 
 
 
 
fote.se
 
 
 
 
 

 
 

26 juni! träningsvärk!

Mina ben är så stela och jag har träningsvärk i vaderna som bara blir värre och värre. Jag for till Pagla igårkväll och sprang i terrängspåret där som omväxling. Det blev ungefär en timmes löpning plus att jag stannade på skidstadion och körde lite friidrottsövningar så som höga knän osv. Därifrån som min träningsvärk i vaderna härstammar skulle jag tro. Men jag ska nog börja lägga in lite friidrottslöpövningar i mina träningar. Det behövs kan jag lova efter att inte ha tränat något sånt på flera år!
 
Idag blev det vila, förutom att jag körde lite hopprep (ännu mera vadträning!) och mage/rygg här hemma. Det blir ett löppass imorgon igen på dagen då jag är ledig. Jag känner mig riktigt taggad på tränings just nu och det är kul!
 
 


25 juni! En vecka

 
 
 
Då har jag varit hemma i Boden i en vecka, men det känns som att jag varit hemma betydligt längre än så. Veckan har inte alls gått fort trots att jag börjat jobba och det har varit midsommar. Midsommar var förresten riktigt trevligt. Jag var hos Malin med Paulina och Linnea och vi åt och drack gott. Sillunch med supergod sill- och laxtårta?, grillat och jordgubbar med glass. Snacka om att man var mätt sen!
 
 
 
 
 
 
 
Idag det varit ännu en jobbdag och sedan lite firande av min kära mor som fyller år idag med tårta som Lina bakat. Nu är jag och syrran själva i huset igen, efter att ha varit i Pajala hela helgen så åkte nu mamma och pappa iväg till Uppsala. Skönt att vara själv, men också väldigt trist nu när jag ändå är hemma.

19 juni! Då var det jobb igen

Första jobbdagen är avklarad för sommaren. Allt kändes precis som vanlig på jobbet, inte så mycket som hänt på ett år. På ett sätt är det skönt att vara tillbaka, med alla gamla rutiner och ungefär samma arbetskamrater. I alla fall så är de skönt att veta att man tjänar pengar som är väldigt behövligt. Dock är det lite synd att jag bara fått 80% och inte 100%, så jag hoppas på att få jobba extra så myckt som möjligt. Imorgon ska jag förutom min 7.30-16.00 tur även jobba 17-22. Det blir en riktigt lång dag alltså!

Jag har hunnit vara ute och springa och duscha efter jobbet, allt innan klockan ens är sju! Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra resten av kvällen. Kanske öppna matteboken för att börja plugga lite matte? Det låter galet att plugga matte tredje veckan på sommarlovet. Men otroligt nog så fick jag förra veckan ett sug efter att räkna några tal. Jag blir nästan förvånad över mig själv. Det trodde jag aldrig skulle hända!



18 juni! Back in Boden

Skönt att vara hemma i lilla Boden igen, i det gamla gula huset på drejarvägen. Lugnt och stilla. Jag har gått en lång promenad med Zorro och packat upp mina väskor. Alltid när jag har varit och rest vill jag packa upp allt så fort som möjligt. Jag vill allt i sin ordning och ha koll på allt. När jag orkar ska jag ta och visa vad jag fyndat i Kina.
Jag har även bara suttit i mitt gamla flickrum och filosoferat och tittat på alla mina gamla saker. Det känns så konstigt att sitta där, som att det tillhör något så långt borta. Samtidigt som allting där inne är så välbekant. Foton, prydnadssaker, gamla böcker osv. Allt väcker gamla minnen till liv. Jag blir lite nostalgisk och börjar tänka på vad jag kan packa med mej till min lägenhet i Göteborg för att behålla lite av minnena där. Samtidigt tänker jag vad jag ska göra med alla mina gamla saker i framtiden. Jag skulle ju egentligen vilja ha kvar mitt gamla rum som det är nu för alltid, men så kommer det ju aldrig att bli vet jag ju.

Förutom minnen och tankar så har jag fått en god middag lagad av min mor och även tagit mej ut på en löprunda runt träsket. Fasiken vad bra det gick! Jag har inte sprungit många gånger senste månaden, men ändå så gick det relativt bra. Långt över förväntan! Det gör mej taggad på att springa mera!




18 juni! Kinaresan

Nu har jag landat hemma efter den långa resan. Jag är inte så trött som man kan tro. På båda flygresorna sov jag i princip hela vägen, värre var det med sista tågresan igårkväll från Uppsala. Jag hade sittplats och även om det var tusen gånger bättre än sittplatsen på Kinatåget så blev det ändå inte så många timmars sömn. Och vet ni vad jag hade lyckats med? Boka fel datum på tågbiljetten! Min plats var upptagen när jag klev på tåget så jag ställde mej för att vänta på konduktören och hon upptäckte sedan att det stod 18e istället för 17e på min biljett... Eftersom tåget var väldigt fullt så fick jag stå till Gävle där det klev av folk och jag kunde få en sittplats. Det löste sig i alla fall som tur var tillslut!

Det har varit två grymma veckor i Kina med mina Evelina och Emilia. Stort tack till dom för att jag fick möjlighet att komma och hälsa på! Jag har hunnit besöka de flesta kända turist sevärdheter och även hunnit se och promenera runt i platser som inte är lika kända men väldigt mysiga. Dessutom har jag fått prova på lite av deras liv där borta genom att gå och träna på deras pass, träffa deras vänner där, äta på deras lokala ställen osv. Jag är även väldigt glad att jag och Emilia tog oss iväg till Xian och fick se lite mer än bara Peking.
Kina är verkligen ett annorlunda, men väldigt spännande och häftigt land så det är roligt att ha fått uppleva det.



18 juni! Bilder Kina

Här kommer lite blandat med bilder från resan. Eftersom jag har sjukt mycket bilder så fick det typ bara bli nån bild från varje dag.
































 


16 juni! Sista dagen i Peking

Sista dagen i Peking innan jag påbörjar min hemresa ända till Boden som kommer pågå i typ ett och ett halvt dygn. Men har jag överlevt tågresan från Xian hit så kommer det nog att gå bra. Den resan är bland de värsta jag varit med om. Sittplatserna vi hade var värre än sittplatserna i en buss, de var helt raka i ryggen och stenhårda. Mera som en bänk än två sittplatser. Det var sedan packat med kineser i vagnen som låg, stod och satt i gången och folk rökte i utrymmet mellan vagnarna. Jag hatar verkligen rök från cigaretter och tyckte det var jättejobbigt. Jag försökte flera gånger blänga på dom och stänga dörren mellan dem och kupen, men det gick inge vidare. Vi försökte sova under flera timmar men jag tror inte jag fick någon riktig sömn utan bara halvslumrade till några gånger. Det var lycka att äntligen få stiga av tåget. Det jobbiga var bara att vi hade ytterligare en och en halv timmes resa med buss, tunnelbana, buss innan vi var "hemma" i lägenheten.

Vi kröp i säng och sov nästan 5h innan vi var tvugna att stiga upp och ta vara på dagen. Det blev en utflykt till en äldre del av Peking med hutonger (smala gränder med låga hus, typiska för Kina) samt Houhai, ett mysigt område runt en sjö. Vi vandrade runt där tills det blev dags för middag på en väldigt fin restaurang där det hade show som bestod av flera olika delar; några akrobater, någon jonglör, kockar osv. Jag fick pröva på den kända rätten Peking anka där, väldigt väldigt gott!
Kvällen avslutades med att några drinkar på en bar, KTV (kareoke) och sedan ett snabbt besök på den ryska nattklubben "Chocolate".

Jag åker halv tre inatt så vi har hela dagen på oss i princip. Det blev en lång sovmorgon (vilket var välbehövligt)
















13 juni! Xian

Jag och Emilia satte oss alltsa pa taget igar vid halv fem for att ta oss till Xian dar den beromda Terrakotta armen finns. Tagstationen (west trailstation i Beijing) ar den absolut storsta tagstation som jag sett. Den var enorm och vi var dom enda utlanningarna kandes det som. Att sedan aka tag i Kina var en upplevelse bara det. Det var inte riktigt som i Sverige. Vi hade "hardsleeper" vilket innebar att det var som i Sverige med 6 sovplatser, men det var ingen riktigt kupe sa det gick inte att stanga om sig. Sedan var sangarna riktigt harda. Men vi overlevde och fick anda en del somn. Varre blir det pa hemresan da vi bokade sittplatser eftersom det var slut "hardsleeper och som student ville vi inte lagga massa pengar pa "softslepper". Jag har dessutom kommit pa att jag kommer tillbringa 4 av 7 natter denna vecka pa tag eller flyg. Bra planering Ida sager jag bara. Jag brukar inte ha alltfor svart for att sova sa nog ska det ga. Dock kommer jag vara sliten nar jag kommer hem till Boden. Tur att jag har tva dagar ledigt innan jag borjar jobba.

Vi anlande med taget klockan sex imorse och blev upphamtade av hostlet som vi hade bokat i forvag. Det var riktigt smidigt och skont! Efter en liten vila pa nagra timmar pa hostlet sa tog vi oss ivag for att se terrakottaarmen. Vi lyckades riktigt bra med att hitta ratt bussar och sa vidare sa efter en timmes svettig bussfard fran tagstationen sa var vi framme. Jag maste erkanna att det var inte direkt en "wow"-upplevelse att se terrakottaarmen som bestod av tre olika platser, gravar med krigare och hastar branda i lera. Men det ar anda haftigt med over 6000 figurer i verklig storlek som alla ar olika gjorda efter riktiga personer.

Nu har vi precis tagit oss en underbar dusch (behovdes verkligen kan jag tala om for er efter att ha vandrat runt i +37 grader) och ska snart ivag for att hitta oss nogot att ata.



12 juni! Vilken dag!

Igår var vi igång hela dagen. Det har nästan aldrig varit så skönt att komma hem och sätta sig i soffan som det var igår. Vi kom hem strax efter elva på kvällen och då hade vi knappt suttit still något alls, bara promenerat och stått. Dasgen började med att jag åkte iväg själv och tittade på OS-parken, fågelboet och vattenkubben bla. Det blev en hel del gåene där. Vid lunchtid möttes vi upp i lägenheten där vi åt en snabblunch och sedan begav oss iväg med tunnelbana och buss till förbjudna staden. Det var rätt häftigt att se, det är ju så otroligt stort och har en sån otrolig historia bakom sig.

Efter promenerande där försökte vi ta oss till en annan stadsdel för att gå på ett aerobicspass. Det tog sin tid med bussar och tunnelbanor och när vi väl kom fram så var vi trötta, hungriga och less. Det satt fint med en middag innan vi tränade oss ännu mer svettiga. Som avslut på dagen tog vi oss direkt efter träningen till nattmarknaden. Rätt häftig marknad där det serverade alla möjliga delikatesser så som spindlar, skorpioner m.m. Jag var ju tvungen att testa på något så det fick bli stekt orm. Faktiskt inte så dåligt. Kanske för att han hade kryddat med chili så det smakade mest utav det.

Helgen var rätt lugn och skön, långt ifrån lika jobbiga och intensiva dagar som igår. Vi besökte på lördagen "798 art district", ett lite modernare område med olika konstutställningar och butiker i ett gammalt industriområde. I söndags blev det en väldigt chilldag med lite parkhäng i solen och sedan ett aerobicspass innan vi avslutade med en kväll med serier. Höjdpunkten i helgen var teppanyaki på lördagkväll. Det är en sorts japansk matlagning där kocken tillagar det som du beställt på en platta framför dej. Det var "all you can eat and drink" i två timmar så vi åt tills vi knappt kunde gå. Men det var underbart gott verkligen!

Förbjudna staden

Himmelska fridens torg

Testade på att äta stekt orm!

 

Idag åker jag och Emilia till Xian med tåg för att se på terracottaarmen. Spännande spännande! Dock inte lika kul med 12timmars tågresa. Men det blir en upplevelse det också med att åka kinesiskt tåg. På fredag morgon är vi tillbaka här i Peking


 






9 juni!

Det är lördag och vi tar en väldigt lugn förmiddag här i lägenheten. Vädret är inte det bästa, det är rätt mycket pollution ute. Vi ska i alla fall försöka komma iväg och göra något på någon timma.

Igår tog jag mej själv till köpcentrumet som vi varit till förut och sedan till E & E:s skola där vi möttes upp för lunch på ett lokalt kinesiskt ställe. Riktigt gott! Jag tog mej alltså själv med både buss och tunnelbana här, det var rätt bra gjort tycker jag. Men jag gillar ju att försöka klara mej själv på nya ställen och upptäcka saker på egen hand.
Till middag igår fick jag testa på Hot pot. Typisk kinesisk mat där man kokar sin egen mat i en "gryta" på en platta på bordet. Det var ett annorlunda men roligt och framförallt väldigt gott det med. Dock väldigt hot!



By the way, jag fick en 4a på geologin!!! Helt underbart! En väldigt nöjd tjej just nu kan jag tala om för er. Dessutom så var jag inte många poäng från en 5a. Att skatteåterbäringen också har kommit in på kontot gör inte livet sämre! Just nu har jag inte mycket att klaga över, livet känns rätt bra!
Ett STORT grattis till mina fina syster som tog studenten igår. Trist att jag inte kunde vara där, men om drygt en vecka är jag hemma och grattar dej!






7 juni! What happens in Peking




Nu är snart min fjärde dag här i Peking förbi. Det har hänt en hel del saker sedan jag kom hit men jag kan ju börja från början med att flygresan gick väldigt bra. Snabbt och enkelt, jag sov typ hela flygresan. Jag sov till och med när de delade ut mat. Det hade varit mitt orosmoment under resan att jag skulle missa maten för att jag inte hade någon som kunde väcka mej. Jag hade verkligen försökt hålla mej vaken (jag startade Alvin och Gänget 2 på min egna lilla tvskärm till och med) men när jag vaknade så satt alla alltså runt omkring mej och åt. Så jag fick gå och be om mat. Det är alltid sådan överraskning att se vad man får för mat, om det är något ätbart eller inte.

Okej, nog pratat om flygresan. Jag möttes i alla fall av Evelina och Emilia på flygplatsen, underbart att se dem! Skönt att slippa oroa sig över hur jag skulle ta mej från flygplatsen dessutom. Det är ju en aning jobbigt när de är Kina tecken överallt och knappt någon kan prata engelska.
Första dagen chillade vi på ett café hela eftermiddagen och bara tog de lugnt innan jag följde med Emilia och Evelina på ett typ aerobics pass som de ledde. Det är bra att jag får komma igång med träningen igen. Det blev även träning i tisdags, men då i en form av cirkelträning, och nu har vi nyss kommit tillbaka från ett aerobics pass igen! Man kan ju nästan tro att jag kommit till ett träningsläger haha. Men som sagt är det skönt att träna igen, jag har ju tänkt att sommaren ska få mej i hyfsad form igen.

Vi har faktiskt gjort annat än att träna också. Igår var vi och tittade på Mao på Himmelska Fridens torg och gick genom, vad jag tyckte kändes som, typiska kinesika kvarter. Vi åt lunch på ett litet lokalt kinesiskt ställe där maten var så dålig att vi bara smakade och sedan gick. Maten brukar inte vara så dålig och det är första gången som E & E inte kunnat äta maten, så vi hade mest otur.
Även lite shopping har det blivit (på något populärt ställe som jag ej kommer ihåg namnet på) och idag tog vi oss en utflykt till muren. Den är fantastisk. Det är ofattbart att den är över 600 mil lång och byggt av enbart människor. Ett av världens största byggverk och ett av världens nya sju underverk. Rätt coolt att jag nu sett tre av världens nya underverk (4 med pyramiderna som hör till de gamla).

Jag får ju inte glömma att berätta att vi faktiskt firade nationaldagen här i Peking på Svenska ambassaden. Det var en mottagning med mingel, ABBA-coverband, småplockmat osv. Riktigt trevligt! Sedan blev det att testa på lite av Pekings nattliv med utgång på ett rätt fancy ställe där det var Ladies night.

Som ni hör så händer det en hel del här och mer kommer det bli! Vädret är riktigt bra, lite för varmt kanske. Det över 30 grader och det är rätt jobbigt när man är i en storstad. Det är bara att vänja sig vid att man går runt och svettas hära. Men jag ska inte klaga, vädret i Sverige verkar tydligen vara väldigt dåligt just nu så.


 

 






2 juni! mot KINA!

Nu tillbringar jag det sista timmarna hemma i min lägenhet med att packa det sista, tvätta och städa. Lite vemodigt att lämna min lägenhet, stan, chalmers och framförallt alla fina och underbara människor här.

Men det ska bli otroligt grymt roligt att åka till Kina och träffa Evelina oh Emilia. Jag har inte riktigt fattat att jag ska åka. Ett nytt land i en annan världsdel. Två veckors semester innan jobbet sätter igång. Inte så tokigt med jobb heller. Jag trivs på Norrbacka och jag lovade ju mina gamlingar förra sommaren att komma tillbaka!


Igår ordnade vi examensmiddag för V5orna och B3orna på Väg och vatten och då var vi i V6 så här fina! Vi tog emot dem på Wasahof där vi bokat middagen, serverade fördrink och gjorde ett gyckel och gav oss sedan iväg för att äta själva. Det blev Joe Farellis denna gången med. Denna gång blev det en riktigt god burgare. Härlig kväll med fina V6 som jag kommer sakna riktigt mycket! Nästa gång vi ses hela gänget är det dags för sista planeringen inför nollningen!

Vi ses i Göteborg om två månader igen och i Boden om två veckor! Nu ska jag ha två grymma veckor i Kina!

 


 


RSS 2.0