28 september! matte

Igår matteplugg mellan 9-16, idag matteföreläsning och lektioner mellan 10-17 samt lite matteplugg hemma. Imorgon åker jag till skolan klockan 8 för att plugga matte fast jag har sovmorgon. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle plugga såhär mycket matte. Tiden räcker inte ens till för så mycket matte som jag borde.

Det stör mej nu också att jag läst samhällsmatte och inte naturmatte. Flera gånger händer det att det kommer definitioner, regler osv som jag aldrig räknat på, men som de förutsätter att man kan och som de flesta andra kan (som gått natur, teknik). Egentligen ska ju matte a, matte b osv vara lika för alla, på alla program. Det borde vara det. Det är jobbigt när jag har problem med väldigt enkla saker som man borde kunna.


"Alla barnen lekte 10-logaritmer, utom Ellen..."




Bilder från Pias kamera ifrån nollmiddagen


27 september! tvättat, tränat, pluggat



Dagen började med kontraktskrivning av lägenheten samt en påse med tidningar och mellanmål och lite annat smått och gott, som delades ut vid entren till chalmers. En bra start på dagen alltså. Det fina vädret gjorde dagen ännu bättre, soligt och fint. Annat än hemma i Boden vad jag har hört, bara massa regn. Äntligen en dag det inte regnar här i Göteborg!
Vi har inte haft några föreläsningar eller lektioner idag heller mer än en 15 minuters lång redovisning om våran inlämning i matlab. Istället har det blivit matteplugg från halv tio till fyra med lite pauser. Plugget gick sådär, jag kan ju inte påstå att jag var allt för effektiv. Men jag har i alla fall tvättat tre maskiner, bäddat rent i sängen och varit ute och sprungit. Jag tog spårvagnen till Skatås och sprang milen där. Riktigt tungt, men så duktig jag känner mej nu. Att jag ens orkade runt!



26 september! jag saknar...

Jag fick just en hemlängtan och saknad
...efter alla där hemma (familjen, vännerna och så zorro såklart)
...efter huset på Drejarvägen, mitt rum och min säng
...efter innebandyn
...efter lugnet och tystheten
...efter att jobba
...efter att gå runt i stan hemma i Boden och känna var och varannan människa
...efter att köra bil




26 september!

Mobilens klocka visade 8.20 när jag vaknade imorse. Det tog ett tag innan jag fattat att matteföreläsningen börjad för 20 minuter sedan. Så det var bara att skynda upp, stressa stressa stressa iväg till skolan. Jag hann till andra halvan av föreläsningen i alla fall. Första gången jag försovit sen jag började. Nu har jag ingen mamma som knackar på dörren och frågar om jag verkligen har sovmorgon...

Jag har inte riktigt hunnit reflektera över flytten tidigare. Det är först nu som jag börjar inse att Göteborg är mitt nya hem, min nya stad och där jag troligtvis kommer tillbringa minst fem år framöver. Samtidigt så kommer ju Boden alltid att vara hemma för mig.
"Till jul ska jag åka hem" men "nu ska jag hem och laga mat", två saker som jag kan säga och som betyder två helt olika platser. Just nu har jag två platser som är mitt hem.
Konstigt hur fort man anpassar sig och kommer in i rutiner. Det går mycket fortare än vad man tror. Att åka spårvagn är nu en självklarhet. Sträckor som jag i början gick skulle jag aldrig fundera på att att gå nu. Nu tar jag spårvagnen direkt, utan att tänka. Att skynda sig från lektionen/föreläsningen så köerna till microarna inte hinner bli så långa på luncherna. Att hela tiden planera allt, planera vad man ska äta, när man ska tvätta, när man ska göra grupparbeten osv osv.






25 september! lördag

Härlig lördag igår! Den började med att jag sov tills jag vaknade och kände mej riktigt utvilad. Jag var sedan duktig och dammsög och skurade mitt rum och lite till av lägenheten. Efter det sprang jag iväg på en löptur bort till motionsspåren på Skatås, riktigt fint område att springa på. Jag har ju mest sprungit på kvällar innan och då har jag inte velat springa i typ skogen där när det är mörkt.
På eftermiddag mötte jag upp några från klassen på Liseberg. Tro det eller ej men jag åkte både höjdskräcken och uppswinget som jag aldrig trodde jag skulle göra. Det var inte så farligt, jag dog inte haha. Nästan så att det var lite kul till och med. Det blev inte så lång stund på Liseberg för jag skulle träffa phaddergruppen klockan sex och laga midddag och ha filmkväll. Det blev pastasallad, Bridesmaids och prat och lite lekar. Vi är en himla bra phaddergrupp och det här måste göras om.


 

Söndag idag och jag har nyss vaknat. Jag sitter och funderar på vad jag ska hitta på idag, om jag ska springa, plugga, titta efter höstskor på stan... Storhandla mat inför veckan ska jag göra i alla fall. Det är då fint väder ute så någonting måste jag göra för att komma mej ut.

 



23 september! Lägenhet!

Jag fick ett mail idag om att jag fått kontrakt på lägenheten som jag var och tittade på i veckan. Jag blev väldigt förvånad, det var så oväntat. Helt plötsligt nu så blir jag så tveksam om jag verkligen vill ha den. Men jag blir ofta det när det verkligen gäller. Det känns jobbigt när den är omöblerad och jobbigt när den är så liten, men det blir skönt med något eget och nära till skolan. Nu gäller det bara att hitta lite möbler alltså. En säng, bord och stolar typ. Det blir spännande! Perfekt att mamma och pappa kommer hit helgen innan jag får den så kan de hjälpa mej.







22 september! Torsk i ugn!

Jag har varit på två studiebesök idag, träffat en geotekniker och två konstruktörer för vårat byggnadsobjekt. Båda besöken gick fortare än två timmar och de var mest relevant fakta, så det var skönt. Dessutom bjöd de på mackor, mazariner och kaffe.

Till middag idag ville jag laga något av fisk (man ska ju äta fisk minst en gång i veckan!) och något som inte är fiskpinnar som det annars har blivit. Så jag gjorde torsk i ugn med purjolök, creme fraische, örtkryddor, smör, peppar och dragon typ. Med ris till. Inspirerat från ett recept Fanny hade. Det blev jättegott verkligen! Jag imponeras av mig själv, jag kan ju laga mat bara jag vill. Tre matlådor blev det också på det, perfekt!

Imorgon är det fredag med mattedugga, handledning i projektarbetet i BISen och spex på kvällen bland annat. Jag hoppas jag kan få nått poäng på duggan denna gång i alla fall. Det skulle verkligen behövas med något bonuspoäng till tentan. Det är förresten prick en månad idag till mattetentan. Det är ju inte alls länge...

 




21 september! 90 dagar hemfärd




Imorse bokade jag resan hem till jul. 18 december tar jag tåget ner till Uppsala och stannar där en natt och hälsar på kusiner och moster. Jag flyger sedan hem på kvällen den 19e. Jag försökte få tag på dom där billiga tågbiljetterna, men det var lika dyrt att flyga som att åka tåg och då är det klart att jag tar flyget. 90 dagar känns länge, men jag har redan bott här i 37 dagar och dom veckorna har bara flugit förbi. Hemlängtan har än så länge inte varit allt för stor och mamma och pappa kommer ju ner hit om en månad, sista helgen i oktober.

Däremot saknar jag denna lilla filur väldigt mycket nu. Han kommer ju ha blivit så stor nu, ingen valp längre när jag kommer hem. Min lilla Zorro.





20 september!

Jag kommer precis in från en löprunda, inte lång och inte snabb men jag tog mej ut i alla fall. Någonstans måste man ju börja träningen igen efter vila och sjukdom. Snart ska jag vara igång igen! Jag har ju Göteborgsvarvet som mål nästa vår så. Jag känner mig taggad så! Skönt att springa i höstluften.

Plugget rullar på, i högt tempo! Ett mattetal i timmen är bra om man får gjort. Det är skönt att jag inte är ensam om att ha det tungt i alla fall. Idag var jag på lunchföreläsning, gratis baguette till lunch kan man ju inte missa! Dessutom fick man ett stort, bra paraply. Gud vad vi har fått saker, 3-4 väskor, paraply, anteckningsblock, miniräknare, vattenflaskor osv. Men det gillar jag!
Jo, just jag, jag var och kikade på en studentlägenhet/rum efter skolan idag som jag fått komma på visning på. 18m2 med kokvrå. Litet, men nära skolan och träningsanläggning och inte så dyr hyra. Men den var omöblerad så i så fall måste jag köpa lite möbler. Eller ja, säng, bord, stolar och någon bokhylla är väl nästan det enda som ryms.



18 september!

Det blev en kort söndag idag, vaknade två och går och lägger mej nu klockan tio. Men den har varit nog lång för min del. Jag har dessutom varit på en prova-på-träning i salsa. Det var väldigt kul att testa och så, men jag är ingen stjärna på det där med att dansa. Direkt jag tappar koncentrationen så fungerar det inte och det hände allt för många gånger. Jag avslutade dagen med middag på subway. Jag kommer sova gott kan jag lova!



Tjejerna i faddergruppen, tagen av Ida W.

Ombyte från långklänning till vanliga festkläder mellan gasquen och efterfesten.



Vandringspriset till supernollan.


Innan finsittningen.



18 september! nollavslutning!

Igår var det finsittning och sista dagen på nollningen, nollavslutning. Det började med samling på chalmers där vi fick se revy och balettshow, två av nolluppdragen. Sedan vandrade vi ned till Odd fellows lokaler, riktigt tjusiga. Men det var en jobbig vandring ner med långklänning som man fick gå och hålla upp hela tiden och mina skor var lite förstora vilket gjorde att jag hade världens skavsår och blåsor på tårna när vi väl var framme. Tur att jag fick låna ett par gladiatorskor av en tjej i min klass, annars hade jag inte överlevt kvällen.

Det var verkligen en finsittning, alla var så fina med balklänningar och kavaj och fina frisyrer. Det var bordsplaceringar så man fick en bordskavaljer och maten var riktigt god. En oförglömlig kväll. Den största överraskningen var att jag blev utnämnd som årets supernolla av alla nollor på V. Helt otrolig och jag är fortfarande helt förvånad över det. Men så himla kul! Motiveringen var typ att jag alltid är glad och sprider glädje och varit positiv till alla nollningsaktiviteter. Jag förstår ändå inte hur jag kunde bli det. Men dom flesta säger att det var självklart och inte så oväntat. Att bli supernolla innebar att jag fick en mugg (och den var inte lätt) fastsatt med handklovar runt min handled. Den skulle folk fylla på under kvällen så att den inte skulle vara tom. Det kan sluta rätt illa, men jag är ändå rätt klok och drack rätt mycket vatten emellan åt. Finsittningen fortsatte sedan till gasquen och därefter efterfest i verum. Helt grym kväll var det och jag har aldrig festat så här länge, jag var hemma vid halv nio på morgonen.

Jag sov till klockan två sen steg jag upp för att kunna somna tidigt ikväll istället. Mina tår är omplåstrade nu, men det gör ändå väldigt ont när jag går.



16 september! Grattis syster!

Lillasyster fyller 19 år, hon börjar bli stor, alldeles för stor nu. Bara ett år till 20 och jag som inte ens känner mig som 20 år.
Jag var inte hemma förra året på hennes födelsedag och nu är jag inte heller hemma. Mamma får fira henne ordentligt istället.

Fredagkvällen har jag tillbringat med att se på bilder från hela nollningen, vad långt borta första dagen på Göta platsen känns som. Nya människor överallt - man kände ingen, nervös förväntan - ingen aning om vad som skulle hända. Det är förresten prick en månad sen, 16 augusti. Väldigt roligt att få se bilder från alla härliga ögonblick. Vi blev bjudan på tacos också. Inte många middagar jag har behövt laga denna vecka heller. Sedan har jag ägnat resten av kvällen åt att sy upp min klänning och äntligen tror jag att jag är klar. Lättnad! Så nu ska jag äta upp resten av min godispåse (det är jag värd!) och sedan sova. Det blir tydligen en lång dag/kväll/natt imorgon.

Min nollbricka, lite skillnad från nu och fyra veckor sedan. Inte lika fin, men den har varit med om en hel del! Den har många fina minnen.

 


 

 


15 september!

Jag sitter och äter min middag nu, pasta carbona, tio på kvällen. Det har inte blivit att jag fixat iordning middag tidigare. Jag kom hem från skolan vid klockan sju efter att ha suttit med matlab i över fem timmar (vi är nästan klara med uppgiften nu faktiskt!!) och sedan har jag försökt nåla upp min klänning. Det går inge vidare. Jag har imorgon och förmiddagen på lördag också på mej att fixa den. Men jag börjar känna mej lite stressad över det.

Imorgon uppträder förresten Håkan Hellström på Liseberg. Tråkigt att vi har bildvisning imorgon på skolan samtidigt och det känns roligt att se. Dessutom kommer det ju vara hur myckte folk som helst på Liseberg och långa köer så man kommer väl inte se så mycket. Jag har ju faktiskt redan sett han en gång i sommar.



14 september!

Jag känner mig rätt så stressad just nu. Vi har fått en inlämningsuppgift i matlab att göra. Alla som börjat med den säger att den är svår och tar väldigt mycket tid. Jag är dessutom ingen stjärna på matlab, snarare tvärtom. Jag har ju aldrig förut hållit på att programmera i dataprogram. Sedan ligger jag redan efter i matten, jag är inte ens klar med det vi skulle göra förra veckan (!). Det vi håller på med nu är helt nytt och jag känner mej helt lost bland vektorer, kryssprodukter och skalärer. Även i BISen (byggande i samhälle) känns det som att vi har lite att göra. Min grupp har inte ens renskrivit anteckningarna från våra två studiebesök. 
Så ja, att nollningen är över nästa vecka är nog riktigt bra för allt skolarbete. Plus att jag kanske äntligen då har en chans att bli frisk. Jag har varit sjuk i över två veckor. Våra föreläsningar låter som värsta sjukstugan, det hostas och snuvas överallt i salen.



14 september! Idas dag idag

September den 14e betyder namnsdag för Ida. Jag hade glömt det helt själv idag.

Jag kommer precis från köket efter att ha lagat morgondagens lunchlåda, fiskpinnar och ris, mmmmm! Idag blev vi bjudna på mat i skolan, nå grillat kött, potatissallad och sallad. Riktigt gott! Det var längesen jag åt grillat kött. Jag börjar längta hem efter nu efter ordentligt lagad och varierad mat. 

Nu börjar nollningen lida mot sitt slut, vi har bara finmiddagen kvar på lördag. Den kommer bli riktigt kul och jag ser fram emot den. Den kommer vara i samma klass som balen ungefär, långklänningar, fin meny osv. Jag ångrar nu att jag inte köpte en balklänning till studentbalen, utan bara hyrde en. Det hade varit perfekt att ha nu. Men jag har hittat en svart, lång klänning på stan som är lite finare stil i alla fall, så det ska nog bli bra. Jag måste bara sy in den lite...
Det känns trist att nollningen är över annars, det har vart fem sjukt roliga veckor. Men samtidigt så är det väldigt skönt. Det tar på att både ha föreläsningar och skola att hinna med samtidigt med nollning. Och fem veckor är ett bra tag med fester, sittningar, sportaktiviteter, nollaktiviteter osv.




13 september! bara regn

Göteborg är ju värsta regnplatsen. Det är inte många dagar det inte har regnat här sen jag flyttade hit för fyra veckor sedan. För ett år sedan låg jag på Copacabana i Rio. Helt otroligt egentligen. Det känns så himla långt borta nu. Vi flög ner den 11 september 2010 från Stockholm till Rio för att tillbringa drygt tre månader i Sydamerika i allt från stränder, berg till storstäder. Ett helt otroligt äventyr. Lite skillnad från att se nya saker varje dag, ligga på en strand, bära runt på allt du har i en stor ryggsäck och leva för dagen. Än att kämpa med mattetal, sitta på långa, tråkiga föreläsningar och gå på roliga sittningar.

Igårkväll var det bastusittning i nordens största vedeldades bastu. Det började med lekar och vedhuggning. Det hade varit jättekul om det inte hade regnat och jag hade vita tygskor, jeans och skinnjacka på mej när vi sprang bla stafetter i typ vattenpölar och lera. Mina skor var inte vita längre och min jacka var full av sågspån. Dom kunde ju ha sagt att vi skulle haft oömma kläder... Men det var kul kväll i alla fall. Jag tog förmodligen årets sista dopp (jag tror aldrig jag har badat så här sent förut) och vi åt ärtsoppa och pannkakor efter bastun. Jag känner mej oerhört stolt och vuxen över att jag åt två portioner ärtsoppa och faktiskt tyckte att det var riktigt gott! Alltid när det har serverats hemma så har jag ätit något annat. Nu blir det kanske att äta ärtsoppa framöver, billig mat.

Konsekvenserna av gårdagen är att jag är sjukt trött och inte friskare, snarare tvärtom. Så nu är jag hemma för att sova en stund. Det är illa när typ fem personer inom en halvtimme påpekar att man ser trött ut...



11 september! sjukt seg söndag

Sovit till klockan ett. Gått vilse i området kring mej. Pluggat matte på skolan i 4 timmar utan att få något gjort. Havregrynsgröt till middag.
Det var min söndag. Det var i alla fall en riktigt rolig kväll igår! Kvällen och tiden bara försvann. Sjukt mycket folk som sist på festU och sjukt svettigt och varmt.

Jag försöker sitta och förstå mej på matten igen men det går inge vidare. Saker som jag tidigare vet att jag tyckte var självklara för bara en vecka sedan är helt obegripliga nu. Det är som att min hjärna inte fungerar idag. I alla fall inte på att räkna på komplexa tal, trigonometri och matriser. Duggan imorgon får gå som den går känns det som nu. Imorgon väntar även bastusittning.


Tog ett väldigt fult foto under kvällen, vet inte vad jag gör för konstig min, från CFFC.




10 september!

Haha upptäcker nu att jag skrivit augusti istället för september i rubriken på mina två senaste inlägg. Snacka om vimsig alltså.

Idag har jag haft en sjukt effektiv dag. Jag steg upp kvart i åtta för att tvätta. Två maskiner plus att jag tvättade min fleecetröja för hand. Sen har jag hunnit vara ute och springa en halvtimme, vika in all tvätt, äta lunch, åka till fysiken och träna lite, varit på systemet, duschat, träffat Sofie och gått på stan (hittade en Pippi-tröja!) och nu lagat och ätit middag. Tortellini. Riktigt gott och snabbt! Nu ska jag försöka hitta något att ha på mej ikväll för nollfinal och festU. Matteböckerna har fått vara orörda idag.




9 September! helg

Vad hemskt det är, flygkrashen i Ryssland. Hela laget som dog och den svenska målvakten Stefan Liv. Jag ägnar en tanke åt han och hans familj.


Idag kändes skoldagen väldigt onödig, vi har egentligen inte gjort något vettigt och då har jag ändå varit på skolan från 9-16. Jag måste verkligen börja försöka bli mera effektiv och få någonting gjort på håltimmar osv. Det känns i vilket fall inte som fredag idag. Men jag tog i alla fall och lyxade till det lite och gjorde någon thaikyklingwok med bulgur. Supergott blev det! Det tog faktiskt inte alls lång tid och var inte svårt. Det blir nog att göra fler gånger. Dessutom fick jag två matlådor på det också. Perfekt!

 

 


 


8 september!

En lugn torsdagkväll, skönt! Jag har nyss ätit palt. Mamma skickade med mej några paltar när jag flyttade. En höst utan palt hade ju inte gått och jag skulle inte precis ställa mej och koka palt.

Mamma och pappa har bokat resa hit så dom kommer och hälsar på helgen efter att jag fyllt år, sista helgen i oktober och helgen efter tentaperioden. Det blir perfekt! Allt rullar bara på i högt tempo och det känns som jag bott här och gått skola väldigt länge, men det är inte ens en månad.

Phadderkalaset! Tema kändis.

 


 




7 september! Så mycket som händer

Redan torsdag imorgon.
Jag har hunnit med att vara på phadderkalas med tema kändis igår. Väldigt kul, men det blir alltid kul med våran phaddergrupp. Jag och en annan klädde ut oss till två av personerna i kiss, kul att klä ut sig till. Det var många som inte ens kände igen mig. Jag har börjat gilla kropps/ansiktsfärg! En alldeles för rolig kväll resulterade i att det var väldigt tungt att stiga upp före sju imorse och ha matteföreläsning och mattelektion hela förmiddagen. Nu har jag dessutom kommit hem från Segergasque. Det blev inte lika sent idag, men ändå senare än vad jag hade tänkt mej. Det blir aldrig som man tänkt sig. Jag var inte alls pepp idag, men det blev bättre och bättre under hela kvällen. Men imorgon är det äntligen en lugn kväll! Bara en massa plugg...

Jag har förresten anmält mej till Göteborgsvarvet 2012. Så nu är det bara att börja sätta igång med träningen på riktigt igen. Nu när jag har ett ordentligt mål. Det är dessutom flera från klassen som ska springa så det blir väldigt kul. Så när nollningen är över blir det att börja köra hårt igen.
Nu ska jag hoppa till sängs! Otroligt skönt! Sovmorgon till tio imorgon dessutom.



4 september!

Inhandlingen för nästa vecka är nu gjord. Jag lyxade till det och köpte kycklingfileer och wokgrönsaker så nu ska det bli ordentlig mat. Ja, om man jämför med vad jag lagat tidigare och ätit så är det lyxigt. Fiskpinnar med ris, spagetti med tonfisk och tomatsås, spagetti med baconsås är exempel på min matlagningsklass. Sen har jag levt på varmkorv och hamburgare resten av tiden när vi har blivit bjudna på lunch/middag i skolan.


Romargasque förra veckan och vi körde på togastilen. Trots att vi bestämde oss bara några timmar innan och fixade allt då så blev det bra. Tänk vad man kan göra med ett lakan!

Jag har börjat gilla att klä ut mej!

 

 


 


4 september! hajk hela helgen

I fredags efter lunch åkte vi iväg på hajk. Lite drygt en timme i buss åkte vi innan vi var framme vid en scoutstuga. Det har varit massa aktiviteter, lekar och tävlingar under hela tiden och helgen har gått så sjukt fort. Vi har bland annat spelat ler-brännboll, ler-frisbee, tävlat i 5-kamp, gycklat, spelat in film, gått på "spök"runda i skogen. Tråkigt att fara hem, men väldigt skönt. Lite sömn och full fart hela tiden resulterar i att man är väldigt trött nu. Det ska bli underbart att få lägga sig i min sköna säng och sova sen. Men först ska jag gå och handla och försöka plugga lite matte. Imorgon väntar en full dag, 8-17, med matte hela förmiddagen och sedan matlab i datorn hela eftermiddagen.



RSS 2.0