- 31 juli!

Idag har det varit en tråk dag än så länge... Nyss regnade det och åskade också. Det kan faktiskt vara mysigt ibland och kunna krypa upp i soffan och se på en film eller läsa en bra bok. På tal om böcker och så, så har jag börjat läsa en toppenbok nu. Sjöjungfrun, av Camilla Läckberg. Jag älskar alla hennes böcker, så spännande och bra skrivna. Det är nog dom bästa deckarförfattaren. Nu längtar jag bara tills nästa kommer, fast det lär väl dröja nu...  Så det har jag iaf gjort idag, legat ute på en filt och läst så länge solen var framme och värmde.
Jag har hunnit träna en liten sväng också. Jag har börjat gilla mer och mer att träna på förmiddagen istället för kvällen. Allting är så lugnt då och så härligt att springa. Så skönt att vara på banan också när man får vara där helt själv och inte störs av något annan eller någon annan... Bara springa där själv eller på vägarna innan alla har hunnit komma igång och innan solen börjat steka allt för mycket.

Nu ser iaf vädret ut att klarna upp och kanske blir det fint väder till kvällen! Ska mest troligt på Rix fm festival i Luleå då. Inte så kul ifall det skulle ha regnat... 
Nej, det får bli ett kort inlägg idag.





Kom hem för ett tag sen och nu sitter jag här i tjocktröja och dricker varm choklad. Nu har jag äntligen slutat frysa, men det var riktigt kallt där borta i Lule. Boden är alltid varmare. :P
Iaf så var jag i luleå och såg på Brolle, Alcazar, Nordman m.fl. Det var mycket folk och kallt, men det var trevligt! Det regnade en skvätt där borta också, men innan allt hade börjat som tur var.
Nu blir det en till macka och sen kanske lite tv. : )


Ida



- 30 juli!

Idag hade vi gäster, pappas stora dotter och hennes familj kom heeela långa vägen från Luleå. : )
Vi for därför till den trevliga lilla badstranden Djuptjärn, som ligger en lång bilväg härifrån ;P Jag minns att jag inte gillade att fara dit när jag var liten för att det var så långt och vi inte hade ac i bilen... Men mamma skulle envist dit för att hon inte gillade alder...  ;b I år är det första gången vi är där.
Det var fullt med folk dära, jag tror aldrig jag sett så mycket folk där. Vattnet dära var kallt, riktigt kallt! Kallare än alder. Trots det så badade jag ändå flera gånger och simmade mellan bryggorna. Dessvärre så ville inte fiskarna visa sig idag. Jag tror att dom plaskande ungarna skrämde bort dom.. Lite synd för Emil ville ju fiska med håven!

Sedan fick jag övningsköra hem. Jag måste verkligen ta tag i det där med att gå till bilskolan nu... Det börjar liksom bli lite bråttom nu. Det är ju mindre än tre månader tills jag fyller år. Okej, tre månader låter kanske rätt så mycket, men månaderna går snabbt! Framför allt måste jag även ta tag i det där med att börja läsa i den där hemskt tråkiga teoriboken. När jag inte ska gå teorikursen måste jag ju själv ta tag i läsandet och börja... Problemet är bara att jag inte har någon bok.. Hm..  Man ska verkligen fylla år på sommaren. Tänk vad mycket bättre att ta körkort på sommaren än på vintern. Man har ju mer nytta av körkortet på sommaren och sen så slipper man läsa teori och ta lektioner när man går i skola och har massor av läxor och prov och sånt.. Så mycket mer fördelar att fylla år tidigt egentligen.


Jo, just det ja. Rosita var ju och friserades igår på Vacker tass och dom hittade flera fästingar på henne. När hon sedan kom hem hittade Lina en till stor.. :S  Sen idag när jag låg och kliade henne på magen upptäckte jag en knöl vid benet.. Först trodde jag att det bara var en bröstvårta... Men den satt lite väl högt upp och så hade den ben!!! Usch, vad äckligt! När lina väl dragit ut den så hittade hon två till!!! Jag skulle aldrig klara av att bo där nere bland alla fästingar! Som tur är verkar dom inte gilla mig, jag har aldrig haft nån.. Tänk bara ifall de hade gillat mig, jag som satt med Rosita i famnen typ hela vägen hem från Uppsala. Och hon som hade hela pälsen full med fästingar.. ;S Usch, säger jag bara! Jag hoppas dom inte kommer hit bara!




- En ful äcklig fästing! Usch! ; /




- Kanotutflykt i Djuptjärn förra sommaren!


 

- 29 juli!

Det blev träning på förmiddagen idag med för att kunna njuta av det fina vädret och bada och sola på alder resten av dagen! Så skönt att värmen håller i sig och perfekt att jag for till luleå och fixade igår när vädret var mindre bra.
Oturligt nog så har jag faktiskt bränt mig litegrann på baksidan, hrm.. Men jag får väl hoppas att det blir brunt sen iaf!


         - Alder!


Just nu funderar jag på ifall jag ska åka på innebandyträningen ikväll eller inte... Sist jag var så bestämde jag mig fem minuter innan träningen började om jag skulle fara.... Nå väl, vi får väl se hur det blir.

Åh, jag fick sån lust att fara till lule skärgård också! Det var en artikel i tidningen om kluntarna idag och det verkar så mysigt! Men då ska man ju helst ha en båt.... Man kan ju ta skärgårdsbåtarna fast det känns som så bökigare... ;P

- 28 juli!

Dagen har gått väldigt segt idag, vet inte varför egentligen... Ibland är det bara sådana dagar då allt känns jobbigt och man är orkeslös typ.
Jag har ändå varit till Luleå idag för att hämta min mobil som klar på lagningen. Skönt att äntligen få tillbaka den. Men jag var orolig för att dom skulle säga att det inte gick på garantin eller nått sånt som skulle leda till att jag skulle få betala reperationen. Som tur var hände inget sånt och den verkat fungera bra. Jag köpte dessutom ett 1gb minne till den så nu äntligen är inte minnet fullt hela tiden och jag rymmer mer än 15 låtar på den. : ) Jag köpte faktiskt en höst jacka också att ha när det är lite kallare och ett par örhängen. Jag hittade massor av fina höstkläder, men nu måste jag faktiskt spara mina pengar... Jag kan ju inte shoppa upp hela min lön på en gång!

Idag är det en träningsfri dag. Det känns skönt för att jag känner mig slut i kroppen, men jobbigt för jag har verkligen lust att fara och springa eller träna... Men om jag är slut i kroppen är det nog dags att vila. Fast helt absolut vila blir det inte, på förmiddagen var jag och kastade spjut på fotbollsplan och nu har jag nyss kört en ordentlig stretching. Men det kan man ju inte kalla träning egentligen...

Aja, idag är det jag som gör middagen igen. Det är väl bra antar jag att komma in i en vana att laga maten så man är van när man flyttar hemifrån. Jag tror det blir korvstroganoff och ris, kände mig lite sugen på det. Det är en av de godaste vardagsmaterna jag vet. Dessutom är det väl ganska lätt att göra och går snabbt? Jag hoppas då det. För så mycket tid eller kraft orkar jag inte lägga ner på att göra maten haha ;P Väntar bara på att mamma ska komma tillbaka från affären med korven så jag kan börja någon gång...



- Sommarjobbet 2008, friidrottskola på Björknäsvallen. (Bild NSD)




Solen är på väg att gå ner och jag har just gjort en jordgubbssmoothie! Tyvär så hade vi ingen "vanlig" yoghurt hemma så det fick bli en turkisk yoghurt, men det blev god iaf. Nu står den i frysen för att bli riktigt kall och god.
Syrran och hennes kompisar har bakat äppelpaj så jag kanske tar en sån bit också.
Jag har hunnit med att borsta hunden också, och det är ingen lätt match inte. Men med lite godis (eller rättare sagt mycket godis!) så gick det ganska bra.
Sen har jag haft en massa tråkig dötid, det var därför jag kom på att göra en smoothie...




- Min smoothie!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2990160.ab

Usch, vad hemskt! Fast egentligen hade det ju varit lika hemskt även om dom inte hade varit nygifta och varit på Bröllopsresa.... Bara att bli skjuten sådär på en resa är ju helt hemskt!

- 27 juli!

Solen har lyst ännu en dag! Varmast idag var Örebro som hade över 32 grader. Det är riktigt varmt! Som sagt så kom även värmen och sommaren i år också, som tur var. Stackars alla som är på utlandsresa nu, lite dåligt planerat. :P Bättre att fara utomlands på vintern/hösten när det är sämre väder här. Man ska passa på att njuta av den svenska sommaren ändå. Tur att jobbade första perioden då vädret var som sämst. Stackars alla som jobbar nu och får titta på solen innifrån och inte har en chans att åka och bada eller så....

Idag blev träningen på morgonen (eller kanske på förmiddagen...), det var skönt att ha gjort bort det och kunna ha resten av dagen fri och inte behöva tänka mer på det. Dessutom hade det inte hunnit bli så himla varmt ändå. Det blev träning på banan igen, men nu snabbhetsträning som jag verkligen behöver.
Efter det har jag hunnit sola på gården, varit på marknaden i stan (som för övrigt inte var något särskild - ifall man har varit på Pajala marknad så räcker det!) och badat i alder. Nu har jag även hunnit äta middag och efterätt också (jordgubbar igen!!)

Läste förresten i aftonbladet (eller rättare sagt aftonbladet) att första charterflyget till rymden har kommit eller är på gång. Det trodde jag inte man skulle få läsa om förrän om ett antal år. Det går fort framåt nu. 
Det vore ju coolt att åka till rymden. Men nja, det känns lite osäkert på något sätt. Och det kommer väl kosat rätt så mycket dessutom... 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2981050.ab

Jaa, finns väl inte så mycket mer att skriva nu tror jag... :b Ha en sån trevlig kväll denna sommarkväll! : )

- Lite bilder från resan!

Jag har kommit hem från ett träningspass på Björknäsvallen och nu är det snart dags för middag. Till efterrätt blir det jordgubbar från landet som jag nyss rensade. Äntligen har vi börjat få jordgubbar! Det finns knappt något somrigare än jordgubbar. Synd bara att alla kommer på en gång och inte eftersom under sommaren så man har jordgubbar hela sommaren... :P 

Måste bara skriva än en gång hur skönt det är med sommar och sol och värme! Så underbart att ligga på gräsmatten eller på stranden när solen skiner och ta sig ett dopp i vattnet. Och alla långa ljusa sommarkvällar! Men jag gillar vintern också, jag skulle knappt kunna bo i typ Skåne där dom inte har nån vinter. Och hösten är också bra, alla fina färger och de kyliga vindarna. Det är så härligt att promenera i skogen på hösten, då finns det inga mygg heller så! Så egentligen gillar jag nog alla årstider. Våren är kanske inte lika speciell, men det är för att det inte är så mycket vår här uppe. Men vårvintern här är i alla fall fantastisk! Tänk vad härligt att susa nerför en slalombacke eller ta en utflykt i skidspåret en fin vinterdag då solen lyser och det är lagom kallt! haha, ibland kan jag verkligen börja längta till vintern och kylan! För ibland, tro det eller ej, så kan man faktiskt till och med längta efter kalla vindar och kyla!
 





     - Ett fullsatt Stockholm stadion!

                
- Min lyx vip-middag! haha           - Lina, klar för start på 800m!

                   
- Jag, syrran och hunden         - Bad från båtflotten!
 i Uppsala!


                 
- Jag på 800m-starten!         - Båtflotten och släkten!




                  
- Moster och Lilla Idde!          - På en klippe i sjön!





- 26 juli!

Nu är vi hemma igen efter att ha varit söderut i nästan en vecka. Det blev en lång biltur hem,  vi startade vid tre från stugan utanför Uppsala och vi kom hem vid två på natten igår (eller idag rättare sagt...).  Fast jag tyckte ändå att resan gick snabbt, och då sov jag bara sista timmen. :P 

Det var roligt att få träffa alla och så och jag längtar tillbaka, men det är alltid skönt att komma hem också! Det är riktigt fint i Stockholm om man är på rätt ställen och slipper dom där fula förorterna. Men jag skulle kunna kunna tänka mig att bo i Stockholm faktiskt, fast typ bara som ung och då på nått fint ställe dära. Men det finns många fina platser. Uppsala är också riktigt fint! : )
Vi hann med att göra mycket därborta i alla fall. Och bada har jag gjort mycket! Värmen verkar äntligen ha kommit nu. Min moster har köpt en båtflotte som vi åkte ut med två gånger och badade ifrån och solade och fikade på. Så härligt! Man skulle ju kunna fara ut på en långresa med den och övernatta och allt. : )

Nu blir det bara att njuta av solen och värmen en stund här hemma och packa upp allting och sedan hinna med ett träningspass på eftermiddagen i värmen.

Bara fyra veckor kvar av sommarlovet nu... :S Det går snabbt nu... Inte bra inte...  Får se vad som händer resten av lovet då. Kanske blir det en fjällresa i slutet av lovet. Det skulle vara roligt. Aja, vi får se....

                               

                              Nu är det snart OS dessutom!



- 24 juli

Nu sitter jag i en stuga utanför Uppsala och ska snart iväg och bada eller paddla kanot, så mysigt på kvällen! Dagen har bara varit så varm idag, över 30 grader. Skönt, fast jobbigt när man är på en arena en hel dag,
Veckan har gått så snabbt igen, det är redan torsdag igen.
Men vi har hunnit med mycket. I måndags så gick vi på stan i Uppsala och sedan gick vi och såg Mamma Mia på kvällen. Den var bara så bra den filmen! Jag vill se den igen. Så alla som sett filmen och sagt att den var bra, nu kan jag bara hålla med! Och så härligt med Grekland också, nu fick jag en sådan lust att åka dit.
I alla fall så på tisdag blev det Stockholm. Vi hann en snabbis på stan där också innan vi skulle till stadion och se Lina springa på DN-galan. Och där på stadion blev vi i över sex timmar sittandes på solsidan. Det är första gången jag var på en sån här stor gala tävling och fick se alla världsstjärnor. Det var något speciellt för det kändes verkligen på riktigt när de sprang och så, den känslan får man inte riktigt framför tv:n. Synd bara att vi satt långt ifrån höjdhoppet och längdhoppet. Men vi fick se världsmästaren Yelena Isinbayeva i stavhopp!
Jag och kusinen fick dessutom äta vip middag på vipläktaren för de speciellt inbjudna! haha. Och avslutet på kvällen fick vi en baguett. Så vi åt gratis hela kvällen! haha. ; ) Man ska ta för sig när man har chansen!

Mormor och morfar har skaffat sig en hund förresten, en liten pudel som Rosita! Så nu får hon en liten vän, eller så kanske hon blir avundsjuk haha....

Men nu ska jag iaf iväg! : )




- 19 juli

Nu har jag nyss ätit middag, grillat kött med potatis. Det är nästan så att man börjar bli less på grillat, man äter det så himla ofta på sommaren. Aja, ska inte klaga, snart är det ju slut på grillsäsongen! Det är bara fem veckor kvar av sommarlovet nu. Eller bara och bara, egentligen är det ju nästan halva lovet... Men de veckorna kommer iaf bara att rinna iväg som dom första veckorna redan gjort. Jag förstår inte vart veckorna försvinner, det var ju nyss helg och nu är det helg igen... Det är inte bara veckorna som går snabbt, åren rinner ju förbi bara! Nyss gick ju jag ut nian och började på gymnasiet och nu börjar snart nedräkningen till studenten. Det är inte klokt vad snabbt det går!

Imorgon på morgonen klockan sex (så det blir att stiga upp riktigt tidigt...) så bär det av söderut mot Stockholm och varmare trakter - det får vi hoppas på iaf! haha. Så det blir att träffa släktingar, och mitt kusinbarn Idde som jag inte har träffat ännu, gå på DN-galan (där Lina ska tävla), gå lite på stan och shoppa lite och sen tävla lite själv. : ) Det blir nog en bra resa om bara vädret vill vara bra.

Dagen idag har därför mest gått åt till att packa och fixa lite småsaker på stan till resan. Det är verkligen jobbigt att packa och bestämma vad man ska ha med sig, jag har alltid så svårt med det. Men det har jag ju med allt som har med att bestämma att göra, haha.
Jag borde nog gå och försöka packa klart och se ifall allt rymms i väskan. :P Jag kanske måste gå en kvällsprommis med Rosita också, ifall inte Lina gjort det. Sen måste jag ju försöka att komma i säng i tid också.... 

                   
                    - Maten jag lagade för någon dag sen, pastagratäng och melonsallad!

Det är faktiskt rätt så kul att laga mat ändå, ifall man har tid. Men det är inte så ofta jag ids... :b



- 18 juli

Idag var det riktigt fint väder, varm och soligt - precis som det ska vara på sommaren! Fler sådana dagar vill jag ha. Vi passade iaf på att fara till Alder och bada. Där träffade jag Emelie (med Alma), Elida, Mikaela, Linnea, Paulina, Agnes och Lisa. Vattnet var kallt, men jag badade ändå två gånger! Det bev en härlig dag på stranden.

Sedan bar det iväg hem på träning i värmen, jobbigt men skönt efteråt. Även bastun efteråt var riktigt härlig! 
Kvällen blev filmkväll med Emelie och Jossan. Filmuthyrningsapparaterna på kioskpiraten var trasiga, så det blev någon konstig film på Godis arenan som vi hyrde...

          
                                                     - Costa Brava, 2008.



- fiske!

Nu har jag precis kört lite styrketräning och ska snart hoppa i duschen, sen blir det lite fika, mackor som vanligt antar jag för jag orkar väl inte göra nått annat! :P

Efter lunchen idag packade vi ihop lite fika och for iväg till Selets bruk, ett riktigt mysigt ställe. Jag övningskörde heela vägen dit och det gick prima ballerina, som vanligt!
Jag fiskade, men jag fick ingenting, det gör jag aldrig. Och jag förstår inte varför dom inte vill nappa på mig... Det var iaf härligt att få komma ut.  

           
                                                         - selets bruk, så mysigt!

                      




- 17 juli

Nu har jag ääntligen gjort en blogg!! Hoppas du är nöjd nu Evelina haha. Så nu kan våran tävling starta. :P
Problemet nu är bara att jag måste fixa till den lite så att den blir snygg. 

Aja, jag har hunnit dammsuga huset och snart bär det av till nått ställe där vi ska fiska. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0